Dogum haritası yorumlama :(

9. ev. Yay burcunun evi. Yöneticisi Jüpiter. Mitolojide tanrıların tanrısı zeus. Jüpiter, batı astrolojisindeki en büyük iyicil gezegen. Şans ve büyüme, bolluk, bereket, adalet, bilim, felsefe, hukuk konularını sembolize ediyor.
9. ev de yine aynı şekilde yüksek eğitimi, yabancı ülke ve kültürleri, felsefi ve hukuki konuları, adaleti, seyahatleri temsil ediyor.

Evet o açıları, bağlantıları merak ediyorum açıkçası.
Teşekkürler : )

10. ev. Kariyer evi. Oğlak burcunun doğal evi. Yöneticisi Satürn. Satürn, astrolojide büyük kötücül gezegenlerden biri olarak tanımlanır ama bu ifadeyi çok doğru bulmam. Satürn, büyük öğretmendir. Hayatınızın çeki düzen verilmesi, ders alınması gereken alanlarını sembolize eder. Sabrı, disiplini, çalışkanlığı, sağlamlığı öğretir ve almanız gereken dersi aldığınızda sizi ödüllendirir.
10. ev, dediğim gibi, kariyer evidir. 10. evinize düşen burca ve 10. evin aldığı etkilere bakarak, iş hayatınızda, kariyerinizde nelere yetenekli olduğunuz, nelere meyilli olduğunuz, hangi alanlarda başarılı olacağınız hakkında bilgi edinirsiniz.

11. ev. Kova burcunun evi. Yönetici gezegeni klasik astrolojide Satürn, modern astrolojide Uranüs.
11. ev, sosyal çevreyi temsil eden ev. Uranüs ise yenilikler, gariplikler, beklenmedik olma, ani olaylar, çağ ötesinde olma gezegeni.
Uranüs, üstün aklın, gündelikten sıyrılmanın gezegeni.
Uranüs, Plüton ve Neptün çağ gezegenleri çünkü bir girdikleri burçta çok uzun yıllar kalıyorlar, böylece o yıllar boyunca kalan herkesi etkiliyorlar. Yani kitlesel etkiler yapan gezegenler. O yüzden 80'lerde doğanlarla mesela 90'larda doğanlar, genel olarak bakıldığında farklı eğilim ve mizaçlara sahip oluyorlar. Öncelikleri, isyanları, alışkanlıkları, meyilleri farklı şeylere oluyor.
Bu, çağ gezegenlerinin etkisi.
Haritanızda 11. evin aldığı etkilere bakarak, sosyal çevreniz, arkadaşlık ilişkileriniz, hayatınıza, sosyal çevrenize çektiğiniz insanların karakteristiği, genel özellikleri, onlarla nasıl iletişim kurduğunuz, ağırlıklı olarak neleri paylaştığınız hakkında bilgi edinebilirsiniz.

12. ev, Balık burcunun evi. Nasıl ki zodyak 1. evle ve Koç burcuyla başlamıştı ve Koç burcu, ego, benmerkezcilik, dünyevi zevkler demekti; zodyağın son burcu olan Balık ve Balık'ın evi olan 12. ev de, egosuzluk, dünyevi zevklerden arınma, üst bilinç, yüksek bilinç, bilinçüstü ya da bilinçaltının en derinleri demek.
Batı astrolojisinde Balık burcu, İsa'nın burcu yani peygamber burcu olarak geçer. Bu burcun yönetici gezegeni, klasik astrolojide Jüpiter, modern astrolojide Neptün'dür.
Hani demiştik ya Uranüs, üstün aklın gezegeni diye. Neptün, bizi kısıtlayan maddesel akıldan tamamen kopuşun ve evrenle tamamen ve sınırsız şekilde bütün oluşun gezegeni. Hayallerin, ruhsallığın, ulviliğin gezegeni.
12. evinizin aldığı etkilere bakarak, bilinçaltınızın nasıl çalıştığı, hayallerinizin, en derin düşünce ve isteklerinizin, çekincelerinizin ve umutlarınızın, kendi iç dünyanızda, kafanızın içinde zorlandığınız ana başlıkların neler olduğu hakkında fikir edinebilirsiniz.

Şimdi gelelim temel açılara. Eğer iki gezegen arasında 0 derece varsa, buna "kavuşum" denir.
Kavuşum demek, o iki gezegenin etkileri, birbirlerini güçlü şekilde destekliyor ve uyum içindeler demek.

Eğer iki gezegen arasında 60 derecelik bir açı varsa, buna "sekstil" denir. Sekstil de uyumlu bir açıdır. Sekstil açı yapan iki gezegenin de etkileri birbirini destekliyor ve aralarında uyum içinde bir akış var demektir.

Eğer açı 120 dereceyse, buna "trine" ya da "üçgen" açı denir. Bu da uyumlu ve destekleyici bir açıdır. Söz konusu iki gezegenin birbirini desteklediğini ve aralarında uyumlu bir akış olduğunu gösterir.
Trine, sekstile göre daha yüksek bir uyumu sembolize eder.

Eğer iki gezegen arasındaki açı 90 dereceyse, buna "kare" açı denir. Bu, o iki gezegenin enerjisinin birbiriyle sürtüşerek birbirini uyardığını gösterir. Negatif değil ama meydan okuyan bir açıdır.

Eğer bir gezegen diğerinin tam karşısındaysa, yani aralarında 180 derece varsa, bu açıya "karşıt" açı denir. Bu iki gezegenin etkilerinin birbiriyle çekişme halinde olduğunu gösterir.

Mesela güneşi ve ayı arasnda 180 derece olan biri (yani dolunayda doğmuş biri) duyguları ve benliği/egosu arasında kalan bir kişiliğe sahip olacaktır. Duygularının evet dediği şeye egosu karşı çıkacak ama egosunun istediklerine de hisleri razı gelmeyecektir. Bu iki kutup arasındaki çekişmeyi hisseder içinde.

Şimdi, önümüze bir harita geldiğinde,
öncelikle güneş, ay, yükselen, merkür, venüs, mars... Bunlar hangi burçlarda ve hangi evlerdeler, ona bakıyoruz.
Ve unutmuyoruz,
güneş, o kişinin benliğini;
ay, duygularını, içgüdülerini;
yükselen, dış görünüşünü ve dışardan görünen tavırlarını, kendini ifade etme şeklini;
venüs, ikili ilişkilerdeki tutum ve ilişki yaşama tarzını;
mars ise kendini ortaya koyma ve cinsellik tarzını sembolize ediyor.

Mesela ayı aslan burcunda olan biri, içgüdüsel olarak, dikkat çekmeye, merkezde olmaya, kraliçe/kral gibi karşılanmaya, olayları abartmaya, tiyatrallaştırmaya meyilli olacak.
Yani önce gezegenin hangi burçta olduğuna bakıyoruz. Sonra o gezegenin hangi evde olduğuna bakıyoruz.
Mesela eğer bu ay, aslan burcunda ve 4. evdeyse, bu kişinin özellikle yuva hayatında, ailesinde ön planda olmaya, öne çıkmaya, baskın olmaya meyilli olduğunu, annesiyle arasında yoğun ve her an uçlarda olan bir bağ olduğunu, ayrıca bu kişinin duygusal olarak yoğun bir güvenlik, şefkat ve anaçlık hissine ihtiyaç duyduğunu, ayrıca özellikle duygusal ilişki kurduğu kişilere şefkatli ve anaç davrandığını görebiliyoruz.
Çünkü 4. ev, anneyi, yuvayı, anaçlığı, şefkati, bağlanma ve kök salmayı ve güven ihtiyacını temsil eden ev.

Daha sonra bu ayın diğer gezegenlerle yaptığı açılara bakıyoruz. Diyelim ki merkürle kavuşumda. Bu, o kişinin, duygularını çok güzel ifade ettiğini, hatta kendini ifade ediş yeteneğinin, duyguları arttıkça arttığını ve sanatsallaştığını gösterebilir.
Çünkü merkür iletişim, ifade etme gezegeni.
Ayrıca duyguları sembolize eden ayın, entelektüel zekayı sembolize eden merkürle kavuşumda olması; bu kişinin, birinden duygusal olarak etkilenmesi için, o kişinin önce zekasından ve sohbetinden etkilenmesi gerektiğini de düşündürebilir.
Yorumlar kısaca bu şekilde yapılıyor.
Örnek harita çalışabiliriz=)

Son düzenleme:
ben haritayı çıkarttım ama hiç bir şey anlamadım haritadan
rica etsem bakar mısınız?
http://i.imgur.com/4ua9E1I.gif

Bakarım ama senle beraber=) Bak mesela önce 1. evine bakalım, güneş, merkür ve juno 1. evde, başak burcunda. Yükselen de başak.
Şimdi bu vasıtayla şeyi söylemiş olalım, eğer haritanızda, gezegenler kendi yönettikleri burçlarda iseler, o burcun etkisi sizde kuvvetli şekilde görülür. Ayrıca bir burçta 3 ya da daha fazla gezegen varsa, buna "stelyum" denir ve o burcun etkisi de sizde çok kuvvetli görünür. Seninse hem zaten güneşin başakta, hem yükselenin başak, hem başak burcunun yönetici gezegeni merkür başakta, hem de başakta stelyumun var. Yani çok güçlü başak burcu özellikleri gösteriyorsun.
Bu arada juno, bir asteroid ve ruh eşine, hayat arkadaşına, kadersel eşine dair bilgiler veriyor.
2. evin para evi, para evinde mars ve jüpiter kavuşumda ve terazi burcunda. Terazi, güzel sanatları, adaletle ilgili konuları ifade eder. Yani senin özellikle somut değil ama soyut güzel sanatlar ya da hak hukuk mücadeleri yoluyla para kazanman olası.
Mesela sen bir kitap yazarsan, o kitaptan rahatlıkla para kazanırsın ya da bir avukat olursan, mesleğin sayesinde çok iyi para kazanırsın. Marsın para evinde olması seni para konusunda atak, girişken ve risk almaktan korkmayan biri yapıyor. jüpiterin burada olması ise, paranın sana bol bol ve bereketle geleceğini anlatıyor.
5. evin yani aşk evin oğlak burcuna denk düşmüş ve neptünle uranüs de buradalar.
Oğlak burcu sadık, ciddi, eşine ve ailesine bağlı, saygılı bir prototiptir. Sen de, aşk ilişkilerinde böyle davranıyor ve karşındakinden de aynı tavırları bekliyorsun demek aşk evinde oğlak burcunun olması. Neptün hayalciliği anlatır. 5. evinde Neptün'ün olması, her ne kadar oğlak ciddiyetinden dolayı dışarı yansıtmasında, aşık olduğunda hayal dünyasına kapılıp gittiğini, gerçek dünyadan koptuğunu gösterir. 5. evdeki Uranüs ise, aşkını beklenmedik yollarla, süprizlerle, garip yöntemlerle, karşındakini şaşırtacak yöntemlerle belli ettiğini vurgular çünkü Uranüs garipliklerin, süprizlerin gezegenidir.
Kuzey ay düğümü hani şu at nalına benzeyen sembol... İşte o, bu hayatınızda ruhunuzun öğrenmesi gereken dersleri ve tekamül etmesi, ulaşması gereken noktayı sembolize eder.
Senin kuzey ay düğümün 4. evde, yay burcunda.
Yay burcu iyimserliğin, ezoterikliğin, ruhsallığın, adaletin, özgürlüğün sembolizasyonudur. Sen bu hayatında, ruhsal ve derin bilgiye ulaşmalısın, gerekirse seyahat ederek, gerekirse eğitimle, gerekirse hiç beklemediğin anlarda kendini bazı kişiler ya da konular için özgürlük mücadelelerinin içinde bularak.
Ve bunları yaptıkça, emek verdiğin, kendini adadığın şeye köklendiğini hissederek... Çünkü 4. ev köklenme evi.

Ayın koç burcunda, 8. evde. Venüs, Plüton ve Kuzey Ay Düğümünle üçgen açı (trine) yapıyor. Mesela bunlardan yola çıkarak sen ne yorum yapardın?

başak burcunda titizlik ön planda tutuluyor ama ben pek titiz değilim ya da dağınığım biraz öyle söyleyelim

evet güzel sanatlara aşikarım biraz. resim çizimim iyidir müzik aletlerine karşı da ilgim var. ama para kazanmayı denemedim hiç bu yolla. teşekkür ederim :)

şuan birlikte olduğum kişi yengeç burcu fakat oğlak özelliklerini de taşıyor demek ki. çünkü o da ciddi sadık ve bana düşkün biri. birbirimize karşı da böyleyiz.

evet çok hayalperestim. mümkün olmayacağını bildiğim hayalleri bile kuruyorum. hayal kurmak hoşuma gidiyor birazcıkta olsa mutlu olmamı sağlıyor. sonucunda hayalkırıklıkları bile olsa hayal kurmayı seviyorum.

aynen öyle sevdiğimi kolay kolay söyleyemem ama belli edebilmek için elimden geleni yaparım. direkt seni seviyorum demesem bile dolaylı yollar ile ona hissettiririm bunu. ama sırf bu yüzden kavga ettiğimiz de oluyor

baktığınız için çoook teşekkür ederim ellerinize, ağzınıza sağlık

Başak'ın esas getirisi, çok analizci, detaycı, mükemmelliyetçi, eleştirel, hatta takıntılı olmak oluyor. Yani titizlik illa temizlikle ilgili şeylerde olmuyor. Mesela herhangi bir durumu aşırı analiz etmek, akışına bırakamamak, sürekli kontrol etmek istemek, kontrol etmezse işlerin düzgün gitmeyeceğini düşünmek, karşıdakini aşırı tenkit etmek, kendi dahil herkese mükemmel olmaları için aşırı yüklenmek, kılı kırk yarmak... Başak bunları getiriyor. Aynı zamanda sahne arkasında kalarak herkese iyilik yapma isteğini, çok keskin, analitik düşünme gücü çok kuvvetli olan bir zekayı da getiriyor.

Ayın koç burcunda, 8. evde. Venüs, Plüton ve Kuzey Ay Düğümünle üçgen açı (trine) yapıyor. Mesela bunlardan yola çıkarak sen ne yorum yapardın?
8. ev ölümü ve yeniden dirilmeyi sembolize ediyor demişsiniz. koç burcu da egoyu benliği mücadeleyi ifade ediyor demişsiniz. üçgen açı da sekstile göre daha yüksek bir uyumu sembolize ediyormuş. yani ben burdan şu şekilde yorumlayabilirim düştüğüm zaman kalkabiliyorum mücadeleciyim ve her şeye uyum sağlayabiliyorum. doğru mu?

evet mükemmeliyetçiyim. her şeyin tam olmasını istiyorum yarım veya eksik olmayacak şekilde. eğer birinde veya bir şeyde bir kusur bulursam ya onu düzeltmesini sağlarım ya da tamamen vazgeçerim.

Şimdi bi kere ayın koç burcunda olması demek, isteklerini ve duygularını biraz benmerkezcil yaşıyorsun ve hedefine kitlenip onu elde etmek için direkt harekete geçiyorsun demek. Koç'un karakteristiği budur çünkü. 8. evde olması, 8. ev tutkuları ve ihtirası temsil ettiği için, kafaya taktığın kişi ya da şey hakkında ölümüne tutkulu ve sahiplenici oluyorsun, bunu gösteriyor.
Venüsle üçgen yapması, ki Venüs'ün de Aslan burcunda, dişiliğinin ve duygularının birbiriyle uyumlu olduğunu gösteriyor.
Çünkü Venüs haritada, aynı zamanda dişiliğini ifade etme tarzını, ne tür bi kadın olduğunu, mars ise ne tür erkeklere çekim duyduğunu ifade eder.
Ayrıca venüs ve ay arasındaki üçgen, karşı tarafa çok çekici ve dişil gelen bir kadın olduğunu da gösteriyor.
Ay ve Plüton arasındaki üçgense, senin karşındaki erkeğin hayatına girdiğin an, onun hayatını kökünden değiştiren, hayatında adeta devrime sebep olan bir etki bıraktığını gösteriyor o erkeğin üstünde.

Kuzey ay düğümünün ayla yaptığı üçgen de, hani o bahsettiğim ruhsal derslerin vardı ya... işte o dersleri, seni duygusal olarak destekleyen, bütünleyen insanların yardımı ve eşliğiyle alacağını gösteriyor.

çok güzel yorumlamışsınız gerçekten hepsi doğru :)

Bir de eğer sadece kendi haritanıza bakarak hangi partnerin size uygun olduğuyla ilgili bilgi almak istiyorsanız, en kısa yol şu:
7. eve bakın. 7. evinize hangi burç düşüyor, ona bakın. Mesela senin 7. evin balık. Balık'ın yönetici gezegeni ise Neptün, (eski astrolojide Jüpiter). Neptün'ün hangi evde olduğuna bak şimdi de haritanda. Bakalım, Neptün senin 5. evinde. Yani sen 5. ev özellikleri taşıyan erkekleri hayatına çekersin. 5. ev özellikleri nedir? 5. ev aslan burcunun evi olduğu için, aslan burcunun karakteristiğini düşün... Mesela tiyatrocu erkekler. Sahnede olan erkekler. Yönetici konumunda olan, organizasyonla uğraşan erkekler. 5. ev aynı zamanda çocukları yönettiği için, hem çocuklarla arası iyi olan erkekler, hem de çocuksu, çocuk gibi davranan erkekler diye de düşünebilirsin.

evet gerçekten çok ilginçmiş bu doğum haritası. hepsi de doğru çıkıyor. sanırım ezberlemek gerekiyor hangi ev hangi burçta hangi gezegen falan. biraz karışık gibi geldi ama bir kaç kişiye bakıp alışacağımı düşünüyorum. bu arada inanır mısınız erkek arkadaşımı anlattınız. hem çocuksu hem olgun hem romantik hem sert mizaçlı hem duygusal hem de sadık biri.

ne güzel erkek arkadaşmış o öyle=D böyle birkaç harita yorumladıkça dediğin gibi, sen farkında olmadan öğreniveriyorsun.

Açıkçası ben de merak ediyorum inceleyeceğim kendimde ama yorumda bulunabilirseniz sevinirim harita üzerinde.

2. ve 9. evde yoğunluk var genelde.. Bir yerde görmüştüm boş olan bölgelerdeki burçlarla karşılaştığımızda bizde eksik olan yanlarımıza katkı sağlar gibi bir durum varmış. Tam hatırlamıyorum ama böyle bir şeydi sanırım..
Neptün plüton mars üçgeni var mesela. Neptün uranüs arasındaki kırmızı bir çizgi var Bağlantısız açık noktalar var.
Bu arada junom da oğlak 2. evde. Benim ayım da oğlak ve ben oğlak etkisinin fazla olduğunu düşünüyorum kendimde. Güven sadakat önemlidir, ama ilgisiz yapabilecek biri olduğumu da sanmıyorum, juno oğlakta duygusallığı tam karşılayamamak vardır mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…