Doğuma Hazırlık Doğum izni peki sonrası:(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

_derya

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2011
513
61
323
Merhabalar 32 haftalıkken doğum iznine ayrıldım aslında iyiyim ama özel kurumda olduğum için çok yorucuydu dinlenmek istedim şimdide boşlukta olacakmışım gibi sıkılacakmışım gibi geliyor ailem de başka şehirde eşimin ailesi burda siZler nasıl vakit geçiriyorsunuz

Aileler şehir dışında. Eşimin annesi geldi onunla takılıyorum iyi anlastigimiz için sorun yok memnunum. Hastane için lohusa taç ve bebegime saç banti yaptım. Kapı süsü var sırada. Halsizlik var bendede bişey yapamazsam uyuyorum yatıyorum. Ayrıca ajandam var kızıma haftalik yaşadıklarımızi yazıyorum

Ben nasipse 37 hf ken ayrılıyorum izne.. Ona rağmen 2-3 hafta nasıl geçer diyorum. Uzun zamandır ve yoğun tempoda çalışanlar için gerçekten de öyle boşluk hissi oluşuyor.

evde olmak ne güzel. sizleri kıskandım :) geçen yıl ben de 37. haftada doğum öncesi izne ayrılmıştım. benim de arkadaşlarımın çoğu çalışıyordu. komşularıma gidiyordum kimisine kahvaltıya kimisine kahve içmeye. oğlumla vakit geçiriyordum. oğlum okuldan gelince beni evde görünce çok mutlu oluyordu. evde olduğum zamanı özledim :)

kızlaaaaar yapmayın yaaaa.doğum öncesi son boş zamanlarınızın kıybetini bilen ii değerlendirin.ilk hamileliğimde 32.haftada çıktım.aman allahım öyle bi dinlendimki.saat 11 de uyanıyordum.saat 3 e kadar yatakodasında tv izlerdim.ne keyifti yaaa.2.doğumumda 34.haftamda ayrıldım ama oğlum yarım gün evdeydi onunla geçti zaman.zon hazırlıkları yap.evin genel temizliği bebek odasının hazırlığı....sen temizlik yapmasan bile onlar zaman alır...

şimdiden hayırlı olsun...ama en doğrusunu yapmışsın.yoğun iş hayatında en doğrusu izne ayrılmak

Sağolun kızlar cevaplar için bende dinleniyorum işte havalarda açtı yürüyüş falan yaparım diyorum. Eşimin ailesi burada biZde Allahtan iyiyiz onlarla gelip gidiyorız ama yinede yoğun iş temposundan snra Değişik geliyor. Bebişimi yormak istemedim artık işte bile ayaklarımı uzatıp oturuyordum boş kalınca. Hayırlısı bakalım

bende 23 haftalık hamileyim. 32 olunca çıkmayı düşünmüyorum 34 de bırakmayı düşünüyorum tbai halim olursa :) bende şimdiden düşünüyorum evde ne yapacam diye. onuda geçtim dogumdan sonra çalışmayı düşünmüyorum bebişime kendim bakmak istiyorum. ve bide özel sektör benimki uzun süreli izin vermeyecekleri için bebeği helak edemem hemende işe başlayamam. keşke anlaşa bilsek bebeğim 3 aylık iken gelir başlarım ama o kadarda beklemezler işte bebekden bir kaç ay sonra evde canım sıkılırmı diye düşünüyorum bebeğimle zaman geciricem ama ek gelirde fena olmaz diye düşünmüyor degilim. çalışan biri oldumuz için sürekli eve alışık degiliz kısacası garipsiyoruz. bakalım ben neler yapıcam

Aynı şekilde bende sizin gibiyim özel aektördeyim Ve yorucu gerçekten . Bende doğumdan sonra çalışmıcam en az 1 yıl o zaman bebişimiz olcak sıkılmayız ama öncesini düşünüyorum ben

Aynı şekilde bende sizin gibiyim özel aektördeyim Ve yorucu gerçekten . Bende doğumdan sonra çalışmıcam en az 1 yıl o zaman bebişimiz olcak sıkılmayız ama öncesini düşünüyorum ben

öncesini düşünmek bile istemiyorum elidme gelse doğumuma 1 gün kala ayrılırım işten

Kızlar ben de erken ayrıldım işten. Sıılırırm falan diye ben de çok korktum sıkıldığım zamanlar da oldu ama, evin tadını çıkarmaya çalışıyorum:)) Ben de çok yoğun tempoda çalışıyodum. Arkadaşlarım da çalışıyolar, Ama evde sürekli netten bi şeyler araştırıyorum, spor yapıyorum, bebek süsler, falan yapıyorum zaman geçiyo yani:)))yeterki oyalnacak şeyler bulun kendine.

bende gecen hafta aktardım ıznımı 37 hafta ayrılcam elımden gelse yasa olsada 38 e kadar felan ayrılmasam:)önemlı olan doğumdan sonrası hemencık gecıcıek sonra ıse başlamak zorunda kalıcam sonra cocgu kıme emanet edıcem hepsı karma karışık allah yardımcımız olsun

çok iyi dayanmışsın tebrik ederim..Ben çocuğum 2 yaşına girene kadr çalışmayı düşünmüyorum

Isim yipratici ve yorucu... surekli stres altindaydim. 32.haftada ayrildim. Basta zor geliyordu saatleri hesapliyordum simdi yemege gittiler simdi işten ciktilar diye. Sonra oglumun esyalarini toparladim yikadim utuledim gunde yarim saat yurumeye calistim. Bacak agrilarima da iyi geldi yuruyus. Ogleden sonra 1.5 saat uyuyorum kalkip yemegimi yapiyorum sonra.

Benim en büyük sorunum kafam samanla dolu gibi calismiyor sanki durdu aklim.

Henüz anne olmadığınız için işiniz çok önemli gibi geliyor
Sıkılır bunalırım sanıyorsunuz
Ama beneğinize kavuşunca zaman nasıl da hızlı akıyor görecek ve doyamayacaksınız
O doğum izni denilen saçma süre bittiğinde işyerinde çocuğunuzun her türlü kokusunu duyacak acaba istifa mı etsem düşünceleriyle boğuşacaksınız..
Ücretsiz izin alsam biraz daha büyüse diyeceksiniz
Geçim derdi olmayanlar istifa eder kurtulur ama geri kalanı ne yapar bilmem
Her şartta bol bol sarılıp koklaşın kuzularınızla ne zaman doğup hangi ara büyüyorlar anlaşılmıyor..

Ben de özel sektörde çalışıyorum. 33 haftamdayım. Dayanabildiğim kadar dayanacağım. Kızımla doğum sonrasında daha çok vakit geçirmek için. İzne erken çıkan arkadaşlara özendim ama ücretsiz izin alamayacak olmam sebebi ile dayanmak zorundayım. Keşke maddi durumumuz iyi olsa hiç çalışmasam..

Keşke bebişten sonra çalışmayacak olsam.Çünkü bebeğime kendim bakmak her haline şahit olmak isterdim ama ekonomik sebeplerden dolayı ücretli izinden sonra işe döneceğim.Bebeğime kayınvalidem bakacak. Hayırlısı napalım.

Eğer 32. haftada izne çıkacaksanız doğumdan sonra 8 hafta şirketiniz yasal olarak size o izni vermek zorunda. Eğer 37 haftaua kadar çalışacaksanız o zaman 5 hafta faha eklenir bu süreye. Zaten o süreçteki maaş ödemenizi size sgk yapıyor. Ayn zamanda doğumdan sonra bir süre şirket sizi işten çıkartamıyor. Yasal haklarınızı iyi araştırın özel yada devlet haklarınız değişmez.

Ben 32. Haftada ayrıldım işte ama bide şunu merak ediyorum o ay okulum çalıştığım gün kadarını yatırdı maaşımın. Peki bundan sonrakiler için raporumu sgkya götürmem gerekiyor mu? Hastahane sgy ya bildirdiğini söyledi hatta sgk sitesinden bi çıktı verdiler

Hastaneler SGK ile ortak çalıştığı için bende bildiriyor diye biliyorum, hastaneden aldığınız evrakın bir fotokopisini de şirketinize beyan etmeniz gerekiyor. Raporlu olduğunuz süreçteki ödemeyi size devlet Ziraat bankası kanalı ile yapacak raporlu olduğunuz için. Bununla ilgili size yakın bir SGK ile görüşün isterseniz. Benim bu dönemde maaşımda kesinti yapılmıyor çünkü şirketim ödememi yapıyor, ödemeyi de daha sonra şirketim alıyor.

Merhabalar;

ben de şuan 30. haftamdayım. ve 32. haftamdan izne ayrılmayı düşünüyorum iş stresi yüzünden. Şuan da yerime bir eleman aldılar ve ona iş gösteriyorum. ??!! aslında muhasebe müdürümle tam anlamıyla konuşmadık. çıkıp çıkmayacağım konusunda. ben de normal yasal izinlerimi kullanayım, diyorum . doğumdan sonra da izinlerim bittikten sonra çalışabilir miyim? Bilemiyorum. o zaman beni çıkartsalar, işsizlik maaşına başvurabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler, Rabbim Cümlemizin yardımcısı olsun İnşaallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…