doğum korkusu sezaryen mi normal doğum mu ?

Bu konuda bende cok kararsizim tabi hangisi hayirliysa sagliklisiysa o anda o olsun..oyuzden ikisinede alistiriyorum kendimi bir arkadasimin ilk sezeryani aneztezi ikincisi epidural olmustu ve ne agri ne sizi cektim ertesi gun ayaga kalktim demisti

Normal Doğum Bebek için, sezeryan anne için rahat deniliyor ama benim gördüğüm şey normal doğumun anne içinde rahatlık sağladığı. Yapıyla da Alakalı şeyler bunlar, bana kalırsa gidişata hiç müdahale etme, nasıl gelişiyorsa ona göre hareket et, illa sezeryan ya da illa normal Doğum olsun diye diretme sonucu daha sıkıntılı bitiyor.

Siz başkasına sormuştunuz ben araya girdim:)
Ben sadece sezaryen oldum ve zorlandım.
SSVD riskleri var. Her doktor yaptırmayı tercih etmiyor diye biliyorum.
evet bir ara cok arastirdim. hem yapan dr az hem cok masrafli. zaten ustten kesilmisim bide alttan zorlamayayim kendimi dedim.son durumda :) vazgectim ssvd en. ama hep merak ediyorum normal dogum nasildir diye. bide sonrasinda cabuk toparlaniliyor ya ona cok ozeniyorum..ben 2 ay cektim hic abartmiyorum. onemli olan oglumun saglikla dunyaya gelmesi. o yuzdem dr da biz de riske atmadik ama konuyu gorunce bende merak ettim.

Aynı kararsızlık bende de var bitane nornal doğum yapan arkadasim var diğerlerinin hepsi Sezeryan normal yapan arkadaşım mutlaka normal yap diyor Sezeryan olanda ne gerek var acı çekmeye ol sezaryen gitsin diyor napacam ben yaaa

Nasıl doğum yapacağınıza doktorunuz en iyi kararı verir. Ben normal yaptım yine doğum yapacak olsam yine normal yapmak isterim.

Merhaba
çevrem ve ben aynı fikirdeydik: ben doğurursam herkeş başarabilirdi:) o derece korkuyordum...ama aklımdan hiç sezeryan geçirmedim. Dogumum çok uzun sürdü, sancılarım sıktı ama açılmam çok geç oldu. Maalesef dikişlerimde çok oldu.

Benden bir kaç ay sonra arkadaşım zaruri bir sezeryan geçirdi. agridan bagirdigini söylüyordu, agri kesici dayanmiyor bana diyordu...benimde cok canım yandı hemde hassas bölgede dikiş yani ama diğerinde de ameliyat oluyorsunuz resmen.
Herkesin iyileşme sürecide iyi gecmiyormuş.

alttan muayene burada en başından beri yapilir. örnek alinip ph kontrol edilir. sonra doktor parmagi ile kontrol edip üstten digeri eli ile hafif baski uygular. ardindan ultrason aleti ile alttan kontrol eder.
3aylık olunca karın bölgesinden ultrason da ek olarak yapilir.

ben ilk hamileligimde alttan kontrol olmaktan o sandalyeye oturmaktan cok cok rahatsiz oluyordum ama simdi ikinci hamileligimde kendimi o kadar kasmiyorum. Gerekli olup olmadigini bilemicem yurtdisinda yasiyorum bir bildikleri vardir diye düşünüyorum şimdiye kadar zararını duymadim etmedim.

ultrason aletide cok ince birşey onuda ekleyeyim korkmayin yani rahat olun eşinizde sizinle gelsin elinizi tutsun:)

hazirlik kursuna bende gitmistim.
eger normal doguma giderseniz size sunu tavsiye ederim: mümkünee ciglik atip kasmayin kendinizi.
nefes alip uzunca bir aaaaaa veya ooo cikartin agzinizdan hatta icinizden sayin.ben öyle yaptım bana cok cok yardimi dokundu.

eklemeyi unuttum:
ilk dogumdan sonra 1 saat dikis atildi ve yatagima girdigimde dedim ki" bir daha asla normal dogum olmayacak"

şimdi ise o acilari cekmeme ragmen allah nasip ederse yine normal doğuma girecegim cunku sezeryan beni daha cok korkuttu:) ondan ziyade bi insan bence kendi fikrim dogumu tatmali sanci nedir nasi bas edilir vucudunuzu cok farkli taniyorsunuz cocugunuzla cok farkli bir paylasiminiz oluyor, sizden bir insan cikiyor kisaca:)

Sağlık koşulların normale uygunsa dr un tabiki normal yaptırır. Korkma hergün milyonlarca kişi bunu başarıyor.
Normal değil de sezaryen olursa onda da zaten sen birsey hissetmeyeceksin.Ben üç kere sezeryan oldum.Gayet de iyi geçti.
Allah hakkında hayırlısını nasip etsin.Sağlıkla al kucağına inşallah.

Cati muayenesi agri olmuyor bir dk suruyor. Bebegine zarari yok. Kasmazsan kendini rahat olirsan daha kolay. Dogum uaklasmussa drunla dogumu konusmalisin. Dra guven konus bence. Normal dogumdan korkarsan dogum zorlasir. Nirmal dogumda bir sakinca varsa dr soyler zaten. Hayirlisi canim normal istersin zorunlu sezeryan olur. Yada kolay bir normal dogum olur. Bende normal dogum da israr ettim 41. Haftada zorunlu sezeryan oldu. Akişina birakabilirsin bir sorun yoksa.

Evet hem o sanciyi tatmak istiyorum kendi annemi anlamak istiyorum beni doğururken nasıl bir acı çekti diye birazda ama sezeryanda çok zor orda iğrenc bir iz kalıyor eyer yanında kalacak kimsede olmasa daha zor oluyor sezeryan bebek ağlıyor beşikte ve benim kalkmam beş dakika sürüyor yataktan ben kalkiyon demeye bebek çok ağlıyor benimle ilgilenen olmamıştı o yüzden normal daha iyi kimseden yardım istemiyorsun kendin ilgileniyorsun bebeginle ama hayırlısı neyse o olsun ikimiz icinde

normal doğumdan korkuyorsaniz kilonuzda var sezeryan gayet güzel bir doğum şekli.okadar sancıyı çekip uykusuz geceler geçireceğini sezeryan olurdun.uyudum uyandım bebeğim kucağında.ben zorunlu spinal sezeryan oldum bel altın u yusturuldu açık sezeryanda yine hamileyim bu defa kismetse genel istiyorum iki buçuk ay sonra dogumum.
sezeryan hisse öyle büyütülecek birşey değil drun uzmansa ekip iyiyse ben ikigumde a yaktaydim.sutumde hemen geldi dikislerin açıyor biraz okadar oda ağır kesici aliyosun bu kadar.illa o sancıyı çekmeye gerek yok.bebegin durumunu doğum şekli etkilemiyor dr um dedi yeterki anne sutu alsin normal ve sezeryan farketmez.eskiler sezeryandi bilmedikleri için sacma sapan konuşurlar herzamsn.en güzeli sezeryan bence kararı verecek sensin hiç korkma dua et bol bol..

benim yasadigim ulkede bebegin aylik
rutin kontrolleri hep alttan yapiliyor, son ay zaten haftada kontrol oluyor ve yine acilma var mi vs diye doktorun hemsirenin eli hep orda
Allah bana 2 normal dogum yapmayi nasip etti, dogumlarimdan sonra yuruyerek odama gittim,bagdasimi kurup bebegimi emzirdim.
iki dogumumda da suni sanci verdiler,ilk dogumumda yeri gogu inlettim cok yakti suni sanci ama ikinci dogumda sanci aralarinda uyukladim hep, cok kolay oldu bin sukur..
yine dogursam Rabbimden yine normal dogum nasip etmesini dilerim ama sunu da belirteyim hic illa normal dogum olsun diye diretmedim, hep akisina biraktim,onemli olan anne ve bebegin saglikli olmasi
saglikla alin kucaginiza

2 ay çok uzun olmuş gerçekten ek bir rahatsızlığınız var mı bilmiyorum ama.
Doktor eli diye de birşey de var. Hekimle de ilgili olabilir.

aynı durumdaydım. vajinal muayene hiç olmamıştım dogum yaptığım güne kadar. o günde çok zor bi şekilde oldum muayene. neyseki bebegim iri çatım dar suyum gitmiş ve acilmam hiç yoktu. doktor sezeryan dediğinde nasıl sevinmiştim.

Sezeryan oldum ertesi gun dr kontrole geldiginde siritiyordum sasirdi garibim:) kalktim diger bebek odalarini gezdim fln tabi ilk bir hafta egilip dogrulmakta zorlandim biraz ama sonrasinda hic bir problem yasamadim sezeryan sonrasi gobek kalir diyorlar 2 yasini gecti oglum gobek fln yok kilolarida 4 ayda verdim korkulacak birsey yok yani

Iki sezeryan oldum korkulacak birsey yok öyle yada böyle cikacak bu bebek bir sekilde tabiki ağrı oluyor biraz

Normal doğum daha saglikli tabi keşke yapsan ama ben 2 doğum yaptım sezaryenle ,ilkinde bazı hatalar oldu ve çok sıkıntı çektim ama o ayrıydı 2. Sinde o kadar rahattim ki sezaryenin ne kadar kolay olduğunu anladım.tabi sıkıntısı var ama normal doğuma göre hiçbirşey.tabi normal doğum yapanlar da sancısıni çekiyor ama bitip gidiyor.Çok takılma Dr un ne derse onu yap

Sezaryen doğumda acıyı sonradan uzun süreli çekiyorsun normal doğumda kısa süreli ve geçici... Normal doğumdan yürüyerek çıkmıştım ama sezaryen olanlar çok zorlanmıştı gördüğüm kadarıyla...

Doktora güven çok önemli...

Benim devam ettiğim Dr her şey normal kendi son kontrolde suyun azalmış vs deyip sezaryene almak istedi ama ben başka Dr un da fikrini aldım her şey yolunda dedi... Artık stresten mı bilmem o gecenin sabahı bebeğini dogurdum :))

Eğer sağlıkla ilgili bir durum yoksa risk yoksa normal doğum... Adı üstünde normal...

Ancak sezaryeni de ayiplayanlara diyecek lafım yok. Bir üye üvey anne diyorlar falan demiş ne kadar yanlış , böyle kafa yapısına sahip insanlar da var ne yazik ki... Sağlık bu yani..

Allah sağlık versin...

Kafami karıştıran baska bir noktada etrafimda dr esleri hemsireler hep keyfi sezaryen oldu . Bir dr eşi teknoloji saglik ilerliyor tabi ki faydalanacagiz demişti

Parmagına toplu igne batsa 3 gün yas tutan biri olarak hem normal hem sezeryan dogum yaptım ikiside çok keyifliydi dayanılmayacak bir acı asla yoktu.kilonuz sizi endiselendiriyorsa doktorunuzda secim yapma hakkı verdiyse epidural anesteziyle sezeryanı tavsiye ederim.dogar dogmaz burnumun dibinde oglumu görmek cok mutlu etti beni.sag salim kavus insallah bebegine bu güzel günleri kaygılanarak geçirme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…