Doğum sonrası heyet raporu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hehey millet devleti ülkeyi sırtlamış gidiyor sen niye üç kuruşluk memur Maaşını küçük bi sabiye helal etmiyorsun .. Bu ülke de baklava ekmek çaldı diye hapis yatan açlar var ama nedense kimse toktan Hesabını soramaz
Gücünüz sadece zavallıya yeter güçlüye kimse hesap sormaz

Ha bir de arkadaş günah mı haram mı diye sormamış bu kısmını zaten hesap etmiştir akıl vermeye gelince 1 numarasınız...

deneyeceğim tabiki .. bunu baştada söyledim.. elimden geleni yapmak için gayret ediyorum.. mecbur kalmamak için.. devletin hakkı hukuku çook keskin zaten.. okadarki.. eşşek gibi çalışıp ücretli öğretmenlik yaparken üç kuruş maaş verip onuda elimizden aldı zamanında.. neymiş kadrolu öğretmenler sigortayı yanlış girmiş ve ceza gelmiş.. herkes çoook adil.. ben elimden geldiği kadar hakka uymak için uğraşıyorum.. inşallah mecbur kalmam bunu yapmaya..

herkes eleştirir ama aynı durumla karşılaşınca hemen eleştirdiğini yapar.. çünkü hiç bir anne için evladından değerli bişey yoktur..
kimse helal etmez bende asla hakka girip devletten çalmayı düşünmedim asla.. şuan tüm ihtimalleri düşünmeye çalışorum.. çünkü canım yanıyor çaresiz hissediyporum kendimi
kesinlikle katılıyorum..
ne diyim okadar haklısınki..
tüm olasılıkları biliyorum kurumla konuşucam zaten sıkıntı çıksın istemiyorum.. zaten ay sonu çok yoğun oluyor bizim birim saymanlıktayım.. her aysonunda geleceğimde kesin zaten.. 2 günde bir haftalık iş yapıyorum bunu herkes biliyor..
bak ne güzel söylemişsin.. evet doğrular söylensin ama usturuplu.. okudnmu geçmişi.. ben bu konunun haklılığını savunmadığım hatta yanlış dediğim halde neler duydum

Şartlar ve haklar iyileştirilsin bu konuşmaların yapılmasına lüzum kalmaz inanın.

Vicdan, hak hukuk mevzusuna gelince; deşerseniz çok şey çıkar altından. Ücretsiz izin çare değil. Bir çok kamu kurumu elektronik sistem kullanıyor. evde çalışma şartı gelsin, yarım çalışma gelsin, doğum yardımı verilsin, çocuk için devlet 35 tl vermesin daha fazlasını versin. haaa verdikten sonra 5 katını da benden yine vergi kesmesin!

bu şartlarda kimse rapor peşinde koşmaz.

Yani tum mesajlari okudum da su an sanki dersiniz isvicre de insan haklarinin milli gelirin tavanda oldugu bi ulkede yaşıyoruz. Bilmem farkinda misiniz su an her 10 kisiden 9 u borclu ay sonunu nasi getirecegini dusunuo e arkadasin gebeligi de planli olmamis yoksa hesap ederdi heralde bütçesini napsin kadin? Devlet oturup bizim 3 kirusumuzun hesabini yaparak haklarimizi vermio herseye kilif uyduruo kasigin ucuyla verip kepceyle geri aliolar. Kucucuk bebegin anne sutune helal olmaz diolar onu yalnızca Allah bilir

35 lira ne komik bi rakam dimi bez Parasına bile yetmiyor bırak Mamayı

aynen öyle.. o durumları hesaplamadık bile.. yazdım çünkü şimdiden insanlar nelerin hesabını yapıyor .. oooo bi görseniz.. istediğim sadece çocuklarımın biraz yanında olmak.. ki benim zaten iyileşme sürecim çok uzun olacak .. hemde sürekli kucağımda olmak isteyen 1.5 yaşında çocçukla.. bilmiyorum.. gözlerim doluyor.. canım çokk acıyor.. bekliyorum..
açıkça söyledim zaten.. caiz değil zaten.. yapmayı düşündüğüm şey.. benim de hakkım yendi hemde 5 sene önce mememde çocuk deli gibi kpss ye çalışıp birileri tarafından sorular çalındığında .. öyle olmasaydı şimdi 5 yıllık öğretmendim.. 3 gün dersime girer 4 gün çocuklarıma bakardım ama olmuyor işte istediğimiz hiç birşey olmuyor

Yaniiii; sanki devlet bana öyle güzel şartlar sunuyor da bende devleti nasıl dolandırırım diye yol arıyorum. Komik insanlar. Ortalama bi beze ve mamaya ayda 200 tl harcıyorsun. Bi dr gidiyosun yazdığı ilaca, muayene ücretine bir sürü para döküyorsun. ama devlet bana bebeğim için para veriyor zaten; 35 tl uuuuuhhhh

demi.. temmuzda zam aldık güya bu ay vergi dilimindeyiz aldığımız zammı vergi dilimi diyerek geri ödüyoruz.. ama zam yapmışlar bize çocuk yardımı 42 lira oluyor ocakta haberiniz olsun
allah biliyor evet.. yüreğimizide kısmetimizide sadece o biliyor.. konuşmak asmak kesmek çoook kolay..
evet bir mama bir hafta yetiyor ve 40 küsür lira değilmi.. bezi geç.. mama vermedim oğluma 7.5 ay emzirdim ama nasıl sor.. kan aka aka sağarak.. bunların hiç biri hak değil.. ha yaptığımızı temize çekermi hayır.. bunu idda etmedim .. ama mecbur bırakılmak çok kötü
hastaneler çok zor veriyormuş heyet raporunu.off aynı dert bende de var.tanıdık da yok
allah hepimize yardım etsin inşallah

Konu sahibi lafım size değil siz zaten vicdanen rahat değilsiniz belli Allah yardımcınız olsun.

haklısınız

yukarıda da yazdım

biz raporu normalleştiriyoruz o zaman da ücretli izin artsın baskısı olmuyor

kimseye izin verilmese, rapor da alınmasa siyasilere baskı artar

özel sektörde yasal izinler bile yalan oluyor ki süt izni vs fasa fiso sütünü sağmana izin verdik ya diyorlar

3 kuruşluk memur maaşı mı? Yok artık bu ülkede asgari ücretle geçinen insanlar var yapmayın Allah aşkına.
Şükür etmek iyidir.

açıkça söyledim zaten.. caiz değil zaten.. yapmayı düşündüğüm şey.. benim de hakkım yendi hemde 5 sene önce mememde çocuk deli gibi kpss ye çalışıp birileri tarafından sorular çalındığında .. öyle olmasaydı şimdi 5 yıllık öğretmendim.. 3 gün dersime girer 4 gün çocuklarıma bakardım ama olmuyor işte istediğimiz hiç birşey olmuyor[/QUOTE]

Bak işte bana sorarsan o hırsızlık helal edilmeyecek bi durum varsa işte Burda var ama ne oldu konu kapandı bitti

Okudum gecmisi. Kotu baslamamis aslinda ama nedense kotu gitmis. Benim dusuncem su ki, hayatta insan her daim zorluklar yasayabilir. Su an calismayacagin donemde maasina muhtacsin, pekala gunun birinde calisir iken daha fazla para da gerekibilir. O zaman ne yapacaksin? Bunun caresi rapor alip gunu kotarmak degil bence.. insan baska care dusunmeli. Bunu onceden yapmali is son raddeye geldiginde degil. O zaman tabi ki caresiz hissedersin bu cok normal. Ama sonradan da pisman olabilirsin. Ben de memurum, her ne kadar devletin bazi hususlarda sacmaladigini dusunsem de, onun bana verdigi maasta klasik olacak belki ama tuyu bitmemis yetimin hakki oldugunu dusunurum. Ben de isterim izinler artsin, cocuk yardimi 40 tl degil daha fazla olsun, ama bunlar olmuyor diye de calismadigim parayi harcamayi hos goremem, kusura bakma.

Konu sahibi lafım size değil siz zaten vicdanen rahat değilsiniz belli Allah yardımcınız olsun.
çoook teşekkür ederim inşallah ALLAH beni bu hakka girmek zorunda bırakmaz kolaylık verir..
ne çok geliyor o verilen ücretli izin .. halbuki anne doğum öncesi iznini kullanmak zorunda kalsa bebek 2 aylıkken bırakıp gitmek zorunda kalacak.. kimse bunun farkında değil.. 37 . haftada sürünerek geliyoruz işe bu ne demek çeken bilir

Şimdi böyle bi sistemde suçlu biz mi oluyoruz, yoksa bunu bize diretenler mi. Evet raporu normalleştiriyoruz, ama rapor olmasa da kimsenin baskı yapacağı yok bence.

Yaptınız şeyi yapabilirsiniz birşey diyemeyiz ama bunu savunmayın lütfen. Yaptınız başkalarının hakkına girmek , çocuklarınız ne durumda olursa olsun .
asla savunmadım baştan beri bu doğru değil dedim zaten.. anlatmaya çalıştığım kendimi çok zorda hissettiğim..
söylediklerinize katılıyorum.. ben bu işi çok zor elde ettim.. ki ikinci çocuğumda yıllık izin bile kullanmadım iş aksamasın diye süpriz bir hamilelik ve plansızca gelen olaylar istemediğin şeyleri yapmak zorunda bırakabiliyor bazen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…