doğum korkusu sezaryen mi normal doğum mu ?

Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Tabiki en sağlıklısı normal doğum şeklidir. Ben 3 ay önce doğum yaptım. Hamile olduğumu öğrendiğim günden beri hep ben nasıl doğuracağım dedim durdum. Çünkü aşırı korkak bir insanım, gece kız kardeşim tuvalete kalkardı ben karanlıkta onu gördüğümde korkar, deli gibi çığlık atardım. Korkmamam için emekleyerek gidip gelmeye başlamıştı. Hem normal istiyor, hemde korkuyordum. Ben kulak estetiği olmuştum lokal anesteziyle, o kadar zor geçirdim ki operasyonu doktorum kızım sana benden bir abi tavsiyesi sen sakın normal doğum yapma demişti. Neden diye sordum bir de kendimi bilmez mişim gibi, kaldıramazsın çok büyük travma olur senin için demişti. Allaha hep hayırlısı için dua ettim. Ve bebeğim makat gelişti, doktorum 36.haftada artık dönmesi imkansız demişti, ki dönmedi sezeryan oldum. Benim için hayırlısı gerçekten buymuş. Rabbim biliyor kulunu, ameliyata bile ağlayarak girdim. Ameliyat sırasında uyandım, karnıma şiddetli bir şekilde bastırıyorlardı hiç bir şekilde hareket edemiyordum, o acıyı hissediyorum ama, normalde uyuşturucu bir ilaç vermeleri gerekiyormuş hatırlamamam için sonradan öğrendim, normal bir durum değilmiş. Bunu sizi korkutmak için değil, hastane ve doktor seçiminizi iyi yapmanız için söyledim.

Valla ruyalarima giriyor artık demin kabus gördüm kalktim dedigim gibi kilom yüksek fıtığım var ve iri bebek olma ihtimali de yuksek ben de dört buçuk kilo dogmusum . Ama yasaklanacak demissiniz canim sıkıldı bu duruma dogum haziranda kismetse

Ben hep normal doğum daha iyi daha sağlıklı diye duydum ama bi arastirma ve uygulama hastanesinde staj yaparken doğum istatistiklerini gördüm her ay normal doğumun 5 katı sezeryan yapılmış neden diye sorduğumda doktorların kolayına geliyor cevabını aldım...
Birkaç doktorla görüşün bence.

Simdi anliyorum insanların niye cok cocuk yapmadığını bu isler zormus

Simdi anliyorum insanların niye cok cocuk yapmadığını bu isler zormus

:)) canım, bende normal doğumdan yanayım ama bende sezeryan oldum. Muhtemelen sende sezeryan olacaksın ama emin ol korkulacak hiiiiiicbirsey yok. Ameliyatta hiçbişey yok inan ameliyattan sonrası yani düzelme süreci biraz yorucu ve agrili o kadar çünkü ağrının geçmesi için yavaş yavaş da olsa sürekli yürümenin gerekiyor. Sezeryan ameliyatında bişey hissetmiyosun zaten ben spinal olmuştum belden uyuşturdu hiçbişey hissetmedim dişime dolgu yaptırıyor gibiydim ve sadece bi ekrana kitlendim kafamı yan koyup konsantre oldum. Sonuç 10 dk içinde çıktı kızım ve 10 dk da dikiş attılar. Ne yap biliyo musun bence araştır en iyi doktoru araştır. Zaten ameliyathanede de rahatlatirlar seni gırgır şamata. Hatta bitane hemşire benim dogumda gaza gelip küfür etmişti de arkadaşları susturdu
Korkma annesin sen...

Bunların hepsini doktorunla konuş. Spinalden sonra toparlanmanın daha kolay olduğunu ama ameliyathanedeki hemşire demişti. Kesi aynı zaten fark etmiyorki. Hemen odaya alamamışlardı beni o esnada anlatmıştı.
Yaraların çabuk iyileşmemesiyle ilgili olabilir. Biz sadece dışarıdan bir kesi görüyoruz ama içerisi yara

Kadın doğumcu olan her doktor uzmandır zaten.

Çünkü kadın doğum bir uzmanlık alanı.
Gözcüler, cildiyeciler, nörologlar vs. hepsi bir alanı seçip orda görevlerini sürdüren insanlar ve her biri uzman.

Sadece aile hekimleri uzman değildir.
Çünkü onlar genel muayene yaparlar.

24 gün önce 39+0 da normal doğum yaptım. Ikına ıkına çıktı bebeğim:)
Şu an dikişlerim düştü, gebelikten önceki kiloma döndüm, iyiyim bir sorun yok. Oğlum da iyi, kolik olacağım diye diretiyor kendisi. Kucağımda sakinleştiriyorum:) neyse...
SeZaryen olmadığım için hiç, bilmiyorum onun sonuçlarını.
Fakat doğum işi biraz sizin biraz da sağlık personelinin elinde olan bir şey. Ikınamazsınız, bebek strese girer sezaryene döner iş, o kadar sancıyı çektiğinizle kalırsınız. Sezaryen olur, keşke normal yapsaydım der, pişman olursunuz. Normal doğum yapacaksanız mutlaka nefes egzersizlerini youtube dan bulup çalışmalısınız. Ben doğumu öyle atlattım. Nefes, sancınızı azaltabiliyor, bebeğinize oksijen taşıyarak kalp atışlarını düzenliyorsunuz.
hamile olan anne adayı nazlanmak yerine güçlü olmak zorunda. O bebeği bütün dünya yardım etse bile, anne dünyaya getirecek. sancı çekerken, doğururken, sezaryende karnı kesilirken güçlü olmak zorunda. Bebeği için.

Son olarak şahsi fikrim, eğer vücutta bir engel ve sağlık sorunu yoksa hiçbir kadın, sırf kendi korkuyor diye, çocuğunun elinden doğma eylemini almamalı. Bebek o kanaldan geçerken akciğerlerini çalıştırıyor, o kanaldan geçerken birçok bakteriye karşı bağışıklık kazanıyor ve bakterilerle güçleniyor. Tabii ki ortada bir sağlık sorunu varsa, anne ve bebek için hangisi en güvenlisiyse o olmalı elbette.

Aile hekimliği de bir ihtisas alanıdır.

Bu biraz sizin yapinizla alakalı. Ben normal doğum yaptım gikim çıkmadı. 12 saat suni sancı çektim. Doktor "istersen bagirabilirsin" dediğinde "bağırınca acı geçmiyor sen nasıl doğuracağımı soyle" demiştim. Arkadaşım sezaryen doğum yaptı ve ameliyathanede cingar çıkardı. Doktorlari canlarindan bezdirdi. O arkadaşım normal doguramazdi mesela.

Gerçekten yapamayacaginizi düşünüyorsanız sezaryen olur zaten. Doktorunuz yönlendirir sizi.

sezaryenden sonra normal dogum yapilmiyor diye biliyordum en az 5 yil araya girmesi gerekiyor yoksa dikisler acilabilirmis doktorum oyle soylemisti ben mi yanlis biliyorum acaba

Insallah saglikla kucagina alirsin benim iki gebeligimde sezaryen oldu 1 hafta agrilarini cekiyorsun her gun igneler yapiyorsun cok zor
Kardesim normal dogum yapti sadece doguruncaya kadr sanci cekiyorsun bebek dogdugu gibi butun agrilar bitiyormus bence en sagliklisi normal dogum tabi doktorun onerisi daha onemli

Sezaryenden sonra normal doğum cok zor olmaz mi? Vallahi bravo. Iki dogum arasında kac yil vardı? Benim kızım 20 aylık ama hala sezaryen dikişlerim aciyor bazen. Iyi cesaret etmissiniz.

Normal doğum yapmadım ama sezaryen sonrasi cidden zor. Kardesim normal doğum yaptı. Hemen toparladı. Ben 2 hafta ağladım. Dikişlerim cok acıdı. Bir de esimin kuzeni once normal dogum yaptı. Normal doğumla önce bir oglu, sonra da ikizleri oldu. 3. Doğumunda da sezaryen oldu. Sezaryen daha zor demişti.

sagligin icin hangisi daha iyi ise doktorunu dinle. yok doktorun sana birakirsa kendini hanhi dogumda iyi hssedecegini dusunuyosan onu sec.

sezaryenden sonra normal dogum yapilmiyor diye biliyordum en az 5 yil araya girmesi gerekiyor yoksa dikisler acilabilirmis doktorum oyle soylemisti ben mi yanlis biliyorum acaba
Araları 5 yıldı zaten ama ikinci doğumda yılı sormadılar bile. Yurtdışında doğum yaptım ebe yaptırdı.

Araları 5 yıldı zaten ama ikinci doğumda yılı sormadılar bile. Yurtdışında doğum yaptım ebe yaptırdı.
Hmm dogrudur yurtdisinda yasayan bi akrabam var oda bahsetti sezaryenden sonra 1 yil bile gecse normal dogum yaptiriyorlar eger cok kritik birsey varsa yada annenin olum riski var sezaryene aliyorlar yoksa kesinlikle sezaryene almiyorlar
Burdaki doktorlar en ufak birseyde hemen bicak altina yatiriyorlar daha kolay geliyor onlara

Normal dogumdan sonra vajinada genisleme oluyor mu acaba? Bir arkadasim boyle biseyden sozedince korkmustum. Bekarim ama simdiden kafama takildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…