Doğum sonrası heyet raporu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sızın gıbılerden bıze hak gelmıyor ne yazıkkı !
cok vıcdanlıysanız kullanmazsınız hatta dusunmezsınız bıle sımdı burda ona buna satasmakla kendınızı temızleyemezsınız

Ben ilk doğum da koşa koşa işe gittim kimse madalya takmadı... Ben yorgun evime geldim bebeğim bana hasret kaldı(ücretsiz izin hakkım yoktu)

Doğum sonrası 3 kere heyet raporu aldım. 3 ü de kadın doğum uzmanından 1 er ay süreli. raporun 1 i devlet hastanesi, 2 si özel hastaneden. Özeldekilere ben para vermedim ama paralı rapor veren hastaneler var; 300-800 arası değişiyor fiyatları. Kendi dr unuzla konuşun, ondan almaya çalışın. Psikiyatriden almayın bence. Ortopedi ya da kadın doğumdan alın derim. İlerde size sıkıntı yapabilir bu durum.

anlayışınız için sonsuz teşekkürler.. baştan beri söylediğim bu yapmak istemediğim bir şeyi yapmak zorunda kalmak istemiyorum.. dye oğlum için süt sağıyordum iş yerinde onu bile sıkıntıya soktular 10 dakkalığına odadan ayrıldım diye.. sonra göğsümün ucu kopma noktasına geldi mastit oldum aldığım iki günlük rapor için hakkımda tutanak tuttular.. daha neler neler.. her şey hak hukuk bu ülkede..
dua ye ihtiyacım var sadece.. rabbim doğru olanı göstersin

sızın gıbılerden bıze hak gelmıyor ne yazıkkı !
cok vıcdanlıysanız kullanmazsınız hatta dusunmezsınız bıle sımdı burda ona buna satasmakla kendınızı temızleyemezsınız
ben burda kimseye sataşmadım .. sataşmamda derdim ne laf yetiştirmek nede kimseyle dalaşmak.. siz kendinizce sataşın durun kimseninde vicdanını temizliğini tartışmayın ..

Bunu yargılamak bize düşmez ister kılıf de ister başka bir şey diyelim
Benim düşüncem isteyen alır kimse dil uzatamaz haram demek kul Hakkı demek bana düşmez .. Günahsa zaten günahı bana değil... Ama evde 3 aylık bebeği anne kokusundan mahrum edenler düşündün ...

doktorum baştan bana sıkıntılı bir doğum ve sonrası olabileceğini söyledi.. üçüncü sezeryan ve dikişlerim çok yeni.. vucudum inanılmaz güçsüz durumda.. vitaminsiz kaldı ve yorgun düştü ki dikişlerim çok zorluyor beni.. doğum sonrası zaten zor bir süreç bekliyor bein bakalım inşallah bir yol bulabilirim

Ne kadar çok üstüne gidildi konunun. Kimse burda yaptığım doğru mu, yanlış mı diye sormadı. Vicdan meselesi. Benimde ücretsiz izne ayrılma imkanım yok. Bende 1 veya 2 ay rapor alma niyetim var doğumdan sonra. Alır mıyım, almaz mıyım kesin değil. Eminim konu sahibi de benim gibi bunun vicdan muhasebesini yapıyordur. Ben çok düşünüyorum, birilerinin hakkına giriyoruz sonuçta. Ama bir yandan da şartlar var. O da benim gibi arada kalmış belli. Bu kadar üstüne gidip psikolojisini iyice bozmanın alemi ne.

herkes herkesi öle kolay yargılıyorki.. allahım .. bu ne cesaret evet doğru ve yanlış açıktır.. ben asla yaptığım doğru demedim.. ilk çocuğumdada ikincidede aklımın ucundan heyet raporu bir yana normal rapor bile geçmedi yapmadımda.. geldim çalıştım izin sürecimde bile geldim.. kaç kezde çocuğumla.. ama şartlar hele evlat varsa işin içinde insan herşeyi düşünüyor

aynen öyle ne hırsızlığım kaldı ne hak yediğim.. zor çokk zor.. ve eminim adım gibi ki bizim sahip olduğumuz haklar elinde olan bi çok kişi düşünür bunu yaparmı bilmem ben sen yaparmıyız allah kerim belki ömrümüz yetmeyecek buna.. yada rabbim başka bir kolaylık verecek gerek kalmayacak.. ama yargılamak kolay.. inşallah gerek kalmaz ikimiz yada bu konuda darda kalan lerkes için..

öncelikle kontrole gittiğiniz dr. a anlatın durumu ilk seferde verebilir. bazıları vermiyor. Özel hastaneler daha çok sıkıntı yapıyor; denetim çok deyip vermiyorlar. ama tanıdık birilerini bulmanız gerek ya da para vererek alcaksınız artık. Bakıcıya para vermektense hastaneye para verip bebeğiniz yanında kalın derim.

Yasal haklarınızı kullanmanız ayrı , gerçek olmayan durumlar ve hatırlı tanıdıklar aracılığıyla sistemi sömürmeye çalışmanız ayrıdır.

Yargılamak hepimize düşer. Yapılan suiistimaller nedeni ile gerçek durumlarda dahi rapor alınan kişiler zan altında kalıyor ise , devletten hakkınız olmayan bir maaşı alıyor iseniz yargılanırsınız.

Ücretsiz izin hakkını kullanmayı deneyin.

Arkadasim alabildigin kadar rapor al. Birak kim ne derse desin bizde bilioz hakki hukuku bu ülkede artik herkes gucu yetene dis geciriyor asil gidip anneleri bu hale sokan yuce devletimize sorsunlar hesabı
Ole oturduğu yerden en az 3 cocuk die bagirmakla olmuo o is calisan kadiniz die 3 aylik cocugu anne sutu olmadan birakip gitmeyi en ii, birakip gitmek zorunda olanlar anlar zaten. Sende mecbur olmasan tabi ki de calisirsin.
Nedense senin hakkin deil o is yada yapmasaydin o cocugu diyenlerin bi yarasi oldugunu dusunuorum cok uzerine gelinmis. Acaba herkes hakka bu kadar dikkat mi edio birini elestirirken ayna tutmak lazim once.

Ben ilk doğum da koşa koşa işe gittim kimse madalya takmadı... Ben yorgun evime geldim bebeğim bana hasret kaldı(ücretsiz izin hakkım yoktu)
Kimse size madalya takmak zorunda değil siz paraya ihtiyacınız olduğu için çalışıyorsunuz.
Ben 37. haftada doğum iznine çıkacağım ve gelene kadar iş arkadaşlarımın ne kadar zorlanacağını çok iyi biliyorum.
Kendi isteğimle çocuk yaptım diye kimsenin hakkına girmeye hakkım yok.
Biri bu şekilde benim hakkıma girerse de hakkımı asla helal etmem.
Devletten çalma kısmına değinmeyeceğim bile.

önümüzdeki yıl devlet çalışanlarına bakıcı yardımını yapacak büyük ihtimalle.. pilot illerde başladı bile uygulama.. 300 euro gibi bir mebla.. yanlız birinci dereceden yakını bakanlar alamayacak.. benim annem bakıyor.. bi çok kişi başka birini bakıcı göster al dedi asla gerek yok dedim .. annem çocuklara bakmak için emekli oldu zaten.. ihtiyacı yok bin şükür.. benimde derdim değil gelecek para.. annem bakıyor sonuçta milyarlara değer onun evlatlarımın başında olması bunu niye söylüyorum devleti dolandırmak para çalmak gibi bir derdim yok.. çoooook dardayım çoook sağlık açısından psikolojik.. planlı olmayan bir gebelik küçük bir çocuk kucağımda seneye okula başlayacak bir kız ..

Bizi eleştirelenler, birazda devleti eleştirsin. Bebek 6 aylık olana kadar izin verdiler de biz mi kullanmadık. Kimse burdan vurmuyor, zorda kalmışsın ya gelen laf söylüyor. Hırsızmış. Biz o kadar haksızlığa uğruyoruz çalıştığımız kurum içinde, kimse demiyor ki devlet sizin hakkınızı çalıyor. Biz yapınca hırsız, devlet yapınca biz vergi veriyoruz olacak. Rabbim inşallah başka kapılar açar, imkanlar sunar da böyle bişey yapma durumunda kalmayız

eş durumunda devlet beni eşim yanına hemen atadı !
bana yasal doğum izni verdi 8 hafta !!! oohhh kullan kullan bitmez. ben kendim 80 günde iyileştim, bebeğime nasıl faydalı layım bu sürede?

kaldı ki ücretsiz izin de kullandım. Bebekle artan masraflarınızı düşününce (birikim yapan ve borç içinde yüzen insanlar olmadığımız halde) ne kadar rapor alabilirim hesabı yapıyosunuz. siz 9. haftada gidersiniz işinize. Biz aldık raporumuzu.

Zaten kimse benim hakkıma girmiyor, ben giriyorum bi tek rapor alarak. peeehhh

Bu hususta kimin ne yapacagi beni ilgilendirmez herkes kendinden mesuldur,ama usturuplu bi sekilde dogru olani da soylemekle yukumludur insan olan, ucretsiz izin alabilme hakki varken sirf param gitmesin diye rapor alanlarin yanlis bir sey yapiyor oldugunu soylemem uzerime borctur, oyle bir hakki olmayan da madem oyle alabiliyorsa raporunu alir yatan maasini kullanmaz kendine harcamaz boylece bogazindan haketmedigi bir parayi gecirmemis olur. Yalniz dikkat edin dedim kendim calistigim bir donemde dogum sonrasi heyet raporu almis bir anne kurumu tarafından hakem hastane olarak tarafimiza yonlendirildi, bi ton agladi etti neredeyse memuriyeti yanacakti, yine elden gelen yapildi kadinin basina bir is gelmemesi icin ama bi de isin bu tarafi oldugunu sakin unutmayin, ummadik taş bas yarar cok guvendiginiz amiriniz caninizi gayet de sikabilir bir gun

Şu olacak, bu olacak denenler pek olmuyo bu ülkede. neler konuşuldu. Yarım iş yarım ücret mevzusu da vardı. Kreş yardımı falan. ama hepsi uçup gidiyor. pilot illerdeki uygulama seneye kalkar bakın görün. Zaten bi kadın doğum yapınca öyle 8 haftada iyileşemiyor arkadaşım. hem psikolojik, hem fiziken yıpratıcı bir süreç. o minicik bebeğinin de senin de ona ihtiyacın var. Kulak asma söylenenlere. Alabildiğin kadar al raporunu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…