Doğum öncesi ve sonrası

Zaten daha şimdiden üstüne titriyoruz. Eşim kıyafet seçerken incik cincik inceliyor aman dikişi acıtır mı pişik yapar mı yara olur mu acaba diye. Biz gözden bu kadar sakınırken gelip insanların sıkıştırması tabiki sinirlendirir bizi. Bana da saçma sapan konuştukları oluyor, bizim sülale boy olarak bayağı uzunlar sülalenin kısası ben sayılırım. Kadınları bile 1.80 civarı. Eş ailesi de tam tersi 1.40-1.50 boylarındalar. Banada kız halaya çeker sizin gibi fasülye sırığı gibi olmayacak çıtı pıtı olacak diyolar
İnşallah sizin gibi g.tü yere yakın olmaz de 😂😂😂

Ben gerçekten lohusa evinde yemek verildiğini hiç görmedim. Çevremde herkes çayın yanına kek kurabiye gibi basit gün tabağı ve lohusa şerbeti falan ikram ettiler. Şok oldum asla izin verme ne garip sülale
Öyle bir uygulama yok zaten. Lohusa evinde olsa olsa insanın annesi, kardeşi falan olur. Bebeğin ve annenin 40'ı çıkana kadar kimse de eve gelmeyiversin.

Bende aşırı uzun bi insan değilim ama tabi kendilerinden yaklaşık 25cm kadar uzunum. Bişey olduğunda devede de boy var diyolar akıllarınca
Hiç üzme kendini. Sonuçta çocuk senin, sen nasıl büyütürsen öyle büyüyecek. Anne ve babadan başka kimsenin söz hakkı yok çocuk üzerinde.

Yatılı yalnızca annem olacak. 1 ay kadar kalmak planı, sonrasında 2 haftalığına da kız kardeşim gelip yardım etmek istiyor. Doktorumda sezaryende çabuk ayaklanabilirsin ama fıtık ameliyatı senin iyileşmeni geciktirecek zorlanacaksın dikkatli olman gerekiyor diyor. Sırf bu insanların bu baskısı yüzünden acaba fıtık ameliyatını ertelesem mi diye bile düşündüm o kadar anlayışsız olduklarını biliyorum. Çünkü onlara göre altı üstü bıçak altına yatıp doğuruyorum, kaç kat kesildiğim dikildiğimin önemi yık
Eğer doktor tavsiye ediyorsa olman gerekiyorsa ol. Fıtık varken çocuk bakımında zorlanabilirsin. Sınırını zorla misafir olarak kimseyi kabul etme. Ben akrephanıma da yazmıştım.
Hayırlı olsun şimdiden sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah ❤

Ben iki defa sezaryen doğum yaptım. İlki pandemi Türkiye'deydi ikincisi İsveç'te. İkisinde de eşim yanımdaydı. Türkiye'de hastaneye ailemiz gelemedi ama arkadaşlarımız kısa süreli ziyarete gelmişti. Eve geçtiğimizde de ziyarete geldiler. Aslında bizde istemistik ama daha sonra bahsedeceğim sebeplerle simdiki aklim olsa kimseyi istemem.

İsveç'te 1 kişi refakatçi sınırı vardı ve küçük çocukları dahi almıyorlardı. İsveçte dogumdan hemen sonra oğlumu kucağıma aldım cok kısa süre dışında kucağımdan hiç indirmedim. Oğlum hep yanımdaydı. Ortam daha sakindi. Hem kafami dinledim hem de bebeğime daha fazla yoğunlaştım. Personel de çok ilgiliydi. Evde eşimin ailesi kızımla ilgilendi. Eve geçtiğimiz zamanda oğlumla ilgilendim bana o alanı tanidilar. Ben rahat hissettiğim ve düzenimi oturttuğum zaman kısa süreli ziyaretçi kabul ettik. İsveç'te doğum yaptığım zaman mental olarak daha rahattım ve kısa süre içinde toparlandım.

Eşinizin ailesi size destek olmak istiyorlarsa siz eve döndüğünüzde evi temizlesinler, yemek yapsınlar veya uyumak istediğiniz zaman bebeğe baksınlar.

Doğumdan sonra psikolojiniz çok farklı oluyor ve hiçbir şeyi unutmuyorsunuz. Bedeniniz dengesini bulmaya çalışıyor. Siz bunlarla uğraşırken bir de size yük olacak ve rahat hissetmenize engel olacak şekilde organizasyon düzenlemesinler. Hastane orası sirk maymunu değilsiniz ki, bir de ikramların derdine düşmüşler. Çocugu zaten görecekler. Benim tavsiyem sadece eşiniz ve siz olun hastanede kimseye haber vermeyin kimseyi kabul etmeyin.

Eğer doktor tavsiye ediyorsa olman gerekiyorsa ol. Fıtık varken çocuk bakımında zorlanabilirsin. Sınırını zorla misafir olarak kimseyi kabul etme. Ben akrephanıma da yazmıştım.
Şuan olmasam 2-3 ay sonra mecbur kalacağım. Gebeliğe bağlı göbek fıtığı ne yazık ki

Bir aydan önce misafir kabul edemem, iki ameliyat birden oldum enfeksiyon kapma riskim var deyin bence. Gelen bebek için geliyor ve herkes sevmek isteyecektir. Ne kadar engel olabilirsiniz bilemem. Biz kuzenim doğum yapınca daha 1 ay dolmadan gitmiştik. Ama sanki bebek görmeye gidilmesi gerekiyor da biz geç kalmışız sanıyordum. Bebek de o kadar tatlı ki elden ele dolaştı tabii, herkes kucağına alıp sevmeye falan çalışıyor. Bağışıklık, enfeksiyon vs. hiçbirimizde o bilinç yok. 1,5-2 yıl geçti şimdiki aklım olsa 2 ay sonra gider, bebeğe de uzaktan bakıp dönerdim. İleride çocuk düşünürsem bir aydan önce kimseyi eve almıcam. Kimse de habersiz pat diye kapımda bitemez. Size de habersiz gelen olursa enfeksiyonu bahane edip almayabilirsiniz, geldikleri gibi dönsünler çok da tın.

Bir aydan önce misafir kabul edemem, iki ameliyat birden oldum enfeksiyon kapma riskim var deyin bence. Gelen bebek için geliyor ve herkes sevmek isteyecektir. Ne kadar engel olabilirsiniz bilemem. Biz kuzenim doğum yapınca daha 1 ay dolmadan gitmiştik. Ama sanki bebek görmeye gidilmesi gerekiyor da biz geç kalmışız sanıyordum. Bebek de o kadar tatlı ki elden ele dolaştı tabii, herkes kucağına alıp sevmeye falan çalışıyor. Bağışıklık, enfeksiyon vs. hiçbirimizde o bilinç yok. 1,5-2 yıl geçti şimdiki aklım olsa 2 ay sonra gider, bebeğe de uzaktan bakıp dönerdim. İleride çocuk düşünürsem bir aydan önce kimseyi eve almıcam. Kimse de habersiz pat diye kapımda bitemez. Size de habersiz gelen olursa enfeksiyonu bahane edip almayabilirsiniz, geldikleri gibi dönsünler çok da tın.
Yani muhtemelen böyle olacak hastalığı bahane edeceğiz gibi

Ben siz yapın deyince getirelim gibisinden konuştular. Onlara kalsa ben daha doğurmadan böreğimi sarmamı yapmam gerekiyor ki onlar gelip rahatça yesin. Olay aslında onların gelip yemesi de değil. Kendileri gündüz gelecekler, kocaları da akşam işten çıkıp yemeğe gelecekler ki kendi evlerinde yemek yapmak zorunda kalmayacaklar. Bunu bana ilk kez yapmıyorlar
Emin misiniz,kendiniz mi kuruyorsunuz. Yeni doğum yapmış kadının evine kimse gelmez kolay kolay.Ben gelinimiz doğum yağtığunda bile o çağırana kadar eşimi dahi götürmedim.Lohusa kadın yatıp kalkacak diye.Biraz siz abartıyorsunuz gibi geldi,kusura bakmayın.

Emin misiniz,kendiniz mi kuruyorsunuz. Yeni doğum yapmış kadının evine kimse gelmez kolay kolay.Ben gelinimiz doğum yağtığunda bile o çağırana kadar eşimi dahi götürmedim.Lohusa kadın yatıp kalkacak diye.Biraz siz abartıyorsunuz gibi geldi,kusura bakmayın.
Keşke kuruyor olsam. Misafire yemek muhabbetinde tavırlarım net olunca bu sefer tatlıya, böreğe geçtiler.

Kızlar merhabalar, birkaç güne doğuruyorum artık malum.
Bizim sülalenin ilk, eş tarafının muhtemelen son torunu olacak. Aile bireyleri bayağı büyük sürpriz yapmazlarsa son çocuk bu yüzden.
İki tarafta çok büyük telaşlı, herkes bi sabırla bekliyor. Ama annelik içgüdüsü mü koruma düşüncesi mi bilmiyorum bu durum beni aşırı korkutuyor. Hamileliğimde kimseye müdahale ettirmedim, ne söyledilerse ben daha fazlasını söyledim kimsenin akıl vermesine asla fırsat vermedim. Konusu açıldıkça da çocuğun oyuncak olmadığını kimsenin yaklaşmasını öpmesini kucaklamasını istemediğimi söyledim. Refakatçim annem ve eşim olacak.
Geçtiğimiz hafta üvey kaynana arayıp kızım geleyim yemek yapalım dedi, yemeğin bize yapılacağını düşünerek ne yapalım dedim. Sarma börek tatlı vs gelene gidene dedi. Gelene gidene çay dışında birşey vermeyeceğimi söyledim. Sezaryen olacağım ve aynı anda fıtık ameliyatı da olacağım 2 operasyon geçirmiş olacağım kimsenin keyfiyle baş edemem 50 yaşındaki anneme de kalk hadi hizmet et diyecek bir insan değilim. Bunu güzellikle kendisine anlattım. Ses çıkarmadan sen bilirsin madem dedi geçti. Aynı konu görümcemle açıldı, dedi ki ayıp olur turunc. dedim kime ayıp olacak, onlara mı yoksa bana mı ? Operasyon geçirip yenidoğanla ben her gelen gideni doyurmak zorunda mıyım aş evi miyim diye çıkıştım. Az bişey yemek yapsak kimse eksilmez dedi. Bende açıkça, madem öyle hepiniz alışveriş yapıp gelin yapın yemeği hizmeti edin toplayın öyle gidin dedim. 30-40 kişi doyuracağım, hepsini karşılayacağım, yetmeyecek garip annem hizmet edecek hiç utanmıyorlarda bunu bana teklif ederken.
Eşime söylediğimde düğün evi mi burası ne yemeğinden bahsediyolar ya diye çıkıştı öyle bişey olmayacak dedi. Ama ben bu kocamın sülalesini öyle iyi biliyorum ki beni çıldırdıp bi şekilde istediğini bi şekilde yapacaklar. Normalde de onlara karşı çok sivri dilliyim, suratlarına karşı hiç çekinmeden çok rahat laf söyleyip laf sokarım. Eşime de peşin peşin söyledim, istemediğim bişeyle karşılaşırsam olacakları siz düşünün diye. Eşim hepisini tek tek uyardı, turuncun tersine gitmeyin kavga çıkartmayın diye. Ama hala beni arayıp yoklayıp, ben tatlı mı yapsam, ben börek mi açsam diyolar. Kendi evinize yapın afiyet olsun diyorum bu kez beni ezip annemi arıyolar annemde turunc ne derse o olacak deyip kestirip atıyo. Doğum öncesi resmen strese soktular beni. Şeytan diyor doğum öncesi hepsinin içinden geç küssünler olsun bitsin kafam rahat olsun. Eşimde hevesleniyolar kırma kalplerini diyor. 2 güne yatılı misafirlerim toplanmaya başlıyor, deli gibi temizliğe girdim kaç gündür. Arayıp diyolar ki şurayı temizledşn mi, kardeşim çok biliyosan gel temizle işte.
Annem sakin kal, anlık yaşa. Birşey derlerse yaparlarsa tepkini o zaman göster haklı olursun diyor. Eşimde aynı şekilde düşünüyor. Ne yapayım ben bunlara ? Baştan kavga mı edeyim yoksa bekleyip taze taze olayın üstüne mi hepsinin içinden geçeyim yani ?
Bi sakin kal önce ilk çocuğu sen doğurmuyorsun peri padişahının kızoda değilsin. Bu ne öfke bu ne hiddet. Kimse senin evine yemeye içmeye gelecek kadar görmemiş değil. İnsanlar güzellikle kibarlıkla yardımcı yada destek olmaya çalışıyorlar. Elbet günler sonra birileri bebek görmeye gelecek bir çay tatlı ikram edilecek.

Bi sakin kal önce ilk çocuğu sen doğurmuyorsun peri padişahının kızoda değilsin. Bu ne öfke bu ne hiddet. Kimse senin evine yemeye içmeye gelecek kadar görmemiş değil. İnsanlar güzellikle kibarlıkla yardımcı yada destek olmaya çalışıyorlar. Elbet günler sonra birileri bebek görmeye gelecek bir çay tatlı ikram edilecek.
Siz bence ayrıntıları okuyun kabus gibi aile. İlk mesajı okuyunca bende sizin gibi düşündüm ama ayrıntıları okuyunca iş başka, bildiğin aç ordusu gibi. Gelen gitmiyor üstüne kocası işten geliyor ona yemek yaptırıyor. Beleşçiler sen al sen yap diyorlar normalde yardım için yapar buzluğuna atarsın ki lohusa kadın rahat etsin, bizdede doğum öncesi yapılır ama kolaylık olsun diye bi içecek yanına kurabiye tatlı vs ama bununkiler öyle normal gelip 1 saat otursun çayını kekini yesin gitsin tarzı değiller. Kimse istemez böyle insanları.

Yok, ilk çocuğu ben doğuruyorum. Padişahın kızıyım. Tavrım da bu güzel kardeşim.

Back
X