- 10 Kasım 2007
- 2.209
- 651
- 723
- Konu Sahibi buket_asude
-
deneyeceğim tabiki .. bunu baştada söyledim.. elimden geleni yapmak için gayret ediyorum.. mecbur kalmamak için.. devletin hakkı hukuku çook keskin zaten.. okadarki.. eşşek gibi çalışıp ücretli öğretmenlik yaparken üç kuruş maaş verip onuda elimizden aldı zamanında.. neymiş kadrolu öğretmenler sigortayı yanlış girmiş ve ceza gelmiş.. herkes çoook adil.. ben elimden geldiği kadar hakka uymak için uğraşıyorum.. inşallah mecbur kalmam bunu yapmaya..Yasal haklarınızı kullanmanız ayrı , gerçek olmayan durumlar ve hatırlı tanıdıklar aracılığıyla sistemi sömürmeye çalışmanız ayrıdır.
Yargılamak hepimize düşer. Yapılan suiistimaller nedeni ile gerçek durumlarda dahi rapor alınan kişiler zan altında kalıyor ise , devletten hakkınız olmayan bir maaşı alıyor iseniz yargılanırsınız.
Ücretsiz izin hakkını kullanmayı deneyin.
herkes eleştirir ama aynı durumla karşılaşınca hemen eleştirdiğini yapar.. çünkü hiç bir anne için evladından değerli bişey yoktur..Arkadasim alabildigin kadar rapor al. Birak kim ne derse desin bizde bilioz hakki hukuku bu ülkede artik herkes gucu yetene dis geciriyor asil gidip anneleri bu hale sokan yuce devletimize sorsunlar hesabı
Ole oturduğu yerden en az 3 cocuk die bagirmakla olmuo o is calisan kadiniz die 3 aylik cocugu anne sutu olmadan birakip gitmeyi en ii, birakip gitmek zorunda olanlar anlar zaten. Sende mecbur olmasan tabi ki de calisirsin.
Nedense senin hakkin deil o is yada yapmasaydin o cocugu diyenlerin bi yarasi oldugunu dusunuorum cok uzerine gelinmis. Acaba herkes hakka bu kadar dikkat mi edio birini elestirirken ayna tutmak lazim once.
kimse helal etmez bende asla hakka girip devletten çalmayı düşünmedim asla.. şuan tüm ihtimalleri düşünmeye çalışorum.. çünkü canım yanıyor çaresiz hissediyporum kendimiKimse size madalya takmak zorunda değil siz paraya ihtiyacınız olduğu için çalışıyorsunuz.
Ben 37. haftada doğum iznine çıkacağım ve gelene kadar iş arkadaşlarımın ne kadar zorlanacağını çok iyi biliyorum.
Kendi isteğimle çocuk yaptım diye kimsenin hakkına girmeye hakkım yok.
Biri bu şekilde benim hakkıma girerse de hakkımı asla helal etmem.
Devletten çalma kısmına değinmeyeceğim bile.
kesinlikle katılıyorum..Bizi eleştirelenler, birazda devleti eleştirsin. Bebek 6 aylık olana kadar izin verdiler de biz mi kullanmadık. Kimse burdan vurmuyor, zorda kalmışsın ya gelen laf söylüyor. Hırsızmış. Biz o kadar haksızlığa uğruyoruz çalıştığımız kurum içinde, kimse demiyor ki devlet sizin hakkınızı çalıyor. Biz yapınca hırsız, devlet yapınca biz vergi veriyoruz olacak. Rabbim inşallah başka kapılar açar, imkanlar sunar da böyle bişey yapma durumunda kalmayız
ne diyim okadar haklısınki..eş durumunda devlet beni eşim yanına hemen atadı !
bana yasal doğum izni verdi 8 hafta !!! oohhh kullan kullan bitmez. ben kendim 80 günde iyileştim, bebeğime nasıl faydalı layım bu sürede?
kaldı ki ücretsiz izin de kullandım. Bebekle artan masraflarınızı düşününce (birikim yapan ve borç içinde yüzen insanlar olmadığımız halde) ne kadar rapor alabilirim hesabı yapıyosunuz. siz 9. haftada gidersiniz işinize. Biz aldık raporumuzu.
Zaten kimse benim hakkıma girmiyor, ben giriyorum bi tek rapor alarak. peeehhh
tüm olasılıkları biliyorum kurumla konuşucam zaten sıkıntı çıksın istemiyorum.. zaten ay sonu çok yoğun oluyor bizim birim saymanlıktayım.. her aysonunda geleceğimde kesin zaten.. 2 günde bir haftalık iş yapıyorum bunu herkes biliyor..Bu hususta kimin ne yapacagi beni ilgilendirmez herkes kendinden mesuldur,ama usturuplu bi sekilde dogru olani da soylemekle yukumludur insan olan, ucretsiz izin alabilme hakki varken sirf param gitmesin diye rapor alanlarin yanlis bir sey yapiyor oldugunu soylemem uzerime borctur, oyle bir hakki olmayan da madem oyle alabiliyorsa raporunu alir yatan maasini kullanmaz kendine harcamaz boylece bogazindan haketmedigi bir parayi gecirmemis olur. Yalniz dikkat edin dedim kendim calistigim bir donemde dogum sonrasi heyet raporu almis bir anne kurumu tarafından hakem hastane olarak tarafimiza yonlendirildi, bi ton agladi etti neredeyse memuriyeti yanacakti, yine elden gelen yapildi kadinin basina bir is gelmemesi icin ama bi de isin bu tarafi oldugunu sakin unutmayin, ummadik taş bas yarar cok guvendiginiz amiriniz caninizi gayet de sikabilir bir gun
35 lira ne komik bi rakam dimi bez Parasına bile yetmiyor bırak MamayıŞartlar ve haklar iyileştirilsin bu konuşmaların yapılmasına lüzum kalmaz inanın.
Vicdan, hak hukuk mevzusuna gelince; deşerseniz çok şey çıkar altından. Ücretsiz izin çare değil. Bir çok kamu kurumu elektronik sistem kullanıyor. evde çalışma şartı gelsin, yarım çalışma gelsin, doğum yardımı verilsin, çocuk için devlet 35 tl vermesin daha fazlasını versin. haaa verdikten sonra 5 katını da benden yine vergi kesmesin!
bu şartlarda kimse rapor peşinde koşmaz.
aynen öyle.. o durumları hesaplamadık bile.. yazdım çünkü şimdiden insanlar nelerin hesabını yapıyor .. oooo bi görseniz.. istediğim sadece çocuklarımın biraz yanında olmak.. ki benim zaten iyileşme sürecim çok uzun olacak .. hemde sürekli kucağımda olmak isteyen 1.5 yaşında çocçukla.. bilmiyorum.. gözlerim doluyor.. canım çokk acıyor.. bekliyorum..Şu olacak, bu olacak denenler pek olmuyo bu ülkede. neler konuşuldu. Yarım iş yarım ücret mevzusu da vardı. Kreş yardımı falan. ama hepsi uçup gidiyor. pilot illerdeki uygulama seneye kalkar bakın görün. Zaten bi kadın doğum yapınca öyle 8 haftada iyileşemiyor arkadaşım. hem psikolojik, hem fiziken yıpratıcı bir süreç. o minicik bebeğinin de senin de ona ihtiyacın var. Kulak asma söylenenlere. Alabildiğin kadar al raporunu.
açıkça söyledim zaten.. caiz değil zaten.. yapmayı düşündüğüm şey.. benim de hakkım yendi hemde 5 sene önce mememde çocuk deli gibi kpss ye çalışıp birileri tarafından sorular çalındığında .. öyle olmasaydı şimdi 5 yıllık öğretmendim.. 3 gün dersime girer 4 gün çocuklarıma bakardım ama olmuyor işte istediğimiz hiç birşey olmuyorhehey millet devleti ülkeyi sırtlamış gidiyor sen niye üç kuruşluk memur Maaşını küçük bi sabiye helal etmiyorsun .. Bu ülke de baklava ekmek çaldı diye hapis yatan açlar var ama nedense kimse toktan Hesabını soramaz
Gücünüz sadece zavallıya yeter güçlüye kimse hesap sormaz
Ha bir de arkadaş günah mı haram mı diye sormamış bu kısmını zaten hesap etmiştir akıl vermeye gelince 1 numarasınız...
35 lira ne komik bi rakam dimi bez Parasına bile yetmiyor bırak Mamayı
demi.. temmuzda zam aldık güya bu ay vergi dilimindeyiz aldığımız zammı vergi dilimi diyerek geri ödüyoruz.. ama zam yapmışlar bize çocuk yardımı 42 lira oluyor ocakta haberiniz olsunŞartlar ve haklar iyileştirilsin bu konuşmaların yapılmasına lüzum kalmaz inanın.
Vicdan, hak hukuk mevzusuna gelince; deşerseniz çok şey çıkar altından. Ücretsiz izin çare değil. Bir çok kamu kurumu elektronik sistem kullanıyor. evde çalışma şartı gelsin, yarım çalışma gelsin, doğum yardımı verilsin, çocuk için devlet 35 tl vermesin daha fazlasını versin. haaa verdikten sonra 5 katını da benden yine vergi kesmesin!
bu şartlarda kimse rapor peşinde koşmaz.
allah biliyor evet.. yüreğimizide kısmetimizide sadece o biliyor.. konuşmak asmak kesmek çoook kolay..Yani tum mesajlari okudum da su an sanki dersiniz isvicre de insan haklarinin milli gelirin tavanda oldugu bi ulkede yaşıyoruz. Bilmem farkinda misiniz su an her 10 kisiden 9 u borclu ay sonunu nasi getirecegini dusunuo e arkadasin gebeligi de planli olmamis yoksa hesap ederdi heralde bütçesini napsin kadin? Devlet oturup bizim 3 kirusumuzun hesabini yaparak haklarimizi vermio herseye kilif uyduruo kasigin ucuyla verip kepceyle geri aliolar. Kucucuk bebegin anne sutune helal olmaz diolar onu yalnızca Allah bilir
evet bir mama bir hafta yetiyor ve 40 küsür lira değilmi.. bezi geç.. mama vermedim oğluma 7.5 ay emzirdim ama nasıl sor.. kan aka aka sağarak.. bunların hiç biri hak değil.. ha yaptığımızı temize çekermi hayır.. bunu idda etmedim .. ama mecbur bırakılmak çok kötü35 lira ne komik bi rakam dimi bez Parasına bile yetmiyor bırak Mamayı
allah hepimize yardım etsin inşallahhastaneler çok zor veriyormuş heyet raporunu.off aynı dert bende de var.tanıdık da yok
Bizi eleştirelenler, birazda devleti eleştirsin. Bebek 6 aylık olana kadar izin verdiler de biz mi kullanmadık. Kimse burdan vurmuyor, zorda kalmışsın ya gelen laf söylüyor. Hırsızmış. Biz o kadar haksızlığa uğruyoruz çalıştığımız kurum içinde, kimse demiyor ki devlet sizin hakkınızı çalıyor. Biz yapınca hırsız, devlet yapınca biz vergi veriyoruz olacak. Rabbim inşallah başka kapılar açar, imkanlar sunar da böyle bişey yapma durumunda kalmayız
3 kuruşluk memur maaşı mı? Yok artık bu ülkede asgari ücretle geçinen insanlar var yapmayın Allah aşkına.hehey millet devleti ülkeyi sırtlamış gidiyor sen niye üç kuruşluk memur Maaşını küçük bi sabiye helal etmiyorsun .. Bu ülke de baklava ekmek çaldı diye hapis yatan açlar var ama nedense kimse toktan Hesabını soramaz
Gücünüz sadece zavallıya yeter güçlüye kimse hesap sormaz
Ha bir de arkadaş günah mı haram mı diye sormamış bu kısmını zaten hesap etmiştir akıl vermeye gelince 1 numarasınız...
deneyeceğim tabiki .. bunu baştada söyledim.. elimden geleni yapmak için gayret ediyorum.. mecbur kalmamak için.. devletin hakkı hukuku çook keskin zaten.. okadarki.. eşşek gibi çalışıp ücretli öğretmenlik yaparken üç kuruş maaş verip onuda elimizden aldı zamanında.. neymiş kadrolu öğretmenler sigortayı yanlış girmiş ve ceza gelmiş.. herkes çoook adil.. ben elimden geldiği kadar hakka uymak için uğraşıyorum.. inşallah mecbur kalmam bunu yapmaya..
herkes eleştirir ama aynı durumla karşılaşınca hemen eleştirdiğini yapar.. çünkü hiç bir anne için evladından değerli bişey yoktur..
kimse helal etmez bende asla hakka girip devletten çalmayı düşünmedim asla.. şuan tüm ihtimalleri düşünmeye çalışorum.. çünkü canım yanıyor çaresiz hissediyporum kendimi
kesinlikle katılıyorum..
ne diyim okadar haklısınki..
tüm olasılıkları biliyorum kurumla konuşucam zaten sıkıntı çıksın istemiyorum.. zaten ay sonu çok yoğun oluyor bizim birim saymanlıktayım.. her aysonunda geleceğimde kesin zaten.. 2 günde bir haftalık iş yapıyorum bunu herkes biliyor..
bak ne güzel söylemişsin.. evet doğrular söylensin ama usturuplu.. okudnmu geçmişi.. ben bu konunun haklılığını savunmadığım hatta yanlış dediğim halde neler duydum
çoook teşekkür ederim inşallah ALLAH beni bu hakka girmek zorunda bırakmaz kolaylık verir..Konu sahibi lafım size değil siz zaten vicdanen rahat değilsiniz belli Allah yardımcınız olsun.
ne çok geliyor o verilen ücretli izin .. halbuki anne doğum öncesi iznini kullanmak zorunda kalsa bebek 2 aylıkken bırakıp gitmek zorunda kalacak.. kimse bunun farkında değil.. 37 . haftada sürünerek geliyoruz işe bu ne demek çeken bilirhaklısınız
yukarıda da yazdım
biz raporu normalleştiriyoruz o zaman da ücretli izin artsın baskısı olmuyor
kimseye izin verilmese, rapor da alınmasa siyasilere baskı artar
özel sektörde yasal izinler bile yalan oluyor ki süt izni vs fasa fiso sütünü sağmana izin verdik ya diyorlar
haklısınız
yukarıda da yazdım
biz raporu normalleştiriyoruz o zaman da ücretli izin artsın baskısı olmuyor
kimseye izin verilmese, rapor da alınmasa siyasilere baskı artar
özel sektörde yasal izinler bile yalan oluyor ki süt izni vs fasa fiso sütünü sağmana izin verdik ya diyorlar
Evet şükrediyoruz ...3 kuruşluk memur maaşı mı? Yok artık bu ülkede asgari ücretle geçinen insanlar var yapmayın Allah aşkına.
Şükür etmek iyidir.
asla savunmadım baştan beri bu doğru değil dedim zaten.. anlatmaya çalıştığım kendimi çok zorda hissettiğim..Yaptınız şeyi yapabilirsiniz birşey diyemeyiz ama bunu savunmayın lütfen. Yaptınız başkalarının hakkına girmek , çocuklarınız ne durumda olursa olsun .
söylediklerinize katılıyorum.. ben bu işi çok zor elde ettim.. ki ikinci çocuğumda yıllık izin bile kullanmadım iş aksamasın diye süpriz bir hamilelik ve plansızca gelen olaylar istemediğin şeyleri yapmak zorunda bırakabiliyor bazenOkudum gecmisi. Kotu baslamamis aslinda ama nedense kotu gitmis. Benim dusuncem su ki, hayatta insan her daim zorluklar yasayabilir. Su an calismayacagin donemde maasina muhtacsin, pekala gunun birinde calisir iken daha fazla para da gerekibilir. O zaman ne yapacaksin? Bunun caresi rapor alip gunu kotarmak degil bence.. insan baska care dusunmeli. Bunu onceden yapmali is son raddeye geldiginde degil. O zaman tabi ki caresiz hissedersin bu cok normal. Ama sonradan da pisman olabilirsin. Ben de memurum, her ne kadar devletin bazi hususlarda sacmaladigini dusunsem de, onun bana verdigi maasta klasik olacak belki ama tuyu bitmemis yetimin hakki oldugunu dusunurum. Ben de isterim izinler artsin, cocuk yardimi 40 tl degil daha fazla olsun, ama bunlar olmuyor diye de calismadigim parayi harcamayi hos goremem, kusura bakma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?