doğum şekli

yazdım ya:) bebek daha rahat doğuyor. komplikasyonlar daha az.

e hem normal doğum daha sağlıklı diypsun hem de sezeryanda bebek daha rahat doğuyo diyosun. bence senin kafan karışmış. kararı doktora bırak.

çok haklısın. mantığım ısrarla normal doğum diyor zaten. ama araştırdıkça, çevreden duydukça kafam karışıyor

allah yardımcısı olsun. bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Ay çok tatlısın ya, inşallah diyelim. Korkma sadece yeter, sağlıkla bebegıne kavuş:) bu arada ben daha evlenmedim bunlar uç yıllık planlarım:))) biraz erkenden plan yapıyorum :)

Son düzenleme:
e hem normal doğum daha sağlıklı diypsun hem de sezeryanda bebek daha rahat doğuyo diyosun. bence senin kafan karışmış. kararı doktora bırak.
annenin kendini toparlaması, bebeğin ciğerleri açısından evet daha sağlıklı. ama bebeğin oksijensiz kalması, kolunun çıkması yada kafasının zedelenmesi gibi riskleri de var

annenin kendini toparlaması, bebeğin ciğerleri açısından evet daha sağlıklı. ama bebeğin oksijensiz kalması, kolunun çıkması yada kafasının zedelenmesi gibi riskleri de var

iyi de soğaka çıktığınızda araba çarpma ihtimali de var?

Ay çok tatlısın ya, sen inşallah diyelim. Korkma sadece yeter sen de , sağlıkla bebegıne kavuş:) bu arada ben daha evlenmedim bunlar uç yıllık planlarım:))) biraz erkenden plan yapıyorum :)
ciddi misin:)) 3 yıllık planların arasında doğum şeklin de mi var:)) sağol amin:)

su akar yolunu bulur. şimdiden düşünmeyin.
benim ilk doğumum normal oldu.
şartlar elverseydi ikincisi de normal olsun isterdim ama olmadı.
sütün bence normalle sezaryenle ilgisi yok. emzirme isteği ve moralle ilgili daha çok.
ikinci doğumumda sütüm hazır bekliyordu, ilkinde daha geç gelmişti.
normal doğumda yorucu bir süreçten geçiyorsun.. doğumla birlikte bitiyor.
sezaryende güle oynaya giriyorsun, sonrasında bir iki hafta iki büklüm gezme ihtimalin var.
ama normal doğumda eğer kesi atarlarsa ve 15 dikişin olursa oturamayabilirsin.
ya da sezaryende dikişinde yağ nekrozu olur enfeksiyon olur bilemezsin.
en iyisi hayırlısını dilemek, sakin,rahat olmak..

ciddi misin:)) 3 yıllık planların arasında doğum şeklin de mi var:)) sağol amin:)

HHaha vallahi ciddi diyorum:))) yazdığın herşeyi ben de düşündüm, vajina ve mesane ile ilgili kaygılarını da paylaşıyorum:)) Doğum ürkütüyor beni, ama sezeryandan korkmuyorum nedense daha önce ameliyat olduğum içinde olabılır belki.

ah o dikiş mevzusu apayrı zaten

araba çarpması önlemi alınamaz bir durum, bu ise önceden planlanabilir. burda endişem bebeğimin sağlığı. neden evhamlı muamelesi yapıyorsunuz?

evham değil de bence bunu tercih konusu yapmanız garip geldi. sonuçta normal doğum asıl olandır. normal doğum uygun görülmez ise sezeryana yönelinir. şşu anda herhangi bi sıkıntı veya sğalık çısından engeliniz yokken sezeryana yönelmemelisiniz bence.

teşekkür ederim. sezaryen en son tercih edilmeli, bir problem varsa haklısınız.

:)) doğum sancısı inan ki umrumda değil. sezaryende 7 kat kesiliyormuşsun aaa:// ee vajinaya da kesik atıyorlar.. keşke leylekler getirseydi:))

araba çarpması önlemi alınamaz bir durum, bu ise önceden planlanabilir. burda endişem bebeğimin sağlığı. neden evhamlı muamelesi yapıyorsunuz?

Çünkü evhamlı görünüyorsunuz.
Her şeyi kontrol etmeye çalışmak stresinizi arttırır.
Bazı şeylere siz karar verirsiniz, bazı şeylere uzmanlar karar verir.
Eminim doğum şekli hakkında artılar/eksiler diye araştırma yapmaya çoğumuz gerek duymamışızdır.

Su doktorlara da güven olmaz diyen insanlar bence tıp fakültesi bitirip, üzerine uzmanlık yapıp öyle Doğum yapsınlar bence.

Güvendiğinizi bulana kadar doktor arayın o zaman. Önceliğiniz bu olsun.

Sezaryen doğumun henüz hala bilinmeyen handikapları var.
Örneğin bagısıklık sistemi ve alerji hastalıklarının bu kadar fazla görülme sebebini sezaryen Doğuma bağlayan yeni çalışmalar var.
Normal Doğumda bebek doğarken bir çok bakteri ve mikrop ile o an tanışıp, onlara temas ettiğinden ona göre bağışıklık kazandığı iddia ediliyor mesela.
Bu bağışıklık sistemi/otoimmun hastalıklar denilen grup hastalıkları da Allah kimsenin basına vermesin hayat boyu süründürür mesela...
Yani risk hesaplarınız şaşar.
Ama Doğum şekli milyonlarca yıldır normaldir, sezaryen müdaheledir.
İkisinin de riskleri vardır. Zaten Doğum yaklaştığında sizin vücudunuz yada bebeğin duruş şekli, Kilosu vs normal Doğuma uygun değilse isteseniz de doktorunuz yapmaz.

Güvendiğiniz doktor bulun.

bu konuda araştırma yapıp liste hazırlayarak evhamlı oluyorum aslında doğru:) her konuda böyleyim maalesef.

bence en önemlisi, normal doğumla cocugun bagısılıklık sisteminin gelişmesi. doğum yolunda yararlı bakterileri alması. Cocuga verilebilecek en güzel miras. ama olmayınca da olmaz.. o zaman sezaryen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…