teşekkürler. dediğiniz doğru. ayrıca bebek vajinadan geçerken ciğerinde biriken sıvıyı da atıyormuş.Su doktorlara da güven olmaz diyen insanlar bence tıp fakültesi bitirip, üzerine uzmanlık yapıp öyle Doğum yapsınlar bence.
Güvendiğinizi bulana kadar doktor arayın o zaman. Önceliğiniz bu olsun.
Sezaryen doğumun henüz hala bilinmeyen handikapları var.
Örneğin bagısıklık sistemi ve alerji hastalıklarının bu kadar fazla görülme sebebini sezaryen Doğuma bağlayan yeni çalışmalar var.
Normal Doğumda bebek doğarken bir çok bakteri ve mikrop ile o an tanışıp, onlara temas ettiğinden ona göre bağışıklık kazandığı iddia ediliyor mesela.
Bu bağışıklık sistemi/otoimmun hastalıklar denilen grup hastalıkları da Allah kimsenin basına vermesin hayat boyu süründürür mesela...
Yani risk hesaplarınız şaşar.
Ama Doğum şekli milyonlarca yıldır normaldir, sezaryen müdaheledir.
İkisinin de riskleri vardır. Zaten Doğum yaklaştığında sizin vücudunuz yada bebeğin duruş şekli, Kilosu vs normal Doğuma uygun değilse isteseniz de doktorunuz yapmaz.
Güvendiğiniz doktor bulun.
çok şanslısınız. doğru, akışına bırakacam ben de. amin sağolunDoğum şeklini bebek, biyolojik yapınız ve doktorunuz belirler. Şimdiden düşünmeniz için çok erken sanırım hamilelik kaygısı yaşıyorsunuz. Akışına bırakın. Yapınız normale uygunsa bebeğiniz yolu bulur ve gelir. Uygun olup da yine normal yapamaya da bilirsiniz. Ya da sezaryen diye gidip bebek yola girmişse normal doğum da yapmak zorunda kalabilirsiniz. Sakın, kaygısız olmak ve teslimiyet cok onemli. Hepimizin tek duası sağlıklı bebeklerimizi kulağınız almamız.
Ben normal doğum diye gittim ancak 4 gün doguramadim ve sezaryen oldum. Aynı gün desteksiz ayaktaydim ne ağrı ne sancı. Sutum gelmişti zaten. Normal doğumlar kalkmadan ben kalmıştım mesela. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
öyle yapacam teşekkürlerDoğum şekline önce bebeğin sağlığı için doktor karar verir.
Bukadar detaylı düşünme. Sezeryan diyipnormalde doğurabilirsib. O ana kalmış birşey
Bu cok kisisel bir tercih canim. Kimseyi dinlemeyip kendi kararini kendin vermelisin. Ben 37 yadindayim ve 3 sene sonunda birsuru tedaviyle vs olmayan bu guzel habere normal yoldan ulasip sok oldum.merhaba. 5 aylık hamileyim. doğum şekline bir türlü karar veremiyorum. her iki doğum şeklinin de avantaj ve dezavantajları var.
normal doğumu istiyordum başlarda. bebeğin ve benim sağlığım için. adı üstünde "normal doğum". ama eksileri de az değil:
*bebeğin uzun süren doğumda oksijensiz kalabilmesi, zekasına etki etmesi.
*bebeğin vakumla çekilmesi yada başka durumlardan dolayı omzunun çıkabilmesi, başının zedelenmesi
*vajinal yırtıklar.. üstüne oturduğumuz ve idrarımızı yaptığımız bölgenin dikişli olduğu düşüncesi çok ürpertici..
*vajina genişlemesi, mesane sarkması..
Sezaryen avantajları:
*bebeğin zedelenme riskinin en aza indirgenmesi.
*vajinaya dokunulmaması.
hepsi bu:))
dezavantajı daha çok gibi:
*bebeği hemen emzirememe
*rahim yeterince temizlenir mi?
*sonuçta bu bir ameliyat, iyileşme süreci daha uzun, riskleri daha çok. kesi yerinin iltihaplanması, dikişin açılması, acı çekme vb..
*yardımsız hareket edememe
*sütün az /gelmemesi
her iki doğumda da aynu gün ayağa kalkan veya haftalarca yatan var. biliyorum bünyeye göre değişiyor yaşanılanlar.
kafam çok karışık
ay ne güzel ya çok şanslısın:) işte bu hem bünyeyle hem doktorun maharetiyle ilgili. allah bağışlasın evladınızı.Canın ne istiyorsa onu yap. Sen doğuracaksın kararda senin. Sezeryandan sonra hemen emzirememe kısmına katılmıyorum ama.. bayılmadım ben sezeryanda,odaya gelir gelmez emzirdim. Aynı gün ayaklandım,ertesi gün hastaneden çıktım. Daha 1 hafta olmamıştı ki kendimi avm'de bişeyler alırken buldum.. etkilemek istemem ama hiç pişman olmadım bu kararımdan,iyi ki diyorum hatta :)
adınıza çok sevindim allah bağışlasın:) canım tatlı değildir acıya dayanıklıyım. zaten doğum sancısı umrumda değil. sizin de dediğiniz gibi normal doğumda insanın kontrolü dışında gelişebiliyor bazı şeyler. sezeryanda da anne için riskler var.. hayırlısı:)Bu cok kisisel bir tercih canim. Kimseyi dinlemeyip kendi kararini kendin vermelisin. Ben 37 yadindayim ve 3 sene sonunda birsuru tedaviyle vs olmayan bu guzel habere normal yoldan ulasip sok oldum.
Dr um normal dogum yanlisidir ama bu kadar beklenen bir bebege daha cok sezeryani oneriyor gibi anladim soyle bir agzini yokladigimda. Ben de kendimden cok bebegim bir sorun yasamasin diye sezaryen dusunuyorum. Cunku korkularim cok ve cok beklenen bir bebek oldu.
Normal dogumda hic ummadigin bisey ters gidebilir cok cok az ihtimalle bile olsa insan kontrolu disinda cok etken var(zaten olacagi varsa bu sezaryende de oluyor).
Ama cook rahat normal dogum yapan birsuru tanidik var. Hemen ayaklaniyorlar.
Benim yasim genc olsa ve bu kadar beklememis olsam normal dogum isterdim.
Biraz da caninin ne kadar tatli olup olmadigiyla alakali. Aslinda "amaan ben catir catir dogururum valla" seklinde kendine guveniyorsan hic duaunme normal yap. Tabi ki dr unun yonlendirmelerini yoksaymadan
merhaba. 5 aylık hamileyim. doğum şekline bir türlü karar veremiyorum. her iki doğum şeklinin de avantaj ve dezavantajları var.
normal doğumu istiyordum başlarda. bebeğin ve benim sağlığım için. adı üstünde "normal doğum". ama eksileri de az değil:
*bebeğin uzun süren doğumda oksijensiz kalabilmesi, zekasına etki etmesi.
*bebeğin vakumla çekilmesi yada başka durumlardan dolayı omzunun çıkabilmesi, başının zedelenmesi
*vajinal yırtıklar.. üstüne oturduğumuz ve idrarımızı yaptığımız bölgenin dikişli olduğu düşüncesi çok ürpertici..
*vajina genişlemesi, mesane sarkması..
Sezaryen avantajları:
*bebeğin zedelenme riskinin en aza indirgenmesi.
*vajinaya dokunulmaması.
hepsi bu:))
dezavantajı daha çok gibi:
*bebeği hemen emzirememe
*rahim yeterince temizlenir mi?
*sonuçta bu bir ameliyat, iyileşme süreci daha uzun, riskleri daha çok. kesi yerinin iltihaplanması, dikişin açılması, acı çekme vb..
*yardımsız hareket edememe
*sütün az /gelmemesi
her iki doğumda da aynu gün ayağa kalkan veya haftalarca yatan var. biliyorum bünyeye göre değişiyor yaşanılanlar.
kafam çok karışık
umarım doğumun çok güzel geçer sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. ben daha bekarken hamileliğimi düşünüp normal doğurmak isterdim. hamile kaldım başlarda hala normal istiyordum. ama işte araştırdıkça ve çevreden (annem dahil) duydukça tereddütte kaldım.Ben kesinlikle normal doğum taraftarıyım adı üstüne normal mesela benim epilepsi geçmişim olduğu için normal doğumda tetikleme ihtimali var normal olması için kendimi riske atmam gerekiyor ve bu yüzden sanırım sezeryan olucam inanılmaz korkmama rağmen böyle bir sağlık problemi yoksa kesinlikle normal olmalı diye düşünüyorum
Cok sagol canim Allah hepimize sag salim kucagimiza aldirsin insallahadınıza çok sevindim allah bağışlasın:) canım tatlı değildir acıya dayanıklıyım. zaten doğum sancısı umrumda değil. sizin de dediğiniz gibi normal doğumda insanın kontrolü dışında gelişebiliyor bazı şeyler. sezeryanda da anne için riskler var.. hayırlısı:)
allah bağışlasın. evet haklısın düşünsene bir el seni çekip çıkarıyor.. bebek dumur oluyordur. keza anne vücudu da öyle. annenin hormonları şöyle diyordur: "la burda bebek vardı nereye gitti, daha doğuracaktık?!"İki hafta önce doğum yaptım. Akşam 6.30da suyum geldi, 7.30da sancıları hissetmeye başladım. Ertesi gün aabah 6.00da açılma ilerlemediği için suni sancı verildi. 09.15e kadar da acayip bir sancı çektim. Sezaryen yapsınlar diye resmen yalvardım kaç kez. O kadar sıkıntıydı yani. (Ağrı eşiğim baya yüksektir.) sonuçta sezaryen olmak zorunda kaldım. Durumumdan şikayetçi değilim ancak keşke normal doğurabilseydim. Bebek için daha sağlıklı, onun ilk ve en büyük başarısı dünyaya gelebilmek, neden bu başarıyı elinden alayım ki? Sezaryenin anne için kolaylığı olsa da bebek için zorluğu daha fazla bence.
aminn. tamam bir daha gittiğimde aynı bu yazdıklarımı paylaşayım onunlaCok sagol canim Allah hepimize sag salim kucagimiza aldirsin insallah
Eger dr una cok guveniyorsan ona birak madem kararsizsin. Dr a guvenmek onemli canim. Cok iyi bir dr senin psikolojini de degerlendirip seni ona gore yonlendiriyor. Ama bu cekincelerini mutlaka dr unla paylas bakalim o ne diyecek
Sağol canım inşallah sen çevrene değil dr una ve kendine güven en iyisini sen bilirsin bu çevredekiler sürekli konuşuyo zaten he diyip geçiceksinumarım doğumun çok güzel geçer sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. ben daha bekarken hamileliğimi düşünüp normal doğurmak isterdim. hamile kaldım başlarda hala normal istiyordum. ama işte araştırdıkça ve çevreden (annem dahil) duydukça tereddütte kaldım.
Çok nazlıdır bünyem aslında doktorumun eli hafifti bence:) tabikide ağrı oluyor ama yatağa düşürecek ölümcül bi ağrı değil. 1-2 gün zaten o ağrı sonra geçiyor.. ben doğumdan sonra bacaklarımı hissetmeye başlayınca hastane girişindeki meşhur kahveciye gidip latte içmiştim.. ben yatamam kişiliğime aykırı :)ay ne güzel ya çok şanslısın:) işte bu hem bünyeyle hem doktorun maharetiyle ilgili. allah bağışlasın evladınızı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?