Kayınvalıdenızı guzellıkle gonderın bence kırmadan..Merhabalar. Yeni doğum yaptım sezaryenden sonraki gün eve geldik. Bnm ağrılarım vs vardı oturup kalkamiyorum bir yandan bebeğimi beslemek istiyorum bir yandan ağrılar. Sutum yok eşim sen kafaya takıyorsun ondan olmuyor sutun fln dedi. Sonra bn mama verelim dedim bebeğe ac kalmasın diye eşim ve kv yok mamaya alışmasın sanki ben sutum var da emzirmek istemiyormuşum gibi davrandılar bana. Yanı ben bu konuda bunlara açıklama yapmak zorunda kadim tuhaf bir şekilde.
Yine dogumdan sonraki 2. Günde eşim bana bebekle ilgilenmiyorsun başkasının çocuğu gibi davranıyorsun dedi. Kvalide de ayninsekilde bazı kelimelerden bu anlamı çıkardım. Neyse tabi ben eşimin söylediklerine karşılık verdim. Size mi kaldı benm bebekle nasıl ilgileneceğim fln dedim. Yeni doğum yapmış daha 2 günlük anne olan birine böyle konuşulur mu diye söyledim..
Sonra özür diledi gitmiş pasta fln almış.
Ama ben eşimin bu davranışlarını affetmiyieum hic onunla konuşasım yok bütün ilgim zten bebekte şu an. Kendimi ona aşırı uzak hissediyorum. En çok ilgiye ihtiyacım oldgu zaman da böyle konuşmalar duymak beni üzdü.
Olmayan sutu icat etmeni bekliyorlar galiba bunlara bakıp bebeğinizi aç bırakmayın. Daha yeni olduğu için göğüs ucunu zor kavriyordur sezeryan doğum süt zor gelir . Ağrın var lohusasin zor bir süreç daha tazecik 2 günde ne yapmanı bekliyorlar. Yeterince ilgi gösterdiğine de eminim ... hiçbirine taviz verme hassasiyet gösterecekleri vakitte ağızlarından çıkanlara dikkat etsinler .Merhabalar. Yeni doğum yaptım sezaryenden sonraki gün eve geldik. Bnm ağrılarım vs vardı oturup kalkamiyorum bir yandan bebeğimi beslemek istiyorum bir yandan ağrılar. Sutum yok eşim sen kafaya takıyorsun ondan olmuyor sutun fln dedi. Sonra bn mama verelim dedim bebeğe ac kalmasın diye eşim ve kv yok mamaya alışmasın sanki ben sutum var da emzirmek istemiyormuşum gibi davrandılar bana. Yanı ben bu konuda bunlara açıklama yapmak zorunda kadim tuhaf bir şekilde.
Yine dogumdan sonraki 2. Günde eşim bana bebekle ilgilenmiyorsun başkasının çocuğu gibi davranıyorsun dedi. Kvalide de ayninsekilde bazı kelimelerden bu anlamı çıkardım. Neyse tabi ben eşimin söylediklerine karşılık verdim. Size mi kaldı benm bebekle nasıl ilgileneceğim fln dedim. Yeni doğum yapmış daha 2 günlük anne olan birine böyle konuşulur mu diye söyledim..
Ama ben eşimin bu davranışlarını affetmiyieum hic onunla konuşasım yok bütün ilgim zten bebekte şu an. Kendimi ona aşırı uzak hissediyorum. En çok ilgiye ihtiyacım oldgu zaman da böyle konuşmalar duymak beni üzdü.
Merhabalar. Yeni doğum yaptım sezaryenden sonraki gün eve geldik. Bnm ağrılarım vs vardı oturup kalkamiyorum bir yandan bebeğimi beslemek istiyorum bir yandan ağrılar. Sutum yok eşim sen kafaya takıyorsun ondan olmuyor sutun fln dedi. Sonra bn mama verelim dedim bebeğe ac kalmasın diye eşim ve kv yok mamaya alışmasın sanki ben sutum var da emzirmek istemiyormuşum gibi davrandılar bana. Yanı ben bu konuda bunlara açıklama yapmak zorunda kadim tuhaf bir şekilde.
İlk üç gün sütüm gelmemişti. İkinci veya üçüncü gün akşam 10 cc mama vermiştim sadece. Sonra da geldi zaten başka vermedim. Evet bebeğin devamlı kucakta memede olması sütün gelmesini kolaylaştırıyor. Bana da devamlı emzir emzir demişti annem ve kv, çok kızmıştım o zaman. Ama sonra 2 yaşa kadar emzirebildim, 9 ay sonrası işe dönmeme rağmen sütüm bitmedi. Sinirlenmek lohusalığın doğasında var ama büyükleri de dinlemek lazımSüt yoktur gibi düşünmeyin memede kalsın bebeğiniz, o öyle emip dururken süt gelecek ilk günler farklı bi süt geliyor onu sıkıp anlamanız imkansız, dokuz ay karnınızda büyüyen bebenin ihtiyacı olan süt mutlaka o memelerde vardır. Ben bu mantıkla mamasız sadece anne sütüyle büyüyen bebekler büyüttüm.
İlk üç gün sütüm gelmemişti. İkinci veya üçüncü gün akşam 10 cc mama vermiştim sadece. Sonra da geldi zaten başka vermedim. Evet bebeğin devamlı kucakta memede olması sütün gelmesini kolaylaştırıyor. Bana da devamlı emzir emzir demişti annem ve kv, çok kızmıştım o zaman. Ama sonra 2 yaşa kadar emzirebildim, 9 ay sonrası işe dönmeme rağmen sütüm bitmedi. Sinirlenmek lohusalığın doğasında var ama büyükleri de dinlemek lazım
Burada kv mama verme demiş , konu sahibi de kızmış ya ona istinaden dinlemek lazım büyükleri dedim. Mama ver diyen nineler duymamıştım açıkçasıBen de konusahibinin aksine ilk bebeğimde mama ver baskılarıyla mücadele etmiştim, doğum öncesi hazırlık kursuna gitmiştim ısrarla sütümün olduğunu düşündüğümü söylüyordum ilk bikaç gün, midesine bişe gitmese bezini ne çıkartıyor demiştim, kayınvalidemle bildiğin savaşmıştım, eşim destek olmasa mama verebilirdim o güveniyordu bana, sonraları bikaç aylık olunca ayda birer kilo alınca kayınvalidem özür dilemişti sen haklıymışsın diye, her büyük de doğrusunu bilmiyor ne yazık ki
Bu arada ben de 2 şer yıl emzirdim iki çocuğumu da , size de maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?