Doğum sonrası ikram

mochaulatte

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
590
Puanlar
103
Merhaba , doğumdan sonra gelen gidenlere ikram edebileceğim evde hazırda bulundurabileceğim ne olabilir acaba
Lokum çikolata gibi değil de daha çok çayın yanına koyulabilecek ürünler
ben normalde katkı maddeli ürünler almıyorum evime pek bilmiyorum neler var öyle anlık gelen misafire koyulabilecek

Buzluğuma poğaça , kurabiye falan biraz hazırlayıp koydum ama bunları daha çok kendim ve büyük çocuğum için koydum pratik olur diye.

Mümkünse misafir kabul etmeyin doğumdan sonra 😬

ay bi de kimin ne yiyeceğini mi düsünecem? gelen beni düsünsün
bu yorumlara kesinlikle katılıyorum.

kendiniz yemek için ;
*pide harcı hazırlayıp pide yada lahmacun yaptırıp dolaba atmanızı kesinlikle öneririm.
*poğaça, börek, kurabiye yemek olmadığında kurtarıcı oluyor
*yayla çorbasını çok koyu şekilde yapıp sağlıklı kaplara koyup dolaba atıp, yiyeceğiniz zaman çıkarıp sulandırıp çorba yapabilirsiniz. (bu bana çok iyi gelmişti)
*kuru fasülye, nohut, kuru börülce bunları yine önceden haşlayıp dolaba atmanızı tavsiye ederim
bunlar gerçekten pratik oluyor.

Mümkünse misafir kabul etmeyin doğumdan sonra 😬
O mümkün değil😅 , bizim kendi ailelerimiz çok kalabalık , akrabalara sıra gelene kadar kardeşlerimiz zaten çok sayıda insan yapıyor kim doğumdan sonra kardeşini kabul etmez ki

Komşu akraba vs değil ☺️☺️☺️☺️

O mümkün değil😅 , bizim kendi ailelerimiz çok kalabalık , akrabalara sıra gelene kadar kardeşlerimiz zaten çok sayıda insan yapıyor kim doğumdan sonra kardeşini kabul etmez ki

Marketlerin hazır gıda reyonlarına baktınız mı? Börek pasta gibi ürünleri pek bilmiyorum ama dondurulmuş %100 meyve suları limonatalar oluyor mesela ben çok seviyorum. Bir arkadaşımdan superfresh hazır patateslerin kızartmak için çok iyi olduğunu duymuştum. Konserve garnitür alabilirsiniz mesela hızlıca makarna salatası yapmak için. Bir de gelenler madem yabancı değil elleri boş gelmesin 😄😄

Kardeslerin zaten gelince senin buzlugunu , buzdolabini doldurup gitsinler :)

Pastaneden kurabiye alabilirsin zaten gunlerce dayaniyor bozulmuyorlar.

Ilk 2 ay cok yakin cevrenden baska kimseyi kabul etmeyin, bebeginin allah korusun hastalanmasi kacinilmaz olur. Kimin ne mikrop bakteri tasidigini bilemezsin. Hasta olmayio tasiyici olsa bile o minicik bedeni hasta edebilir

Merhaba , doğumdan sonra gelen gidenlere ikram edebileceğim evde hazırda bulundurabileceğim ne olabilir acaba
ben normalde katkı maddeli ürünler almıyorum evime pek bilmiyorum neler var öyle anlık gelen misafire koyulabilecek

Buzluğuma poğaça , kurabiye falan biraz hazırlayıp koydum ama bunları daha çok kendim ve büyük çocuğum için koydum pratik olur diye.
Hazir al sekerim. Etraftaki firindan o gun ne istersen kek olur, borek olur. Butcene uygun. Kimse icin yorma kendini.

Bende bir sürü hazırlık yapmıştım, baktım millet goygoya geliyor, senin halin ne demiyor, hatta arayıp geçiyorlar, oturup afiyetle yedim, doğumdan sonra anlarsın misafirlik mi evlik mi 😂

**mini chesecake, sarma, biber dolması, tatlı tuzlu kurabiye, dereotlu peynirli minik poğaçalar, susamli çörek
**Ola ki yemek lazım olur diye tavuk sosladm lahmacun pide içleri hazırladım, hem fırına köfte hem çorbalık yemeklik misket köfte yaptım,tavuk didikleyip nohut haşlayıp porsiyonluk koydum ki pilav üzeri hazır yemek olsun

Bunları yaptım, doğum yaptım, baktım en çok benim ihtiyacım vardı kendim yedim misafire kurabiye aldım, zaten beni seven düşünen anlayışla karşılar, sevmeyene de gerek yok, o halde millete hizmet edilmiyor

Son düzenleme:
eltimin doğumundan sonra gittiğimizde dışarıdan kuru pasta sipariş etmişti gayet de yeterliydi kimse aman neden yemek yok demedi aklımıza bile gelmedi, öyle kendi tatlı canını yorma ya da yapacaksan da diğer arkadaşların dediği gibi yine sana ve eşine öğün olur yaptıkların

benim buzluğumda hep paçanga böreği, içli köfte, kek, poğaça, kıymalı harç, nohut, bezelye, garnitür, milföy olur biri gelince hemen çıkarmaya ya da canım akşama bir şeyler yapmak istemezse hemen hazırlamaya :)

Kardeşin annen dahi olsa bırak onlar seni düşünsün. Gelen de eli boş gelmez zaten merak etme hazırlık yapacağım diye uğraşıp kendini yorma. Kendine hazırlık yap. Bol sıvı almak için çorbalar pisir koy dolaba. Ödem suları hazırla koy kimyonlu falan sutun ve odemin için bosver kimin ne yiyeceğini de sen düşünme

bu yorumlara kesinlikle katılıyorum.

kendiniz yemek için ;
*pide harcı hazırlayıp pide yada lahmacun yaptırıp dolaba atmanızı kesinlikle öneririm.
*poğaça, börek, kurabiye yemek olmadığında kurtarıcı oluyor
*yayla çorbasını çok koyu şekilde yapıp sağlıklı kaplara koyup dolaba atıp, yiyeceğiniz zaman çıkarıp sulandırıp çorba yapabilirsiniz. (bu bana çok iyi gelmişti)
*kuru fasülye, nohut, kuru börülce bunları yine önceden haşlayıp dolaba atmanızı tavsiye ederim
bunlar gerçekten pratik oluyor.
Bebege gaz yapmaz mi ,bakliyat ;(

Ben tavuk haslayip suyu ile corbalik yada sade tavuk eti pilavlik, , sonra soganli kiyma ve kusbasi kavurup yemeklik , kiymadan cesitli köfteler , büyük marketlerden donmus karisik sebze , yesil fasulye donmus , bunlar bi süre götürür.

3. Doğumumu yapacağım ablamla annem gelecek 2. Ablam diğeri gidince gelecek diğer iki doğumumda da sağ olsunlar yemeğim temizliğin onlardaydı zaten sezaryenliyim yani bizde bir dea ailenin misafir olma durumu yok destek oluruz hep. Ama 20-30 gün sonra bebek görmeye gelen olursa açıkçası gelenler de bir şey getiriyordu getirmeyenlere su böreği falan alıp koyabilirsin yani hazır ikram et çok bişe beklemesin kimse gün yapmıyoruz ya 🤣

Valla hicbi şey koymadım buzluğa misafir için, çok kişi kabul etmedik zaten gelenlere de pastaneden bikac tatlı tuzlu kurabiye ve marketten de hazır kek kestik çaylarini da içip kalktılar 😂

dogumdan sonra gelenin yemegini de mi sen dusuneceksin?
bir zahmet gelen lohusaya geldigini bilsin ya dısaridan zıkkimlanip tok gelsin ya da elinde tepsiyle gelsin

Misafir ne hakla geliyor ya doğuran kadının başına.
Madem geliyor karnını doyursun da gelsin
Gelince de yarım saat otursun insan agirlayacak halimiz mı var

Bebege gaz yapmaz mi ,bakliyat ;(

Ben tavuk haslayip suyu ile corbalik yada sade tavuk eti pilavlik, , sonra soganli kiyma ve kusbasi kavurup yemeklik , kiymadan cesitli köfteler , büyük marketlerden donmus karisik sebze , yesil fasulye donmus , bunlar bi süre götürür.
ben çok dikkat etmedim. yapabilir ama tabi
ben farketmediğim için kendi yaptıklarımı yazmıştım :)

dogumdan sonra gelenin yemegini de mi sen dusuneceksin?
bir zahmet gelen lohusaya geldigini bilsin ya dısaridan zıkkimlanip tok gelsin ya da elinde tepsiyle gelsin
Görgüsüzluk almış yürümüş biz de sürükleniyoruz işte, bana üstüm kusmuk kaç gün uyumamışz, hatta yemek yiyemeyecek haldeyim yetişemiyorum, göğüslerimin acısndan kıyafet giyemeyecek durumdayım, x birisi evin derli toplu olsun gelen giden olur bak dedi, bende beğenmeyen gelmesin kimse kusura bakmasın dedim suratı attı, demek beğenmiyor olacak ki ayağı da kesildi, insanları böyle zamanlarda tanıyıp hayatımızda ki kişi listesini de böyle zamanlarda temizliyoruz 😂😂

Ha bu durum yaşayana özel amenna kimse birşey yapmasın ama gölge de edilmesin.

Back
X