Doğum için kimsem yok

Boşversene canım hiç gelmesinler Allah annelik içgüdüsüyle bebeğini en güzel şekilde baktırır sana Sağlıklı sıhhatli bi Bebek olsun inşAllahh ve de bebeğim olur anneleri çağırmayı hiç istemiyorum şimdiden ve yarın saat uzaklıktalar yani

EŞİN YETER SANA BAKABİLİRSİN İNAN BANA DERT ETME

Öncelikle, bebeğinizi hayırlısıyla sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah. kötü günler yaşamısşsınız. onun için kafanıza çok takıp stres yapmayın derim. benim 1 yaşında kızım var. doğumdan önce üstünü giydiremem fln diye korkuyordum ama inanın Allah öyle bir güç veriyorki. yanımda annem k.v hatta ablamlar olmasına rağmen ben yapmak istedim hepsini. iç güdüsel yapıyorsunuz. hiç korkmayın. bizde doğum yapınca gelen giden bitmez. yalnız başıma olamazdım. siz uzaktaymışsınız eşinizle halledersiniz her şeyi. anneniz gelip manevi destek verse iyi olur tabi ama gelip sizi gerecekse hiç gelmesin daha iyi. aynı şey k.v. içinde geçerli. zaten hormonlar ayakta oluyor. iyiliğine bişey deseler bile sinir oluyorsunuz.

Ayşe Öner diye bi hemşire var. kitapları da var. internette bebek yıkama, masaj, vs videoları var. onları izleyin. ben mesela ona bakarak tek başıma yıkadım bebeğimi.

hiç stres olmayın. en iyi şekilde yaparsınız her şeyi. bol bol dua edin.

sakin endiselenme sen hamileligine bebisine odaklan. sezeryan dogum yaptim SUKROLSUN masaallah daha o gun ayaktaydim. benim Annem geldi Allah razi olsun ama keske ben kendim baksaydim. Gittikten sonra birsuru sorun oldu. Cok guzel de bakarsin sen bebegine. Annesin daha otesi var mi? ayric artik internet denen sey var. Ac banyo nadil yaptirilir nasil emzirilir hepsi var ? Allahim Hayirla saglikla kucagin almayi nasipetsin...

Allah sağsalim kavuşmak nasip etsin.
çocuğunuza çok ta güzel bakarsınız. daha da rahat olursunuz hatta. eşiniz mutlaka 1 hafta 10 gün izin alsın. zaten mecburi hizmet ise, memursunuz sanırım. 10 gün izinleri var sanırım babaların da.
ama siz yine de çocuğa bakmak için değil de yemek için ruh haliniz için kardeşiniz, arkadaş, kuzen varsa çağırın, iyi olur. ilk 10 gün zorlar sonra alışırsınız.

Benim de dogumum sizden 1 gun sonra.
Bulundugum ilde esim ve ben tek yasiyoruz (cok sukur).
Annemler Almanya'da, kayinvalidemler bize 28 saat uzaklikta Guneydoguda bir ilde yasiyorlar.
Sizin aksinize ben de insallah doguma kimse gelmez diye dua ediyorum.

İnsan anne bile olmuş olsa doğumdan sonra en cok annesini arıyor ama annesi anne gibiyse.

Mümkünse doğumdan sonra sorun yaratacak insanların hicbiri olmasın etrafınızda.

O annelik hissi kucağınıza alır almaz geliyor zaten, sanki yıllardır cocuk bakıyormuşsunuz, yıllardır gaz cıkarıp bez değiştiriyormuş gibi :)

Belki biraz uykusuzluk sizi zorlayabilir ama eşinizle birbirinize destek olup halledersiniz.

Ben cok mu mantiksiz dusunuyorum bilmiyorum ama ben kimseyi istemiyorum.dogum sirasin da yada sonrasinda.en cokta gozumde buyuyen kismi o:)
Eve gelicekler felan diye degil.ben doguruyum cocugu aliyim sonra eve kim gelmek isterse gelsin.
Sezaryan oldugum halde boyle dusunuyorum.

Hiç üzülme bende tutamam korkarım diyordum ama hiç de öyle değilmiş sanki yıllardır çocuk bakmışım gibiydi ilk gece yalnız kaldım hastanede zaten annem asla gelemezdi kv yanımdaydı ama git yoruldun dedim çok da güzel baktım kucakladım sevdim kokladım herşey zaten doğamızda varmış başında kimse olmayınca daha iyi bakarsın belki de ben her kafadan bir ses çıkmasından dolayı kafayı yiyecektim çocuk aç doymadı altı kirli bilmem ne lafları olmaz en azında. Çok bunaltıcı emin ol içini ferah tut sen hayırlı doğumlar diliyorum Can'ım

hadi yaaa ben çok mu korkağımm.
duygusal olraka düşünmüyorum zaten .kimsem yok vs gibisinden.
bebeğe nasıl bakıcam nasıl alışacam .ağlarsa nasıl susturacam.altını değiştirmesi üstünü giydirmesi benim düşündüğüm noktalar bunlar.

Düşünmeden yapacaksınız zaten, sanki ilahi bir güc doğum yaptığınız andan itibaren yükleme yapıyor size :)

Ağlayınca da yavas yavas öğreneceksiniz neyin ona iyi geldiğini. Hemsireler de yönlendirir sizi kac saatte bir ne kadar besleyeceğiniz konusunda.

Dert etmeyin bu kadar, keyfini cıkarın. İnanın anne olmak o bebeği elinizde sekillendirmek harika bir duygu.

Kız sen manyakmısın ohhhh bak keyfine bide o Halinde insanı idare etmek durumunda kalacaksın daha iyi ben dort dogum yaptım en sonuncuda akıllandım kimseye haber vermedim iyileştim toparlandım bebegide aldım on gün Sonra süpriiiizz dedik çok rahattim kesinlikle bakarsın bebeğinr hiç endişe etme sen iyi komşu elde etmeye bak hayırli evlat hayırlı doğumun olsun inşallah

İşte benim de düşündüğüm o.
Bunu benim yerime başkaları yaparsa ben nasıl öğrenicem ki.
Sonuçta herkesin yanında yardım eden biri mi var. Ben inanıyorum ki doğunca hepsini içgüdüsel olarak yapabilicez.
Kitap okuyabilirsin çocuk bakımıyla ilgili.

o gün geldiğinde rabbim bir kolaylık verir inşallah ben kendi isteğimle tek başıma baktım 4 gün sezeryan olduğum için sonrası alışıyorsunuz zaten

yok annemle küs filan değiliz.kv ile aramız limoni gel desek gelir de onu da ben istemem zaten .

Hiç üzülme canim bebeğini kucağına aldığında sanki 10 çocuk büyütmüş gibi herşeyi yaparsin emin ol. Takildigin bi konu olunca birine sormaktansa internetten bakmak daha mantikli bence. Ama once kendine kendi gucune inanmalisin. Kimse annesinin karninda ogrenmiyo anneligi

Canım hiç kafana takma
Rabbim öyle bir annelik içgüdüsü vermişki, hiç yadirgamiyacaksin. Sanki hep hayatindaymis gibi tecrübeli olacaksın. Ben sezeryanla ikiz dogurdum
hiç yardimcim olmadı
iki elimde iki bebek baktım büyüttüm.
şimdi 3 yaşına geldiler
Cislerini öğretmeye çalışıyorum...

Bizde eşimle ailelerimizden çok uzakta bir belde de yaşıyoruz burada kimsemiz yok canım. Bende 20 gün önce sezaryen doğum yaptım ve bağırsak spazmı geçirsim faranjit oldum çok zor günler geçirdim ne yazık ki benim kv bacaklarından rahatsız onun bakıma ihtiyacı var gelemedi annem de yaşlı sağolsun geldi ama 10 gün kalabildi yanım da sağolsun tek destekcim eşim oldu el birliğiyle oğlumuza bakıyoruz.
Her kadın kendi evladıyla anne olur yani Allah öyle bir güç veriyor ki top atsalar uyanamayan ben bebeğimin mik demesiyle uyanıyorum gecelerim uykusuz geçiyor gündüzleri de iş güç yapıyorum uyuyamıyorum o kadar yorgunum ki inan hiç umurumda değil ve bebeğime gül gibi bakıyorum. Bahçemde doğum yapmış bir kedi var 4 yavrusuna da öyle bir bakıyor ki ona bakıp kendime "kedi bile hayvan haliyle 4 yavrusuna bakıyor sen bir bebeğe bakamayacakmısın" dedim.
Hiç tasalanma sakın öyle bir bakacaksın ki bebeğine tek başına olunca daha çabuk tecrübe edeceksin.Şimdiden Allah tamamıba erdirsin

Ben doğurmadım ama doğuranlardan daha çok çocuk baktım. Yeni doğmuş bebek zaten hamur gibi hani öyle şurasını kırarım burasına bir şey yaparım diye korkma gayet esnek. Tek öğreneceğin şey bir elinle kafasını bir elinle popo ve belini destekli tutmak.
Alt değiştirmek emzirmek gibi şeyleri zaten hastanede hemşireler gösterip yardımcı oluyorlar.
Eve geldiğin zaman eşin de yardımcı olursa dönüşümlü ilgilenirsiniz biriniz ilgilenirken öbürünüz hemen uyuyacaksınız ki dinç durabilesiniz. Banyosu desen artık küvet ve fileleri olduğu için gayet yatırır gibi yıkarsın.
Yanında birinin olmaması daha iyi valla yoksa kırk akıl veriyorlar. Sütün var mı yok mu, bizim zamanımızda şöyleydi bizim zamanımızda böyleydi illallah ettiriyorlar.
Geçen eşim birine çocuğu şöyle tut dedi anında kızdım sen annesinden iyi mi biliyorsun o annesi senden iyi düşünür dedim. Düşün yani benim hiç çocuk büyütmemiş kocam bile bi anneye akıl vermeye kalkıyor. tek başına Çok güzel bakarsın yeter ki eşin destek olsun

Valla hayatim benim annem rahmetli oldu kayinvalidemle inanmiycan belki ama tanismadim hamile oldugumu bile bilmiyo kocamin isleri iste hastaneye dogum yaptigimda getirip supriz yapcakmis.neyse.sonucta o da yabanci ben istemiyorum.kocama dedimki bana destek ol ilk 40 gun anan danan kimse gelmesin ben bebegimle huzur icide ilgilenmek istiyorum.hic korkmuyorum sende korkma.cok yakin arkadaslarimdan biliyorum kendi annelerine bile tahammul edemiyolardi.ne kadar cok karisan olursa ve kalabalik olursa ev bebek o kadar huysuz oluyo.teyzeme mesela hic karisan olmadi her seyi kendi ogrendi bebekleride cok uyumlu cok sakin buyuduler.bebegin sana her seyi ogretiyo zaten.rahat ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…