Doğum sonrası kilo verme! Hedef 57

Kızlar boğaz ağrım için taze zencefili çay yapıp içiyordum ama bakın ne buldum
“Zencefilin doğum sonrasında annenin emzirme döneminde, anne sütünü artırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır. Sindirim sistemini düzenler, hızlandırır, enerji verir.”
Alıntıladım sizin için. Hazır soğuklarda başladı çok faydası var için sizler de

Alıntı
Emzirme döneminde sağladığınız sütteki enerjinin büyük bir kısmı, yediklerinizden karşılanıyor. Aldığınız tüm enerji tam olarak süt enerjisine dönüşmüyor, çünkü vücut dokuları da bir miktar enerjiyi emiyor. Sağlıklı bir annenin günde ortalama 700–800 ml süt salgıladığı esas alındığında, emzirme döneminde günlük ortalama ekstradan enerji gereksinimi 750 kaloriyi buluyor. Bu miktarın 500 kalorisi yediklerinizden sağlanırken, 250 kalorisi hamilelikte depoladığınız yağlardan karşılanıyor.

Bu da emzirme sırasında aldığınız fazla kiloların, enerjiye daha hızlı dönüşmesine katkıda bulunuyor. Annelere sütlerini artırma konusunda şu önerilerde dikkat etmelidirler:

♦ Hızlı kilo vermeyi vadeden diyet ve ilaçları uygulamayın.
♦ Sütünüzü arttıran en önemli besin sudur. Günde en az 2,5 – 3 litre su içmelisiniz, çünkü sütün önemli bir kısmı sudur.
♦ Kalsiyumdan zengini olan süt, yoğurt ve peyniri düzenli olarak tüketmelisiniz. Her gün 1 adet yumurta veya 1 porsiyon etli sebze veya kurubaklagil yemeği yemeye özen göstermelisiniz.( Size gaz yapıyorsa , uzak durmalı, gaz yapmayanları diyete eklenmelidir.)
♦ A Vitamininden zengin havuç, yeşil yapraklı sebzeler, kayısı gibi besinleri, beslenme programınızda sık bulundurmalısınız.
♦ Vitaminlerin zengin bir kaynağı olan taze sebze ve meyveleri her gün düzenli olarak tüketmelisiniz.
♦ Yediğiniz yiyeceklerin besleyici değerini korumak ve özellikle anemiyi (kansızlığı) önlemeniz açısından,
yemeklerinizle birlikte çay içmemelisiniz.

Detoks suyu hazirlarken icine koyuyordum bende zencefili tekrar yapmaya başlıyım bende :) faydali bir bilgi oldu tesekkurler

Bende genel olarak nelere dikkat ettigimden bahsedeyim;
Oncelikle haftada 2 gun aletli pilates yapiyorum, aksamlari 5 ten sonra bisey yememege calisiyorum tabi emzirdikce acikinca bazen bisylere saldirabiliyorum
Tatliyla mucadele halindeyim beyaz ekmek uzun suredir tuketmiyorum zaten su icmeye calisiyorum bol bol, yemeklerin yaninda makarnaydi pilavdi hic lafini bile etmemeye calisiyorum bir misafirlikteysem once corba zeytinyağlı ve salatalarla karnimi doyuruyorum diğer şeylerden canim cekiyosa yarim veya 1 kasik alarak tadiyorum.. tabi bazen tak ediyor haftada 1 gun bozma gunum oluyor kendime izin vermezsem hepten bozuyorum sali gunleri tartilma gunum oluyor carsambalarida özgür gunum
Sirkeli su iciyordum hergun aslinda bu ara ihmal ettim tekrar baslicam ins. :)

Dün akşam
Ali nazik yedim ( yoğurtlu patlıcan üstüne kuzu eti)
Çiğnköfte servis etmişlerdi dayanamadım 2 tane yedim

GÜnaydınlarr
Bugün benim tartılma günüm
65.1 çıktım 500 gr vermişim. Az olsun bizim olsun demekki öyle ödem fln yokmuş bende kendime almışım
Kalıcı bi şekilde gütsin de kilolar hiç önemli değil sonuçta hedefim ayda 2-2,5 kg. Bu da haftalık hedefimi tutturmuşum demek oluyor
Bu sabah kahvaltıya gidicez. İrademi güçlü kıl yarabbimmm

Günaydın

Dün açık büfe kahvaltıya gittik. Tüm sağlıklı şeyleri doldurdum tabağıma ve zararlı hiçbir şey almadım kendimi tebrik ediyorum
Öğlen kuruyemiş yedim
Akşam pikniğe gitmiştik mangalda tavuk ve sucuk yedim ekmeksiz ayran içtim. Çok şükür en zor olan cuma akşamı ve cumartesi günüydü. Eşimle beraber atlatmış olduk. O dikkat etmeyince ben de yiyordum haftasonları. Beraberce yapınca çok daha fazla başarı sağlayabiliyorum. Umarım o da yılmaz da en azından yılbaşına dek bana eşlik eder. 2 ay kaçamaksız yaparsak zaten kolaylamış olurux vücut alışmış oluyor , diyette zor gelmiyor

Gelelim bugüne
Sabah bir bardak su ve günkurusu, kuru erik

Klasik kahvaltımı yaptım

Öğlen 2 mandalina, kaju, badem yedim

Şimdi taze zencefil ve ıhlamur demledim onu içiyorum koca bardak

Dün çok su içememiştim bugün içmeye çalışıcam. Dışarda olunca su rutinim çok bozuluyor

Akşam yemeğine henüz karar veremedim

Bu arada eşim başladığımızdan bu yana tam 3 kg. Verdi. Ah şu erkekler. Çok şanslılar kadınlara göre. Ben o üç kiloyu bir ayda verirsem sevincem ama onlar hemen veriyorlar. Büyük ihtimal çok fazla ödemi de vardı. Bakalım diğer ay ne kdr gidecek ondan. Hedefine 4 kg kalmış oldu onun. Şu an 81.5. Ama bence 75 olana dek durmamalı. Boyu 170 çünkü uzun değil.

17 kasım da annem gelecek. O zamana dek sağlıklı beslenmemi rayına oturtmam gerek. İyice alışmalı midem böylece önümde yediğinde canım çekmez. Habire ekmekler reçeller tatlılar... kadın sırf bunlarla besleniyor ama yemek nerdeyse hiç yemiyo. Ve benden 8kg daha zayıf . Çok sinir bozucu

Bende arada katılabilirim sana olur mu...... Yaşım 42 . 18 aylık oğlum var. Gec yaşta evlenip geç yaşta anne oldum. ... 63 kilo hamile kaldım. 75 kilo ile doğuma girdim. Sezeryanla doğum yaptım. Mecburi sebeplerden ötürü. Doğumda haberim yoktu doktor miyomda alınca toparlanmam cok zor oldu. Bebeğim hic emmedi. ( kanayan yaramdir ) Yazın 63 kiloya kadar indim ama soğuklar başlayınca 67 kilo oldum.68 hatta 69 kiloya çıktığımda oluyor. Canı sağolsun bebeğim doğduğundan beri sürekli ağlayan sürekli pacamda yapışık ikiz gibiyiz. Koalam o benim diyorum artık . Durum böyle olunca da ,yemek yapamadığim zamanlarda cok oluyor, ne bulursam onu yiyorum... Pratik olan şeylerde çoğu zaman kilo yapiyor malesef. Ama artık yeter ben 55-57 kilo olmak istiyorum. Boyum 160 cm......hani şöyle bazen insan vazgeçmek istiyor. İşte o zamanlarda özellikle destek olacak yol arkadaşına ihtiyaç duyuyor.... Genelde geceleri müsait oluyorum nete girmek için...... Ne zaman bebeğim uyursa..... Gündüz elime konuşmak için bile zor telefonu alıyorum. Hemen almak için ağlıyor. Köşe bucak telefon saklıyorum. .....

Bende ayda 2-3 kilo verebilirsem ne mutlu.....
İnşallah veririz ..... ......

Merhaba yol arkadaşım. Bende gündüzleri rahat rahat giremiyorum foruma. Bebiş zamanımı çok alıyor. Akşamda kızım okuldan geliyor iyice zorlaşıyor her şey.
Benim iki haftam doldu çok şükür. Yılbaşına dek devam edicem. O gün bozucam doğum günüm diye. Sonra tam gaz devam edicem taa ki istediğim vücuda sahip olana dek.
Bence yaparız niye yapmayalım.
Hadi sende girebildiğin ölçüde yaz yediklerni falan. Aslında spor yapabilsek süper olurdu da kendimde o gücü bulamıyorum henüz

Prş ve Cuma günü akşam yemeğinde karabuğday ( greçka)pilavı ve etli kurıfasülye vardı. Sabahları aynı zaten.
(Not: karabuğday tahıl değil bitkidir)

Bugüne gelirsek
Sabah bol sucuklu yumurta yedim haftaiçinden farklı olarak. Öğlen sütlü filtre kahve içtim dışarda
Akşam da biftek ve salata yedim .
Çok mücadele verdim bozmamak için. Cafede kahve yanına pastalara bakadurdum ama yenilmedim
Akşam kızım cheesecake diye tutturdu. Yapmıcaktım ama ısrarlara dayanamayıp yaptım. Kızım ve annem yerken bakınırım artık napim
Ama bir gün mükafatını alıcam bu diyetin. O zaman aşırıya kaçmadan beslenerek her canımın istediğini yiyebilcem

Kilo bildirim günüm bugün
64,7 oldum. Bu hafta 400 gr gitmiş oldu. Olsun gitsin de bizim olsun. Acelem yok yaza daha çoook var. Hem daha kalıcı olur böyle az az giderse. hızla giden hızla geri gelir yoksa

Selamlar
Pazar günü kahvaltım omlet ve salatalardı
Bu sefer sucuk yok
Akşam yumurtalı pazı kavurma yedim bir de bal kabağı çorbası yaptım acılı ondan 2 kase içtim
Öğlen her zamanki gibi kurumeyve kuruyemiş yedim
Aralarda muz mandalina falan yiyorum

Pzt
Klask bir kahvaltı yaptım
Öğlen cennet hurması muz mandalina yedm
Aralarda çiğ kuruyemiş
Akşam kuzu külbastı bol salata ve brokoli yedim

Bu arada oğlumda süt alerjisi çıktı. Bazı gıdalar yasak artık bana
Süt ve tüm süt ürünleri yasak
Dana eti yasak
Bundan sonra kuzu yemem gerekiyor
Kahvaltıdan peyniri çıkarıyorum artık

Merhabalar
Sabah kahvaltıda
bikaç çeri domates
1 küçük salatalık
Yulaflı ekmeğim bir dilim
4 zeytin
2 yumurta
2 günkurusu kayısı içine ceviz
Bikaç badem yedim

Öğlen zencefilli çay içtim yanına cennet hurması ve bir ufak muz yedim

Akşama
Yeşil mercimek ve kuzu ciğer var yanına da bol salata
Ciğeri unsuz kavurcam , mercimeğe de erişte eklemedim
AKşam bir dilim daha ekmek yerim ciğerle

Bu sabah kahvaltım yne aynıydı
Öğlen yeşil mercimek yedim yanında da cennet hurması
Akşam balık ve salata yiyeceğim

Artık iyice alıştım canım sağlıksız şeyler istemiyor. Zaten istese de yiyemicem süt alerjisi sebebiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…