Valla ne desem nasıl anlatsam bilemedim.hepimizin çeşit çeşit.bebek odasının eşyalarını biriktirdiğim parayla aldım,ucuzluk,indirim ve açılış peşinde koşa koşa hemde.eşimin tarafı hamileliğimi müjdeleğimiz zaman ''ne ara yaptınız? '' ve ''bu seferkini karnında tut'' sözleriyle karşılaştım.herşeyi sineye çekmeye çalıştım.artık 2 canlıydım çünkü.hamilelik süresince 2 defa aradı o kadar.oğlundan haberi alıyormuş.son aradığında annemle temizlik yapıyorduk 36.haftadaydım kaynanam ''temizlik yap yap doğumun kolay olur ''dedi sadece.ne bir yardım teklifi ne de sen ne yapıyorsun kızım lafı

(( zeytinyağlı yaprak sarmasını istedi cnm ,eşim defalrca söylemesine karşın 1 defa geldi oda içi dışına çıkmış şekilde.
Geleyim doğum zamanına.suni sancıyla normal doğum yaptım,tarihi saati belliydi yani.sabah 8:30 da annem-babam-kız kardeşim ve eşim gittik hastaneye.onlardan çıt yok.sorsan ne heyecanlılar.saat 14:00,saat 16:00 civarı eşim ailesini gidip almaya kalktı.bende ona hep bize bir şey olursa ,acil müdehale yapılması gerekirse kararı sadece sen verebiliyorsun o yüzden kapıdan ayrılma dememe rağmen,hastaneden yaklaşık 900 m ilerisindeki evlerinden paşazadeleri getirmeye kalktı.kızkardeşimin uyarısıyla dışarda olan babama söylenmiş,babam getirmek zorunda kalmış.zaten 1 saat sonrada doğum gerçekleşti.tabi geri evlerine servis.görümcem kavgalı olduğumuz için teşrif etmediler,altınını göndermiş kaynanamla.bu bana koydu ne olursa olsun kızım aynı zamanda onun kardeşinin de çocuğuydu,gelmesi gerekirdi,gelmeliydi.kayınbiraderim o gün birşey takmadı ,maaşı alınca takacakmış.sinirlendim,çünkü onların çocukları olduğu zaman bizim hep paramız olması gerekiyordu ,kaynanam daha telefonda başlardı ''altını aldınız mı? hediyelik giyisi aldınız mı?'' diye bide eve girmeden kontrol ederdi.doğum yapacağım belli arkadaş ,şimdi mi haberi oldu sanki!!!kaynanam da bir bilezik taktı kızıma.
benim ailem benimle çıktı kızıma hediyelerini almaya benimde istediğim olsun diye.burda takılan altının değeri değil niyet önemli benim için.
kaynanama en çok kızdığım,kırıldığım konu ise ; görüncem biz evlendikten 3 ay sonra doğum yaptı.bebeşi görmeye gittiğimizde kaynanam benim yanımda görümceme "murat altını aldı değil mi?ben söyledim ona'' diye 3 defa sordu.bu arada ilk çocukları da değil acemi değil yani.görümcem setini göstererek ''aldı ben zaten seçmiştim'' dedi.şimdi soruyorum arkadaşlar insan damadına doğum hediyesi alınması gerektiğini söylerde ,kendi oğluna niçin söylemez??? hangi vicdan bu yaa.görümcem ve eltimde özel hastanede doğurmalarına karşın kaynanam hastaneye ödediğimiz paraya inanmadı yalan söylüyorsunuz resmen dedi.
40 mevlütünü de bana sormadan kendi evinde tertiplemişler ana-kız ,mahalleden komşu gibi 6 gün kala öğrenince de gitmedim.eşimle kavgalar ettim.bu yüzden sütüm 38.günümde azaldı ve mamaya başlamak zorunda kaldım.kızıma her biberonu uzatışımda gözlerim doluyor.göğüslerimden taşan sütlerin yerinde yeller esiyor şimdi,bomboş yumuşacık göğüsler.
o yüzden takılan altında maltında değilim ,yeter ki niyet iyi olsun.böyle olaylar olduktan sonra gelen altını ne yapayım ben.bırak takmasalardı da iki çift güzel laf,içten bir tebessüm olaydı.sütüm olaydı ,ilk günlerde ki gibi kana kana içseydi kızım.inanın şunları yazmak bile ağlatıyor,şu mübarek günler de ben daha kime ne diyeyim

((