Doğum öncesi ve sonrası

Ayy konuyu okudukça stresten ben doğuracam valla 🤦 Stres yapmayın yormayın kendinizi . Güzellikte söyleyin sezeryan olcam toparlanana kadar kimse gelmesin diye. Baktınız anlamıyorlar tersleyin gitsin aman milleti düşünüpte stres olmayın
Hastaneye geleni zaten ayrı olarak evde ağırlamayı planlamıyoruz. Bu yüzden de eşime doğumun ertesi günü hastaneye gelsinler görsünler gitsinler dedim zaten

Bu sıcakta doğumdan sonra kimseyi eve kabul etmeyin derim ben. Hem sıcak hem sürekli emzirmeniz gereken bir bebek olacak. Doğumdan sonra o gebelik hormonları birden çekilecek, stresinize bir de bu eklenecek. Lohusalık bambaşka bir hal.

Ben erken doğum yaptığım için kimseyi kabul etmedim. Ha laftan anlamayıp kapıya gelen de oldu, girebilir miyiz dediklerinde hayır dedim. Bebek büyüyünce de arayıp gelcez diyene gelmeyin müsait değilim dedim. Altı ay sonra herkesi çağırdım, bir yasin okuttum, yemek verdim. Gelen geldi. O zaman da ben bir şeye elimi sürmedim, gelenlerden gençler kalkıp mutfağa girdiler. Servisti bulaşıktı halledip gittiler sağ olsunlar.
Hatta kalan börekleri falan paketleyip buzluğa bile attılar.

Siz de kimseyi kabul etmeyip sonbaharda ya da baharda böyle bir şey yapabilirsiniz. O zaman da söylersiniz servisle kuzenler ilgilensin diye.

Bu da olmuyorsa kaynananız, görümceleriniz kurupasta alıp gelsinler bir zahmet. Çayın yanında gelenlere ikram ederler. Siz de bebekle odanızdan çıkmazsınız. Görmek isteyen odanın kapısından bakar gider.
Hatta görümcelerden birine lohusa şerbetini sen yap getir diye kitleyin. Bir başkasına poğaça börek kitleyin. Doğumdan sonra iştahım açılır, canım çeker, hazırda atıştıracak bir şeyler olsun diyin.

Beni sinir bastı oturduğum yerde valla. Umarım çözersiniz.

Bu sıcakta doğumdan sonra kimseyi eve kabul etmeyin derim ben. Hem sıcak hem sürekli emzirmeniz gereken bir bebek olacak. Doğumdan sonra o gebelik hormonları birden çekilecek, stresinize bir de bu eklenecek. Lohusalık bambaşka bir hal.

Ben erken doğum yaptığım için kimseyi kabul etmedim. Ha laftan anlamayıp kapıya gelen de oldu, girebilir miyiz dediklerinde hayır dedim. Bebek büyüyünce de arayıp gelcez diyene gelmeyin müsait değilim dedim. Altı ay sonra herkesi çağırdım, bir yasin okuttum, yemek verdim. Gelen geldi. O zaman da ben bir şeye elimi sürmedim, gelenlerden gençler kalkıp mutfağa girdiler. Servisti bulaşıktı halledip gittiler sağ olsunlar.
Hatta kalan börekleri falan paketleyip buzluğa bile attılar.

Siz de kimseyi kabul etmeyip sonbaharda ya da baharda böyle bir şey yapabilirsiniz. O zaman da söylersiniz servisle kuzenler ilgilensin diye.

Bu da olmuyorsa kaynananız, görümceleriniz kurupasta alıp gelsinler bir zahmet. Çayın yanında gelenlere ikram ederler. Siz de bebekle odanızdan çıkmazsınız. Görmek isteyen odanın kapısından bakar gider.
Hatta görümcelerden birine lohusa şerbetini sen yap getir diye kitleyin. Bir başkasına poğaça börek kitleyin. Doğumdan sonra iştahım açılır, canım çeker, hazırda atıştıracak bir şeyler olsun diyin.

Beni sinir bastı oturduğum yerde valla. Umarım çözersiniz.
Birşeyler yapıp çözeceğim. Bir şekilde işin içinden sıyrılmam lazım doğum öncesi yoksa bana büyük eziyet olacak

Yani açıkçası burada insanlara öyle bir konuşuyordunuz ki iş nasıl evinize onlarca kisinin yemek yemeye gelmesine döndü anlam veremedim. Bu kadar afra tafraya sifir laf dinletme durumunuz varmış. Ben bu kadar atar yapsam sonucunda istediğimi elde etmeyi beklerdim. Tuhaf geldi.

Ya yaştan ziyade, 50 yaşında çalışan annemin 30 yaşında ev hanımı olan kadınlara hizmet etmesini doğru bulmuyorum
Latife yaptım zaten. Çok haklısınız.
Annemin eli ateldeydi ben doğum yaptığımda oğlum durmuyor rahat emziremiyorum vs. İlk günler işte 3 tane amcam tutturdu geleceğiz diye. O gün de eşim evde yok işten çıkamıyor. Dedik ki çocuk durmuyor zaten babası da yok lütfen yarın gelin. Neymiş bir tanesi başka yere gidecekmiş müsait değilmiş ıvır zıvır. Zorla geldiler. Bir de amcalardan biri laf etti niye eşim yokmuş. Dedim ki söyledim olmayacak diye dinlemediniz. Gelmeseydiniz o zaman. Çocuğu uyuttum. Annem tek elle tabak hazırlamış çay yanına onu verdim. Annem susturdu evden kovardım bence.
Halen içimdedir. lohusalıktaki saçmalıklar çok zorluyor insanı.
Eşiniz yanınızda zaten şimdiden dertlenmeyin. Gerekirse bir lohusa cinnetine bakar. Sağlıkla alın yavrunuzu kucağınıza.

Latife yaptım zaten. Çok haklısınız.
Annemin eli ateldeydi ben doğum yaptığımda oğlum durmuyor rahat emziremiyorum vs. İlk günler işte 3 tane amcam tutturdu geleceğiz diye. O gün de eşim evde yok işten çıkamıyor. Dedik ki çocuk durmuyor zaten babası da yok lütfen yarın gelin. Neymiş bir tanesi başka yere gidecekmiş müsait değilmiş ıvır zıvır. Zorla geldiler. Bir de amcalardan biri laf etti niye eşim yokmuş. Dedim ki söyledim olmayacak diye dinlemediniz. Gelmeseydiniz o zaman. Çocuğu uyuttum. Annem tek elle tabak hazırlamış çay yanına onu verdim. Annem susturdu evden kovardım bence.
Halen içimdedir. lohusalıktaki saçmalıklar çok zorluyor insanı.
Eşiniz yanınızda zaten şimdiden dertlenmeyin. Gerekirse bir lohusa cinnetine bakar. Sağlıkla alın yavrunuzu kucağınıza.
Amin çok teşekkür ediyorum, allaha şükür eşim arkamda bu konuda

Bebeği bizde göstermeyeceğiz orası çok ayrı. Geçen otururken eltim diyor doğurda sevelim artık. Dedim neyini seveceksin? Kucağına alsan seni tanımıyo görmüyo paso uyuyo avel avel etrafa bakcak neyini seveceksin dedim olsun canım severiz diyo. Millet sanıyo ki onlara oyuncak doğuruyorum
Bu kısımda sana hak vermedim kötü bir şey dememiş sadece oyuncak mı seviliyor? Sonuçta aileye bebek geliyor onlar da sevinçlerini paylaşıyorlar. Kayıtsız kalsalar emin ol çok daha rahatsız olacaktın

Ben siz yapın deyince getirelim gibisinden konuştular. Onlara kalsa ben daha doğurmadan böreğimi sarmamı yapmam gerekiyor ki onlar gelip rahatça yesin. Olay aslında onların gelip yemesi de değil. Kendileri gündüz gelecekler, kocaları da akşam işten çıkıp yemeğe gelecekler ki kendi evlerinde yemek yapmak zorunda kalmayacaklar. Bunu bana ilk kez yapmıyorlar
Tam cinnet gecirmelik, ilk konumu okuyunca yanlış anlasiliyor hani onlar pasta kurabiye yapıp getirecek ki sen gelenlere ikram et diye gibi anlaşılıyor ama bunlar sanki düğün evi gibi yıkılmaya yer arıyor, sakın firsat verme bu sıcakta milleti mi doyuracaksinz
Yatılı misafirlerim yabancı değil, 2 gün sonra üvey kaynanam geliyor. O bende 1-2 akşam kalıp görümceme geçecek. Sonrasında annem ve kardeşlerim gelecek onlardan yana asla sıkıntım yok her işimi görürler. Ufak tefek gelip gidenler olacak ama onlara açıkça yer olmadığı söyledim başka yerlerde kalacaklar.
Evim zaten 2+1 bir odayı iptal edip çocuk odasına döndürdük . Bu gelenlerden ziyade ortalıkta o kadar çocuk var ki, hepsinin en az 2-3 çocuğu var. Hepsi eşime bağımlı haldeler daha hamileyken bile kıskanıyorlar eşimi. Kaynımın kızı, eşimi arayıp kızımız olduğunu öğrenince çok ağlamıştı kızın olacak beni sevmeyeceksin artık diye. Misafiri de geçtim evin içinde 5-10 tane 5-8 yaş aralığı çocukla cebelleşmekte istemiyorum çünkü anaları dur çocuğum yapma demiyolar. Her gelişlerinde bişeyim ellerinde kalıyor
Ben de 2-3 haftaya doğum yapacağım inan yatılı misafir vs hiç uğraşamam, sadece annem gelecek bu hafta sonu o da bebeğin hazirligini yapacak ve benimle kalacak, o kadar misafir çocuk vs bak tecrübeli biri olarak söylüyorum kesinlikle kabul etme, isteyen azcik görüp gitsin, ben şuan hiç birşey yapmıyorum yapamiyorum 2. Doğumm olacak benim, hafta sonu temizliğe Bir kadın gelecek sonrasında annem gelip hazırlığı yapacak, annem de dondurucuya birşeyler hazırlayacak ama onlar bizim için misafir vs değil
Ben zaten herkese açıkça misafir dahi istemediğimi söylüyorum. Eşime de söyledim, herkese söyle gelsinler hastanede görsünler evde kimseyi ağırlamak istemiyorum dedim. Eşim bunu aileye söylüyo, aile diyor ki olur mu öyle şey gelir destek oluruz. Destekten kasıtları da 7/24 uyuyan çocuğu kucağına alıp hadi sen kalk yemeğini yap diyecekler. Ne ben ne eşim asla lafımızı esirgeyen insanlar değiliz ama onlarda bizle zıtlaşmayı çok seviyolar. Ben o kadar eminim ki beni sinirlendirecek bişey yapacaklarından, o kadar iyi tanıyorum onları. Yani bunca endişem sinirim boşuna değil, fırtına öncesi sessizlik bu. 1-2 gündür sesleri çıkmıyor. Kim bilir kafalarında ne tilki dönüyor. O kadar müdahele ettirmememize rağmen karışmak için o kadar çabalıyolar ki. Ve gerçekten kayda değer şeyler mantıklı şeyler değil. Görümcem geçen akşam bizdeydi yemekte, yahu sofra kuruyorum kadın kalk yardım et, bi bardak koy zor birşey değil. Öylece seyretti kurup kaldırıp bulaşık yıkamamı. Turunc çay var mı turunc kola var mı çocuk istiyor. Doğum 2 yada 5 olacak, neymiş 5inde olsunmuş, neden diyorum ee ben 2sinde mesaiye kalcam gülüm 5 daha iyi diyor. Tüm sülaleye göre iş yapıcaz kendilerini ne kadar kıymetli sanıyolar ya
Senin bu halinle gorumcen sana mı geldi ? Benim evime kimse gelmiyor, yemek için KV ye gidiyoruz, çünkü kizima o bakıyor ben çalıştığım için orda da her işi eşim yapar, benden bir bardak çay bile beklemezler, bazen kv ye biz oradayken misafir gelir eşim ve kv ağırlar onları ben de oturur çayımı içerim bak ama bunlar zamanla oluyor keşke görümce geldiginde hiç yerinden kalkmasaydin eşim yapsaydi herşeyi, doğumda kesinlikle öyle yap annene de hizmet ettirme kimseye

Aile bireyleri bayağı büyük sürpriz yapmazlarsa son çocuk bu yüzden.

Ne?
Aile bireylerinde bizden sonra yaşı en küçük şahıs 40 yaşında. Hepsi sülalenin son bebeği geliyor minvalinde konuşuyor. O yüzden onlar için çok kıymetliymiş son görecekleri bebekmiş miş miş. Böyle saçmalıklar

Bu kısımda sana hak vermedim kötü bir şey dememiş sadece oyuncak mı seviliyor? Sonuçta aileye bebek geliyor onlar da sevinçlerini paylaşıyorlar. Kayıtsız kalsalar emin ol çok daha rahatsız olacaktın
9 ay kayıtsız kalmışlardı zaten. En ihtiyaç duyulan dönemde yoklardı. Cefasını beraber çekmediğim insanla neden sefasını süreyim ki?

Tam cinnet gecirmelik, ilk konumu okuyunca yanlış anlasiliyor hani onlar pasta kurabiye yapıp getirecek ki sen gelenlere ikram et diye gibi anlaşılıyor ama bunlar sanki düğün evi gibi yıkılmaya yer arıyor, sakın firsat verme bu sıcakta milleti mi doyuracaksinz

Ben de 2-3 haftaya doğum yapacağım inan yatılı misafir vs hiç uğraşamam, sadece annem gelecek bu hafta sonu o da bebeğin hazirligini yapacak ve benimle kalacak, o kadar misafir çocuk vs bak tecrübeli biri olarak söylüyorum kesinlikle kabul etme, isteyen azcik görüp gitsin, ben şuan hiç birşey yapmıyorum yapamiyorum 2. Doğumm olacak benim, hafta sonu temizliğe Bir kadın gelecek sonrasında annem gelip hazırlığı yapacak, annem de dondurucuya birşeyler hazırlayacak ama onlar bizim için misafir vs değil

Senin bu halinle gorumcen sana mı geldi ? Benim evime kimse gelmiyor, yemek için KV ye gidiyoruz, çünkü kizima o bakıyor ben çalıştığım için orda da her işi eşim yapar, benden bir bardak çay bile beklemezler, bazen kv ye biz oradayken misafir gelir eşim ve kv ağırlar onları ben de oturur çayımı içerim bak ama bunlar zamanla oluyor keşke görümce geldiginde hiç yerinden kalkmasaydin eşim yapsaydi herşeyi, doğumda kesinlikle öyle yap annene de hizmet ettirme kimseye
4 aylık hamileyken kayınpederimin memleketine gittik. İnanın 65 yaşındaki adam önümdeki çaya kadar verdi, kızım kalkma dedi. Ama doğumda kayınpeder gelmiyor. Hoş değil onun için. 1-2 ay sonra gelirim diyor. Kayınpeder olsa zaten bunların hiç biri kalkışamaz böyle bişeye

Bunun bir de öpmeyeceksek niye bebek yapıyorsunuz versiyonları var ki insanı çileden çıkarır.

4 aylık hamileyken kayınpederimin memleketine gittik. İnanın 65 yaşındaki adam önümdeki çaya kadar verdi, kızım kalkma dedi. Ama doğumda kayınpeder gelmiyor. Hoş değil onun için. 1-2 ay sonra gelirim diyor. Kayınpeder olsa zaten bunların hiç biri kalkışamaz böyle bişeye
O zaman kayınpederi arayın anlatın durumu, durdursun milleti.

Yani açıkçası burada insanlara öyle bir konuşuyordunuz ki iş nasıl evinize onlarca kisinin yemek yemeye gelmesine döndü anlam veremedim. Bu kadar afra tafraya sifir laf dinletme durumunuz varmış. Ben bu kadar atar yapsam sonucunda istediğimi elde etmeyi beklerdim. Tuhaf geldi.
Ben zaten aframı taframı herşeyimi yapmış bi insanım. Yeri geldi kapıdan çevirdiğim de çok oldu. Yeri geldi suratına kaldırılmayacak laflar söylediğim de oldu. Yukarda bi yerlerde söyledim. 9 ay ve evlendim evleneli kimse bunlara zaten cesaret edemedi hep tavırlarını aldılar benden. Ama şu son 2 haftadır bişeyler oldu herkese, sanki 4 yıldır beraber oturup yiyor içiyormuşuz gibi bi müdahale başladı, herşeyi ben bilirimcilik başladı. Ben zaten bana söylenen lafın hiç bi zaman altında kalmış bi insan değilim. Ama bu insanlarda benim zayıf yönümden faydalanmaya çalışacaklar. Sanıyolar ki ben topluluk içinde onlara laf söylemem

Bunun bir de öpmeyeceksek niye bebek yapıyorsunuz versiyonları var ki insanı çileden çıkarır.
O başka bu başka. Bebeğim sevildiğinde ben çok mutlu oluyorum aileye bebek geliyor insanların sevmesi kadar normal bir şey olamaz
İlle öpmek mıncıklamak değil ki uzaktan amanın da amanın yapmak da sevmek

Back
X