- 13 Ocak 2014
- 18
- 8
- 8
Uyuşturmadan kesmek ne demek ya. Doktorlar bu kadar cani değil.
Normal doğum yapacaksan eğer ki bunu tavsiye ederim sancın varken ve doğum başlamışsa bacaktan ve bazı yerlerinden iğne yaparaş önce o bölgeyi uyuşturuyorlar zaten. Uyuştuğundan emin olduktan sonra biraz kesi atıyorlar sadece bunuda bebeğin rahat çıkması için böyle yapıyorlar. Birde kendi kendine yırtılma ihtimali olabilir buda o bölgede çirkin görüntü demektir. Hiç bir şey hissetmiyorsun hiç korkma. Sadece bebeğini düşün böyle korkular çok yersiz. İstersen doğumu anlatan yazılar okuyabilirsin. Ama fotoğraflara bakmamanı öneririm.
Biraz şu cevabınızı okuyunca rahatladım aydınlatıcı olmuş teşekkürler.
Bende de çok var doğum korkusu. Durup durup aklıma geliyor nasıl olacak diye. Uzun sürmesi korkutuyor daha çok. Kesmeleride çok tedirgin edici ama bahsettiğinizi duymuştum kendinden deride parçalanma olmaması için kesiyorlarmış. Parçalanmayı duyunca insan kesiğe şükrediyor haliyle :)
Diğer yazan arkadaşlar gibi bazen ne olacak ya herkes doğurmuyor mu bir şekilde olacak diyorum bazende korkudan ölücem herhalde diyorum. Ooff of! Dokuz ay karında taşıması işin en kolay kısmı sanıyorum. Doğumla birlikte sorular endişeler başlıyor..