- 28 Temmuz 2011
- 19.708
- 7.488
- 448
Haritaya baktığımızda ilk olarak 3. evdeki oğlak ve 10. evdeki aslan stelyumları göze çarpıyor.
Ki 10. ev de oğlak burcunun evi zaten. Kariyer ve hedef evi. Burada aslan burcunun olması ve bunca önemli gezegenin bu evde toplanması, senin bu hayatta kafana koyduğun her şeyi rahatlıkla, hiç zorlanmadan gerçekleştirebileceğini gösteriyor.
Jüpiter, büyük şans gezegeni. Hedeflerine ulaşma konusunda sen zaten çok donanımlı olduğun gibi, hayat da sana her türlü yardım ve fırsatı sunuyor. Venüs burada. Bu, hedeflerine ulaşırken, incelik, zarafet ve adaleti elden bırakmadığını gösteriyor.
Merkürün ve venüsün retro. Hedeflerine dair geçmişte yaşamış olduğun başarısızlıklara kafayı takıp seni donuklaştırmalarına, yeni adımlar atmanı engellemelerine izin veriyor olabilirsin biraz. Ya da bazen cesur adımlar atmada biraz çekingen davranıyor olabilirsin.
Oysa buna hiç gerek yok, o başarısızlıklar, güvendiğin kişilerden yediğin kazıklar, belki dolandırılmalar falan senin bu hayatta alman gereken dersleri almanı sağladılar. Chiron var yine orada. Yaralı şifacı diye geçer. Hem yara aldığımız, hem de insanlara şifa dağıttığımız alanları gösterirler.
Sen hedeflerine ilerlerken güvenilmez, hesapçı, ayağını kaydırmak isteyen, despot, "hepsi benim" diyen insanlarla karşılaşmış olabilirsin ama dediğim gibi, bunların her biri yaşaman gereken deneyimlerdi.
Sen kariyer alanında çok fazla başarı ve ün kazanıp, bu başarı ve ünü de insanlara yardımcı olmak, hayır işlemek için kullanabilirsin. İçinde böyle bir meyil olduğunu düşünüyorum.
Juno, neptün, uranüs retro... Dediğim gibi bunlar bana, geçmiş yaşamlarından yarım kalmış bir aşk ilişkin olduğunu ve o insanın bu yaşamda karşına çıkacağını söylüyor. Bu insan, entelektüel çevrenden biri olacak büyük ihtimal. Zekasından, hayat görüşünden, sohbetinden, kafa yapısından etkilendiğin biri...
Zaten senin, herhangi bir insanla yakın bir iletişim kurabilmen için, o kişinin hem sağlam duruşlu, hem de zeki birisi olması lazım.
Hayatına genelde seni eleştirerek gaza getiren arkadaşlar çekiyorsun. Yani önce seni dibe vurduruyorlar, sen de bu gaza gelişle "ya öyle mi, yapayım bu işi de görün" ruh haline giriyorsun.
Bu aslında biraz zorlayıcı, seni yoran bir şey ama sonuçta işe de yarıyor. Gerçekten o eleştiriler, tenkitler seni harekete geçiriyor.
Peki bu tembelliğim nereden geliyor? Ağırlık var hep, sıkılgan biriyim
Ama otoriter bir yapım var çok hırslı olduğum söylenemese de. Oğlaktan kaynaklı olsa gerek parayı güvence olarak görüyorum.
İnsanlar özellikle annem bir rahat bıraksa psikolojik anlamda
Evet eski başarısızlıkları takabiliyor ve cesaret atmada çekingenlik yaşayabiliyorum.
Evet maalesef öyle olumsuzluklar yaşadım.. Güvendiğim kimse yok diyebilirim.
Hayır işleme gibi bir düşüncem de var şayet dediğiniz gibi uygun olursam..
Hayat görüşü ve kafa yapısı çok önemli.. Sağlam duruş, samimiyet, güven...
Kova, terazi gibi burçlarla çok çekim yaşıyorum ama bu sadece çekimle kaldı şu zamana kadar, uyumsuzluktan kaynaklı ilerleme olmuyor.
Bu gazı en çok annemden alıyorum heralde, işim olunca bana daha bir rahatlama vadettiği için olsa gerek : )
Çok gereksiz baskılar, sinirler gördüm, karşılaştırmalar yaptı hala arada yapar, sürekli suçlanırım.
Öyle net eleştiriler almadım aslında arkadaşlarımdan ama çoğu şey benim enerjime canımın istemesine bağlı bu yüzden anlamayanlar çok durumu. Yani amaan nasılsa yapamazsın, yada böyle davranarak kendini şöyle gösteriyorsun gibi bir hal tavır seziyorum, ya da bazen kimseye söylemek istemiyorumdur bir şeyi kendim içimde halletme derdindeyim(insanların küçümseme, olumsuzluk, umutsuzluk yükleme hallerinden) ya da bir şeyin zamanını bekleme derdindeyimdir, bunu anlatamıyorum.
Yani somut bir şey görmeleri gerekiyor. Bu arkadaş çevresinden büyük oradan uzaklaştım da yine komşular aile vs. aynı.
Alakasız bir görüntü var çoğu insanda benle ilgili sanki en çok canımı sıkan da bu, çok dil döktüm ama değişmiyor pek.
Yalnızlık güzel : )
Teşekkür ederim yorumunuz için : )