doğum korkusu sezaryen mi normal doğum mu ?

Arkadaslar benim gecen hafta kontrolum vardi ve doktorum bana artik sezeryanin yasaklandigini ciddi cezalar alacaklarini soyledi. Zorunlu haller disinda yapilmayacagini ve zorunlu hal dahi olsa heyetten gecirilip o sekilde sezeryan yapilacagini belirtti. Benim dogumum haziranda o zamana kadar yasalasir bu durum dedi bu konuda bilgisi olan var mi ben cok korkuyorum normal dogumdan

Doktorun ne diyosa onu yap o senin icin en dogru olanini biliyodur

Sezeryan dogumu isteseniz de secemiyorsunuz anladigim kadariyla TR'de YASAKLADILAR. Yanlis mi biliyorum?

2 ay çok uzun olmuş gerçekten ek bir rahatsızlığınız var mı bilmiyorum ama.
Doktor eli diye de birşey de var. Hekimle de ilgili olabilir.
ek rahatsizligim var mi bilmiyorum ama benim yaralarim falanda cabuk iyilesmez. aslinda dr um iyi uzman bir doktor ama cok yogun. aceleye getirdiyse bilemiyorum. dikisi guzeldi ayni zamanlarda dogum yaoan yakinima gore benim.dikisim daha estetik duruyor. ama icten rahmin az kasilan yerinden kesi yapan dr lar varmis daha az aci oluyormus sanirim o sekilde. bunyesel de olabilir bilemiyorum. hayirlisi diyorum belki alttan dikis beni daha cok zorlayacakti. bu sefer doktoruma özellikle belirticem. onceden yapilmasi gereken bisi varsa en azindan onlari yaparim.birde benim dr krem vermedi. bu sefer ne gerekirse kullanicam. sanirim sute gecsin istemedi ama o agriyla bebegime daha az faydam oldu. cabuk toparlanirsam daha bebegimle de daha cabuk ilgilenirim.

ama hersekilde sezeryandan korkuyorum su an. ilkinde acemilik oldu..bir anda oldu bitti. hemde spinal olmustum. simdi spinal olsa ayri genel olsa ayri korkcam. dusunmemeye çalışıyorum.

Devlettemi muayene oluyorsun ya su yasa ne die cikar anlamiyorum ben dogurucam benim kararim kime ne ben gercekten hastalik derecesinde korkuyrm panikatagim.bende doktorumla konuscm bu hafta gider baska ilde dogururum

Bence kesinlikle normal Doğum , belki de yaşamadığım için böyle diyorum ama çok isterdim normal Doğum yapmayı içimde çok büyük bi uhtedir ama hayırlısı böyleymiş benim için yapacak bişey Yok . Konu sahibi arkadaşım eğer şartlar müsaitse normal doğumu denemelisiniz , bence normal Doğum bir kadının ne kadar mükemmel yaratıldığının kanıtı bilmiyorum bana çok yüce geliyor ya

Evet bende çok korkuyordum ama sezaryen den değil normal doğumdan . Ve sezaryen oldum bebeğim karnımda strese girmiş ben korktuğum dan dolayı o yuzden sende şimdiden kendini korkutma derim inşaallah senin için doğum kolay olur canım rabbim senin hakkinda hayirli olanı versin

AB veya ABdede olsa dunyayi basina yikarlar yonetimin.
Turk kadinlari guzellik uykusunda sanirim. Ellerinden ureme haklari tek tek aliniyor cit yok.
Yakinda kurtaj da yasaklanir.

Devlettemi muayene oluyorsun ya su yasa ne die cikar anlamiyorum ben dogurucam benim kararim kime ne ben gercekten hastalik derecesinde korkuyrm panikatagim.bende doktorumla konuscm bu hafta gider baska ilde dogururum
Yok canim ozel hastanede basindan beri takipliyim bu doktorda acibademe gidiyorum sirf sezeryan istedigimde ugrastirmasinlar diye 10bini gozden cikarmistim muayeneye verdigim paralarda cabadi. Acibadem bile boyle diyorsa diger hastaneleri dusunemiyorum.katiliyorum sana benim doguracagim cocugun kararini niye ben alamiyorum. Zoraki yaptirimla insanlara biseyler yaptirmaya ugrasiyorlar

Sasirdim suanda gercekten hakikaten acibadem bile bunu diyosa yani.devleti hic ikna edemem bide benim tup bebek.riskede atmak istemiyrm gecen gun enfeksiyon icin alttan spekul aletle muayene etti doktor kendimi kasmaktan canim cok acidi kac gundur halen aciyor alt tarafim rahat olmayi beceremiyorum olsam muayenelerdede aci cekmem oyuzden normal dogumda guvenmiyorum.kendime

AB veya ABdede olsa dunyayi basina yikarlar yonetimin.
Turk kadinlari guzellik uykusunda sanirim. Ellerinden ureme haklari tek tek aliniyor cit yok.
Yakinda kurtaj da yasaklanir.
Haklisim canim ama malesef ulkemizde sezeryan dogum yapanlara amaan sende dogummu yaptin canim baskisi oldug7 icin sezeryan yapmak isteyenler bile bunu bi utanc gbi sakliyorlar cogu zaman.anne her turlu annedir dogum seklinin onemi oldugunu dusunmuyorum sahsen sirf bu yasalar yuzunden ozeller sezeryan fiyatlarini inanilmaz yukseltmis durumda. bu stresi yasattilar ya bana ikinciyi zor dusunurum artk boyle sacma birsey olamaz ya benim dogum seklime benden baska kim karisabilirki

Sizin ozel durumunuzu doktorunuz daha iyi bilir endiselerinizi paylasin doktorunuza. Ve altdan muayeneden korkmana gerek yok bebege zarar vermez muayene hatda altdan muayene daha iyi doktor iyice gorebilir herseyi. Hem altdan muayene zarar verseydi hamilelikte iliski de yasak olurdu. (Tabi bazi hamileliklerde yasaklaniyor bu özel bir durum ama oyle olunca bile gene altdan muayene ediyor doktorlar)

Ama kanunlar karisacak oyle gorunuyor. Son yasal durum nedir bilen var mi?

ben doktoruma korkuyorum dediğim an sezeyan ol dedi
iyikide sezeryan yapmışım

Doktorunu dinle. Her iki yontemin de artilari eksileri var.

En yakin arkadaşım 43.haftaya kadar bekledi. Bebek 4 buçuk kilo civariydi ve gittigi bütün doktorlar normal olmaz demesine rağmen ısrar etti, 24 saat sanci çekti ama sezeryana aldilar artık bebeğin kalp atışları yavasladigi icin.
Bu biraz da nasip meselesi. Israr etmemek gerekir diye düşünüyorum.
Aşılama tedavisi görüyorum insallah sonuc olumlu olursa, asssssssssla normal dogurmam. Çok açık ve net fikrim. Çünkü kalp krizi falan geciririm, panik atak olurum, beyin kanamasi geciririm. Asla o stresi yonetemem. Herkesin yapısı farklı. Evet ben de biliyorum bi sorun yokda normal dogumun daha sağlıklı olduğunu. Ama ben o panikle yolunda olan şeyleri de tersine dondurecegimi düşünüyorum.
Korknak baska, korkunun panige sebep olmasi başka

Normal dogum yapmis biri olarak cok zorlu bir doğumdu hastanede digum yapan kadinlar tarafindan bile sikayet edilmis biriyim niye bukadar bagiriyo bizde dogum yaptık onun gibi yapmadık dediler bu yuzden herkesin bünyesi farklu mesela kizkardesim sezeryan olacak korkuyo ama ben ona korkma normal cok zordu sezeryanla o acıları cekmiyeceksin diyerek onun korkularini gidermeye çalışıyorum belkide siz normal dogumu cok rahat yaparsiniz bunu hic bilemezsiniz taki doguma kadar hakkinizda hayirlisi rabbim butun hamilelere kolay dogumlar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…