Doğum İzni/Doğum tarihi

nilsu_35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2009
65
0
96
44
İzmir
Selam kızlar..uzun zamandır kadınlar kulübüne üyüeyim ancak sadece paylaşımları sessizce takip ediyorum..Bugün dedim artık bende bişiler yazayım..
Allah izin verirse bende mayıs annelerinden olucam.Bebeğim 28 haftalık şu an.Allah hepimizi hayılrısyla kurtarsın inşallah...Yanlız sorun yaşadığım birkaç nokta var.Ben memurum..8 hafta doğum öncesi ve 8 hafta doğum sonrası iznimin,doğumdan önce olan 5 haftasını doğum sonrasına atmak istiyorum..Bu ikinci bebeğim..sezeryan olucak.ve doktorum normal doğum tarihinden önce alıcağını söyledi..aslında hiç istemiyorum önce alınmasını ama bakalım nasip..şimdi doğum izni için 32.haftada gelmelisin diyor..e ama ben 40.haftada doğum yapmıcam ki.normalde 40 hafta kabul edersek 37.haftaya kadar çalışmam lazım ve sonrasında izin 3 hafta...ama şimdi beni tutup 38.haftada gel bebeği alıcaz derse ben bir haftamı evde geçirmiş olucam ve kullanacağım 3 hafta iznimin 2 haftası yanmış olacak..
anlatamıyrum doktoruma..ne yapmalıyım..sezerya ile doğum yapmış arkadaşlar yada yapacak olanlar,doktorunuz belli bir tarih verdimi doğum için?kaçıncı haftada alıcak bişey dedimi paylaşırsanız sevinirim..

canım bende memurum ilk bebeğim doğum şekli daha belli değil bende 5 haftayı doğum sonuna saydırmak istiyorum ,Allah nasip ederse tabi. geçenlerde çıkan torba yasada kadın işçi doğum öncesi kullanamadığını doğum sonrasına kullanabilecek diyodu yani bu memurlar içinde böle olduysa izinler yanmaz diye düşünüyorum yoksa bebişlerin ne zaman geleceği belli değil erken gelirse izinler yanıyo haliyle diye biliyorum ama yasa değişti ya belki bu da değişmiştir bi araştır istersen

zannedersem prematüre doğumlarda 37 +0 haftalık olana kadarki kullanılamayan süreler doğum sonrasına aktarılabilir.yeni yasada böylece örneğin 28 hf doğumda 2-3 ay yoğun bakım sonrası anne,ücretsiz izn kullanmaya maddi durumu elvermediği için hemen işe başlamak zorunda kalmayacak.annenin kullanamadığı 9 haftası ona ücretli izin olarak geri verilecek .hemen işe başlamak çok büyük haksızlık oluyordu çünkü...37 hafta zaten miad olarak kabul edilir.37 sonrasının ekleneceğini hiç sanmam.
sizin durumunuzu sezaryen olan herkes yaşıyor.sanırım ilk doğumunuz sezaryen.
ben eski sezaryenlinin 2. sezaryende 40hafta sonrasına bekletilmesinin risk olduğunun farkındayım.ama eğer kasılma veya bebekle ilgili sıkıntı olmazsa 38+0'da almak da birazcık erken olmaz mı?bazen gebelikte insulin direnci (gizli diyabet) olduğunda bebeğin akciğer olgunlaşması gecikebiliyor.elektif şartlarda 38+5'den önce alınması doğru değil.2 gün erken alındığı için solunum sıkıntısından yoğun bakıma giden bebekler var özel hastanelerde.devlette ise böyle birşey geçerli değil.
isterseniz zeynep kamil hast.den sadece doğum zamanlamasını nasıl yaptıklarını öğrenmek için gebe izlem polikl.randevusu alın.size diyecekleri düzenli rahim kasılmaları veya bebek hareketlerinde veya suyunda azalma olmazsa,annede tansiyon yüksekliği-preeklampsi de yoksa,bebekte gelişme geriliği ve dopplerde akım bozukluğu yoksa,2.sezaryeni elektif şartlarda 39+0 haftadan önce yapmayacaklarıdır.zeynep kamildeki 40 kadın doğum uzmanı ve 4 şefin uygulaması budur.Özel hastanedeki 38+0 olayı ,amerikan jinekolojist ve obstetrisyenler mecmuasına göre(AJOC) malpraktis ve sorumsuzluk olarak kabul ediliyor.
öte yandan her an sezaryen gereksinimi doğabilir sizin de bildiğiniz üzere.
bebeğinize sağlıklı uzun ömürler dilerim,diğer çocuğunuza da.umarım herşey istediğiniz gibi olur.

teşekkür ederim arkadaşlar...bakalım napıcaz..ben aslında son döneme kadar belemek istiyorum ama doktorum bi on gün önce almak istiyor bebeği ısrarla..ilki sezeryan olduğu için,içten dikişşlerde yırtılma olabilirmiş...oysa ilk doğumumun üstünden tam 7 yıl geçti :) bilmiyorum hala kaynamadımı bir sorun olur mu...şimdide genel anestezi mi yoksa epudral mi konuzuna takılmış bulunmaktayım..ilki genel anesteziydi..yine öyle düşünüyordum.Bugün bir hemşire arkadaşla görüştüm Dokuz eylül kadın doğumda çalışıyor..yakaında arkadaşım..ısrarla epudral sezeryanı tavsiye etti.benim de belimde bir sorun var ama tomografi ve emardan klorktuğum için bugüne kadar malesef bir teşhis koyulamadı..sorun olur mu diye korkuyorum..bakalım doğuma kadar sanırım bir sürü soru işareti daha olucak kararsızlıklar..hadi hayırlısı...

canım yani torba yasa yayınlandı ve yasada 104. maddede değişiklik yapıldı buna göre kadın memur doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta izin kullanır doğum öncesi 3 haftaya kadar doktor raporuyla çalışabilir ve 5 haftayı dogum sonrasına saydırır eğer erken doğum olursa kullananmadığı izni doğum sonrasına aktarılır diyoo yani 37. haftaya kadar çalıştın ve izne ayrıldın 38. haftada doğum yaptın diyelim kalan 2 haftan yanmıyo doğum sonrasına aktarılıyo yanii eskiden yanıyodu şimdi her halükarda toplam 16 hafta yasal izin süremizi kullanabiliyoruz ayrıca eskiden süt izni bebek 1 yaşına gelinceye kadar kullanılıyodu artık yasal doğum izni bitiminden itibaren ilk 6 ay günde 3 saat diğer 6 ay günde 1.5 saat olarak kullanılacak buda çok güzel oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…