Bu insanlar geçen yıl annelerinin doğum gününü kutlamamış. Oğlu ve gelini. Ve arada hiç sorun yoktu. Yine nişanlım tek kutlamış.
Beni anladığınız için teşekkür ederim. Bizi yine uyarsın ama. O ambiyansta ilk düşündüğü oğlu gelini görür alınır sorun çıkartır. Anın tadını çıkarsa yine uyarsın sonra. Verdiği ilk tepki o olmamalı. Hatam var fakat bu kadar büyüten kendi oğlu gelini.
Tavrımı da koyarım. İncelikten anlamıyor onları düşünerek hareket ediyor. Ne hissettiğimi, ne düşündüğümü ilsin. Kibarca söyledim lafımı çıktık evden. Nişanlımda durmak istemedi çünkü evden. Ve ben hiç kışkırtmıyorum tam tersi sakinleştiriyorum nişanlımı.
Masrafı eve harcayın diyor. Ev eşyalarına. İnsanın yüzüne söyleyince kırıcı oluyor. Siz bilirsiniz demesi lazım. Benim ailem öyle diyor çünkü. Fikir sunmuyor. İster düğün yapın, ister nikah sizin bileceğiniz iş diyorlar.
Maddi yönden kötü değiller. Ben, masraf yapmak istemediği için öyle dediğini düşünüyorum. Pintilik var sanırım. Diğer oğlunun ağzınada bakıyor da hiçbir şey yapmak istemiyor gibi çünkü.
Lafımıda söylerim sessiz duramıyorum. Ne düşündüğümü bilsinler. Beni kimsenin savunmasına da gerek yok.
Bende haklı olarak beni istemediğini, gelip gitmemin sorun olduğunu anlıyorum. O yüzden "gelmem artık" dedim. Beni de düşünün diyor. Nedense sadece biz düşünüyoruz anneyi.
Gitmem anneler gününde de aramam.