- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.298
- 598
yazdım ya:) bebek daha rahat doğuyor. komplikasyonlar daha az.
çok haklısın. mantığım ısrarla normal doğum diyor zaten. ama araştırdıkça, çevreden duydukça kafam karışıyorHamileliğimin başından beri normal doğum istiyordum, tahmini doğum tarihinin sabahında da sancım tuttu. Ama bebeğim doğum kanalına giremediği için sezeryana alındım. Tam 24 saat doğum sancısı çektim. Buna rağmen normal doğum sezeryanın yanında ballı lokma tatlısı. Ameliyattan sonraki o acılar, ağrılar, yardımsız hareket edememe, o kalan göbek vs bir insan bile isteye kendine bu kötülüğü neden yapar hiç bir zaman anlamayacağım.
Teşekkürleren iyi norml dogum
doktorum yanlış yönlendirmez umarım. sağolun cvbınız içinAkisina birakin. Bebek karar verecektir nasil dogacagina. Bir sikinti olmazsa normal dogar zaten
allah yardımcısı olsun. bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah
annenin kendini toparlaması, bebeğin ciğerleri açısından evet daha sağlıklı. ama bebeğin oksijensiz kalması, kolunun çıkması yada kafasının zedelenmesi gibi riskleri de vare hem normal doğum daha sağlıklı diypsun hem de sezeryanda bebek daha rahat doğuyo diyosun. bence senin kafan karışmış. kararı doktora bırak.
annenin kendini toparlaması, bebeğin ciğerleri açısından evet daha sağlıklı. ama bebeğin oksijensiz kalması, kolunun çıkması yada kafasının zedelenmesi gibi riskleri de var
ciddi misin:)) 3 yıllık planların arasında doğum şeklin de mi var:)) sağol amin:)Ay çok tatlısın ya, sen inşallah diyelim. Korkma sadece yeter sen de , sağlıkla bebegıne kavuş:) bu arada ben daha evlenmedim bunlar uç yıllık planlarım:))) biraz erkenden plan yapıyorum :)
araba çarpması önlemi alınamaz bir durum, bu ise önceden planlanabilir. burda endişem bebeğimin sağlığı. neden evhamlı muamelesi yapıyorsunuz?iyi de soğaka çıktığınızda araba çarpma ihtimali de var?
ciddi misin:)) 3 yıllık planların arasında doğum şeklin de mi var:)) sağol amin:)
ah o dikiş mevzusu apayrı zatensu akar yolunu bulur. şimdiden düşünmeyin.
benim ilk doğumum normal oldu.
şartlar elverseydi ikincisi de normal olsun isterdim ama olmadı.
sütün bence normalle sezaryenle ilgisi yok. emzirme isteği ve moralle ilgili daha çok.
ikinci doğumumda sütüm hazır bekliyordu, ilkinde daha geç gelmişti.
normal doğumda yorucu bir süreçten geçiyorsun.. doğumla birlikte bitiyor.
sezaryende güle oynaya giriyorsun, sonrasında bir iki hafta iki büklüm gezme ihtimalin var.
ama normal doğumda eğer kesi atarlarsa ve 15 dikişin olursa oturamayabilirsin.
ya da sezaryende dikişinde yağ nekrozu olur enfeksiyon olur bilemezsin.
en iyisi hayırlısını dilemek, sakin,rahat olmak..
araba çarpması önlemi alınamaz bir durum, bu ise önceden planlanabilir. burda endişem bebeğimin sağlığı. neden evhamlı muamelesi yapıyorsunuz?
teşekkür ederim. sezaryen en son tercih edilmeli, bir problem varsa haklısınız.evham değil de bence bunu tercih konusu yapmanız garip geldi. sonuçta normal doğum asıl olandır. normal doğum uygun görülmez ise sezeryana yönelinir. şşu anda herhangi bi sıkıntı veya sğalık çısından engeliniz yokken sezeryana yönelmemelisiniz bence.
:)) doğum sancısı inan ki umrumda değil. sezaryende 7 kat kesiliyormuşsun aaa:// ee vajinaya da kesik atıyorlar.. keşke leylekler getirseydi:))HHaha vallahi ciddi diyorum:))) yazdığın herşeyi ben de düşündüm, vajina ve mesane ile ilgili kaygılarını da paylaşıyorum:)) Doğum ürkütüyor beni, ama sezeryandan korkmuyorum nedense daha önce ameliyat olduğum içinde olabılır belki.
araba çarpması önlemi alınamaz bir durum, bu ise önceden planlanabilir. burda endişem bebeğimin sağlığı. neden evhamlı muamelesi yapıyorsunuz?
bu konuda araştırma yapıp liste hazırlayarak evhamlı oluyorum aslında doğru:) her konuda böyleyim maalesef.Çünkü evhamlı görünüyorsunuz.
Her şeyi kontrol etmeye çalışmak stresinizi arttırır.
Bazı şeylere siz karar verirsiniz, bazı şeylere uzmanlar karar verir.
Eminim doğum şekli hakkında artılar/eksiler diye araştırma yapmaya çoğumuz gerek duymamışızdır.
merhaba. 5 aylık hamileyim. doğum şekline bir türlü karar veremiyorum. her iki doğum şeklinin de avantaj ve dezavantajları var.
normal doğumu istiyordum başlarda. bebeğin ve benim sağlığım için. adı üstünde "normal doğum". ama eksileri de az değil:
*bebeğin uzun süren doğumda oksijensiz kalabilmesi, zekasına etki etmesi.
*bebeğin vakumla çekilmesi yada başka durumlardan dolayı omzunun çıkabilmesi, başının zedelenmesi
*vajinal yırtıklar.. üstüne oturduğumuz ve idrarımızı yaptığımız bölgenin dikişli olduğu düşüncesi çok ürpertici..
*vajina genişlemesi, mesane sarkması..
Sezaryen avantajları:
*bebeğin zedelenme riskinin en aza indirgenmesi.
*vajinaya dokunulmaması.
hepsi bu:))
dezavantajı daha çok gibi:
*bebeği hemen emzirememe
*rahim yeterince temizlenir mi?
*sonuçta bu bir ameliyat, iyileşme süreci daha uzun, riskleri daha çok. kesi yerinin iltihaplanması, dikişin açılması, acı çekme vb..
*yardımsız hareket edememe
*sütün az /gelmemesi
her iki doğumda da aynu gün ayağa kalkan veya haftalarca yatan var. biliyorum bünyeye göre değişiyor yaşanılanlar.
kafam çok karışık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?