doğum hediyesi...

altunhan Allah yardımcın olsun canım.benim ailem de eşimin ailesi de bebeğe bi şeyler yapar ama bana yapacaklarını sanmıyorummafoldumben hiç umurumda olmaz,senin de olmasın canım:CüvCüv:böyle insanların yaptıklarına üzülüp de mutsuz olduğuna değmez inan ki:olmaz:

evet hiçte değecek bi insan değil zaten ama insan takıyo işte...
üvey kızı doğum yaptığında bilezik taktı artı bebeğe ve annesine bohçalar gitti bana ise çeyrek altın ile kızıma pazardan alınan iğrenç bi kaç eşya aldı hiçbirini kullanmadım zaten...

maşallah bizim her iki tarafda çok cömertir hem beni hem kızımı takılara hediyelere boğudular diyebilirim hem annem hem kayinvaldem
tek tek saymak istemiyorum ama çok güzel takılarım ve hediyelerimiz oldu
eşimin bana zaten sözü vardı doğum yapınca arabanı değiştircem istediğin modell jeepi alıcam demişti ve sözünü tutu koçişim, yanında bide süper bir yüzük taktı bana :asigim:
gerçi bunların bi önemi yok benim kızım dünyalara bedel ama bu tür şeylerde insanı sevinidiyor heleki doğumdan sonra moral oluyor

ahhhhhhhhhhhh kadermi kısmetmi bilmiyorum....
banada sadece ailem tarafından altınlar geldi...
dogumdada eşim ve kayınvalidem canlı güller getirdiler...
O KADAR......

benim kayın pederim 1 adet ata altın astı kaynanam kendini getirip götürdü her allahın günü bide utanmadan pazardan ucuz kalitesiz şeyleri almış getirmiş çok sinir omuştum insan utanır getirmeye o kadar yani hiç birini giydirmedim hepsini çingenele verdim hastahaneye bile geldiğinde bişey getirmedi insan bi çiçek getirir bee nede olsa üvey eşimin öz annesi olsaydı böylemi olurdu iyice soğudum eşimin ailesine karşı eşimin 2 tane erkek kardeşi var onlarda bişey getirmede hiç utanmak kalmamış valla bunlarda 2 side çalışıyo eli ekmek tutuyo amam olsun bu işler sırayla.insanın ne varsa kendi ailesinde var benim annem kızıma bilezik yaptırmış abimde bilezik yaptırmış. birde kızımın beşiğini bebek ararbasını ana kucağını kangurusunu bezine kadar her şeyini annem aldı hastahane bavulumu annem hazırladı halada almaya devam ediyo.eşim bişi almadı ama eşim erkek kuaförü dükkanıda lüx bir semtte olduğu için müşterileri tabi seçkin insanlar,öyle oluncada çifter çifter çeyrek atınlar geldi hala gelmeye devam ama kayınvaldem ve kayın pederim çok ayıp etti bide ilk torunları ayıp yaptıkları valla. ohhhhhhhhh be içimi döktüm.
valla senın gene kocada hayır varmıs benım ondanda hayır yok bırak anasını babasını.kalmamıs oyle dogum hedıyesı felan.aman bırak kımsenın parasına puluna muhtac etmesin allah.benım aılem tarafı cogunun dedıgı gıbı agız yuz mendılınden tutupda yatacagı besık parasını bıle damadın elıne sayanlardan,ne oldu hora mı gecıyor degıl.o yuzden bı daha dogurursam bu kocadan olmayacak..bu kadar da buyuk soyluyorum zaten aramız da bozuk.dogum yaptım yapalı bozuguz.derdi neyse benle yada bebekle..kıskanıyor bebegı..gormedım boyle sey..

ya arkadaşlar banamı öyle geliyor ama genelde kız tarafı daha özverili oluyor öyle değilmi?benimde annem aldı kızımın herşeyini...kıyafetlerini beşşiğini ıvırını zıvırını yerimseniben kayınvalidemler henüz görmediler bile bebeğimi ki kızım 4 aylık olucak haftaya..babaannesi memlekete gitmeden pelüş battaniye almıştı bi o var...benim ablam dayılarım teyzelerim hep altın taktılar..sülalem hep altın yani ama o tarafta yok işte..annem bide doğum hediyesi bulaşık makinesi aldı..insan parada pulda değil de insanın zoruna gidiyor gibi...üzülüyorum yani düşünmüyolarmış gibime geliyor..allah hayr etsin ne diyim...

ya arkadaşlar banamı öyle geliyor ama genelde kız tarafı daha özverili oluyor öyle değilmi?benimde annem aldı kızımın herşeyini...kıyafetlerini beşşiğini ıvırını zıvırını yerimseniben kayınvalidemler henüz görmediler bile bebeğimi ki kızım 4 aylık olucak haftaya..babaannesi memlekete gitmeden pelüş battaniye almıştı bi o var...benim ablam dayılarım teyzelerim hep altın taktılar..sülalem hep altın yani ama o tarafta yok işte..annem bide doğum hediyesi bulaşık makinesi aldı..insan parada pulda değil de insanın zoruna gidiyor gibi...üzülüyorum yani düşünmüyolarmış gibime geliyor..allah hayr etsin ne diyim...

benim ailem bebeğime pek çok şey aldı. doğumdan sonra da annem babam ve kardeşlerim hediye alıp altın taktılar. ama annem tarafı sülalem cimri biraz. eşimin tarafı daha çok altın taktı. ama bebeğime o taraftan eşya alınmadı. bunu da kayınvalidemin olmamasına bağlıyorum. o olsaydı alırdı heralde. erkekler anlamaz bu işlerden çünkü.

biliyomusun bazen düşünüyorum benimde kaynanam olmasaydı ne kadar mutlu bi hayatım olurdu..bu konu için yeri değil ama dün kaynanam kızıma ağzından çıkardığı keki yediriyodu zor yetiştim nasıl ödüm koptu anlatamam kızımın yutamayacğınamı yanayım onun iğrenç sigaralı ağzından çıkardığı yiyeceği vermesinemi yanayım bilemedim..

Oğlumun malesef dedesi yok babam ve kayınpederim vefat ettiler ama sağolsun kayınvalidem, annem, görümcelerim seferber oldu bebeğim için.Kayınvalidem ve görümcelerim bebeğimin bütün giysilerini aldılar, ayrıca küçük görümcemle kayınvalidem yarım altın,büyük görümcem tam altın taktı. Annem hastane masraflarımızı karşıladı.Özel hastanede doğum yaptım. Ayrıca beşik, örümcek, çeyrek altın ve çeşitli hediyeler aldı. Kendimi çok şanslı görüyorum . Eşim hediye aldı ve sağolsun çok yardımcı oluyor bana. Eşim tek erkek ailede haliyle bende tek gelin buyüzdende böyle üzerime titriyorlar. Allah herkese böyle aile nasip etsin. Oğlum çok nasipli doğdu gelen kişiler genelde altın getirdi ınşallah ömrü boyunca böyle nasipli olur

biliyomusun bazen düşünüyorum benimde kaynanam olmasaydı ne kadar mutlu bi hayatım olurdu..bu konu için yeri değil ama dün kaynanam kızıma ağzından çıkardığı keki yediriyodu zor yetiştim nasıl ödüm koptu anlatamam kızımın yutamayacğınamı yanayım onun iğrenç sigaralı ağzından çıkardığı yiyeceği vermesinemi yanayım bilemedim..

Buda ilğinçmiş..Çocuğum yokta olunca ne şekle giricem bende merak etmeye başladım
Kendimi:delphin:

Oğlumun malesef dedesi yok babam ve kayınpederim vefat ettiler ama sağolsun kayınvalidem, annem, görümcelerim seferber oldu bebeğim için.Kayınvalidem ve görümcelerim bebeğimin bütün giysilerini aldılar, ayrıca küçük görümcemle kayınvalidem yarım altın,büyük görümcem tam altın taktı. Annem hastane masraflarımızı karşıladı.Özel hastanede doğum yaptım. Ayrıca beşik, örümcek, çeyrek altın ve çeşitli hediyeler aldı. Kendimi çok şanslı görüyorum . Eşim hediye aldı ve sağolsun çok yardımcı oluyor bana. Eşim tek erkek ailede haliyle bende tek gelin buyüzdende böyle üzerime titriyorlar. Allah herkese böyle aile nasip etsin. Oğlum çok nasipli doğdu gelen kişiler genelde altın getirdi İnşallah ömrü boyunca böyle nasipli olur

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Ben kayınvalidemlerden şahsıma birşey beklemiyorum - bu konuda hem cimri hemde düşüncesizlerdir ama kendilerine yapılınca kasılırlar ve çok hoşlarına gider.

Doğacak bebeğime gelince kayınvalidem beşiğini ben alacağım diyor ama bakalım. Gerçi çok şükür ihtiyacımız da yok, kendimize herşeyi alabiliriz.

Kendi ailem sağolsun şimdiden başladılar almaya ufak ufak - hem bana hem bebişime. Hamilelik kiyafetlerimi bile ailem aldı sağolsunlar. Kayınvalidemin torun diye deli oluyor ama içinde hiç mi heves olmaz bir çöp olsa dahi almak için. ınanın altında hediyede değil gözüm, ama insan bazı incelikleri bekliyor. Allah ailemden razı olsun, varlıkları yeter. Bu yaşıma geldim (29) ve hala çocukmuşum gibi bana her zaman alırlar.

Eşime bu hediye konusunda bir imada bulunmadım, kendisi düşünsün. Zaten öyle uçuk istekleri olan biri değilim ve eşimde düşüncelidir. Gönlünden bişi kopup alırsa ne ala, almazsa da canı sağolsun. Hediyesinden çok onun yardım ve desteğine ihtiyacım olacak..

Eşim hiçbişi almadı kaynanamlar sadece harf kolye vardıya ondan takmışlardı annemler bebegın besıgını falan ayrıca banada bilezik takmışlardı

ben daha doğum yapmadım ama annem bebeğin beşiğini nevresimini yorganınıalt açmasını filan alacak ablam deli oluyor şimdiden bir takım aldı bile:) kayınvalidem de battaniye ördürüyor süslü püslü, hatta onlara gittiğimizde bebeğin orda rahatça uyuması için bir beşik bile ayarlamış:) ama doğunca neler yaparlar bilmiyorum. eşimden yana bir beklentim yok bu geçtiğimiz ilk anneler gününde sadece öptü ve kutladı o kadar bir çiçek hatta çikolata bile almadı:( ne yapayım alıştım ben, ama bu bebeği iki yıl boyunca istedik uğraştık sevgililer gününü filan geçtim de anneler babalar günü daha özel geliyor artık bana amaaan ya da hamilelik psikolojisi her şeyi abartıyorum belki de:)

ah canım ah bu anneler gününde kızım kucağımda olmasına rağmen eşim anneler günümü kutlamadı :(
bende onun babalar gününü tabi...
belki okumuşsundur diğer yazılarımı kaynanamdan kızımı korumak için 40 takla atıyorum ya ben ne yapayım tatlım

Benim kaynanam yakut pırlanta kolye , kayınpeder tam altın , görümcem ziynet (5'i bir yerde), eşim saat , annem 6 taş yüzük ayy daha ne olsun sağolsunlar
bide kayınvaldem ilk ona götürdüğümüz gün yüz görümlüğü altın bi kalpli kolye ucu hediye etti .
Çok da zengin diil ha biriktirip devamlı beni mutlu etmeye çalışıyo çok şanslıyım.

kayınvalideni öpte tepende taşı canısı hakkını yeme ne iyimiş vallah

bende ilk doğumumda k.valide ve peder küçük altın taktılar
1.nolu 2.nolu görümçelerim k.altın
3.nolu kıyafet aldı 4.görümçede para taktı
1 nolu ve 2. nolu kayınlarım para taktılar
annem tüm herşeyini yaptı beşiğini kıyafetlerini ördü
babamda para verdi
annennem k.altın taktı teyzem ve kızı k.altın
eşim ise hava gazı taktı

ikinçi bebeğimede k.valide ve peder k.altın
annemle babam kolye teyzemin kızı k.altın
arkadaşım k.altın
görümçeler bu sefer para ve ördüklerini filan işte
eşim buna da aynısını yani üzülünse ne yazarki

ah canım ah bu anneler gününde kızım kucağımda olmasına rağmen eşim anneler günümü kutlamadı :(
bende onun babalar gününü tabi...
belki okumuşsundur diğer yazılarımı kaynanamdan kızımı korumak için 40 takla atıyorum ya ben ne yapayım tatlım

utansın die ben ve bebeğim kutladık ama babalar gününü, ona bir taraftar tişörtü aldık

canım senin durumun daha zor ama dedim ya belki hamiş :CüvCüv: olduğumdan büyütüyorumdur iki gündür de ufak bir meseleden dolayı eşime küsüm :kızgın: konuşmuyorum mecbur olmadıkça:( belki ondan dolayı böyle yazdım ne bileyim.

kayınvalidem ve kayınpederim beni hiç sevmezler,ben istenmeyen gelinim ama doğumda bana diyarbakır hasırı taktılar.doğum hazırlıklarında da sağolsunlar bebeğin iğneden ipliğe herşeyini yaptılar.hatta kayınvalidem bebeğe aldığı tüm eşyaları tek tek etiketlerini söküp(bebeğe batmasın diye) yıkayıp ütüleyip çok cicci nazar boncuklu bohçalara koyup evimize getirip bebeğin dolaplarına yerleştirdi.bebeğin oda takımı kurulacağı gün kızlarıyla gelip başında bütün gün bekleyip temizliğimi de yapıp gitti.(malum eve eşya geldiğinde her yer batıyor kurulurken)hamileliğim süresince de her gün yemeklerimi o yaptı. hakkını yemeyeyim bu konuda.en önemlisi de doğuma yanımda girdi elimi tuttu bana güç verdi ve doğum sırasında can havliyle kendisini pataklamışım biraz,güldü sadece :kedi: görümceler de hepsi tam altın taktılar.canım ailem doğumdan üç beş gün önce yaşadığım şehre elleri kolları hediyelerle dolu geldiler.annem babam kardeşim teyzemler dayımlar vs.herkes tam altın taktı.anneannem bana bilezik bebeğe tam altın göndermiş.ayrıca bebeğin hastane çıkışını da anneannem anneme aldırıp yollamış.hastane çantamı hemen değiştirip onu koydum.bebişime onu giydirdik doğunca.anneannem çok ağır felçli,yatakta..o halde bile bana bunları yaptı canım benim.eşim de bebeğe tam altın bana 21 çeyrekten oluşan rek bilezik, bir de burma bilezik taktı.anneler gününde de tek taş aldı.bense onun babalar gününü kutlamadım.o da zavallım babalar gününde bebişle beni yemeğe çıkarıp kendi babalar gününü kendi kutladı kafamçokkarıştı bana da ben senin anneler gününü kutlamasaydım sen beni şimdiye on defa boşamıştın dedi :umursamaz:

Son düzenleme:
Back
X