doğum hediyesi...

kız neden kutlamadın babalar gününü? ay yazık ama beklemiştir o da.

çok şanslısın onu söyleyebilirim:) kayınvalden bence artık seni seviyor malum torun sahibi oldu.

kız neden kutlamadın babalar gününü? ay yazık ama beklemiştir o da.

çok şanslısın onu söyleyebilirim:) kayınvalden bence artık seni seviyor malum torun sahibi oldu.
kızmıştım o ara ona o yüzden kutlamadım ben de.ama gerçekten üzülmüştü o gün.neyse seneye inşallah.kayınvalidem de sırf torun geliyor diye durumun heyecanıyla yaptı.şimdi bebiş dört aylık oldu,kayınvalide eski canavar günlerine döndü bile maalesef :gitme:

ılk dogumum hamılelıgım suresınce esımın aılesınden hıcbır destek gormedım kostek olmasalardı da yeterdı zaten

annem oglumun odasını ve en ınce detayına varana kadar tum esyalarını aldı
dogumdan sonra 40 gun annem baktı mısafırlerımı karsıladı

gorumcelerım ve kayınvalıdem sadece bırer kucuk altın taktılar
kucuk gorumcem hıc takmadı zaten
eltımın bırısı penye bır takım getırdı dıgerı hıcbır sey getırmedı bıle bos geldı

annem tam altın aldı elı sıkısık dıye ama bılezık aldı sonradan

abım, dayım, teyzem, arkadaslarım, yakın cevrem yarım ve ceyrekten olusan takılar taktılar
bızım adetlerımızde bebekle bır eve ılk kez gıdıldıgınde bebege hedıye verılır
bızım taraf o gezmelerımızde para sıkıstırdılar cocuguma bır mıktarda bırıkmıs parası oldu

esım ıncı set taktı

patronum zıncır bıleklık taktı
esımın ve benım ıs cevrelerımızden de kucuk altınlar ve dovız olarak paralar geldı

maasallah oglusum nasıplı
sımdı de bırıken paralarını cumhurıyet olarak degerlendırıyorum

eşim 7kardeş hepsi cumhuriyet taktı, annemler kelepçe taktı, kızıma da banada, eşim de telefon taktı:)aman hepsi boş valla bence en iisi yardımcı olmaları, güleryüz tatlı dil saolsunlar ama düşünceli benmkiler

Ya tabiki önemli olan sevgi, destek, birlik ve beraberlik ama insan yine de bazı incelikler bekliyor bence. Bunlar illa pahalı şeyler olmak zorunda değiller.. Önemli olan düşünmeleri..

Benim eltim daha doğurmadan tutturmuştu eşime "şunu isterim bunu isterim" diye - bence çok ayıp.

Genelde kız tarafı zaten her konuda elinden gelen herşeyi yapıyorlar. Ailelerin durumu olmaz, o çok başka birşey ama ellerinde olduktan sonra torunlarına, kızlarına, gelinlerine ufak hediyeler alınmalı diye düşünüyorum.

Gerçi bu günümüzde yarışa döndü - kimin kayınvalidesi ne aldı, ne almadı. Yada eşler arasında sorun çıkabilir "Benim ailem şunu yaptı ama sizinkiler yapmadı" vs gibi. Sonuçta eşinin ailesi cimri olabilir ama bu eşin suçu değil ki. Kimi gider (anne, baba, kayınvalide, koca olsun) en pahalı hediyeleri alır ama manevi destekte bulunmaz - sizce örneğin bir pırlanta buna değer mi? O manevi destek ve değerin yerini hiç birşey tutamaz.. Eşim bana pırlanta alıpta bana destek olmayacaksa, pırlanta kalsın...

ılk dogumum hamılelıgım suresınce esımın aılesınden hıcbır destek gormedım kostek olmasalardı da yeterdı zaten

annem oglumun odasını ve en ınce detayına varana kadar tum esyalarını aldı
dogumdan sonra 40 gun annem baktı mısafırlerımı karsıladı

gorumcelerım ve kayınvalıdem sadece bırer kucuk altın taktılar
kucuk gorumcem hıc takmadı zaten
eltımın bırısı penye bır takım getırdı dıgerı hıcbır sey getırmedı bıle bos geldı

annem tam altın aldı elı sıkısık dıye ama bılezık aldı sonradan

abım, dayım, teyzem, arkadaslarım, yakın cevrem yarım ve ceyrekten olusan takılar taktılar
bızım adetlerımızde bebekle bır eve ılk kez gıdıldıgınde bebege hedıye verılır
bızım taraf o gezmelerımızde para sıkıstırdılar cocuguma bır mıktarda bırıkmıs parası oldu

esım ıncı set taktı

patronum zıncır bıleklık taktı
esımın ve benım ıs cevrelerımızden de kucuk altınlar ve dovız olarak paralar geldı

maasallah oglusum nasıplı
sımdı de bırıken paralarını cumhurıyet olarak degerlendırıyorum

istisnalar kaideleri bozmazlar..sanırım haklıyım arkadaşlar kız tarafı daha özverili oluyor bence...peki neden böyle yaa çok üzülüyorum bebeklerimiz onlarında torunu! :sinifsinif:

bencede genel olarak tabi kız ailesi daha özverili neden böyleki maddi olarak değil arkadaşlar manevi olarakta bu böyle kayınvalidelerin çoğu gelinlerın doğumdan çıktıktan sonra hemen ayağa kalksın ıstıyor ve kesinlikle kendı evladı gibi içi acımıyor doğurmadım ama bizzat çok kere şahit oldum çoküzücü

aynen alpimciğim katılıyorum..kayınvalidem çok iyi sağolsun ama kzıına hiç kıyamaz hatta kızının kayınvalidesi ona iş yaptırıyo diye kızar!bana hamileyken cam sildirmesinide bilir :CüvCüv: ne komik değilmi...sinir oluyorum bazen yaaaa....bilemiyorum keşke bu problemi halledebilecek bişey olsa?ben kayınvalidemi annem gibi görmek istiyorum samimi konuşmak istiyorum ama olmuyor işte napam?illa bi lafın altından bişey çıkarıyolar eltilerde dahil..kendimi sıka sıka bi hal oluyorum onlarla konuşurken ne desem ne demesem diye :D oysa onlarda benim ailem ne var sanki kardeş gibi olsak hepimiz...OOF yaa çok takıntılıyım bu konuda Allah dan uzağızda problem yaşamıyoruz hiç...

bnm eşim sağolsun bi çiçek alıp gelldi ama o aralar durumumuz müsait diildi napalım bunuda bulamayanlar var şükür dedim ama sonradan durumumuz düzelince alır diee bekledim bebiş dört aylık oldu hala bana bişii yok neyyseki çocuğuma her ihtiyacı alıyor ama insan istiyor yaa ilk doğum yane kırgınım bu konuda valla ama hayattada söölemem kendisine zaten annemler kayınvalidemler eş dost bir çok şey yaptılar altın hediye para vs bir sürü şey onların hakkını yiyemem valla ama dediğim gibi bnm için önemli olan eşimin düşünmesiydi oda düşünmeyip bir çiçekle geçiştirdi :sinifsinif:

bnm eşim sağolsun bi çiçek alıp gelldi ama o aralar durumumuz müsait diildi napalım bunuda bulamayanlar var şükür dedim ama sonradan durumumuz düzelince alır diee bekledim bebiş dört aylık oldu hala bana bişii yok neyyseki çocuğuma her ihtiyacı alıyor ama insan istiyor yaa ilk doğum yane kırgınım bu konuda valla ama hayattada söölemem kendisine zaten annemler kayınvalidemler eş dost bir çok şey yaptılar altın hediye para vs bir sürü şey onların hakkını yiyemem valla ama dediğim gibi bnm için önemli olan eşimin düşünmesiydi oda düşünmeyip bir çiçekle geçiştirdi :sinifsinif:

eşinin sana ne hediye almasını isterdin?

valla pahada değerli olan bişiler olabilirdi mesela altın gibi yani bunlar her zaman alınan hediyeler diil (altın bana bööle işçiliği olan altın ama bilezik çeyrek fln diil yanee çok özel gelioo bozmuyorsun ya onları) zaten bende her zaman doğurmayacağıma göre anlamı olan bişiileri hakettiğime inanıyorum birde ilk doğumum ona baktıkça eşim bunu ilk doğumumda almıştı demek isterdim ama olmadı napalım :çok üzgünüm:

valla benim eşimde bana hiç doğum hediyesi almadı takmadım ben kafaya , 10 gün sonra doğumgünümdü saat aldı güzel .belki ondan almaıştır

benim eşim o gün devasa bi çiçek almıştı.maaşı aldığımda hediyeni alıcam dedi ama alamadı adamcağızı işten çıkardılar.mutlulukla üzüntü üst üste geldi yani.şimdi kendini toparladı bi hediye alabilir ama almadı,alacağınıda sanmıyorum.o unutmuştur hala beklediğimi ve alması gerektiğini.kaynanam ve kayınpeder hiç bişey almadı.kayınpeder daha torununu görmeye bile gelmedi.onlar anca elimizdekilerini almayı bilirler zaten.annem künye babam yarım altın taktı.ayrıca annem koca bir valiz dolusu kıyafet örmüş ve bi sürü şey almış.ayrıca kayınpederin durumu babamlardan kat kat iyidir.insan kızıyo bi yerde.hediyeden ziyade daha gelmemiş olmasına..

benim dogumdada babeyim birsey almadi hele kizimde hastaneye gelirken soruyor cicek alayim mi diye bende yok dedim:)
kaynanamda bana özel birsey yapmadi dogum yaptim diye.coocuklara bile altin takmadilar kaldiki ben.

kızlar ben 10 gün önce doğum yaptım kaynanam bebeğe 1 yaşında giyebileceği bi kıyafet getirdi. bu kadar. bana hiçbişey demedi bile. babam burma bilezik annem tam altın taktı. eşim askerde daha bebeğini bile görmedi. adi ailesi de oğullarının yerine beni çok mutlu ettiler. kayınpeder daha gelmedi bile ya.

eşime ben doğurursam pırlanta isterim derdim o da sağolsun kırmadı beni doğum sırasında yanımdan ayrılmadığı için arkadaşına sipariş etmiş çiçeği oda tutup yeşil canlı saksıda bi çiçek almış sağolsun eşim görünce biraz kızmış ama bişey dememiş aynı arkadaşın kızı oldu bizde yanlarına giderken o bize çiçek alın dedi eşim balonlu bebekli bi çiçek yaptırmış. hem onun hem kendinin hediyesi olrak. ben sana böyle çiçek ,istemiştim ama farklı geldi dedi olsun napalım dedim. arkadaş çiçekleri görünce bozuldu mosmor oldu bende gidip ne almıştım böyle bişey almam lazımdı değilmi diyor bide
kayınvalide adi bi takım sadece kayınpeder bi künye almış
bana da hava ve civa verdiler tabikiiii

benim eşim kızıma bileklik aldı ama kaynanam taktı çok sinir oldum
eşim altın maşallah taktı kızıma
ben kendi hediyemi kendim seçtim açıkçası doğum sonrası kilolar için koşu bandı aldım
annemle babamda bana bileklik taktılar ilerde kızıma takmam için
ve kızımın bebek arabasını portebebeli setini uyku setini ve birçok kıyafetini annem hediye etti
eşimin ailesinden başka birşey görmedim
ayrıca kızımın mevludunude annem ben yapıcam dedi torunuma hediyem olsun dedi burdki mevludu annem yaptı
kaynanamın ordakinide biz yaptık hiçbişye dokunmadı

Son düzenleme:
aslında eminimki hiçbirimiz için pahalı hediyeler
altınlar takılar pırlantalar falanlar filanlar önemli değil
ama imkanlar dahilinde kendini özel hissetmek mutlu olmak isteyebiliyor insan özellikle o dönemde buna çok ihtiyacımız oluyor sanırım
en önemli hediye eşimden ve annemden gördüğüm destekti
hala ikisinden yana çok şanslıyım hergünüm hediye tadında
ama her güzel şeyin birde cezası vardır ya
oda sanırım kaynanacım :)))

Back
X