Doğum sonrası eski hayata donüs??

Bende inanilmaz zorlaniyorum çocuk bakımı uzaktan görüldugu gibi degilmiş
Bidaha çocuk yapmam sanirim allah bu evladima saglikli uzun omür versin

Artik rüyalarima giriyor korkum oldu 2. Çocuk

Tekrar hamileymişim ben ne yapicam hayatım tamamen bitti diyorum agliyorum ruyamda

Eski düzeni unutun, yeni duzeniniz var artık.
Bebeginizin bakımı 3 ay dolunca biraz daha kolaylaşacak. Eşiniz ertesi gün ise gidiyordur tahminimce, bırakın yatsın ayrı yerde. O da kalmasın uykusuz
Dışarı çıkma meselesinde ise... Hiç bir zaman eskiis gibi umarsızca cikamayacaksiniz. Ama şuanda size iyi gelecek olan şey bebeğinizle çıkmak değil zaten. Esinize emanet edin, 2 saat bir çıkın hava alın.
Ben de çok zor alıştım, ama alıştım. Zamanla zorlaşacak diyenlere aldırmayın, zamanla keyifli hale gelecek. İnanin

Hayatımız hıc degısmedı 40gunden sonra hızlıca normale dondu cunku dıye baslayan bı lohusa hıkayesı yok olsada ben okumak ıstemıyorum ayrıca hangımızın evı derlıtoplu tertemız olabılıyor kı sen esınle aran nasıl evladınla vakıt gecır bunları dusun gerısını koyver gıtsın cunku eskı duzen dıye bırsey yok tatlım

Ben 8-9 aylıktı sanırım her kalktığında su verdim emzirmek yerine. Ondan sonra daha az kalkmaya başladı. Asıl istediği emmek değilmiş, susamışlıkmış :))

Benimki de emerken ya da evde kucakta gezerken uyuyo
3 buçuk aylığız
Sonrasında nasıl uyku düzeni kurdunuz

Bence bir an önce kurmalısın. Vakit geçtikçe çok zor oluyor çünkü. Şimdiden bir uyku rutini oluştur (mesela üst değiştirme, masaj, ninni, iyi geceler öpücüğü ve yatış gibi). Bebekken rutin için yapılacak şey bulmak biraz daha zor olduğu için ben masajı yapıyordum mutlaka. Hem rahatlıyor hem de uyku vakti geldiğini anlıyor. Şimdi babaya iyi geceler deme, diş fırçalama, müzik ve iyi geceler öpücüğü şeklinde yapıyoruz.
Rutin oluşturduktan sonra da yöntemleri bebeğine uyarlayabilirsin. Biraz ağlıyorlar mutlaka, o kadar mecbur olacak... hiç ağlamadan olmuyor o yaşta çünkü. Her ağladığında sakinleştirip geri koyarsan bir süre sonra yorulup uyuyorlar :)

Rutini var ancak ağlarken morarıyor
Kendi tükürüğü İle boğulacak gibi oluyor çok güçlü ağlıyor o yüzden bırakamıyorum

Öncelikle bebegi yanınıza alın beşiği ile beraber, siz yine eşinizle yatin o besiginde, siz onun o sizin nefesinize sesinize alışsin. Bir kac ay sonra da odasını ayırın imkan varsa. Bebekle markete gidersin parka gidersin ev gezmesine gidersin havalar soğumamışken değerlendirin bu zamanları. Eşinize ya da güvendiğiniz birine birakip 1 saatliğine dışarı çıkın nefes alın. Bebeği hayatınıza adapte etmeye bakacaksınız artık.

Rutini var ancak ağlarken morarıyor
Kendi tükürüğü İle boğulacak gibi oluyor çok güçlü ağlıyor o yüzden bırakamıyorum

Hmm anladım. O durum başka tabii. O zaman uyku işini biraz daha eğlenceye çevirmeyi deneyebilirsin? Belki o şekilde işe yarar. Ben hala arada uyumaya direnirse yanına oyuncak bırakıyorum, onla oynarken falan dalıyor.

Bebeğin yatağını yanınıza alın. Zaman geçtikçe bazı şeyler rutine biniyor merak etmeyin. Daha çok yeni. İlerde bu günler bile özleniyor. Sağlıkla büyütün inşallah.

Havalar güzelken bence bir rutin oluşturun. Mesela biizm rutin hep yemek banyo ve uyku şeklinde oldu. 17 ay oldu hala öyle. Mesela şuan bile kızım yemekten sonra üstünü kendisi çıkarır. Gider yatarız. Bence bir düzen oluşturun saatli emzirin saatli uyutun çok faydasını görürsünüz bunların. Bana abartıyorsun diyenlerin çocukları gece 1 de uyuyor şuan. Evet belki biz bu düzenle sabah erken nşr düzene sahip olduk ama kızım da 60 günlüktü uyuması gerektiğini bilirdi

Niye esiniz odayi ayiriyor. Ben bu mantigi anlamiyorum. Benim esimde calisiyordu. Ama 1 2 gece disinda hic odadan ayri yatmadi 18 aydir. O gecelerde de kizim cok hastaydi. Ondan yanimda yatirdim. Calisiyirsa calisiyor. Sanki biz calismiyormuyuz tum gun cocukla.

Bebeklede her yere gidilir. Havalar hala guzelken cikin cikin gezin. Ben sehirler arasi yolculuk yaptim kizim 40 gunluk iken. O gunden beri disardayiz.

Biz 1 yaş civarında odadan ayırdık. Ama geceler yine çağırıyordu beni. Sütten kesilince 20 aylıktı artık yanına çağırmaz oldu. Kesintisiz uyuyor artık sabaha kadar. Hayatım daha kolay 2 yaşını geçtiğinden beri. Arada tutturma kriz ağlama falan oluyor elbette ama en azından lafımı anlayan, derdini söyleyen, kendi odasında uyuyan, beraber yemek yediğimizbir çocuk oldu.
Sizin daha çook yeni. İlk altı ay zaten anneye yapışık. Zamanınız var

Rahat uyuyun diyor.
Zaten dün bir anda direğinde ağrı başladı ve inanılmaz ağrım oluyor. Dirseğin kirlendi şişti..
Yine yatamaz benle çünkü tırnağı değse çığlık atıyorum. Şimdi de o çocukla uyuyacak 1 süre sadece emzirirken bana getirecek.
Güya artık gelecekti yanımıza

3 sene sonra anaokuluna başlayınca eski düzenin bir kısmını yakalayabilirsiniz diye düşünüyorum.
Kendimden biliyorum,kızım 7 yaşında şu an,konuşma,yürüme ,memeden kesme bitti,tuvalet eğitimi başladı,derken ,anca anaokuluna başlayinca kendime vakit ayırmaya baslayabildim,evimi eskiye nazaran düzenli tutmaya,daha teferruatlı yemekler yapabilmeye hatta kuaföre gidip stressiz vakit geçirmeye.
Şimdi oğlum 13 aylık, en başa döndüm.
Ama alışkınım yada antremanlıyım diye bilemedim,kızımda olduğu kadar zorlanmıyorum ki oğlum resmen bana yapışık yaşıyor,kimsenin elini bile tutmuyor yürümek için bile. Babası da dahil,gözü hep bende.
Yorgunum ama biliyorum ki hep böyle kalmayacak. 7 yaşındaki kızıma bakıyorum,öpmek için bile izin alıyorum,canı isterse sarılıyorum falan. Bu sebeple tadını çıkarmaya bakıyorum.
Size tavsiyem,boşverin herşeyi,olduğu kadar olsun yemeğiniz,ev işiniz,inanın bu günler geri gelmiyor. Geçen kışı bile özlüyorum ben,oğlum minik yumuk yumuk bebekti o zaman,o halleri bile burnumda tütüyor.
Askıya aldım herşeyi,akışında yaşıyorum. Sizde öyle yapın derim.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Size tavsiyem bebeği yanınıza alın yatak odanıza. Eşiniz neden başka odada uyuyor? Bu kopukluk yapar zamanla. Gündüz işe de gitse gece çocukla o da ilgilenmek zorunda kusura bakmayın. Bu konuda taviz vermeyin. Yardım isteyin. Bebek her ağladığında siz koşmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…