Doğum sonrası aile sorunları

umayumay_deniz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2024
28
7
1
27
Kızlar merhaba. Doğum sonrası kaynanasıyla annesiyle başbaşa kalmış olan var mı aramızda? Çok ciddi korkularım var gerek lohusalık gerek sürekli tentene olma isteği evin kalabalık olması durumları sizleri çok etkiledi mi? Bursaya taşınacağım bir de orada kimsem olmayacak o anki düşüncelerim nasıl olur bilmiyorum ama kaynanamla anlaşabilir miyim acaba, kendisi aslında iyi biri genelde iyi davranır bana ama bazen dengesiz hareketleri ve benim sinir bozucu bulduğum tavırları oluyor önceki gelininde bebekle ilgili sorunları olmuştu anlaşamamışlardı memesinden tutup kendince yardım etmeye çalışıyordu kız da bir şey demiyordu ama sonradan çok içine attığı için büyük kavgaları oldu bir keresinde kapısını kapatıp çocuğu uyutmuşken kaynanam birden kapıyı pat diye açıp çocuğu uyandırdı diye çok büyük kavga etmişlerdi bağrışma çağrışma gibi sonra bir iki sene sonra kocasıyla yani kaynımla ayrıldılar. Ben başta anlamamıştım ama cidden sinir bozucu değil mi bu patavatsızlıklar içeride çocuk uyuttuğunu biliyo sonuçta niye öyle bi hareketler yaparsın ki? Bir de torun bağımlısılar hadi geldi diyelim nasıl git dicem artık ihtiyaç kalmadığında kendi annem de bir hafta anca kalabilicek küçük kardeşim okula gittiği için aslında insanın kendi annesine daha çok lafı geçiyor hiç kaynanama kalmak istemezdim ama mecburen o daha uzun süre kalacak yanımda. Sizin yaşadığınız olaylar var mı doğum sonrası yardımcı olabilir misiniz ne yapmalıyım??

Ben kayınvalidemle aynı binadayım, kalma durumu olmamıştı yoklayıp yoklayıp giderdi. Allahım o sürelerde bile sinirimi bozmayı, beni deli etmeyi başardı. Travmalarım tetikleniyor resmen. İnşallah siz sorunsuz atlatırsınız

Senin işin ömürlük zormuş bacım Allah senin de yardımcın olsun ben kovalarım küser giderler anca

Senin işin ömürlük zormuş bacım Allah senin de yardımcın olsun ben kovalarım küser giderler anca
Ben de bir kere lohusalığımda kv mi terslemiştim küsüp gitmişti ama hak etmişti, o kafayla üstüme çok gelmişti. Valla ben en çok eşimle rahat ettim yanında hiç çekinmedim. Genellemek istemem ama kv deler doğumdan sonra daha daha bir değişiyorlar gibi geliyor. Eşinizle önden konuşun bu konuları, rahatsız olacağınız şeyler olursa eşiniz uyarsın. Şimdiden sağlıkla büyütün inşallah

Benim fikrime gore ilk bir kac gunden sonra yalniz kalmak daha rahat.Annem 2 gun kalmisti sonra gonderdim yalniz baktim

1 hafta yeter mi diyorsunuz bilemiyorum işte ne kadar kalırsınız veya şu kadar süreden sonra gidersiniz diyemiyorum dünya hali belki istemicem gitmelerini diyorum kafam karışık bu konuda
Anneniz gittikten sonra kayınvalidenize ihtiyaç duyarsanız o zaman çağırırsınız isterseniz.

İşte insanı her şeyden soğutuyolar ben de tepem atarsa gelmeyin derim ondan korkuyorum jjsjs onlar da beni ciddiye alıp gelmezler bu arada
Gerçekten tek desteksiz hele hele yeni doğum yapmışken bebeğe bakmak çok zor kabul ediyorum ama kimseye güvenerek çocuk sahibi olunmuyor, bence anneniz gelsin kalsın 1 hafta geri kalanlar konusunda ne talep edin ne de mecbur hissedin. Ben şimdi hatırladım, en başta hamileyken bile gelmek zorunda değilsin kimse bişey yapmak zorunda değil falan diye işledim ki gerçekten doğruyu söylüyordum yani öyle istemem yan cebime koy da değil. Bebeğim 40 gün uyudu sağolsun gelmese de olurmuş .
Hayır bi de bu abuk sabukluklar yüzünden bu durum eşle aranıza da yansıyor. Emin olun hala gıcıklığımı farkında eşim annesine karşı ve bu da hiç hoş değil, hala bir tartışmada aklıma o zamanlar geliyor ona da annesine de kinleniyorum her seferinde. Keşke gelmeseydi de bunlar yaşanmasaydı daha iyi olurdu benim için

İnan yukarıda bir üyenin dediği gibi şuan ne planlarsak boş o an geliyor öyle oluyor ve o an tepki vermen gerekiyor. Şimdi tekrarhamileyim 17. Hafta nasıl olacak bilmiyorum ailem başka şehirde . Yani o günler gelince düşünecem şimdiden sıkıntıya sokmak istemiyorum

hiç çağırma kocanla hallet.

1 hafta yeter mi diyorsunuz bilemiyorum işte ne kadar kalırsınız veya şu kadar süreden sonra gidersiniz diyemiyorum dünya hali belki istemicem gitmelerini diyorum kafam karışık bu konuda
Ne benim ne eşimin ailesinden hiç kimse yoktu yanımızda elime aldığım ilk bebek kendi çocuğumdu, bezini bağlamasını (daha doğrusu kordonuna dokunursam canının yanacağını düşündüğüm için ) bilmiyordum sırtına kadar kaka oluyordu emzirmek gaz çıkarmak hiç biri hakkında fikrim yoktu, üst kattaki komşum geldi 1-2 gün bana gösterdi öğretti yardım etti sonra kocamla hallettik 11. günde tek başıma yıkayabilecek kadar cesaretlendim.

Ben normalde de koca tarafından soğuyalı yıllar oldu 5 senelik evliyim ve ilk çocuğumu doğurucam nasipse. İşte eşimle de bir sürü kavgalarımız gerek benim fevri çıkışlarım oldu ama sadece eşime yani asla onlara belli etmedik. Sadece uzaklaştık ikimiz de ve sağolsun bana karışmıyor hani. Bu durumda duygu durumum nasıl olur tahmin edemiyorum. Güzel dileklerin için teşekkür ederim canım

Ohoo ben o konularda eşimle yüz göz olalı çok oldu nefretimin o da gayet farkında. Maşallah nzarlar değmesin yine kocama kendi çekirdek ailesinin artık çok şükür farkında. O olmasaydı iki dk durmazdım zaten de. Neyse ben doğumdan sonra yemeğimi temizliğimi yapsın kendisi gönüllü istiyor diye acaba bi 40 gün mü filan diye düşündüm ama her şey benim tahammül seviyeme bağlı tabiki kendi evimde rahat edemezsem kaynanama evinin yolu görünür

Sen de benim gibisin canımm ben de 15 haftalığım ve şehir dışına taşınıcaz. Taşınırken mecbur çağırıcam ama doğum sonrası beni çok telaşlandırıyor kayınpederim gelirse kalmakta ısrar ederse filan diye öncesinde iyi bir konuşma yapmam gerekiyor hepsine. Kimse benden ve bebeğimden daha değerli değil çünkü

Ah ne güzel canım benim her şeyini kendin yapmışsın. Aslında ben de o kafadayım ama beni en çok hem bebekle hem evin işleriyle uğraşmak zorlar diye düşünüyorum çünkü hep onunla olmak isterim çok zor süreçlerden geçtikten sonra geldi mucizem çünkü. Sen de eminim çok zorlanmışsındır ben kaynanama lafımı geçiren biriyim ama kayınpederden tırsıyorum her şeye alınan her şeyde bi mana arayan bi tip gelme desem ne tepki verir bilmiyorum mesela. Kendi konforum ve kafa sakinliğim arasında gidip geliyorum. En iyisi tahammülüm kalmadığında gidin artık yeterli mi demek acaba?

bırak ev de öyle kalsın kocanla dönüşümlü halledersiniz doğumdan önce dip köşe temizlik için abla çağır sonrası zaten günlük süpürme bulaşık vileda. bulaşığı eşin halletsin sen süpür o silsin 30 dk bile sürmez. bukadar stres etmene değmez. sağlıkla bir avazda doğumun olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…