Doğum sıkıntısı ...

Lockam46

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
3.171
2.265
333
Merhaba kızlar. InşaAllah doğru yere açmışımdır konuyu. Benim kendimce bir sıkıntım var doğumumla ilgili. Şimdi biz bir ilin ilçesinde yaşıyoruz. Esimin Tayini dolayısıyla. İl de onun memleketi . Memleketine yarım saat mesafe var. Şuan 35 haftalık hamileyim. Benim doktorum il de ozel bir hastane de. Hep oraya gittik kontrole. Doğumu da orada dusunuyorum. Allahin izniyle . Hamileliğimin son haftaların da, eşim beni, annesinin evinde kalmamı istiyor o da gidiş geliş yapmayı düşünüyor . Sebebi de. Eğer aksi bir durum olursa biz evdeyken araba da olsa ben o telaseyle şehir merkezine basıp gidemem heyecandan elim ayağıma dolaşır. Ama annemlerin evde olursak hastane 10 dkka mesafe dedi. Ben de orada hic rahat edemiyorum. :/ 2.si annem son haftalarda gelecekti. O gelirse , eşimde böyle bir planı sundu bana . Kabul edersem annem de orada bizle beraber kalmış olacak ne kadar uygun olur ? Olur mu bilemedim :/ düşüncelerinize ihtiyacım var kızlar ya

Hiç uygun değil. Rahat edemezsiniz. Kaldı ki anneniz o evde sığıntı gibi hisseder
Evet ama annem bir telefonla ulasabilecek mesafede degil bize maalesef.. 14 saatlik mesefa var aramizda. eşim de dediki. Annenin gelmesine gerek yok . Doğum esnasında senin kimseye ihtiyacın olmayacak. Ben olacam yanında. O gun anneni ararız. Biner ertesi günü burada olur. Gene o bakar sana zaten 1 ay 40 gub dedi. Ben senin özel de doğum yapmanı istiyorum
Hiçbir art niyetim yok annenle ilgili dedi. Ama sanki annemin önceden gelmesini istemiyormuş gibi geldi :/ ben şimdi nasil soylicem anneme. Anne önceden gelme mi diyeceğim? :/

Gebeliğin son zamanları en zor zamanı oluyor ve sen o süreci rahat bir ortamda geçirmelisin. İyice ağırlaşıyor insan bir de ben son hafta özellikle resmen tuvalette uyuklamaya başlamıştım:) insanın evi gibisi yok tabi ki.

Sen gelin olarak rahat edemezsen annen hele hiç edemez.
Doğumda anneniz yanınızda olsa iyi olur. Doğum sonrası yorgun ve de kan kaybedildiği için halsiz oluyor insan ve o esnada nazının geçeceği birini arıyor insan.

Eşim çok iyi bir eştir,hamilelikte ve Doğumda çok da ilgilendi benimle ama annemin yerini tutmamıştı.
Sağlıklı doğumlar dilerim.

Ne diyeyim bilemedim ben kendi evimde doğurdum hem annem hem kV bana geldi. Madem ilçedesiniz doğumu ilde yapıp ilçeye gelin. Anneniz kv evinde rahat edemez

Ne diyeyim bilemedim ben kendi evimde doğurdum hem annem hem kV bana geldi. Madem ilçedesiniz doğumu ilde yapıp ilçeye gelin. Anneniz kv evinde rahat edemez
İl de yaparsam eşime göre annesinden kalmam lazım son haftalarda.. buradan oraya ben gidemem çok telaşe yaparım dedi: /

Eşim de oyle dedi zaten . Ben senin orada rahat edemediğini biliyorum . Ama napalim seni düşündüğüm için böyle plan yaptım kendimce napayim dedi . Annemi sorunca da. Biz hastaneye giderken saat kaç olursa olsun ararız ertesi günü otobüse biner gelir dedi: / ama o kadın için de zor olacak. Çok sıkışıklığa gelecek sanki . Önceden gelse daha iyi ama iste. Keşke merkezde olsak böyle olmazdı zaten de :/

İl de yaparsam eşime göre annesinden kalmam lazım son haftalarda.. buradan oraya ben gidemem çok telaşe yaparım dedi: /
Telaşe yapacak bişey yok keşke öyle 1 saatte doğsa çocuk. Normal doğumla 14.5 saatte doğurdum. Sezaryen ise daha kolay günü saati belli. Doktorla doğumu konuştunuz mu

Evinizde annenizle kalın.. Eşinizi anneniz sakinleştirir.. İlk sancılar o kadar telaşe edilecek birşey de değil.. Hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza alırsınız inşaAllah..

Niye ki? Anneniz önceden gelsin. Siz doğum yaptığınızda evde olsun. Bitti gitti. Doğum başladığında, eşiniz evde olmasa bile annenizle bir taksiye atlar gidersiniz.
Annem 14 saatlik uzaklıkta. Biz de ilçedeyiz. Doktorum da merkezde. Benim aksi bir durumum olduğunda annem de olsa buradan merkeze ulaşmamız sıkıntı olir diyor esim . Ben de böyle düşünüyorum ama 1. Orada rahat edemem. 2.si annemin önceden gelmesini istiyorum . Ama Bu sefer gelirse bizimle berabberaber kvdemlerde kalması ne kadar doğru olur... son haftalarda gelecek çünkü annem .anneme de gelme doğumdan sonra gel desem kırılmaz mi :/ noldu şimdi diye

Hamileliğin son haftalarının doğumunda ilk zamanlarının kv evinde geçirmek
Hiç rahat edemezsin çok pişman olursun.
Senin evle hastane arası yanlış anlamadıysam yarım saat.E daha ne istiyor eşiniz ki

Hamileliğin son haftalarının doğumunda ilk zamanlarının kv evinde geçirmek
Hiç rahat edemezsin çok pişman olursun.
Senin evle hastane arası yanlış anlamadıysam yarım saat.E daha ne istiyor eşiniz ki
Yani mesela benim suan suyum gelse ben seni ile götüremem elim ayağıma dolaşır. Buraya götürürüm dedi. Risk alamam dedi. Ben senin özel de doğum yapmanı istiyorum. Ama burdan oraya gidebilecegimi düşünmüyorum ben dedi. Eşim çok heyecanlı pimpirik bir insandır ..

Telaşe yapacak bişey yok keşke öyle 1 saatte doğsa çocuk. Normal doğumla 14.5 saatte doğurdum. Sezaryen ise daha kolay günü saati belli. Doktorla doğumu konuştunuz mu
Yok henüz konuşmadık. Bu ç.tesi randevum var. Umarım konuşuruz bu sefer..

İyide onun annesinin evide 10 dkk mesafedeymiş.Hastane yanında değilki.Aradaki 20 dkk için değmez o eziyeti stresi çekmeye.Ayrıca insan kaç yaşına gelirse gelsin annesine öyle zamanda daha çok ihtiyaç duyuyor.

En kötü taksiyle gidersin olmaz mı

Eşime göre. Senin o anda kimseyle isin olmıycak kendi derdinle uğraşacaksın zaten diyor . :):/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…