- 26 Eylül 2010
- 17.558
- 32.867
- 798
- Konu Sahibi maydanozsuyu
-
Onlar zamanla oluyor hiç merak etme sadece mucize bekleme. Biz eski düzenimizdeyiz mesela ki 45 günlükken kafamı duvarlara vuruyordum o kadar kötüydük.Eski düzenden kasıt herkesin odasında uyuduğu, yemek saatlerinin fazlaca değişmediği vs durum.
Yoksa elbette banyo keyfi çay keyfi aramıyorum şu an.
Ve evet bebek bakımı aşırı sıkıcı.
Yedir içir altını al uyut
Çok şükür uyuyor (maşallah)
Yoksa daha gerilimli olabilirdi iş
Kendi basına uyutulmalı nasıl öğrettiniz aslında yöntemleri biliyorum ama 9 aylık Oğluma türlü cesaret edemiyorum .
Ben her yöntemi biraz uyarladım. Kolay olmadı ama sabredince oldu. Şşş pat pat yöntemi işe yaramadı, krize soktu resmen. Bir gün sallarken uyumadı bir türlü, canımı çıkardı resmen. Ben de aldım yatağına koydum, o ara oynarken uyuyakaldı (daha önce hiç kendisi uyuyakalmamıştı). Ben de fırsat bu fırsat dedim, sonraki uykularda yatağına koydum, gerçekten ağladığında sarıldın, öptüm, yeri geldi o beşiğindeyken ben dışarıdan şaklabanlıklar yaptım. Öyle öyle alıştı. 7 ay civarı yanımda yatırarak denemiştim ancak o dönem çalışmaya başlayınca çok yıpranacağını düşündüğüm için bırakmıştım mecburen.
Not: 6 aylıkmış bu arada 7 değil. Bir de birkaç ay öncesinden uyku rutini oluşturdum daha kolay alışsın diye.
Herkes ne kadar olumsuz yazmış. 3 bçk aylık bebeğim var. Asla 40 günlük ile kıyaslanamaz derecede kolaylaştı hayatım. Millet 2 yaşına kadar demiş. Korkutmayın kızı yaaDoğum yapalı 45 gün oldu.
Normal düzene hayata nasıl dönülüyor?
Misal cocuk benimle uyuyor eşim başka yerde..
Sıkıldım bu halden.
Beşiğine koyunca uyanıyor vs.
Aramıza alsak riskli.
Ev darmadağın.
Ben öyle.
Dışarı çıkıp geçsem nereye gidicem bebekle...
Ne kadar sürüyor bu hal?
Herkes ne kadar olumsuz yazmış. 3 bçk aylık bebeğim var. Asla 40 günlük ile kıyaslanamaz derecede kolaylaştı hayatım. Millet 2 yaşına kadar demiş. Korkutmayın kızı yaaBiz 2 aydan sonra odaları ayırdık. Her akşam saat 19:30 da banyoya sokuyorum. 20:00 de emzirmeye başlıyorum. 20:30a kadar mememde uyuyor. Saat 05:00 e kadar deliksiz uyuyor. Sonra emzir yatır. Akşamım bana kaldı artık. Özellikle yapmadım. Kendiliğinden oldu. Bir anda uykular uzuyor. 3 aydan sonra gündüz de kenara koyuyorysun önüne de oyuncak duruyor. Her işini yaparsın. Ayrıva gündüz gezmeye de mutlaka çık. Bebek arabasıyla her yere gidiliyor. Ben otobüsle anneme falan gidiyorum. Gayet oluyor. En geç 3 aya normalleşirsin. 6 aydan sonra daha da kolaymış. Hem ek gıdaya başlıyor hem desteksiz oturmalara. Bir kafede sen arkadaşlarınla laflarken o mama sandalyesinde gelene geçene bakıyormuş. Yani bacım merak etme her şey kolaylaşıyor ay ay
Sen uzaklığına takılma bebeğim 1.900 doğdu. Gece çok istiyorsan mama ver gündüz hep meme ver ama saatli ver arkadaşım. Alıştır tütüne uyku düzeni de yap 3 aydan sonra. Ben öyle huzura erdim. Sağmak inan kıstas değil inan ki!!!!! Çocuk daha güçlü çekiyor. Kilo alımı nasıl?Sağıyorum...
Bazen saat başı emiyor bazen 2 saatte bir ama asla 10 dakikadan uzun sürmez.
Pesine sağıyorum az bitaz çıkıyor süt
Mama takviyesi alıyoruz
Emmeden sonra bazen 120 cc mama içiyor.
Sut artsın diye de sağım falan yapıyorum işte
Eskiye göre daha iyi sütum şükür.
Benim bebegimde 2480 gram doğdu ufakti.
Çok Iyi kilosu.Sen uzaklığına takılma bebeğim 1.900 doğdu. Gece çok istiyorsan mama ver gündüz hep meme ver ama saatli ver arkadaşım. Alıştır tütüne uyku düzeni de yap 3 aydan sonra. Ben öyle huzura erdim. Sağmak inan kıstas değil inan ki!!!!! Çocuk daha güçlü çekiyor. Kilo alımı nasıl?
1.5 sene ya da 2Doğum yapalı 45 gün oldu.
Sıkıldım bu halden.
Aramıza alsak riskli.
Ev darmadağın.
Ben öyle.
Ne kadar sürüyor bu hal?
3 buçuk ay oldukDoğum yapalı 45 gün oldu.
Sıkıldım bu halden.
Aramıza alsak riskli.
Ev darmadağın.
Ben öyle.
Ne kadar sürüyor bu hal?
Şimdilik bizim ki sorunsuz gibi.3 buçuk ay olduk
Hala dönemedik eskiye
Bebeğim uslu olsa dönerdim
İşte bak en güzeli sağlığı rabbim hayırlı evlat eylesin.Çok Iyi kilosu.
Ilk ay 1800 grm aldi
Hiç yanımızda yatırmadık. Yanımda beşiği vardı, orada uyurdu, hık dese hemen uyanırdım zaten. 7 aylıktı işe döndüğümde, o zamana kadar eşim gece hiç uyanmadı ama üçümüz aynı odada yattık. 14 aylık falandı odasını ayırdım, 13 aylıkken de kendi kendine uyumayı öğrettim. Şu anda 27 aylık. Kendi odasında uyuyor, bebek telsizimiz var. Gece Eğer ağlarsa kalkıp gidiyoruz, bazen de kendisi uyanıp geliyor, hemen geri yatırıyorum ve ninnisini açıyorum. Beni görebileceği uygun mesafedeki bir yere de ya oturuyorum ya uzanıyorum. Hemen geri uyuyor. :) olur da uyuyamazsa azıcık sallıyorum, sonra ikimiz de yataklarımızda uyumaya devam ediyoruz.
Sana tavsiyem sen de bebeğinle aynı yatakta yatma ve kendi kendisine uyumaya alıştır. Bebekler için ağlatmayan, zorlamayan yöntemler var. Bebeklik döneminde uyutmada çok zorlandık, sallanmayı sevmezdi (ben de pek tasvip etmiyorum zaten), ya kolda biz yürürken uyurdu ya da emerken. Ama büyüdükçe taşıması gerçekten çok zor oluyor. O yüzden yenidoğanken alıştırmak daha iyi ve daha kolay.
Şimdilik bizim ki sorunsuz gibi.
Bakalim
4 aylık olunca uyku eğitimi için danışmanlık alın bence..Öyle devam eder o halde
Belki inanmayacaksın ama benimki günde 5 dak kendi kendine durmuyo
Hep kucak istiyor ve ağlıyor
Uyku eğitimi nasıl verdinizbir sure boyle devam ediyor maalesef evi toplamak icin kanguru alabilirsiniz ben oyle yapiyordum
uykusunu 4 aylikken uyku egitimiyle duzene soktum 6 aylikken besigini kendi odasina tasidim eski duzene dondum mu hayir tabiki
suan 22 aylik daha 1 aydir odamda yatagin ustune koyup banyonun kapisini acik birakip dus aliyorum evde biri cocuga bakmadan konusmaya baslayinca bir nebze olsun rahatliyorsunuz
bir kuzenim kucakta uyuyan cocugu icin online uyku egitimi almisti bir kac tuyo ondan aldim nettende uyku egitimi yontemlerini arastirip kizima en uygun olan kim west yontemini uyguladimUyku eğitimi nasıl verdiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?