doğum hediyesi...

bana eşimin ailesi hiç bişey takmadı.onlarda gelın doğum yapınca takmazlarmış.ama kaynanam annen bilezik takar yok annen karyolasını alır yok annen eşyalarını alır benım doğum kıyafetlerımden tut gecelığıme kadar annem aldı.onlarda adetmiş öyle ne güzel adet dimi:).bıde onlarda akrabalara takı takma yok takmıyorlar dıye akrabalarınında hiçbiri bişey getırmedı sadece benım akrabalarım çeyrek taktılar annem bilezik ablam çeyrek taktı kocamda yüzük almış.benim yavrum saolsun.hiç umrumda deilllllllll.(ama insan küçük bişeyde olsa alır dimi üzüldüm sadece başka bişey deil anne yarısı sayılır ama o annemın tırnagı bıle olamaz...!)

arkadaşlar siz gene iyisiniz benim eşimin ailesi benim doğumuma gelmedi düşük yaptım inanmadılar hamile olduğuma sancılandım bişey olmaz dediler 2 tane cenazem oldu aramadılar hamileliğimde hiç aramadılar eşim hastanede tek başına başımda bekledi şimdi eşimin ailesi sadece kızıma eşya alıyorlar bana hiçbirşey yok kuru bir altın taktılar başka birşey yok ama Allah yavrularımıza uzun ömürler versin bizimde çocuklarımızda onlara bakmasınlar,hep kötü davransınlarr :)))

bana eşimin ailesi hiç bişey takmadı.onlarda gelın doğum yapınca takmazlarmış.ama kaynanam annen bilezik takar yok annen karyolasını alır yok annen eşyalarını alır benım doğum kıyafetlerımden tut gecelığıme kadar annem aldı.onlarda adetmiş öyle ne güzel adet dimi:).bıde onlarda akrabalara takı takma yok takmıyorlar dıye akrabalarınında hiçbiri bişey getırmedı sadece benım akrabalarım çeyrek taktılar annem bilezik ablam çeyrek taktı kocamda yüzük almış.benim yavrum saolsun.hiç umrumda deilllllllll.(ama insan küçük bişeyde olsa alır dimi üzüldüm sadece başka bişey deil anne yarısı sayılır ama o annemın tırnagı bıle olamaz...!)

aynısını ben yaşadım arkadaş
benim ailem yaptı herşeyi annem bilezik taktı
kaynana görümce fln tık yok onlardan
çok bozuldum bizde kaynana set takar çünkü
bide yetmezmişkibi bebek odasını annen döşemelii
bebek arabasını annen almalı fln filan
kaynanam sadece bebeğin nevesimini dikti bir iğne getirmedi beğe yazıklar olsun valla
bu arada eşin nereli pek merak ettimkaydirigubbakcemile3

ahhh ahhh cok üzgünüm kaynanam sizin kaynanalara kurban olsun ınslh.oda anne mı ya.Dedim dun aksam.ama bugun kaynanamın ıcıne dogmus olmalı ki ogluma buyuk ata altını ve bır cok kıyafet almıs valla dedıklerımden utandım.neyse suan evde ben onla ılgıleneyım barı.

Son düzenleme:
Benim kaynanam yakut pırlanta kolye , kayınpeder tam altın , görümcem ziynet (5'i bir yerde), eşim saat , annem 6 taş yüzük ayy daha ne olsun sağolsunlar
bide kayınvaldem ilk ona götürdüğümüz gün yüz görümlüğü altın bi kalpli kolye ucu hediye etti .
Çok da zengin diil ha biriktirip devamlı beni mutlu etmeye çalışıyo çok şanslıyım.

akannehir sen baya bi şanslıymışsın canım

evet çok şükür yavrunu kucağına almayı nasıp etmiş Allah darısı bizim başımıza inşallah. ancak kaynanan yalanın daniskasını atmış. nereliler merak ettim. böyle bebek doğunca hediye getirmeyen memleket insanları kimmiş acaba....

bende şanslılardan sayılırım sanırım annemler bebeğin beşiği salıncağı arabası yeni doğan şeylerini falan hep aldılar birde çeyrek altın takı canım annem ya
büyükkaynım 1 çeyrek kayınvalidemle kayınbabam 1 çeyrek küçük kaynım bir çeyrek eşimin babaannnesi sayılır o bir çeyrek küçük görümce 50 lira ortancı 90 lira büyükte durumu yok fazla hırka falan örmüştü eşimde küpe kolye seti almıştı emitasyon birde künye almıştı onlara uygun 100 lirada onlara vermiş işte

gebeliğimin sonu ne olacağı belli değilken kocacım anneler günü hediyesi olarak çok güzel bir kolye almış altın üstünde figürleri falan var
doğum yaparsam oooooo gelsin gelsin hediye candır :P

Son düzenleme:
arkadaşlar siz gene iyisiniz benim eşimin ailesi benim doğumuma gelmedi düşük yaptım inanmadılar hamile olduğuma sancılandım bişey olmaz dediler 2 tane cenazem oldu aramadılar hamileliğimde hiç aramadılar eşim hastanede tek başına başımda bekledi şimdi eşimin ailesi sadece kızıma eşya alıyorlar bana hiçbirşey yok kuru bir altın taktılar başka birşey yok ama Allah yavrularımıza uzun ömürler versin bizimde çocuklarımızda onlara bakmasınlar,hep kötü davransınlarr :)))

iyi sabrediyosun valla ben olsam patlardım hepsine.bi de senden beklemesinler tam tersi

Son düzenleme:
Valla ne desem nasıl anlatsam bilemedim.hepimizin çeşit çeşit.bebek odasının eşyalarını biriktirdiğim parayla aldım,ucuzluk,indirim ve açılış peşinde koşa koşa hemde.eşimin tarafı hamileliğimi müjdeleğimiz zaman ''ne ara yaptınız? '' ve ''bu seferkini karnında tut'' sözleriyle karşılaştım.herşeyi sineye çekmeye çalıştım.artık 2 canlıydım çünkü.hamilelik süresince 2 defa aradı o kadar.oğlundan haberi alıyormuş.son aradığında annemle temizlik yapıyorduk 36.haftadaydım kaynanam ''temizlik yap yap doğumun kolay olur ''dedi sadece.ne bir yardım teklifi ne de sen ne yapıyorsun kızım lafı :((( zeytinyağlı yaprak sarmasını istedi cnm ,eşim defalrca söylemesine karşın 1 defa geldi oda içi dışına çıkmış şekilde.

Geleyim doğum zamanına.suni sancıyla normal doğum yaptım,tarihi saati belliydi yani.sabah 8:30 da annem-babam-kız kardeşim ve eşim gittik hastaneye.onlardan çıt yok.sorsan ne heyecanlılar.saat 14:00,saat 16:00 civarı eşim ailesini gidip almaya kalktı.bende ona hep bize bir şey olursa ,acil müdehale yapılması gerekirse kararı sadece sen verebiliyorsun o yüzden kapıdan ayrılma dememe rağmen,hastaneden yaklaşık 900 m ilerisindeki evlerinden paşazadeleri getirmeye kalktı.kızkardeşimin uyarısıyla dışarda olan babama söylenmiş,babam getirmek zorunda kalmış.zaten 1 saat sonrada doğum gerçekleşti.tabi geri evlerine servis.görümcem kavgalı olduğumuz için teşrif etmediler,altınını göndermiş kaynanamla.bu bana koydu ne olursa olsun kızım aynı zamanda onun kardeşinin de çocuğuydu,gelmesi gerekirdi,gelmeliydi.kayınbiraderim o gün birşey takmadı ,maaşı alınca takacakmış.sinirlendim,çünkü onların çocukları olduğu zaman bizim hep paramız olması gerekiyordu ,kaynanam daha telefonda başlardı ''altını aldınız mı? hediyelik giyisi aldınız mı?'' diye bide eve girmeden kontrol ederdi.doğum yapacağım belli arkadaş ,şimdi mi haberi oldu sanki!!!kaynanam da bir bilezik taktı kızıma.
benim ailem benimle çıktı kızıma hediyelerini almaya benimde istediğim olsun diye.burda takılan altının değeri değil niyet önemli benim için.
kaynanama en çok kızdığım,kırıldığım konu ise ; görüncem biz evlendikten 3 ay sonra doğum yaptı.bebeşi görmeye gittiğimizde kaynanam benim yanımda görümceme "murat altını aldı değil mi?ben söyledim ona'' diye 3 defa sordu.bu arada ilk çocukları da değil acemi değil yani.görümcem setini göstererek ''aldı ben zaten seçmiştim'' dedi.şimdi soruyorum arkadaşlar insan damadına doğum hediyesi alınması gerektiğini söylerde ,kendi oğluna niçin söylemez??? hangi vicdan bu yaa.görümcem ve eltimde özel hastanede doğurmalarına karşın kaynanam hastaneye ödediğimiz paraya inanmadı yalan söylüyorsunuz resmen dedi.

40 mevlütünü de bana sormadan kendi evinde tertiplemişler ana-kız ,mahalleden komşu gibi 6 gün kala öğrenince de gitmedim.eşimle kavgalar ettim.bu yüzden sütüm 38.günümde azaldı ve mamaya başlamak zorunda kaldım.kızıma her biberonu uzatışımda gözlerim doluyor.göğüslerimden taşan sütlerin yerinde yeller esiyor şimdi,bomboş yumuşacık göğüsler.

o yüzden takılan altında maltında değilim ,yeter ki niyet iyi olsun.böyle olaylar olduktan sonra gelen altını ne yapayım ben.bırak takmasalardı da iki çift güzel laf,içten bir tebessüm olaydı.sütüm olaydı ,ilk günlerde ki gibi kana kana içseydi kızım.inanın şunları yazmak bile ağlatıyor,şu mübarek günler de ben daha kime ne diyeyim :(((

ben bebeğime bakarım kimseden de bişey istemem..Şükür durumum var alırım herşeyimi de..Neden bekliyorsunuz da üzüyorsunuz kendinizi anlamıyorum altınmış, bilezikmiş takmasınlar efendim siz de çok kırıldınız madem ona göre davranın. hem başkasının söylemesiyle alınan hediyeninde hiç kıymeti olmaz bence insan kendi düşünmeli.

bende eşimin bana aldığı hediyeyi biliyorum sanırım hastanede takıcak. fakat bende ona birşey almak istiyorum ben anne oluyorsam oda baba.... siz hediye alırsanız ne alırdınız? düşün düşün çıkamadım işin içinden. :44:

kayınvalidem ve kayınpederim beni hiç sevmezler,ben istenmeyen gelinim ama doğumda bana diyarbakır hasırı taktılar.doğum hazırlıklarında da sağolsunlar bebeğin iğneden ipliğe herşeyini yaptılar.hatta kayınvalidem bebeğe aldığı tüm eşyaları tek tek etiketlerini söküp(bebeğe batmasın diye) yıkayıp ütüleyip çok cicci nazar boncuklu bohçalara koyup evimize getirip bebeğin dolaplarına yerleştirdi.bebeğin oda takımı kurulacağı gün kızlarıyla gelip başında bütün gün bekleyip temizliğimi de yapıp gitti.(malum eve eşya geldiğinde her yer batıyor kurulurken)hamileliğim süresince de her gün yemeklerimi o yaptı. hakkını yemeyeyim bu konuda.en önemlisi de doğuma yanımda girdi elimi tuttu bana güç verdi ve doğum sırasında can havliyle kendisini pataklamışım biraz,güldü sadece :kedi: görümceler de hepsi tam altın taktılar.canım ailem doğumdan üç beş gün önce yaşadığım şehre elleri kolları hediyelerle dolu geldiler.annem babam kardeşim teyzemler dayımlar vs.herkes tam altın taktı.anneannem bana bilezik bebeğe tam altın göndermiş.ayrıca bebeğin hastane çıkışını da anneannem anneme aldırıp yollamış.hastane çantamı hemen değiştirip onu koydum.bebişime onu giydirdik doğunca.anneannem çok ağır felçli,yatakta..o halde bile bana bunları yaptı canım benim.eşim de bebeğe tam altın bana 21 çeyrekten oluşan rek bilezik, bir de burma bilezik taktı.anneler gününde de tek taş aldı.bense onun babalar gününü kutlamadım.o da zavallım babalar gününde bebişle beni yemeğe çıkarıp kendi babalar gününü kendi kutladı kafamçokkarıştı bana da ben senin anneler gününü kutlamasaydım sen beni şimdiye on defa boşamıştın dedi :umursamaz:

keşke bende senin gibi istenmeyen gelin olsam iyiymiş valla. istenmediğin halde bunlar yapılmış istenseydin taht mı kuracaklardı:)
şükretmek gerek arkadaşım.maşallah.:D

Valla ne desem nasıl anlatsam bilemedim.hepimizin çeşit çeşit.bebek odasının eşyalarını biriktirdiğim parayla aldım,ucuzluk,indirim ve açılış peşinde koşa koşa hemde.eşimin tarafı hamileliğimi müjdeleğimiz zaman ''ne ara yaptınız? '' ve ''bu seferkini karnında tut'' sözleriyle karşılaştım.herşeyi sineye çekmeye çalıştım.artık 2 canlıydım çünkü.hamilelik süresince 2 defa aradı o kadar.oğlundan haberi alıyormuş.son aradığında annemle temizlik yapıyorduk 36.haftadaydım kaynanam ''temizlik yap yap doğumun kolay olur ''dedi sadece.ne bir yardım teklifi ne de sen ne yapıyorsun kızım lafı :((( zeytinyağlı yaprak sarmasını istedi cnm ,eşim defalrca söylemesine karşın 1 defa geldi oda içi dışına çıkmış şekilde.

Geleyim doğum zamanına.suni sancıyla normal doğum yaptım,tarihi saati belliydi yani.sabah 8:30 da annem-babam-kız kardeşim ve eşim gittik hastaneye.onlardan çıt yok.sorsan ne heyecanlılar.saat 14:00,saat 16:00 civarı eşim ailesini gidip almaya kalktı.bende ona hep bize bir şey olursa ,acil müdehale yapılması gerekirse kararı sadece sen verebiliyorsun o yüzden kapıdan ayrılma dememe rağmen,hastaneden yaklaşık 900 m ilerisindeki evlerinden paşazadeleri getirmeye kalktı.kızkardeşimin uyarısıyla dışarda olan babama söylenmiş,babam getirmek zorunda kalmış.zaten 1 saat sonrada doğum gerçekleşti.tabi geri evlerine servis.görümcem kavgalı olduğumuz için teşrif etmediler,altınını göndermiş kaynanamla.bu bana koydu ne olursa olsun kızım aynı zamanda onun kardeşinin de çocuğuydu,gelmesi gerekirdi,gelmeliydi.kayınbiraderim o gün birşey takmadı ,maaşı alınca takacakmış.sinirlendim,çünkü onların çocukları olduğu zaman bizim hep paramız olması gerekiyordu ,kaynanam daha telefonda başlardı ''altını aldınız mı? hediyelik giyisi aldınız mı?'' diye bide eve girmeden kontrol ederdi.doğum yapacağım belli arkadaş ,şimdi mi haberi oldu sanki!!!kaynanam da bir bilezik taktı kızıma.
benim ailem benimle çıktı kızıma hediyelerini almaya benimde istediğim olsun diye.burda takılan altının değeri değil niyet önemli benim için.
kaynanama en çok kızdığım,kırıldığım konu ise ; görüncem biz evlendikten 3 ay sonra doğum yaptı.bebeşi görmeye gittiğimizde kaynanam benim yanımda görümceme "murat altını aldı değil mi?ben söyledim ona'' diye 3 defa sordu.bu arada ilk çocukları da değil acemi değil yani.görümcem setini göstererek ''aldı ben zaten seçmiştim'' dedi.şimdi soruyorum arkadaşlar insan damadına doğum hediyesi alınması gerektiğini söylerde ,kendi oğluna niçin söylemez??? hangi vicdan bu yaa.görümcem ve eltimde özel hastanede doğurmalarına karşın kaynanam hastaneye ödediğimiz paraya inanmadı yalan söylüyorsunuz resmen dedi.

40 mevlütünü de bana sormadan kendi evinde tertiplemişler ana-kız ,mahalleden komşu gibi 6 gün kala öğrenince de gitmedim.eşimle kavgalar ettim.bu yüzden sütüm 38.günümde azaldı ve mamaya başlamak zorunda kaldım.kızıma her biberonu uzatışımda gözlerim doluyor.göğüslerimden taşan sütlerin yerinde yeller esiyor şimdi,bomboş yumuşacık göğüsler.

o yüzden takılan altında maltında değilim ,yeter ki niyet iyi olsun.böyle olaylar olduktan sonra gelen altını ne yapayım ben.bırak takmasalardı da iki çift güzel laf,içten bir tebessüm olaydı.sütüm olaydı ,ilk günlerde ki gibi kana kana içseydi kızım.inanın şunları yazmak bile ağlatıyor,şu mübarek günler de ben daha kime ne diyeyim :(((

canımmm arkadaşım yazdıklarından çok etkilendim bende 1buçuk yıllık evliyim yeni çocuk düşünüyorum haklısın maddi şeyler önemli değil gönlünü hoş etselerdi zzaten insan öle şeylerin eksikliğini bile hissetmez. ama gerçekten ayıp yaa annesin sen ve oda anne en iyi o anlaması gerekir hatta kocandan bile iyi anlaması gerekir seni. sen yine de içini daraltma sen iyi olursan onlar anlarlar yanlışlarını hem eşinde destek olur aranız bozulmaz. yapma bunu kendinede eşinede çocuğuna da. başkaları yüzünden kötü olma eşinle.inşallah anlarlar yanlışlarını:(

Ekonomik sıkıntılarımızdan dolayı ne ilk doğumumda ne de doğum günlerimde hiç bir şey alamamıştı. Aslında hiçbir şey demeyelim de hep ufak tefek şeylerdi. 4 sene geçti ikinci doğumum da geçen de telefonum bozuldu hafta sonu gazetelere bakarken samsung s5 görmüştüm. Aslında böyle birşey alacaksın para kıyıp 5 sene kullanacaksın demiştim. Onu unutmamış doğumda hediye olarak aldı. Bir de buradan bir sepet yaptırmış :) Onca sıkıntıya rağmen duygulandım valla :)

Son düzenleyen: Moderatör:
okudukca icim daraldi kizlar. insan uzuluyor tabi hemde lohusayken daha cok uzuluyor ama sonra iste devamli ayni seyleri isitip isitip soylemek olmuyor. benimde icimde bir takim seyler uhte kaldi. aman bosver diyor sonra insan ama unutulmuyor

bende yeni hamileyim ama kimseden bir şey beklemiyorum olduğu kadar birikimmle yapabildiğini yaparım ALLAH un izniyle...zaten kimsenin de birşey yapacağını sanmiyorum

Back
X