- 9 Eylül 2014
- 12.902
- 19.923
- 498
- Konu Sahibi buket_asude
-
sızın gıbılerden bıze hak gelmıyor ne yazıkkı !onu yapmazlar ama beni süründürür olmadık işlere verirler..
bulunduğum yerde servis yok ne yazıkkı..
eminim anneniz o anda elinden geleni yapardı bişeyide düşünmezdi evlat söz konusu ..
diyorumya eminim siz tüm bu haklarınız olsa hiç birini kullanmazdınız siz mükemmelsiniz.. kusura bakmayın.. ben okadar olamadım..
alamadım.. çünkü çalıştığm bürodaki üç arkadaşım yıllık izindeydi.. ay sonuydu yapılacak dünya iş ve ödeme bekleyen firmalar vardı.. devletin işi aksamamalıydı..
arkadaş iş göremezlik konusunu sormuş aklıma geldi bende sorayım dedim..
canım sıkılıyor kafam karışık..
kasımın ilk haftası doğum iznim başlıyor.. 37. haftaya kadar çalışma niyetindeyim bi aksilik olmazsa..
sonrası malum 13 hafta izin .. 40 günde yıllık iznim var.. onları kullanırım.. ama annemi iki küçük afacanla bırakmam çok zor.. devlet memuru olarak 1 yıl içinde 4 kez heyet alma hakkımız varmış.. şansımı denemem lazım.. yüklü bir kredi ödememiz olduğu için ne yazıkkı ücretsiz alamıyorum.. yaptığım doğru değil üzülüyorum ama başka şansım yok gibi.. şimdi sormak istediğim şu heyet raporunu alırken verdikleri sebep önemli diyorlar yani psikolojik sebep ilerde yükselme ünvan değişikliği için sıkıntı teşkil edermiş..doğruluğu nedir bileniniz varmı..
bu konudaki tam haklarımız nedir nasıldır.. doğum sonrası heyet raporu alan varmı..
anlayışınız için sonsuz teşekkürler.. baştan beri söylediğim bu yapmak istemediğim bir şeyi yapmak zorunda kalmak istemiyorum.. dye oğlum için süt sağıyordum iş yerinde onu bile sıkıntıya soktular 10 dakkalığına odadan ayrıldım diye.. sonra göğsümün ucu kopma noktasına geldi mastit oldum aldığım iki günlük rapor için hakkımda tutanak tuttular.. daha neler neler.. her şey hak hukuk bu ülkede..Aslında bence konu sahibi de bu tarz zorlukları görerek böyle bir çözümü düşünüyor. Zaten 2 çocukta ne çektiğini o bilir. Çevresinde de bu çözümü normalleştiren kişiler varsa ve teşvik ediliyorsa bu psikolojide olması normal.
Ama işte doğru dediğimiz şey genelde zor olan seçimi yapmak oluyor.
Ben kişisel yorumlardan kaçıyorum ama maalesef ki hak hukuk anlayışımız çok yanlış yöne gidiyor toplum olarak.
dua ye ihtiyacım var sadece.. rabbim doğru olanı göstersinBu ülke de o kadar çok HIRSIZ varken küçük bi bebeğin Boğaz'ından 2 damla anne sütü geçmiş ağladığında sıcacık anne kucağını bulmuş bundan güzel ne var ....
Al arkadaşım boşver onu bunu
Diğer arkadaşlar da gidin haram hırsızlık hak yeme vs gibi konuşmaları doğum iznini 8 hafta ile sınırlandıranlara sorun....
Evde annesinin kokusuna hasret bebeden değil ...
Ha bu arada heyet raporu öyle zor ALINAN bişi değil burda bi doktor yazar diğerleri sadece imzalar ...
ben burda kimseye sataşmadım .. sataşmamda derdim ne laf yetiştirmek nede kimseyle dalaşmak.. siz kendinizce sataşın durun kimseninde vicdanını temizliğini tartışmayın ..sızın gıbılerden bıze hak gelmıyor ne yazıkkı !
cok vıcdanlıysanız kullanmazsınız hatta dusunmezsınız bıle sımdı burda ona buna satasmakla kendınızı temızleyemezsınız
Bunu yargılamak bize düşmez ister kılıf de ister başka bir şey diyelimHer hırsızlık hikayesi için benzer kılıf ve bahaneler bulunabilir. Doğum izninden sonra ücretsiz izin hakkı olmasına rağmen , maaşım olmadan olmaz deyip aslı olmayan heyet raporunu almanın savunulacak bir yönü yok.
doktorum baştan bana sıkıntılı bir doğum ve sonrası olabileceğini söyledi.. üçüncü sezeryan ve dikişlerim çok yeni.. vucudum inanılmaz güçsüz durumda.. vitaminsiz kaldı ve yorgun düştü ki dikişlerim çok zorluyor beni.. doğum sonrası zaten zor bir süreç bekliyor bein bakalım inşallah bir yol bulabilirimDoğum sonrası 3 kere heyet raporu aldım. 3 ü de kadın doğum uzmanından 1 er ay süreli. raporun 1 i devlet hastanesi, 2 si özel hastaneden. Özeldekilere ben para vermedim ama paralı rapor veren hastaneler var; 300-800 arası değişiyor fiyatları. Kendi dr unuzla konuşun, ondan almaya çalışın. Psikiyatriden almayın bence. Ortopedi ya da kadın doğumdan alın derim. İlerde size sıkıntı yapabilir bu durum.
herkes herkesi öle kolay yargılıyorki.. allahım .. bu ne cesaret evet doğru ve yanlış açıktır.. ben asla yaptığım doğru demedim.. ilk çocuğumdada ikincidede aklımın ucundan heyet raporu bir yana normal rapor bile geçmedi yapmadımda.. geldim çalıştım izin sürecimde bile geldim.. kaç kezde çocuğumla.. ama şartlar hele evlat varsa işin içinde insan herşeyi düşünüyorBunu yargılamak bize düşmez ister kılıf de ister başka bir şey diyelim
Benim düşüncem isteyen alır kimse dil uzatamaz haram demek kul Hakkı demek bana düşmez .. Günahsa zaten günahı bana değil... Ama evde 3 aylık bebeği anne kokusundan mahrum edenler düşündün ...
herkes herkesi öle kolay yargılıyorki.. allahım .. bu ne cesaret evet doğru ve yanlış açıktır.. ben asla yaptığım doğru demedim.. ilk çocuğumdada ikincidede aklımın ucundan heyet raporu bir yana normal rapor bile geçmedi yapmadımda.. geldim çalıştım izin sürecimde bile geldim.. kaç kezde çocuğumla.. ama şartlar hele evlat varsa işin içinde insan herşeyi düşünüyor
aynen öyle ne hırsızlığım kaldı ne hak yediğim.. zor çokk zor.. ve eminim adım gibi ki bizim sahip olduğumuz haklar elinde olan bi çok kişi düşünür bunu yaparmı bilmem ben sen yaparmıyız allah kerim belki ömrümüz yetmeyecek buna.. yada rabbim başka bir kolaylık verecek gerek kalmayacak.. ama yargılamak kolay.. inşallah gerek kalmaz ikimiz yada bu konuda darda kalan lerkes için..Ne kadar çok üstüne gidildi konunun. Kimse burda yaptığım doğru mu, yanlış mı diye sormadı. Vicdan meselesi. Benimde ücretsiz izne ayrılma imkanım yok. Bende 1 veya 2 ay rapor alma niyetim var doğumdan sonra. Alır mıyım, almaz mıyım kesin değil. Eminim konu sahibi de benim gibi bunun vicdan muhasebesini yapıyordur. Ben çok düşünüyorum, birilerinin hakkına giriyoruz sonuçta. Ama bir yandan da şartlar var. O da benim gibi arada kalmış belli. Bu kadar üstüne gidip psikolojisini iyice bozmanın alemi ne.
benımkı henuz cok ufak ama bende aynı durumdayım, sımdıden dusunmeye basladım, aıleme de yuk olmak ıstemıyorum, zaten ev ev ustune olmaz cocuga bakmaya gelseler aynıevde kalmak zorundayız cunku sehır dısındalar..
bende 40 ı cıkana kadar aılemden destek alıp, sonra 6 ayı dolana kadar kendım bakmak ıstıyorum sonrada ver elını bakıcı teyze ve buyuyunce bıraz kres...
heyet raporu nasıl alınıyor? kontrole ve doguma gıttıgımız doktorumuz yardımcı olur mu bu konuda? ucretı var mı?
benı de aydınlatırsanız sevınırım...
Bunu yargılamak bize düşmez ister kılıf de ister başka bir şey diyelim
Benim düşüncem isteyen alır kimse dil uzatamaz haram demek kul Hakkı demek bana düşmez .. Günahsa zaten günahı bana değil... Ama evde 3 aylık bebeği anne kokusundan mahrum edenler düşündün ...
Kimse size madalya takmak zorunda değil siz paraya ihtiyacınız olduğu için çalışıyorsunuz.Ben ilk doğum da koşa koşa işe gittim kimse madalya takmadı... Ben yorgun evime geldim bebeğim bana hasret kaldı(ücretsiz izin hakkım yoktu)
önümüzdeki yıl devlet çalışanlarına bakıcı yardımını yapacak büyük ihtimalle.. pilot illerde başladı bile uygulama.. 300 euro gibi bir mebla.. yanlız birinci dereceden yakını bakanlar alamayacak.. benim annem bakıyor.. bi çok kişi başka birini bakıcı göster al dedi asla gerek yok dedim .. annem çocuklara bakmak için emekli oldu zaten.. ihtiyacı yok bin şükür.. benimde derdim değil gelecek para.. annem bakıyor sonuçta milyarlara değer onun evlatlarımın başında olması bunu niye söylüyorum devleti dolandırmak para çalmak gibi bir derdim yok.. çoooook dardayım çoook sağlık açısından psikolojik.. planlı olmayan bir gebelik küçük bir çocuk kucağımda seneye okula başlayacak bir kız ..öncelikle kontrole gittiğiniz dr. a anlatın durumu ilk seferde verebilir. bazıları vermiyor. Özel hastaneler daha çok sıkıntı yapıyor; denetim çok deyip vermiyorlar. ama tanıdık birilerini bulmanız gerek ya da para vererek alcaksınız artık. Bakıcıya para vermektense hastaneye para verip bebeğiniz yanında kalın derim.
aynen öyle ne hırsızlığım kaldı ne hak yediğim.. zor çokk zor.. ve eminim adım gibi ki bizim sahip olduğumuz haklar elinde olan bi çok kişi düşünür bunu yaparmı bilmem ben sen yaparmıyız allah kerim belki ömrümüz yetmeyecek buna.. yada rabbim başka bir kolaylık verecek gerek kalmayacak.. ama yargılamak kolay.. inşallah gerek kalmaz ikimiz yada bu konuda darda kalan lerkes için..
önümüzdeki yıl devlet çalışanlarına bakıcı yardımını yapacak büyük ihtimalle.. pilot illerde başladı bile uygulama.. 300 euro gibi bir mebla.. yanlız birinci dereceden yakını bakanlar alamayacak.. benim annem bakıyor.. bi çok kişi başka birini bakıcı göster al dedi asla gerek yok dedim .. annem çocuklara bakmak için emekli oldu zaten.. ihtiyacı yok bin şükür.. benimde derdim değil gelecek para.. annem bakıyor sonuçta milyarlara değer onun evlatlarımın başında olması bunu niye söylüyorum devleti dolandırmak para çalmak gibi bir derdim yok.. çoooook dardayım çoook sağlık açısından psikolojik.. planlı olmayan bir gebelik küçük bir çocuk kucağımda seneye okula başlayacak bir kız ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?