doğum zamanı benimle ilgilenmedi çok bencil davrandı kendini düşündü güleryüz göstermedi bunlar bana çok ağır geldi. sonrasında yaşadığımız tartışmalarla da birb,r,m,z, çok kırdık ben lohusalık dönemi iniş çıkışlı davrandım bi düzelelim istedim bi anlaşamıyoruz biz yapamıyoruz sürekli hergün kavga ettik ve son zamanlarda da bu onun kararı durumuna geldi şimdi o boşanmak istiyor benim daha önce söylediğim şeyleri hep kötü niyetli olarak algılıyor ona saygı duymadığımı hatta gerçekten sevmediğimi düşünüyor ne yaptıysam ikna edemedim her gün daha kötüye gitti.tartışmayı toparlanmayı beceremedik sanki üst üste geldi hepEger esinizi seviyor ve bosanmak istemiyorsanız su anda esinizin yaptiklarina degil bebeğinize odaklanin bence unutun bir müddet eger sizi cok kiracak bir sey yapmadiysa bunlar her evde olan seyler. Bunu nasil yapar deyip devamli gecmise takilip düşünürseniz hicbir sey elde edemezsiniz. Insanlar zaman zaman beklenmedik davranışlar gösterebilir ki belki esiniz de sizin icin aynılarını diyordur. Bence bosanma karari almak icin yanlis, hassas bir zaman dilimi icindesiniz. Yavrunuz da cok kucuk. Gecmisi degil bugununuzu dusunerek hareket edin esinize değer verdiginizi hissettirin. Eger değişmiyorsa o size deger vermiyorsa o zaman dusunursunuz, fevri hareket etmeyin derim.
inşallah dediğiniz gibi olur bebeğim için üzülüyorum kendimi düşünmüyorum. ama bu dönemde ben de çok gelgit davrandım bir düzelelim bir artık yapamıyoruz olmuyor gibi eşim de senin bu davranışların düzelmeyecek sinirlenince ne yaptığını bilmiyorsun die artık tek yöne odaklandı, hergün kavga edince bir süre birbirimizden uzak olalım dedik şuanda evde kalmıyor sizce toparlanabilir mi bana göre dönülmez bi yola girdik gibi geliyorCocuk bence kavgalarinizin önüne gececektir biraz birbirinize zaman taniyin zaman herseyin ilacidir
inşallah dediğiniz gibi olur bebeğim için üzülüyorum kendimi düşünmüyorum. ama bu dönemde ben de çok gelgit davrandım bir düzelelim bir artık yapamıyoruz olmuyor gibi eşim de senin bu davranışların düzelmeyecek sinirlenince ne yaptığını bilmiyorsun die artık tek yöne odaklandı, hergün kavga edince bir süre birbirimizden uzak olalım dedik şuanda evde kalmıyor sizce toparlanabilir mi bana göre dönülmez bi yola girdik gibi geliyor
Kendinizi durdurun. Hatanin en başina donun. Yani yapmadiginiz zamana. Mesela her zaman kavga çikardigin şeylerde bu kez kavga çikarma. Soylenme. Ailenle dertleş arkadaşlarinla bizimle dertleş. Evet eşler hep destek olmalilar en onemlisi de hanimi hamileyken. Ama onlar da bunaliyor. Onlari da anlamak gerek. Anlayişli olmali tabiki dogrusu bu yine de şu an onun da sakinleşmesine ihtiyaci var. Bunu birbirinize sağlayin. Mesela bugun sakince otur kendi hatalarin, yalniş sozlerin için ozur dile. Kendi hatan için. O da kendi hatasini anlar ve ozur dilerse ne guzel. Dilemezse kendi ayibi en azindan bitireceksen ben elimden geleni yaptim diyebilmek için. Dogum sonrasi her iki taraf için zor bir surec. Bu sureçde boşanmak çoğunun aklina gelir zaten. Birbirinize yardim edin. Olmazsa da yolunuza bakinmerhaba herkese, büyük bir çıkmazın içindeyim. 3 ay önce doğum yaptım doğum öncesinde de eşimle zaman zaman tartışmalarımız olurdu ancak doğumdan birkaç hafta önce ve sonrasında giderek arttı. aslında anlaşması zor olan iki karakterdik ancak ara ara tartışmalarla devam ediyorduk bana kalırsa mutluyduk da. onun sevgisi bana çok iyi geliyordu tartışmalarımız 1 günü geçmezdi hemen toparlardık. ancak birkaç sefer şiddetli tartışmamız oldu ben bu tartışmalarda öfkeme engel olamadım ve ağar şeyler söyledim o hep düşünür sakin kalır sonradan pişmanlık duyacağı cümleler kurmaz daha önceki tartışmalarda böyle yaptı. o mantıklı ben duygusal hareket ederim malesef. fazlaca dağınık ve tembel, korona dönemi eve kapanma ve eşimin bu özellikleri birlieşince gebelikte fazlaca trip attım sanırım eşiğini geçti ve benden soğudu geri çekildi, doğumda da bana uzak sanki yabancıymış gibi davrandı ve ben de bu durumu kaldıramadım doğum sonrası moralim alt üst oldu. bebeğime bile konsantre olamadım bana bunu nasıl yapar demekten. doğumdan sonra da bu zamana kadar hep ben seni alttan aldım şimdi sıra sende moduna geçti ben lohusa iken böyle davranılır mı yapma dedim dinlemedi ve hergün bunun tartışmasını yaşadık şuan geldiğimiz nokta artık anlaşamıyoruz yapamıyoruz bana göre kısa sürede bu noktaya geldik bu nedenle erken bir karar hem bebek çok küçük ancak ona göre eskileri düşündüğünde bana olan aşkından sevgisinden yaptıklarımı hatalarımı görememiş hep örtmüş şimdi asıl gözü açılmış benim onu sevmediğimi ve saygı göstermediğimi söylüyor. sizce ne yapmalıyım ne düşüneceğimi bilmiyorum
teşekkür ederim yorumunuz için =)Eger esinizi seviyor ve bosanmak istemiyorsanız su anda esinizin yaptiklarina degil bebeğinize odaklanin bence unutun bir müddet eger sizi cok kiracak bir sey yapmadiysa bunlar her evde olan seyler. Bunu nasil yapar deyip devamli gecmise takilip düşünürseniz hicbir sey elde edemezsiniz. Insanlar zaman zaman beklenmedik davranışlar gösterebilir ki belki esiniz de sizin icin aynılarını diyordur. Bence bosanma karari almak icin yanlis, hassas bir zaman dilimi icindesiniz. Yavrunuz da cok kucuk. Gecmisi degil bugununuzu dusunerek hareket edin esinize değer verdiginizi hissettirin. Eger değişmiyorsa o size deger vermiyorsa o zaman dusunursunuz, fevri hareket etmeyin derim.
teşekkür ederimYok canim ne donulmez yolu bir araya gelip konusun hatalarinizi olumsuzluklari ve yapmaniz ve yapmamaniz gerekenleri detaylica konusun evlat sevgiside isin içine girince hersey düzelir benim cok tanidik var boyle cocuklari icin devam edip sonrada sorunlarini halleden
işte bu dediklerini hiç yapamadım ilk başta hep kendimi yedim sustum sustum içimde büyüdü ve sonrasında da şiddetli tartışmalara kavgaya dönüştü ancak o artık boşanma konusunu sürekli dile getiriyor ilk başta ben git derken şimdi o bunu dillendirmeye başladı ve beni üzeceğini bile bile kırıcı davranıyor empati yapmıyor lohusa halimde bu yaptıkları psikolojik şiddet gibiKendinizi durdurun. Hatanin en başina donun. Yani yapmadiginiz zamana. Mesela her zaman kavga çikardigin şeylerde bu kez kavga çikarma. Soylenme. Ailenle dertleş arkadaşlarinla bizimle dertleş. Evet eşler hep destek olmalilar en onemlisi de hanimi hamileyken. Ama onlar da bunaliyor. Onlari da anlamak gerek. Anlayişli olmali tabiki dogrusu bu yine de şu an onun da sakinleşmesine ihtiyaci var. Bunu birbirinize sağlayin. Mesela bugun sakince otur kendi hatalarin, yalniş sozlerin için ozur dile. Kendi hatan için. O da kendi hatasini anlar ve ozur dilerse ne guzel. Dilemezse kendi ayibi en azindan bitireceksen ben elimden geleni yaptim diyebilmek için. Dogum sonrasi her iki taraf için zor bir surec. Bu sureçde boşanmak çoğunun aklina gelir zaten. Birbirinize yardim edin. Olmazsa da yolunuza bakin
teşekkür ederim ancak o kadar inatçı ki artık ben alttan aldığım halde o geri adım atmıyorToparlarsınız .. Sizi anlıyorum ama biraz sakin olmalısınız. Biraz olaylara empati kurarak bakın. Tepkilerinizi frenleyin aynı evliliğinizin ilk günleri gibi. En önemli şeyde Sabırlı olmak.. Sabırlı olun.Karşınizda ki sizin kocanız düşmanınız değil. Kimse için evlilik birliğinizi bozmayın. Buna aileleriniz dahil..
Evinize küçük bir birey katıldı artık. Şimdi ikinizde ona, onun mutluluğuna odaklanın. Neşeli olmaya çalışın bebeğinize şarkılar söyleyin, oyunlar oynayın. Değiştiğinizi, çaba harcadığınizı eşiniz hereketlerinizle görsün.
Sürekli haklıyım modundan çıkın. Bana nasıl böyle davranırı bırakın bu konuları konuşmayın. Hatta bugün eşinizi eve davet edin. Konuşmasanız bile aynı evde kalmayı teklif edin ki bağlarınız kopmasın.
teşekkür ederim =)Bence çıkmazda değilsiniz her şey çözülebilir gibi görünüyor. Biraz sessizliğe ihtiyacınız var gibi. Sakinleşip konuşun, yaptıklarım için özür dilerim ama inan ki elimde değildi, hem gebelik hem pandemi üst üste benim kaldırabileceğim bişey değilmiş, zaten pek başarıyla çıkamadım bu süreçten. Ama buradan sonrası için daha dikkatli davranacağıma söz veriyorum, artık gerginlik olmayacak, tabi eğer sen de desteklemeye hazırsan, demelisiniz.
Sevgisine ihtiyaç duyduğunuzu yazmışsınız, aynısını ona da söyleyin bu cümle karşısında herkes erir bence
ahhahh bu dilim yüzünden oldu ne olduysa o çok mantıklı konuşmadan önce kırk sefer süzgeçten geçirip konuşur ve ben konuştuklarımla düşünmeden lafın nereye gittiğini hesap etmeden yaptığım için haklıyken hatalı duruma geçerimKendinizi frenlemeyi başarmalısınız. Aksi halde hep haklıyken haksız duruma düşersiniz. O hatalıdır ama siz sinirle ağır bir söz söylediğinizde hatanın çoğu sizde olur. Dil yarası hesabı.
O an sakin kalamayacaksınız başka odaya geçin, sakinleşince konuşun. İletişim ile halledilemeyecek sorun yoktur bana göre. Minik bebeğiniz de varmış Allah bağışlasın. Çift terapisi de işe yarar diye düşünüyorum. İnşallah halledebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?