evet bir ara cok arastirdim. hem yapan dr az hem cok masrafli. zaten ustten kesilmisim bide alttan zorlamayayim kendimi dedim.son durumda :) vazgectim ssvd en. ama hep merak ediyorum normal dogum nasildir diye. bide sonrasinda cabuk toparlaniliyor ya ona cok ozeniyorum..ben 2 ay cektim hic abartmiyorum. onemli olan oglumun saglikla dunyaya gelmesi. o yuzdem dr da biz de riske atmadik ama konuyu gorunce bende merak ettim.Siz başkasına sormuştunuz ben araya girdim:)
Ben sadece sezaryen oldum ve zorlandım.
SSVD riskleri var. Her doktor yaptırmayı tercih etmiyor diye biliyorum.
Tecrübeli hanımlar fikir verirseniz sevinirim . Yavaş yavaş korkum başladı alttan muayene olmadım daha ve çok çekiniyorum dr parmakla kontrol ediyormuş galiba kendimi kasar mıyım bebeğe zararı olur mu bu muayenenin . Daha önce sezaryen videosu açtım keşke açmasaydım bakamadım zaten . normalden de bebek için korkuyorum çünkü bayağı kiloluyum (112). sizce en risksiz olanı nedir bizim için . Tabi Rabbim en hayırlısını nasip etsin bekleyenlere ama rahatlamak için sormak istedim.[/QUOTmerhaba ben iki kez sezeryan oldum sezeryan zor üçüncü ye hamileyim eyer doktorum kabul ederse normal istiyorum haftalarca kalkamıyorum ağrı oluyor ama normal doğum bir saat sanciyi çekip ayağı kalkiyorsunuz hiç bir şey olmamış gibi ve daha sağlıklı normal doğum
Evet hem o sanciyi tatmak istiyorum kendi annemi anlamak istiyorum beni doğururken nasıl bir acı çekti diye birazda ama sezeryanda çok zor orda iğrenc bir iz kalıyor eyer yanında kalacak kimsede olmasa daha zor oluyor sezeryan bebek ağlıyor beşikte ve benim kalkmam beş dakika sürüyor yataktan ben kalkiyon demeye bebek çok ağlıyor benimle ilgilenen olmamıştı o yüzden normal daha iyi kimseden yardım istemiyorsun kendin ilgileniyorsun bebeginle ama hayırlısı neyse o olsun ikimiz icindeMerhaba
çevrem ve ben aynı fikirdeydik: ben doğurursam herkeş başarabilirdi:) o derece korkuyordum...ama aklımdan hiç sezeryan geçirmedim. Dogumum çok uzun sürdü, sancılarım sıktı ama açılmam çok geç oldu. Maalesef dikişlerimde çok oldu.
Benden bir kaç ay sonra arkadaşım zaruri bir sezeryan geçirdi. agridan bagirdigini söylüyordu, agri kesici dayanmiyor bana diyordu...benimde cok canım yandı hemde hassas bölgede dikiş yani ama diğerinde de ameliyat oluyorsunuz resmen.
Herkesin iyileşme sürecide iyi gecmiyormuş.
alttan muayene burada en başından beri yapilir. örnek alinip ph kontrol edilir. sonra doktor parmagi ile kontrol edip üstten digeri eli ile hafif baski uygular. ardindan ultrason aleti ile alttan kontrol eder.
3aylık olunca karın bölgesinden ultrason da ek olarak yapilir.
ben ilk hamileligimde alttan kontrol olmaktan o sandalyeye oturmaktan cok cok rahatsiz oluyordum ama simdi ikinci hamileligimde kendimi o kadar kasmiyorum. Gerekli olup olmadigini bilemicem yurtdisinda yasiyorum bir bildikleri vardir diye düşünüyorum şimdiye kadar zararını duymadim etmedim.
ultrason aletide cok ince birşey onuda ekleyeyim korkmayin yani rahat olun eşinizde sizinle gelsin elinizi tutsun:)
hazirlik kursuna bende gitmistim.
eger normal doguma giderseniz size sunu tavsiye ederim: mümkünee ciglik atip kasmayin kendinizi.
nefes alip uzunca bir aaaaaa veya ooo cikartin agzinizdan hatta icinizden sayin.ben öyle yaptım bana cok cok yardimi dokundu.
eklemeyi unuttum:
ilk dogumdan sonra 1 saat dikis atildi ve yatagima girdigimde dedim ki" bir daha asla normal dogum olmayacak"
şimdi ise o acilari cekmeme ragmen allah nasip ederse yine normal doğuma girecegim cunku sezeryan beni daha cok korkuttu:) ondan ziyade bi insan bence kendi fikrim dogumu tatmali sanci nedir nasi bas edilir vucudunuzu cok farkli taniyorsunuz cocugunuzla cok farkli bir paylasiminiz oluyor, sizden bir insan cikiyor kisaca:)
2 ay çok uzun olmuş gerçekten ek bir rahatsızlığınız var mı bilmiyorum ama.evet bir ara cok arastirdim. hem yapan dr az hem cok masrafli. zaten ustten kesilmisim bide alttan zorlamayayim kendimi dedim.son durumda :) vazgectim ssvd en. ama hep merak ediyorum normal dogum nasildir diye. bide sonrasinda cabuk toparlaniliyor ya ona cok ozeniyorum..ben 2 ay cektim hic abartmiyorum. onemli olan oglumun saglikla dunyaya gelmesi. o yuzdem dr da biz de riske atmadik ama konuyu gorunce bende merak ettim.
aynı durumdaydım. vajinal muayene hiç olmamıştım dogum yaptığım güne kadar. o günde çok zor bi şekilde oldum muayene. neyseki bebegim iri çatım dar suyum gitmiş ve acilmam hiç yoktu. doktor sezeryan dediğinde nasıl sevinmiştim.İşte öyle bir şey olmaz demenizle rahatlayamıyor insan.. Benim doktorum da hamileliğimin başından sonuna kadar normal doğuracaksın sıkıntı yok her şey normal diyordu iş geldi muayeneye ilkinde yaptırmadım doktorum bir dahakine o zaman dedi.. Bir hafta telkin ettim kendimi ne var ki korkacak diyordum herkes korkma hiçbile olmayacak hissetmicekain bile diyorlardı gittim yok yine yaptıramadım sancım vardı ama korkudan hissetmiyrdum doktorum dedi sen bu nasıl hissetmessin hissetmiyorum hocam diyorum bir yandan da ağlıyorum tamam madem bu kadar kokruyosun bu tramvayı sana yaşatmayalım dedi spinal analjezi ile ertesi gün aldılar oğluşumu..Özendirdiğimi sanmayın ama gerçekten iyi ki normal yapmamışım o ağrıları çekmemişim dedim o derece rahattım ben.. Herkes aynı şekilde düşünmeyebilir.. İsteyen istediği gibi doğursun yeter ki sezeryan doğum yaoan annelere üvey anne muamelesi yapmasın aynı şeyleri duymaktan bıkıyor insa çünkü de..
Iki sezeryan oldum korkulacak birsey yok öyle yada böyle cikacak bu bebek bir sekilde tabiki ağrı oluyor birazTecrübeli hanımlar fikir verirseniz sevinirim . Yavaş yavaş korkum başladı alttan muayene olmadım daha ve çok çekiniyorum dr parmakla kontrol ediyormuş galiba kendimi kasar mıyım bebeğe zararı olur mu bu muayenenin . Daha önce sezaryen videosu açtım keşke açmasaydım bakamadım zaten . normalden de bebek için korkuyorum çünkü bayağı kiloluyum (112). sizce en risksiz olanı nedir bizim için . Tabi Rabbim en hayırlısını nasip etsin bekleyenlere ama rahatlamak için sormak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?