Doğum Günü!

Bak canım evlat onum evladı. Dışalar dışlar. Sen kötü olma boşu boşuna. Eş adayın gerekli cevabı vermesi gerekirken sen vermişin. Sen ne alaka sonuçta.aynısınj benim abimde bana yapıyordu ve annemde hep onu savunurdu. Ama sen kötü gelin olursun. Elsin sonuçta. Sus gerekli cevabı eşin versin. Vermezsede zaten evlenip kendini sıkıntıya sokma bence. Nişanlının söylenmesi lazım senin değil. Tamam onun için üzülüyorsun ama yaptığın seni kötü yapar. Üstüne nişanlın dolduruşa gelip ters tepebilir. Sen sadece onu sakinleştir ve yanında ol. Bırak o tepkisini koysun. ;)

Üstelik sana dahi kötülük yapsa laf soksa sen konuşma nişanlına söyle. Seni savunması gereken o. Aynısı senin ailen içinde geçerli eşine laf söylettirmemelisin.ama bunu anca sen yaparsın.yoksa kötü olursun. Tecrübeyle sabit. Tabiki kaynana aşıro baskı yapar eşin susarsa kendinide ezdirmiyeceksin. Ama bırak seni nişanlın savunsun. Ona güvenebiliceğini evlendikten sonra değişmeyeceğine emin olmalısın.

Kadını oğlu bir şekilde korkutmuş olabilir onun korkusuna hareketleri ona göre ayarlıyordur.
Sana da demiş zaten gelinimsin diye bir daha gelmem falan gereksiz olmuş bu laflar.
Kadın tabi ki oğluyla sorun yaşamak istemez buna niye bu kadar takıldınız anlamadım yapılan inceliği küçük düşürmek değildir bu yani.

Sakaya vurup laf carpmayin gercekten cok cirkin bir hareket bu. Ayrica kv hakli cok abartmissiniz haksizsiniz

Şimdi bak ben de nişanlıyım ve fevri bir insanım oyüzden anlamaya çalışıyorum.
Ancaaak, senin ayarın yok cidden.
Senin bu nazını anan, baban çeker elalem çekmez.
Şaka yaptım dedin ki hala diyosun ama sen baya kaka yaptın orda kabul et. Herkes her şeyin "şakasını" yapamaz, haddi değildir çünkü. Sen daha o aile için elsin ve bunun farkında bile değilsin. Elalemin aile içi olayına burnunu sokamazsın ki şaka adı altında sivri cümleler de kuramazsın.
Kayınvaliden pamuk gibi garibim kahroluyodur iki canı elin kızı yüzünden dargın, konuşmuyo. Eminim seni görmek bile istemiyodur. Kim olsa istemez. Daha düne kadar sen yoktun mutlu mesut yaşıyolardı, böyle düşünürler.
Kızma, haklı.
Fevri ve sivrisin üstüne katiyen kabul de etmiyosun hatanı.
Elin biri gelse bir şey dese ananla babanın arası açılsa haklı / haksız demez "lan bu da nerden çıktı da huzurumuzu bozdu" dersin.

Çok göze batıyosun ve suyun durulmasını beklemek yerine eline çomak almış suyu bulandırıyosun, yapma.
Az bir sakin ol.
Erkekler, hatta tüm insanlık sorun çıkaran insanı sevmez. Huzur ister.
Nişanlın bugün seni pışpışlar, iki gün sonra "eh yeter ama sus bir sen de" der.
Sen kendini sarsmadıkça evlenebileceğinizi, evlenseniz de mutlu olabileceğinizi düşünmüyorum.
Yarın öbür gün nişanlın abisiyle barışmak için uğraşacak ve sen dırdır yapacaksın beni ezdin vs diye aha buraya yazıyorum.

He bu arada benim görümcem de oğlunu bazı günler nişanlımın evinde bırakıyo sabahları rahat uyuyabilmek için. Ancak nişanlım o günlerde işe gidiyo ve gececi uykusunu alamıyo. İçten içe görümcemin haftasonu rahat uyusun diye nişanlımı uykusuz bırakmasını saçma buluyorum ama banane di mi?
Nişanlım eşek kadar adam, diğeri onun ablası nazı geçer. Abla ben işe gidiyorum uyumam lazım dese pekala diyebilir demek ki o dert etmiyo. Bana mı düşer bunu dilime dolayıp sesli beyan etmek?
İnsanız saçma veya doğru düşünürüz bir şeyler ancak her şey sesli söylenmez.

Bence haklısınız. Fotoğraflar ve güzel anılar paylaşılmayacaksa niye çekiliyor? Birilerinin bir arada olmanızdan rahatsız olabilir de niye bu kadar önemseniyor? O zaman toplanıp pasta kesmenin de anlamı yok. Abisi görüp ne sorun çıkartacak? Alt tarafı kutlama mutlu olması lazım. Sorun çıkartsa bile susturamayacak insanlar mısınız?
Ayrıca düğün yapma nikah yap ne demek? İkinci el araba mı alıyor? İnsan hayatında bir kere evlenecek tabii ki düğün de yapar kına da. Mddiyat için demiş olabilir ama artık her bütçeye uygun salonlar fln var.
Bilmiyorum ama taraf tutuyor gibi geldi.

Bence kv ye rest çekip bişey demez o günü güzellikle kapatır.Evden çıktıktan sonra mesafemi korur,nişanlım da benden yanaysa umrumda olmazlardı.Orda gereksiz muhabbetlere girmişsiniz.Büyük ihtimal diğer oğlu ve gelini bozulmasın,gelmemek için daha fazla bahane bulmasın diye sizin o gün evdeki Mutlu resimleri,kutlamayı görmelerini istememiştir.Gelinine seninle ilgili farklı şeyler anlatıyorki resimde samimi Mutlu resimlerle tezatlık yaşanmasın diye inatla koymayın diyor fotoğraf.Biraz geri çekebilirsin kendini ama polemiğe girme.

Derdimin fotoğraf olmadığın söylüyorum ama inatla anlamıyorsunuz.
Sürekli ben düşünmek zorunda değilim. Biri birini dolduracak biri üzülecek diye alttan almak zorunda değilim.
Büyük büyüklüğünü bilsin.
Kvde de oynamasın. Gerçek niyeti gizli.
Sorunsuz yaşasınlar artık.
anlamıyorsun veya anlatamıyoruz burda
ne gerek var.. kadın uyarmış sadece
büyütmeyin
veya ömür boyu herşeyde bişey arayıp mutsuz alın nasıl isterseniz

Bence haklısınız. Fotoğraflar ve güzel anılar paylaşılmayacaksa niye çekiliyor? Birilerinin bir arada olmanızdan rahatsız olabilir de niye bu kadar önemseniyor? O zaman toplanıp pasta kesmenin de anlamı yok. Abisi görüp ne sorun çıkartacak? Alt tarafı kutlama mutlu olması lazım. Sorun çıkartsa bile susturamayacak insanlar mısınız?
Ayrıca düğün yapma nikah yap ne demek? İkinci el araba mı alıyor? İnsan hayatında bir kere evlenecek tabii ki düğün de yapar kına da. Mddiyat için demiş olabilir ama artık her bütçeye uygun salonlar fln var.
Bilmiyorum ama taraf tutuyor gibi geldi.
Teşekkür ederim.

Canim ben seni anladim sorun foto moto degil onlarin teline gore oynuyo diye dusunuyosun belki oyle degildir bilemem onemli olan nisanlin arkanda mi ona bak sen bi de kv niye nikah yapin diyo onu anlamadim

Canim ben seni anladim sorun foto moto degil onlarin teline gore oynuyo diye dusunuyosun belki oyle degildir bilemem onemli olan nisanlin arkanda mi ona bak sen bi de kv niye nikah yapin diyo onu anlamadim
Bu insanlar geçen yıl annelerinin doğum gününü kutlamamış. Oğlu ve gelini. Ve arada hiç sorun yoktu. Yine nişanlım tek kutlamış.
Beni anladığınız için teşekkür ederim. Bizi yine uyarsın ama. O ambiyansta ilk düşündüğü oğlu gelini görür alınır sorun çıkartır. Anın tadını çıkarsa yine uyarsın sonra. Verdiği ilk tepki o olmamalı. Hatam var fakat bu kadar büyüten kendi oğlu gelini.
Tavrımı da koyarım. İncelikten anlamıyor onları düşünerek hareket ediyor. Ne hissettiğimi, ne düşündüğümü ilsin. Kibarca söyledim lafımı çıktık evden. Nişanlımda durmak istemedi çünkü evden. Ve ben hiç kışkırtmıyorum tam tersi sakinleştiriyorum nişanlımı.
Masrafı eve harcayın diyor. Ev eşyalarına. İnsanın yüzüne söyleyince kırıcı oluyor. Siz bilirsiniz demesi lazım. Benim ailem öyle diyor çünkü. Fikir sunmuyor. İster düğün yapın, ister nikah sizin bileceğiniz iş diyorlar.
Maddi yönden kötü değiller. Ben, masraf yapmak istemediği için öyle dediğini düşünüyorum. Pintilik var sanırım. Diğer oğlunun ağzınada bakıyor da hiçbir şey yapmak istemiyor gibi çünkü.
Lafımıda söylerim sessiz duramıyorum. Ne düşündüğümü bilsinler. Beni kimsenin savunmasına da gerek yok.
Bende haklı olarak beni istemediğini, gelip gitmemin sorun olduğunu anlıyorum. O yüzden "gelmem artık" dedim. Beni de düşünün diyor. Nedense sadece biz düşünüyoruz anneyi.
Gitmem anneler gününde de aramam.

Bu insanlar geçen yıl annelerinin doğum gününü kutlamamış. Oğlu ve gelini. Ve arada hiç sorun yoktu. Yine nişanlım tek kutlamış.
Beni anladığınız için teşekkür ederim. Bizi yine uyarsın ama. O ambiyansta ilk düşündüğü oğlu gelini görür alınır sorun çıkartır. Anın tadını çıkarsa yine uyarsın sonra. Verdiği ilk tepki o olmamalı. Hatam var fakat bu kadar büyüten kendi oğlu gelini.
Tavrımı da koyarım. İncelikten anlamıyor onları düşünerek hareket ediyor. Ne hissettiğimi, ne düşündüğümü ilsin. Kibarca söyledim lafımı çıktık evden. Nişanlımda durmak istemedi çünkü evden. Ve ben hiç kışkırtmıyorum tam tersi sakinleştiriyorum nişanlımı.
Masrafı eve harcayın diyor. Ev eşyalarına. İnsanın yüzüne söyleyince kırıcı oluyor. Siz bilirsiniz demesi lazım. Benim ailem öyle diyor çünkü. Fikir sunmuyor. İster düğün yapın, ister nikah sizin bileceğiniz iş diyorlar.
Maddi yönden kötü değiller. Ben, masraf yapmak istemediği için öyle dediğini düşünüyorum. Pintilik var sanırım. Diğer oğlunun ağzınada bakıyor da hiçbir şey yapmak istemiyor gibi çünkü.
Lafımıda söylerim sessiz duramıyorum. Ne düşündüğümü bilsinler. Beni kimsenin savunmasına da gerek yok.
Bende haklı olarak beni istemediğini, gelip gitmemin sorun olduğunu anlıyorum. O yüzden "gelmem artık" dedim. Beni de düşünün diyor. Nedense sadece biz düşünüyoruz anneyi.
Gitmem anneler gününde de aramam.
Sanirsam diger kaynin ve gelin baskin biraz korkuyo onlardan bende senin gibiyim lafimi cekmem ama sunu anladim o zamn da herkes cadi saniyo hakliyken haksiz duruma dusuyorsun bi kere soyle yeter fazlada samimi olmak iyi degil zaten mesafeli ol bosver yoksa kafanda buyutursun tek sen uzulursun madem durumlari kotu degil herseyi yaptir icinde kaliyor sonra

Sanirsam diger kaynin ve gelin baskin biraz korkuyo onlardan bende senin gibiyim lafimi cekmem ama sunu anladim o zamn da herkes cadi saniyo hakliyken haksiz duruma dusuyorsun bi kere soyle yeter fazlada samimi olmak iyi degil zaten mesafeli ol bosver yoksa kafanda buyutursun tek sen uzulursun madem durumlari kotu degil herseyi yaptir icinde kaliyor sonra
Olabilir. Kvde de haklı.
Bizde haklıyız.
En iyi mesafe.

Cok abartmissin ya. Kadin alti ustu milletle sorun yasamayayim diye paylasmayij foto demis. Cocuk gibi azarlamissin koca kadini. Bi daha gelmem diye tehditler savurmussun. Yetmemis evden gitmissin. Dogum gunu rezil olmus resmen yine de bayagi alttan almis hic seviyeyi dusurmemis. Keske herkesin boyle kaynanasi olsa

Cok abartmissin ya. Kadin alti ustu milletle sorun yasamayayim diye paylasmayij foto demis. Cocuk gibi azarlamissin koca kadini. Bi daha gelmem diye tehditler savurmussun. Yetmemis evden gitmissin. Dogum gunu rezil olmus resmen yine de bayagi alttan almis hic seviyeyi dusurmemis. Keske herkesin boyle kaynanasi olsa
Doğum gününü kutlayalım, mumunu üflesin. Tebrik edeyim önce kvyi, sonra söylesin "paylaşmayın" diye.
O zaman zorumuza gitmezdi.
Size biri sürpriz yaptığında ilk tepkiniz "fotoğraf paylaşmayın" olmazdı sanırım.
Tebrik etmeme bile fırsat vermedi.
Aklına direkt oğlu geldi.
Gayet sakince söyledim çıktım.
Azarlamadım, tehditler savurmadım. Kibarlıktan anlamayan kv.nin yanında durmak istemedim. Yalandan oturup gülemezdim.
Fotoğraf paylaşınca oğlu sorun çıkarırsa annesi oğlunu sustursun. Susturamıyorsa kendi sorunu. Dengeyi kursun. Bizden beklenilmesin süürekli 'düşünmek'
Altında çok şey yatıyor kv.nin kurduğu o cümlede.

Doğum gününü kutlayalım, mumunu üflesin. Tebrik edeyim önce kvyi, sonra söylesin "paylaşmayın" diye.
O zaman zorumuza gitmezdi.
Size biri sürpriz yaptığında ilk tepkiniz "fotoğraf paylaşmayın" olmazdı sanırım.
Tebrik etmeme bile fırsat vermedi.
Aklına direkt oğlu geldi.
Gayet sakince söyledim çıktım.
Azarlamadım, tehditler savurmadım. Kibarlıktan anlamayan kv.nin yanında durmak istemedim. Yalandan oturup gülemezdim.
Fotoğraf paylaşınca oğlu sorun çıkarırsa annesi oğlunu sustursun. Susturamıyorsa kendi sorunu. Dengeyi kursun. Bizden beklenilmesin süürekli 'düşünmek'
Altında çok şey yatıyor kv.nin kurduğu o cümlede.

E madem yaptigini savunuyosun farkli goruslere ihtiyacin yok, konu acmasaydin. Aman ne kadar onemli uflemeden onceymis de sonraymis da bilmem ne.

Zavalli kadin, gelinleri huysuz, oglanlar birbiriyle dalasiyo, bu kadar hayirsizin arasinda yaslilik zulum, anca ahirette rahat eder

E madem yaptigini savunuyosun farkli goruslere ihtiyacin yok, konu acmasaydin. Aman ne kadar onemli uflemeden onceymis de sonraymis da bilmem ne.

Zavalli kadin, gelinleri huysuz, oglanlar birbiriyle dalasiyo, bu kadar hayirsizin arasinda yaslilik zulum, anca ahirette rahat eder
Önemli tabii ki!

Gayet anlaşılıyor ailesi. Herkese ayrı konuşuyorlar.
Kv uyarmıyor onları.
Kv sürekli bu mevzuyu önümüze atıyor, hatırlatıyor.
Bizim yüzünüzde evliliklerinde huzur kalmamış tartışıyorlarmış diyorlar ne hikmetse sürekli tartışan insan hamile kalmış.
Bu konu hiç kapanmayacak.
Eski konun gibi; kimseyi dinlemeyecek ve surekli sana hak verilmesini bekleyeceksen neden aciyorsun bu konulari? Hep baskalari suclu, hep sen iyi niyetli; surekli bu moddasin.. Madem yanlis oldugunu dusunmuyorsun, devam et o halde bu sekilde

Son düzenleme:
Back
X