Simdi anliyorum insanların niye cok cocuk yapmadığını bu isler zormus
Bunların hepsini doktorunla konuş. Spinalden sonra toparlanmanın daha kolay olduğunu ama ameliyathanedeki hemşire demişti. Kesi aynı zaten fark etmiyorki. Hemen odaya alamamışlardı beni o esnada anlatmıştı.ek rahatsizligim var mi bilmiyorum ama benim yaralarim falanda cabuk iyilesmez. aslinda dr um iyi uzman bir doktor ama cok yogun. aceleye getirdiyse bilemiyorum. dikisi guzeldi ayni zamanlarda dogum yaoan yakinima gore benim.dikisim daha estetik duruyor. ama icten rahmin az kasilan yerinden kesi yapan dr lar varmis daha az aci oluyormus sanirim o sekilde. bunyesel de olabilir bilemiyorum. hayirlisi diyorum belki alttan dikis beni daha cok zorlayacakti. bu sefer doktoruma özellikle belirticem. onceden yapilmasi gereken bisi varsa en azindan onlari yaparim.birde benim dr krem vermedi. bu sefer ne gerekirse kullanicam. sanirim sute gecsin istemedi ama o agriyla bebegime daha az faydam oldu. cabuk toparlanirsam daha bebegimle de daha cabuk ilgilenirim.
ama hersekilde sezeryandan korkuyorum su an. ilkinde acemilik oldu..bir anda oldu bitti. hemde spinal olmustum. simdi spinal olsa ayri genel olsa ayri korkcam. dusunmemeye çalışıyorum.
normal doğumdan korkuyorsaniz kilonuzda var sezeryan gayet güzel bir doğum şekli.okadar sancıyı çekip uykusuz geceler geçireceğini sezeryan olurdun.uyudum uyandım bebeğim kucağında.ben zorunlu spinal sezeryan oldum bel altın u yusturuldu açık sezeryanda yine hamileyim bu defa kismetse genel istiyorum iki buçuk ay sonra dogumum.
sezeryan hisse öyle büyütülecek birşey değil drun uzmansa ekip iyiyse ben ikigumde a yaktaydim.sutumde hemen geldi dikislerin açıyor biraz okadar oda ağır kesici aliyosun bu kadar.illa o sancıyı çekmeye gerek yok.bebegin durumunu doğum şekli etkilemiyor dr um dedi yeterki anne sutu alsin normal ve sezeryan farketmez.eskiler sezeryandi bilmedikleri için sacma sapan konuşurlar herzamsn.en güzeli sezeryan bence kararı verecek sensin hiç korkma dua et bol bol..
Aile hekimliği de bir ihtisas alanıdır.Kadın doğumcu olan her doktor uzmandır zaten.
Çünkü kadın doğum bir uzmanlık alanı.
Gözcüler, cildiyeciler, nörologlar vs. hepsi bir alanı seçip orda görevlerini sürdüren insanlar ve her biri uzman.
Sadece aile hekimleri uzman değildir.
Çünkü onlar genel muayene yaparlar.
sezaryenden sonra normal dogum yapilmiyor diye biliyordum en az 5 yil araya girmesi gerekiyor yoksa dikisler acilabilirmis doktorum oyle soylemisti ben mi yanlis biliyorum acabaHer iki doğumdan da yaptım. İlki sezaryen ikincisi normaldi. Doktorunu dinle derim, ilkinde doktorum başkaydı, çatın dar doğuramazsın demişti, ikincide başka doktor normal doğurabilirsin dedi. Doğumum zor oldu, hala sıkıntısını yaşıyorum. Keşke ilk doktorumu dinleseymişim.
Sezaryenden sonra normal doğum cok zor olmaz mi? Vallahi bravo. Iki dogum arasında kac yil vardı? Benim kızım 20 aylık ama hala sezaryen dikişlerim aciyor bazen. Iyi cesaret etmissiniz.Her iki doğumdan da yaptım. İlki sezaryen ikincisi normaldi. Doktorunu dinle derim, ilkinde doktorum başkaydı, çatın dar doğuramazsın demişti, ikincide başka doktor normal doğurabilirsin dedi. Doğumum zor oldu, hala sıkıntısını yaşıyorum. Keşke ilk doktorumu dinleseymişim.
Normal doğum yapmadım ama sezaryen sonrasi cidden zor. Kardesim normal doğum yaptı. Hemen toparladı. Ben 2 hafta ağladım. Dikişlerim cok acıdı. Bir de esimin kuzeni once normal dogum yaptı. Normal doğumla önce bir oglu, sonra da ikizleri oldu. 3. Doğumunda da sezaryen oldu. Sezaryen daha zor demişti.Tecrübeli hanımlar fikir verirseniz sevinirim . Yavaş yavaş korkum başladı alttan muayene olmadım daha ve çok çekiniyorum dr parmakla kontrol ediyormuş galiba kendimi kasar mıyım bebeğe zararı olur mu bu muayenenin . Daha önce sezaryen videosu açtım keşke açmasaydım bakamadım zaten . normalden de bebek için korkuyorum çünkü bayağı kiloluyum (112). sizce en risksiz olanı nedir bizim için . Tabi Rabbim en hayırlısını nasip etsin bekleyenlere ama rahatlamak için sormak istedim.
Araları 5 yıldı zaten ama ikinci doğumda yılı sormadılar bile. Yurtdışında doğum yaptım ebe yaptırdı.sezaryenden sonra normal dogum yapilmiyor diye biliyordum en az 5 yil araya girmesi gerekiyor yoksa dikisler acilabilirmis doktorum oyle soylemisti ben mi yanlis biliyorum acaba
Hmm dogrudur yurtdisinda yasayan bi akrabam var oda bahsetti sezaryenden sonra 1 yil bile gecse normal dogum yaptiriyorlar eger cok kritik birsey varsa yada annenin olum riski var sezaryene aliyorlar yoksa kesinlikle sezaryene almiyorlarAraları 5 yıldı zaten ama ikinci doğumda yılı sormadılar bile. Yurtdışında doğum yaptım ebe yaptırdı.
Evet illaki deforme oluyorNormal dogumdan sonra vajinada genisleme oluyor mu acaba? Bir arkadasim boyle biseyden sozedince korkmustum. Bekarim ama simdiden kafama takildi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?