Doğuma Hazırlık Doğum korkusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi RYSA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

RYSA

Hakkımızda hayırlısı
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2014
2.250
2.466
133
Hanımlar ben 37+3 haftalık hamileyim erkek bebek bekliyorum ve ilk hamileliyim içimde öyle bir korku var ki hiç sormayın çünkü ağrıya dayanıklı biri kesinlikle değilim üstelik epizyotomiyi (doğum kesimi) de bazıları uyuşturuluyor diyor bazıları uyuşturulmadan kesiyorlar diyor daha da ödüm kopuyor en hassas bölgemi "kırp" diye keseceklermiş ve bir de ben sancıdan hiss etmeyecekmişim olacak şey mi bu :( daha 1 kaç gün önce sabaha karşı öyle bir sancım tuttu ki resmen bağırdım elim ayağım titredi :( bir de bu sancıyla hastaneye gitmeye de utanıyorum herkesin önünden nasıl geçeceyim böyle bağıra bağıra herkes bana bakacak off çok kötüyüm ne okusam ne yapsam bu korku içimden bir türlü geçmiyor :(

Canm millet sana bakar diye niye dusunuyrsun ki sonucta caninin bebeginin derdinde olacaksin bakanda baksin ayip bisey degil ya
O dogum korkusu bendede var sonta falan diyorlar ben daha cok ondan korkuyrm

arkadaşlar bunların hiçbirine kafanızı takmayın o gün geldiğinde ne sonda ne lavman ne milletin bakışları umurunuzda olmayacak, her sancının sizi bebeğinize biraz daha yaklaştırdığını düşünün ve sancıları kendi derdinize düşerek değil derin nefesler alarak bebeğinizin sıkıntıya girmemesine yardımcı olarak değerlendirin. nefesinize konsantre olmak ağrınızı daha az hissetmenizi sağlar..

Canm millet sana bakar diye niye dusunuyrsun ki sonucta caninin bebeginin derdinde olacaksin bakanda baksin ayip bisey degil ya
O dogum korkusu bendede var sonta falan diyorlar ben daha cok ondan korkuyrm
sondayı doğum anında takmışlardı bana yeminle hiç hissetmedim aynı şekilde, ne kesiyi ne lavmanı.. korku vardı evet ama herşey sizin elinizde hem artık epdural var baktınız dayanılmıyor, ona baş vurursunuz :)

çok teşekkür ederim canlarım inşallah hayırlısıyla bir atlatsam doğumumu hepsini detaylı bir şekilde yazacağım buraya mutlaka :)

aynı konu için foruma girmiştim gebelik ayımız da günümüz de hemen hemen aynı:)) Bazen yaparım ne var bunda diye deli cesareti geliyor, bazen de kafamda kurup duruyorum nasıl yapacağım diye://

evet aynen bazen çok cesaretleniyorum son defa sancı çekeceğim kurtulacağım artık bebeğim yanımda olacak diyorum ama bazen de yalancı bir sancı geldiğinde bütün mantığımı kaybediyorum resmen önceden "ne yapacağım", " nasıl hareket edeceğim " gibi planladıklarım uçup gidiyor hepsi :)

ayyy hayırlısıyla bı dogurunda bızede haber verınn nasıl oluyomus :( benım daha yolum var ama goz acıp kapayana kadar gecer bu gunleerr....

Kizlarar bende çok korkuyorum. Sezeryam istiyorum, doktora acikca dediniz mi siz sezeryan diye, yada desek nolur yaparlar mi özelde .o_O

Benim de canim pek tatlı. Hayatım boyunca adet sancısı bile cekmedim doğru dürüst. Ama sancidan acidan degil de "kesilmekten" ben de korkuyorum. Kesmezlerse yirtilirma olur mu ya da dikislerim acilir mi, hatta centik atarken fazla kesip yanlislikla baska bi tarafimi da keserler de üstüne bi de diktirme ameliyatı cikar mı, sarkma, idrar tutama vs olur muyum, enfeksiyon olur muyum, hastanede bi hastalık kapar mıyım diye bile düşünüyorum. benim korkularımi epidural gecirmiyo malesef

bi doğursam hayırlısıyla dediğim gibi bire bir anlatacam burda :) ben doktoruma dedim 23 ekimde randevum vardı dedim doktor bey doğum şeklimi kendim seçme gibi bi hakkım var mı diye ama doktor maalesef artık sağlık bakanlığı ona izin vermiyo dedi yani doğura bilen doğuracak sezeryan en son çare :63:

bi doğursam hayırlısıyla dediğim gibi bire bir anlatacam burda :) ben doktoruma dedim 23 ekimde randevum vardı dedim doktor bey doğum şeklimi kendim seçme gibi bi hakkım var mı diye ama doktor maalesef artık sağlık bakanlığı ona izin vermiyo dedi yani doğura bilen doğuracak sezeryan en son çare :63:

Canim ozele mi gidiyo n

Benim de canim pek tatlı. Hayatım boyunca adet sancısı bile cekmedim doğru dürüst. Ama sancidan acidan degil de "kesilmekten" ben de korkuyorum. Kesmezlerse yirtilirma olur mu ya da dikislerim acilir mi, hatta centik atarken fazla kesip yanlislikla baska bi tarafimi da keserler de üstüne bi de diktirme ameliyatı cikar mı, sarkma, idrar tutama vs olur muyum, enfeksiyon olur muyum, hastanede bi hastalık kapar mıyım diye bile düşünüyorum. benim korkularımi epidural gecirmiyo malesef
kesme her kezde olmuyormuş bebeğin kafası gelip çıkışa dayandığında o an belli oluyormuş kesmeye gerek var mı yok mu diye eğer kesmeye gerek varsa ve doktor sen istemiyorsun diye kesmezse bu sefer de bir kaç yerden kendiliyinden yırtılır ve daha çok dikiş atması gerekir bunun olmaması için ufak bir kesi atıyorlar doğum bittikten sonra kendiliyinden eriyen iplerle dikiyorlar eğer dikmezlerse senin dediğin gibi idrar tutamama gibi sorunlar ola bilir ama mutlaka dikişleri atıyorlar merak etme sen ayrıca hamileliğimiz boyunca 5. ve 6. aylarda tetanoz aşısı olduğumuz için enfeksiyon olma riskimiz sıfır hem biz hem de bebeğimizin göbek bağı kesilirken bebeğimiz enfeksiyon kapamaz aşı olurken otomatikman bebeğimiz de aşılanmış oluyo da ondan :)

epidural tavsiye ederim. dogum aninda kesi falan atilirken hic aci hissetmiyorsun.

Benim daimi bi doktoru m yok hastanede o gün kim gorevliyse o gun o baktı. dogum da da ayni şekilde kim denk gelirse. esas yüzden biraz kaygiliyim. at kesiyi ver suni sanciyi olmasindan korkuyorum

Allahim hepimize yardim etsin
amin inşallah canım ama daimi doktor da babamızın oğlu değil ya bütün hamileler onlar için aynı yani seni hangi doktor muayene ederse etsin hangisi doğurtursa doğurtsun sonuç değişmez hepsi aynı şeyi yapacaktır o konuda hiç endişelenme suni sancı senin doğum sancın başlamazsa ve bebeğin normal doğum sürecini aşarsa verirler aynı şeyi ben de ve ya çok pahalı özel hastanede doğum yapacaklar da yaşaya bilir ve kesiden ne kadar çok korksak bile aslında bizim iyiliğimize olan bir şey doktor kesi atarsa sadece 1 tane kesi olacak yok eğer atmazsa bebek çıkarken bir kaç yerden kesi gibi yırtılma olacak ve üstelik doktorun attığı gibi düzgün kesi değil de yırtık pırtık olacak ve sonrasında hemen hemen vajinanın her yerinden dikilmeler olması gerekir Allah korusun o yüzden rahat ol sancın geldiğinde paniğe kapılma derince nefes al ve tüm gücünle ıkın en fazla 3 ıkınmada doğum bitiyor zaten yeter ki paniğe kapılıp ıkınmak yerine bağırmasak yoksa doğum normalden daha fazla sürüyormuş benim doğumun bitince sana tüyolar veririm merak etme tmm mı :*

Ne zaman senin
amin inşallah canım ama daimi doktor da babamızın oğlu değil ya bütün hamileler onlar için aynı yani seni hangi doktor muayene ederse etsin hangisi doğurtursa doğurtsun sonuç değişmez hepsi aynı şeyi yapacaktır o konuda hiç endişelenme suni sancı senin doğum sancın başlamazsa ve bebeğin normal doğum sürecini aşarsa verirler aynı şeyi ben de ve ya çok pahalı özel hastanede doğum yapacaklar da yaşaya bilir ve kesiden ne kadar çok korksak bile aslında bizim iyiliğimize olan bir şey doktor kesi atarsa sadece 1 tane kesi olacak yok eğer atmazsa bebek çıkarken bir kaç yerden kesi gibi yırtılma olacak ve üstelik doktorun attığı gibi düzgün kesi değil de yırtık pırtık olacak ve sonrasında hemen hemen vajinanın her yerinden dikilmeler olması gerekir Allah korusun o yüzden rahat ol sancın geldiğinde paniğe kapılma derince nefes al ve tüm gücünle ıkın en fazla 3 ıkınmada doğum bitiyor zaten yeter ki paniğe kapılıp ıkınmak yerine bağırmasak yoksa doğum normalden daha fazla sürüyormuş benim doğumun bitince sana tüyolar veririm merak etme tmm mı :*
Dogum ne zaman senin

Back
X