Aynı şekilde bende sizin gibiyim özel aektördeyim Ve yorucu gerçekten . Bende doğumdan sonra çalışmıcam en az 1 yıl o zaman bebişimiz olcak sıkılmayız ama öncesini düşünüyorum ben
bende gecen hafta aktardım ıznımı 37 hafta ayrılcam elımden gelse yasa olsada 38 e kadar felan ayrılmasam:)önemlı olan doğumdan sonrası hemencık gecıcıek sonra ıse başlamak zorunda kalıcam sonra cocgu kıme emanet edıcem hepsı karma karışık allah yardımcımız olsun
bende 23 haftalık hamileyim. 32 olunca çıkmayı düşünmüyorum 34 de bırakmayı düşünüyorum tbai halim olursa :) bende şimdiden düşünüyorum evde ne yapacam diye. onuda geçtim dogumdan sonra çalışmayı düşünmüyorum bebişime kendim bakmak istiyorum. ve bide özel sektör benimki uzun süreli izin vermeyecekleri için bebeği helak edemem hemende işe başlayamam.keşke anlaşa bilsek bebeğim 3 aylık iken gelir başlarım ama o kadarda beklemezler işte bebekden bir kaç ay sonra evde canım sıkılırmı diye düşünüyorum bebeğimle zaman geciricem ama ek gelirde fena olmaz diye düşünmüyor degilim. çalışan biri oldumuz için sürekli eve alışık degiliz kısacası garipsiyoruz. bakalım ben neler yapıcam
Ben 32. Haftada ayrıldım işte ama bide şunu merak ediyorum o ay okulum çalıştığım gün kadarını yatırdı maaşımın. Peki bundan sonrakiler için raporumu sgkya götürmem gerekiyor mu? Hastahane sgy ya bildirdiğini söyledi hatta sgk sitesinden bi çıktı verdilerEğer 32. haftada izne çıkacaksanız doğumdan sonra 8 hafta şirketiniz yasal olarak size o izni vermek zorunda. Eğer 37 haftaua kadar çalışacaksanız o zaman 5 hafta faha eklenir bu süreye. Zaten o süreçteki maaş ödemenizi size sgk yapıyor. Ayn zamanda doğumdan sonra bir süre şirket sizi işten çıkartamıyor. Yasal haklarınızı iyi araştırın özel yada devlet haklarınız değişmez.
Ben 32. Haftada ayrıldım işte ama bide şunu merak ediyorum o ay okulum çalıştığım gün kadarını yatırdı maaşımın. Peki bundan sonrakiler için raporumu sgkya götürmem gerekiyor mu? Hastahane sgy ya bildirdiğini söyledi hatta sgk sitesinden bi çıktı verdiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?