Doğum Sonrası Karatay Diyeti

Ben emzirme bittimten sonra başladığım için sizi yanlış yönlendirmek istemem. Ama şunu söyleyebilirim ki bizim yaptığımız bir diyetten ziyade yaşam şekli ve bu şekilde beslenmem emziren bir anne için en uygun olanı. Çünkü sebze baklagil protein meyve hepsi var sadece bazıları ölçülü şekilde bazıları sınırsız. Bizde yasak olan şeyler zaten asla süt yapmayan şeyler. Ekmek mesela süt yapmaz. Makarna süt yapmaz. Pininç pilavı süt yapmaz. Şekerli ürünler bilinenin aksine süt yapmaz. Tüm terselirini yazayım et süt yapar balık süt yapar bulgur süt yapar soğan sarımsak lahana sütyapar bol su süt yapar peynir yoğurt süt ve ürünleri süt yapar zeytinyağı tereyağı vücudnuzun yağ ihtiyacını karşılar yeşil sebzeler süt yapar pastırma deli süt yapar. Diyet olarak yapmayacaksanız bile bu söylediklerime imkat etmeniz de yeterli olur.
Teşekkurler cok guzel detaylı cevap vermişsiniz. Ben daha önce karatay diyeti yaptım 10 kiloya yakın vermistim ve sonrasında ise o tarzda beslenmeye devam ettim. Taa ki hamilelige kadar, istahım cok açıldı ve emzirme döneminde de azalmadan devam etti. 10 gundür ekmek pilav makarna tuketmiyorum ama malesef beni tatli cok zorluyor.
Ben cok saglam emziriyorum butun gece emiyor 6.5 aylik
gunduz 2 corba kasigi ek gida disinda emiyor
Sutum su icmedigim zaman azaliyor ve kizim cok guzel kilo aliyor yani sutum yeteri kadar besleyici
Menulerimize de bakarsan oldukca besleyici saglikli gidalar tuketmeye calisiyoruz
Benim kizimda gece cok emiyor hatta gunduzden cok. Menuleriniz doyurucu gorünüyor evet peki takviye kullaniyormusunuz?

Teşekkurler cok guzel detaylı cevap vermişsiniz. Ben daha önce karatay diyeti yaptım 10 kiloya yakın vermistim ve sonrasında ise o tarzda beslenmeye devam ettim. Taa ki hamilelige kadar, istahım cok açıldı ve emzirme döneminde de azalmadan devam etti. 10 gundür ekmek pilav makarna tuketmiyorum ama malesef beni tatli cok zorluyor.

Benim kizimda gece cok emiyor hatta gunduzden cok. Menuleriniz doyurucu gorünüyor evet peki takviye kullaniyormusunuz?
Ara ara d vitamini kullaniyorumcok dusmustu toparladim simdi 2ayda bir alip bir sise iciyorum
Diger degerlerim iyi kolit im oldugu icin surekli takipteyim duzenli tahlillerim yapiliyor
Zaten iyi beslendigim icin ihtiyacim olmuyor

Bugün kahvaltı yapmadım şimdi akşam yemeği niyetine biraz kabak yemeği biraz ıspanak yemeği biraz yoğurt fıstık ve ceviz yedim 10 dk ip atlama 20 dk zumba 30 dk leslie yazmayı unuttum 1 muz 1 bardak süt

Aa dunden beri yazmamisim foruma kaptirdim kendimi
Aksam kurufasulye yogurt salata fistik sutlu kahve

Sabah yarim muz 2 yumurta
Kuruyemis peynir sutlu kahve

Kahvaltı 2 dilim çörek tereyağı biraz kuru üzüm peynir zeytin süt çay akşam yemeği sütlaç sulu köfte az kuru üzüm kızım rahatsız bugün stesten tansiyonum şekerim hepsi oynadı

Back
X