Doğum sonrası eski hayata donüs??

Onlar zamanla oluyor hiç merak etme sadece mucize bekleme. Biz eski düzenimizdeyiz mesela ki 45 günlükken kafamı duvarlara vuruyordum o kadar kötüydük.
Bebek bakımında tek öğrendiğim şey varsa o da düzen ve isrikrar, o şekilde her şey rayına oturuyor.

İlk Doğum yaptığımda sizin gibiydim belki daha kötüsü ..
durup durup ağlamalar gelirdi bana hayatım bitti benim derdim.
Şimdi 9. Ayımıza girdik hala bazen bunalıma girdiğim olmuyor değil ama bu öyle bi aşk haline geliyor ki.
Düşün her küçülen kıyafetini bi kenara ayırırken kalbime bıçaklar saplanıyor .
Neden bu kadar hızlı büyüyorsun doyamıyorum bu bal hallerine.
Ahh kalbim annelik çok güzel bişey arkadaşım ve şimdi sana çok bişey ifade etmesede gerçekten her anın keyfini doyasıya çıkar.

Kendi basına uyutulmalı nasıl öğrettiniz aslında yöntemleri biliyorum ama 9 aylık Oğluma türlü cesaret edemiyorum .

Ben her yöntemi biraz uyarladım. Kolay olmadı ama sabredince oldu. Şşş pat pat yöntemi işe yaramadı, krize soktu resmen. Bir gün sallarken uyumadı bir türlü, canımı çıkardı resmen. Ben de aldım yatağına koydum, o ara oynarken uyuyakaldı (daha önce hiç kendisi uyuyakalmamıştı). Ben de fırsat bu fırsat dedim, sonraki uykularda yatağına koydum, gerçekten ağladığında sarıldın, öptüm, yeri geldi o beşiğindeyken ben dışarıdan şaklabanlıklar yaptım. Öyle öyle alıştı. 7 ay civarı yanımda yatırarak denemiştim ancak o dönem çalışmaya başlayınca çok yıpranacağını düşündüğüm için bırakmıştım mecburen.

Not: 6 aylıkmış bu arada 7 değil. Bir de birkaç ay öncesinden uyku rutini oluşturdum daha kolay alışsın diye.

Ne güzel çokta geç olmadan başarmışsın yinede. Aslında benim ki 5 6 aylık olana kadar kendi kendine uyuyordu ne zaman seyahate çıktık bozulduk . Emerek uyumaya alıştı ama yine de emmeden de uyuduğu oluyor.
Gece kalkmalarına çözüm bulamadım işte aslıdna çözümü biliyorum ancak gecenin bi yarısı uykulu halde uygulamak banada zor geliyor.
Bende yaşına yakın gece beslenmesini tamamen kesip yapıcam inşaallah :)

Herkes ne kadar olumsuz yazmış. 3 bçk aylık bebeğim var. Asla 40 günlük ile kıyaslanamaz derecede kolaylaştı hayatım. Millet 2 yaşına kadar demiş. Korkutmayın kızı yaa Biz 2 aydan sonra odaları ayırdık. Her akşam saat 19:30 da banyoya sokuyorum. 20:00 de emzirmeye başlıyorum. 20:30a kadar mememde uyuyor. Saat 05:00 e kadar deliksiz uyuyor. Sonra emzir yatır. Akşamım bana kaldı artık. Özellikle yapmadım. Kendiliğinden oldu. Bir anda uykular uzuyor. 3 aydan sonra gündüz de kenara koyuyorysun önüne de oyuncak duruyor. Her işini yaparsın. Ayrıva gündüz gezmeye de mutlaka çık. Bebek arabasıyla her yere gidiliyor. Ben otobüsle anneme falan gidiyorum. Gayet oluyor. En geç 3 aya normalleşirsin. 6 aydan sonra daha da kolaymış. Hem ek gıdaya başlıyor hem desteksiz oturmalara. Bir kafede sen arkadaşlarınla laflarken o mama sandalyesinde gelene geçene bakıyormuş. Yani bacım merak etme her şey kolaylaşıyor ay ay

Odaları ayırmaktan kastım kızımın odasını ayırdım. Yatakodası ve bebek odam yanyana ağlayınca duyuyorum. Zaten dediğim gibi 2 aydan sonra uykular uzuyor

Sen uzaklığına takılma bebeğim 1.900 doğdu. Gece çok istiyorsan mama ver gündüz hep meme ver ama saatli ver arkadaşım. Alıştır tütüne uyku düzeni de yap 3 aydan sonra. Ben öyle huzura erdim. Sağmak inan kıstas değil inan ki!!!!! Çocuk daha güçlü çekiyor. Kilo alımı nasıl?

Çok Iyi kilosu.
Ilk ay 1800 grm aldi

1.5 sene ya da 2

3 buçuk ay olduk
Hala dönemedik eskiye
Bebeğim uslu olsa dönerdim

Benimki de emerken ya da evde kucakta gezerken uyuyo
3 buçuk aylığız
Sonrasında nasıl uyku düzeni kurdunuz

eski hayati unutun artik eskiye donmek yok.ilk dogum yaptigimda sizin gibi ne zaman eski gunlere donucem diye hesaplama yapardim.ilk 1 yil alisamadim kabullenemedim bu hayati.sonradan anladimki bosuna cirpinma omur boyu surecek bi yola girmistim.artik eskisi gibi olmayacakti hicbirsey.kac yasina gelirse gelsin olene kadar biz bi hayati paylasacaktik.sizde bu dusunceyle hareket edin kolay adapte olursunuz

bir sure boyle devam ediyor maalesef evi toplamak icin kanguru alabilirsiniz ben oyle yapiyordum
uykusunu 4 aylikken uyku egitimiyle duzene soktum 6 aylikken besigini kendi odasina tasidim eski duzene dondum mu hayir tabiki
suan 22 aylik daha 1 aydir odamda yatagin ustune koyup banyonun kapisini acik birakip dus aliyorum evde biri cocuga bakmadan konusmaya baslayinca bir nebze olsun rahatliyorsunuz

Uyku eğitimi nasıl verdiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…