canım nasıl zayıfladın kac ay ıcınde verdın bu kıloları nasıl bı dıyet uyguladın anlatırmısın sayfalar karısık gozunuyor bende anlattıysan bıle gormedım kusura bakma lutfen beklıyorum cevabını ben de 59 kılo ıle hamıle kaldım 85 ıle dogum yaptım kızım 9 aylık ancak 69a ınebıldım emzırmıyorum da bana da önerilerini beklıyorumm kıyafetlerım uzerıme olmuyor kendımı cok kotu hıssedıyorum aynaya bakınca lutfen bıldıklerını bızımle paylas
canım selam,
kusura bakma tatil dönüşü mesajlara yeni cevap verebiliyorum..
evet önceki sayfalarda anlatmıştım,biz birara bir grup burada epey faal yazıyorduk,o da bizi motive eden önemli şeylerden biriydi.
öncelikle kafanda kesinlikle bitirmen ve spor yapman gerekiyor, ben haftanın her günü 1 saat tempolu dışarıda,evde ise 40 dk. koşu bandında 5,5 hızla yürümüştüm.Şimdi haftada 4 güne düşürdük yürüme olayını.
yaptığım diyet aşağıda,eğer spor ile desteklersen ve iradene haki,m olursan iyi sonuç alacağından eminim
sevgiler,
Diyetisyen saatlerini benim yemek yediğim saatlere göre ayarladı ama siz kendi saatlerinize göre organize edebilirsiniz

Önemli birşey daha : benim kan tahlili sonuçlarımda şekerim,ürem,ürik asitim normal ama kolestrolüm biraz yüksek çıktı, dolayısıyla aşağıdaki diyet bu değerlere göre hazırlanmıştır, bilginiz olsun.
KALKTIĞINDA 1-2 su bardağı ılık su (mide sorunu yoksa içine yarım limon suyu sıkılacak)
SABAH 08.30-09.00
-Açık çay (şekersiz)
-1 kibrit kutusu beyaz peynir
-5 zeytin VEYA 2 ceviz VEYA 1 haşlanmış yumurta (yumurta sadece haftada 2 gün yenebilir)
-domates,salatalık,biber (sınırsız)
-1 ince dilim kepekli ekmek
KUŞLUK 10.00-11.00
1 Porsiyon meyve
porsiyondan kasıt: 1 küçük boy elma,1 küçük boy portakal,2 küçük boy mandalina,1 adet yerli muz, yarım adet çikita muz,1 adet incir,12 adet kiraz,14 adet vişne,yarım ortaboy greyfurt,15 adet iri üzüm,6 adet yeni dünya,5 adet kırmızı erik, 10 adet yeşil erik,6 adet büyük boy çilek, 1 küçük boy şeftali,1 küçük boy armut, yarım ortaboy ayva,yarım küçük boy nar,1 ince dilim karpuz,1 ince dilim kavun,1 adet kivi,1 ince dilim ananas, yarım ortaboy avokado, 1 adet kuru incir,3 adet kuru kayısı ya da 2 adet havuç.
bunlardan birini seçerek ara öğününü yapıyorsun.
ÖĞLE 13.00-13.30
-6 yemek kaşığı dolusu sebze yemeği
-1 su bardağı yoğurt VEYA ayran VEYA cacık
-bol salata (yağsız olacak,nar ekşisi az miktarda kullanılabilir,limon serbest)
-1 ince dilim kepekli ekmek
İKİNDİ 16.00
yarım paket etiform VEYA 1 adet susamsız galeta VEYA 2 adet grissini VEYA 2 etimek VEYA 2 adet petibör bisküvi VEYA 1 porsiyon meyve
AKŞAM 19.00-19.30
-3 köfte (90 gr) VEYA 1 tavuk budu (150 gr) VEYA yarım tavuk göğsü VEYA 9-12 adet tavuk,kuşbaşı et VEYA 1 ortaboy balık (150 gr) VEYA 120 gr ton balığı VEYA 2 küçük boy biber dolması VEYA 8 adet sarma VEYA 12 yemek kaşığı kurubaklagil (ETLER kesinlikle ızgara ya da haşlama pişecek, yağsız olacak)
-bol salata
-1 ince dilim kepekli ekmek VEYA 1 kepçe çorba VEYA 3 yemek kaşığı bulgur pilavı
GECE 21.00-21.30
-1 su bardağı süt (şekersiz,tarçınlı)
-1 porsiyon meyve.
İşte bu kadar :)
Bu arada, önemli, sebze ve etlerin yerlerini değiştirebilirsin..mesela birgün gündüz sebze akşam et yaptıysan, ertesi gün gündüz et,akşam sebze yapabilirsin.
Veeee en önemli şeylerden biri de klasik : günde en az 2 litre su. Eğer suyu az içtiysen, yerini bitki çayları ile doldurabilirsin, tabii şekersiz içmek şartıyla

Bir de günde en az 1 saat tempolu yürüyüş yapmak gerekiyor, kilo kaybı 2 katına çıkıyor.
Perşembe günü 1 haftam doluyor,kontrol günü, o gün dönüşte topicte sizlerle paylaşırım ne kadar kilo verdiğimi..