doğum izni

zmfaze

Artık 3 kişiyiz, Şükürler olsun :)
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2013
1.106
583
123
Merhaba hanımlar,
Bu doğum izni konusunda bir türlü benim gibi düşünenle rastlaşamadık bide size sorayım dedim;
Doğum iznine en erken 32. haftada ayrılabiliyormuşuz.
Ben yıllık iznimi de alıp 30. hafta da izne ayrılmak istiyorum. Çünkü zaten doğumdan sonra işe devam etmeyi düşünmüyorum. İşten ayrılacağım için ilçeden ile taşınacağız benim işim dolayısıyla ilçede oturuyorduk çok ağırlaşmadan ev taşıma işini halledeyim hemde doğum öncesi bol bol uyuyup dinleneyim diyorum. 1. sorum bu mümkün mü yani yıllık izne çıkıp gelip hemen doğum iznine çıkabilir miyim?
Birde işten istifa edeceğim ama iş yerindeki İK birimi konuyu tam anlamadı doğum iznine ayrılırken de aynı gün içinde istifa edeceksin diyor. Bu durumda sigortadan yatan maaşımı alamam diye düşünüyorum. Bende doğum iznim bitince gelip istifa edeyim istiyorum. 2. sorum benim gibi doğumdan sonra istifa eden oldu mu istifasını ne zaman verdiniz?
Okuyan gözler dert görmesin :)

keşke işyerine istifa edeceğinizi söylemeseydiniz.doğumdan sonra karar vereceğim gibi yuvarlak bir ifade kullansaydınız.
tüm haklarınızdan yararlanmak için ;istifanızı doğum izninden döndükten sona vermelisiniz.öncesinde verirseniz,doğum süresince olan maaşınızı alamazsınız.

yok memur değilim özel de çalışıyorum

Yıllık izninine dogum öncesi cikabilirsin tabi izin bitimini 32.haftaya denk getirip isgoremez raporunu alirsn istifadan simdilik söz etmeseydin yasal iznin bittikten sonra istifani verirdin bu arada issizlik maasinida alirdin birsure

Memursan zaten şu zaman istifa edeceksin diyemez kimse,yıllık iznini alırsın,iznin bittiği gün getirirsin doktor raporunu ben doğum iznine ayrılıyorum dersin, analık iznin bittiği gün istersen rapor vs de alırsın sonra gelir istifa edersin

keşke işyerine istifa edeceğinizi söylemeseydiniz.doğumdan sonra karar vereceğim gibi yuvarlak bir ifade kullansaydınız.
tüm haklarınızdan yararlanmak için ;istifanızı doğum izninden döndükten sona vermelisiniz.öncesinde verirseniz,doğum süresince olan maaşınızı alamazsınız.
Zaten direk söylemedim de çocuğa bakacak kimse yok bilmiyorum ne yaparım öyle bir durum olursa nasıl yaparız gibisinden sordum onlara çokta önemi yok bilmelerinin zaten kurum hamilelikte de doğum ve sonrasında da hiç bir jest yapmıyor yasal neyse onu alıyoruz.

Yıllık izninine dogum öncesi cikabilirsin tabi izin bitimini 32.haftaya denk getirip isgoremez raporunu alirsn istifadan simdilik söz etmeseydin yasal iznin bittikten sonra istifani verirdin bu arada issizlik maasinida alirdin birsure
istifa ettiğim için işsizlik alamıyorum. Kanunlara baktım yararlanamaz diyor şirketin çıkış vermesi gerekiyormuş

Merhaba
İstifanızı doğumdan döndükten sonra vermelisiniz toplu para almak için
Yoksa sigortadan çıkışınız olacak ya toplu para alamayacaksınız
Birde istifa etmeyin bu süre zarfında işinize belki onlar son verir
Tazminatınızı da işsizlik maaşınızı da alırsınız
Doğumdan önce çıkabilir siniz izine:))

Zaten direk söylemedim de çocuğa bakacak kimse yok bilmiyorum ne yaparım öyle bir durum olursa nasıl yaparız gibisinden sordum onlara çokta önemi yok bilmelerinin zaten kurum hamilelikte de doğum ve sonrasında da hiç bir jest yapmıyor yasal neyse onu alıyoruz.
o zaman sorun yok ,doğum izni bittiğinde işe başlayuıp istifanızı verirsiniz.bebeğime bakacak kişi yok mecburum diye.üstelik referans da önemli,kötü ayrılmayın .
bu arada sadece öneri,2 hafta yıllık iznini doğumdan sonra kullanın bence daha çok faydası olur.

Merhaba
İstifanızı doğumdan döndükten sonra vermelisiniz toplu para almak için
Yoksa sigortadan çıkışınız olacak ya toplu para alamayacaksınız
Birde istifa etmeyin bu süre zarfında işinize belki onlar son verir
Tazminatınızı da işsizlik maaşınızı da alırsınız
Doğumdan önce çıkabilir siniz izine:))
öyle bir şey bekliyorum bende amaa nerde böyle iyilik yapacak şirket mesai vermemek için her yolu deniyor adamlar :):)

o zaman sorun yok ,doğum izni bittiğinde işe başlayuıp istifanızı verirsiniz.bebeğime bakacak kişi yok mecburum diye.üstelik referans da önemli,kötü ayrılmayın .
bu arada sadece öneri,2 hafta yıllık iznini doğumdan sonra kullanın bence daha çok faydası olur.
Sağolun ilginiz için tabiki daha faydalı olur 15 gün daha fazla maaş almış olurum o da bebişimin bir sürü bez parası eder:) 32. haftaya kadar ağırlaşmazsam çıkmam ama zaten bu işe kilolu başladım o zamana kadar 10 kilo alsam yerimden kalkamam heralde :):)

O zaman bak şöyle yap yıllık iznini al doğumdan önce
Sonrasında iznin bitmesine yakın bir dilekçe ücretsiz izin 6 ay
Vermek zorunda işverenin inisiyatifinde değil kesinlikle 6 ay daha beklersiniz baktınız çıkartmıyorlar istifa eedin
Ama zorlayın şartları ki size ücretsiz izin vermezlerse tazminatınızla çıkışınızı vermek zorunda:)

Merhaba hanımlar,
Bu doğum izni konusunda bir türlü benim gibi düşünenle rastlaşamadık bide size sorayım dedim;
Doğum iznine en erken 32. haftada ayrılabiliyormuşuz.
Ben yıllık iznimi de alıp 30. hafta da izne ayrılmak istiyorum. Çünkü zaten doğumdan sonra işe devam etmeyi düşünmüyorum. İşten ayrılacağım için ilçeden ile taşınacağız benim işim dolayısıyla ilçede oturuyorduk çok ağırlaşmadan ev taşıma işini halledeyim hemde doğum öncesi bol bol uyuyup dinleneyim diyorum. 1. sorum bu mümkün mü yani yıllık izne çıkıp gelip hemen doğum iznine çıkabilir miyim?
Birde işten istifa edeceğim ama iş yerindeki İK birimi konuyu tam anlamadı doğum iznine ayrılırken de aynı gün içinde istifa edeceksin diyor. Bu durumda sigortadan yatan maaşımı alamam diye düşünüyorum. Bende doğum iznim bitince gelip istifa edeyim istiyorum. 2. sorum benim gibi doğumdan sonra istifa eden oldu mu istifasını ne zaman verdiniz?
Okuyan gözler dert görmesin :)
sımdı ıstıfa edersenız sıgortadan para alamazsınız. Istıfanızı dogum ıznı bıtınce vermenız gerekıyor. Isyerı zaten dogum ıznınde maas odemıyor o yuzden bır kayıpları yok. Yıllık ıznı de dogum ıznı bıtınce alınkı yıllık ıznınız suresınce maas almıs olursunuz. Yıllık ızın bıtınce de ıstıfa dılekcenızı verırsınız.

Sağolun ilginiz için tabiki daha faydalı olur 15 gün daha fazla maaş almış olurum o da bebişimin bir sürü bez parası eder:) 32. haftaya kadar ağırlaşmazsam çıkmam ama zaten bu işe kilolu başladım o zamana kadar 10 kilo alsam yerimden kalkamam heralde :):)
ben de kıloluyum ama bır aksılık olmazsa 37ye kadar calısıcam.

Keşke imkanım olsaydı da doğumdan 1 gün önce izne çıksaydım,evde zaman geçmiyor. Sana tavsiyem 37.haftaya kadar çalış bence.
Bebeğin 32 haftalık olduğunda hastaneden alacağın çalışamaz raporunu işyerine vereceksin,öncesinde de zaten yıllık iznini kullanabiliyorsun,ikisi birbirinden bağımsız izinler.İşten çıkışın yapılırsa sgkdan para alamazsın diye biliyorum,sakın oyuna gelme.

Yıllık iznimi doğum iznimin sonuna ekledim
İstifa edecek olsam önceden söylerdim, patron böyle böyle hakkın var çıkışını geç verelim derse ne ala demezse de direk çıkardım doğum sonrasına saklamak planlı gelir sevmem

evde kalırsanız daha çok kilo alırsınız ama :):)
bir de çalışmaya alışmış insan evde kalınca sıkılıyor.yattın dinlendin eyvallah ama 10 hafta da çok olur bence:):)

Bende sizin gibi doğum öncesi kullanmuştım nasılsa sonrasında ücretsiz izne ayrılacağım diye ama gerçekten sonrasında kullanmak hem siz hwm bebek hemde ekonomik açıdan gerekli

Back
X