• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sorunsalı:(

Hangisi daha iyi bir seçenek

  • Kv gelsin

  • Tek başınıza üstesinden gelin


Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Hepinize teşekkürler fikirleriniz için. Eşim babalık iznine ayrılacak yani 10 gün yanımda olacak. Sanırım insanlar beni çok korkuttu kendi kendinize olmaz yanınıza biri gelsin diyorlar ama kv gelmesin diyorlar herkes bir yorum yapıyor ben de ikk bebek olunca korktum birazcık hiç deneyimim yok eşime de çok fazla yüklenmek istemiyorum. Ped değiştirme işine gelince kv nin yapmasındansa eşimi tercih ederim ama onun da benden soğumasından çekiniyorum açıkçası.

2 kere sezaryen doğum yaptım. Tüm pedlerimi kendim değiştirdim. İlk seferde hemşireler yardım etti o kadar.
 
Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Ben de o zaman annen gelsin sen babalık iznindeyken kalsın sadece dedim ama şimdi de herkes kv ile rahat edemeyeceğimi söylüyor.
Malum lohusalıkta insan çok hassas ve alıngan oluyor. Üstelik hasta bakımı gibi bakıma ihtiyacım olursa beni o şekilde görmesini istemiyorum.
Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan... Kimsesiz gibi hissediyorum aklıma geldikçe ağlıyorum hele lohusalıkta bir sorun yaşarsak sütümün kesilmesinden bile korkuyorum Allah korusun.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aynı sorunu yaşayan veya farklı fikirleri olanlar varsa... Biraz uzun oldu kusura bakmayın çok kafaya taktım.

Öncelikle sağlıkla kucağınıza almanızı temenni ederim.
Bu kadar abartılacak bir şey yok merak etmeyin. Normal şartlarda kimseye ihtiyacınız olmuyor, hele ki başka çocuk yoksa. Karışan yok görüşen yok.
Dolabınıza bir kaç hafta idare edecek şekilde yeme içme hazırlığı yapın, gerekirse eşiniz kayınvalidenizden getirsin.

Ben doğumdan sonraki 2 hafta yurtdışında olduğum için (doğumum orada oldu) eşim yoktu, annem vardı ama bebekle bir alakası yoktu, herşeyini ben yapmak istedim. Yemek yapmak zorunda kalmıyordum işte. Bebeğimle Türkiye'ye uçtuk tek başımıza, geldiğimde de eşim işe gidiyordu, yardım eden kimse yoktu. Normal doğum avantajı vardı tabi, sezaryen de nasıl olur bilmiyorum.
Sürekli kafanızda kendinize acıyıp ağlarsanız zor geçer. Onun dışında avantajları bile olabilecek bir durum:)
 
Bence en güzeli yalnız.Yardım yerine köstek olacaktır benden söylemesi.Siz zaten en fazla bir haftaya normale girersiniz, yemek olayını halledersiniz bir şekilde , kahvaltılık dışardan vs bir makine tutarsınız temizlikte olur biter.Kafanız rahat olur en azından.Ped olayına gelince hastanede ilk gün hemşire değiştiriyor zaten hem o anda o bölgeyi, kanamayı vs kontrol ediyor.Ettesi gün zaten kalkabildiğiniz için wc ped vs kendiniz hallediyorsunuz ve 3 . gün eve dönüyorsunuz.Evdede yatmıyorsunuz ev işi vs herseyei yapabişilirsiniz ağır kaldırmak yasak sadece.Hareket herzaman iyidir ameliyat sonrası daha çabuk iyileşmek istiyorsanız yatmamanızı tavsiye ederim,bana dr öyle söylemişti.
 
Bu kadar büyütülecek bir mevzu yok.

İlk doğumumda bebeğim 1 hafta küvezde kaldı, neler yaşadığımı ben bilirim.
Kayınvalidem zaten kendisi de farklı ağır bir ameliyat olmuştu o destek olamadı.
Annem yanımdadı ama genel anlamda annemden hiç birşey beklemedim, herhangi bir desteği olmadı.

2. doğumumda kayınvalidem ilk doğumda ameliyatlı olduğundan, herşeyi kaçırmış gibi hissediyordu, yanımda olmak istedi.
Ben de itiraz etmedim ama zıvanadan çıkarttı beni diyebilirim.
Olmasaydı daha iyiydi.

2 doğumumda sezeryan ile oldu, batikon konusunu anlamadım ben??
Batikona niye ihtiyaç duyuldu sizde??

Normal doğum eğer olacaksa, gerçekten ilk günü zaten ayağa kalkıyorsun, benim bir çok arkadaşım (normal doğum yapan) hemen ayaklandılar.
Sezeryan ile eğer ağrı eşiğin çok çok düşük değilse, herhangi bir problem yaşamayacaksın.
Gözün korkmasın sakın.
İnsan korkuyor, bilmediği birşey yaşayacağından, ürküyor ama gerek yok.
Sen ne kadar sakin ve metanetli olursan herşey senin için o kadar rahat geçecek.
Zaten bebeğini gördüğün an gözün hiç birşeyi görmeyecek inan...

Bebeğini 2 saatte bir emzirmen gerekecek.
Eşin bu anlamda bir kaç gün yanında olabileceğinden (babalık izni) sana destek verebilecektir.
Olmadı eşinden rica edebilirsin, bir kaç gün alabilirse yıllık izin kullansın, daha fazla yanında destek olabilir.
Zaten bir kaç gün içerisinde bebeğine ve durumuna adapte olacaksındır.

Benim ilk doğumum zorunlu sezeryandı, 2. doğumumda ilki sezeryan olduğu için sezeryan oldu.
Her iki doğumumda da rahat ayaklandım, sorunsuz doğum sonrası geçirdim.
Psikolojik olarak kendimi sağlam tutmaya çalışsam da ister istemez insan lohusalık döneminden etkileniyor.

Dünyanın en güzel mucizesini yaşayacaksın!
Stres ile değil, mutluluk ile karşılamalısın.
Kendini bu şekilde adapte etmeni tavsiye ederim.

Sağa sola kulak verme!
Kendi ihtiyaçlarını kendin belirleyip, kendi isteklerin doğrultusunda hareket et.
Seni üzecek herhangi birşeye de müsade etme....
Teşekkür ederim cesaretlendirdiniz beni. Dediğim gibi deneyimsizlikten dolayı insanlar sürekli akıl veriyor ve ben de başıma ne geleceğini bilmediğim için korkuyorum. Deneyimli insanlardan bunları duymak rahatlattı beni.
 
Ozellikle ilk çocuksa 40 gün birinin desteği bence önemli. Ben eşim ile bu süreci atlattım. Güya bana destekçi olacaktı olmadı ve ben benlikten çıktım. Uykusuzluk bir yandan açlık bir yandan. Anne olmaya alisamamak bir yandan. Beynimin ici bombostu. Bebeğim de sürekli ağlayan çok zor bir bebekti. Yani kv olmasın. Zaten zor anlasiyorsanız senin için daha zor olur. Ama yakın bir arkadaş, teyze abla kız kardeş herkes olabilir bu süreçte. Unutma o sana bakacak sen bebeğe bakacaksın. Yani yemek ve ev düzeni, seni uyandırma, çayını suyunu verme vb şeylerde sana yardımcı olacak biri. Sen de bebeği emzirwceksin. Yeni doğan bebek 40-45 dk civarı her 2-3 saatte bir uyanıp emer. Sonra gazini cikarir altını değiştirirsin tekrar uyutursun. Nereden baksan 1 saat sürüyor. Tekrar uyanmasına 1,5-2 saat var. O arada zaman cok hizli geciyor. huysuz veya kolik olursa sakinleştirmek onu yatıştırmak için sallamak emzirmek gibi türlü türlü şeyler demeyeceksin. Bu arada kucağında taşımaktan 45dk iki büklüm emzirmekten her yerin arayacak. O yüzden sana ne kadar iyi bakılırsa sen de o kadar dinç ve mutlu olacaksin. Ayrica sutun de bol olacak. İnşallah faydalı fikirler vermisimdir. Sağlıkla kavuşman dilegiyle
Canm aklimdakilericok guzel aktarmissin. Herkes esin de esin die tutturmus. Erkekler tum bunlaributun inceligiyle yapamaz. Yapiyo dienede pek inanmam acikcasi. O kadina faydali olabilecek her kimse o olmali yaninda.
 
Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Ben de o zaman annen gelsin sen babalık iznindeyken kalsın sadece dedim ama şimdi de herkes kv ile rahat edemeyeceğimi söylüyor.
Malum lohusalıkta insan çok hassas ve alıngan oluyor. Üstelik hasta bakımı gibi bakıma ihtiyacım olursa beni o şekilde görmesini istemiyorum.
Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan... Kimsesiz gibi hissediyorum aklıma geldikçe ağlıyorum hele lohusalıkta bir sorun yaşarsak sütümün kesilmesinden bile korkuyorum Allah korusun.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aynı sorunu yaşayan veya farklı fikirleri olanlar varsa... Biraz uzun oldu kusura bakmayın çok kafaya taktım.
Öncelikle hayirli dogumlar.. K.validenz ile gecmiste sorunlar yasandysa kendisinin gelişi ile daha cok gerilir ve hatta lohusayken cok daha zor günler gecireblrsinz zaten hassas olacaksiniz.Varsa ablaniz gorumceniz halaniz teyzeniz falan yardima gelse..yada annenizin rahatsizligi cok mu agir size destek olamayacak kadar degilse bi on gun de olsa gelebilir belki destege?
 
K.v daha oncede sorun yasamissiz lohusalik gibi bir donemde yasamaniz kacinilmaz.ben olsam istemezdim.esinizle halettmeye calsisn
 
Eger aci esigin cok dusuk degilse benim gibi,sezeryan ise amelyat sonrasi bence 1 2haftada eski haline donersin. Ben yerimden kalkamiyor,adim atmak icin ayagimi bile kaldramiyordum. Karnim gerildigi icin oturduysam kalkamiyordum. Ayaktaysam oturamiyordum. Wc benim icin felaketti hatta hastanedeki ilk gun ayiptir soylemesi annem wcye goturup donumu bile o cekmisti . Ben aglamakla mesguldum.. kendime gelmem 2ayimi almisti benim ..
Ama.. o halimde bile annem calistigi icin ve kv ile gorusmek istemedigim icin 5gunluk bebekle yalniz kaldim ve kendim bakabildim. Kizkardesim geldi gitti tabiki yardim etti ama o da tecrubesiz sonucta.. bence sadece baba yeterli size yardim konusunda. Insanin ozel mahrem alanlari oluuor o donemde. Bence kv olmasin evde. Rahat edemezsiniz..
 
erkekler çok gerizekalı bu konuda. bana en iyi destek olacak annemken kayın validem 40 gün bana yük oldu. bize yardımcı değil köstek oluyorlar sadece. ne çocuk tutmayı biliyorlar ne oyalamayı. sanki biz doğuştan uhrevi olarak ustaymışız gibi davranıyorlar.
 
Öncelikle hayirli dogumlar.. K.validenz ile gecmiste sorunlar yasandysa kendisinin gelişi ile daha cok gerilir ve hatta lohusayken cok daha zor günler gecireblrsinz zaten hassas olacaksiniz.Varsa ablaniz gorumceniz halaniz teyzeniz falan yardima gelse..yada annenizin rahatsizligi cok mu agir size destek olamayacak kadar degilse bi on gun de olsa gelebilir belki destege?
Annemin durumu ağır, onun dışında da herkes çalışıyor gel diyebileceğim kimse yok. Ben de son çare olarak kv kabul ettim o gelmezse gelebilecek kimsem yok. Teşekkürler iyi dilekleriniz için
 
Ozellikle ilk çocuksa 40 gün birinin desteği bence önemli. Ben eşim ile bu süreci atlattım. Güya bana destekçi olacaktı olmadı ve ben benlikten çıktım. Uykusuzluk bir yandan açlık bir yandan. Anne olmaya alisamamak bir yandan. Beynimin ici bombostu. Bebeğim de sürekli ağlayan çok zor bir bebekti. Yani kv olmasın. Zaten zor anlasiyorsanız senin için daha zor olur. Ama yakın bir arkadaş, teyze abla kız kardeş herkes olabilir bu süreçte. Unutma o sana bakacak sen bebeğe bakacaksın. Yani yemek ve ev düzeni, seni uyandırma, çayını suyunu verme vb şeylerde sana yardımcı olacak biri. Sen de bebeği emzirwceksin. Yeni doğan bebek 40-45 dk civarı her 2-3 saatte bir uyanıp emer. Sonra gazini cikarir altını değiştirirsin tekrar uyutursun. Nereden baksan 1 saat sürüyor. Tekrar uyanmasına 1,5-2 saat var. O arada zaman cok hizli geciyor. huysuz veya kolik olursa sakinleştirmek onu yatıştırmak için sallamak emzirmek gibi türlü türlü şeyler demeyeceksin. Bu arada kucağında taşımaktan 45dk iki büklüm emzirmekten her yerin arayacak. O yüzden sana ne kadar iyi bakılırsa sen de o kadar dinç ve mutlu olacaksin. Ayrica sutun de bol olacak. İnşallah faydalı fikirler vermisimdir. Sağlıkla kavuşman dilegiyle
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Çok faydalı oldu yorumunuz. Kv de gelse 40 gün kalmasını istemiyorum sadece ben ne durumda olacağım bilmiyorum ve hem bana hem bebeğe yetebilir mi eşim onu bilemiyorum. Kendimi topladıktan sonra ben idare ederim inşallah.
 
Öncelikle hayırlı olsun. Allah hayırlısı ile sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Ben kendi açımdan bakıyorum duruma. Birisiyle yaşadığım sorunları asla unutamam. Kırgınlık kalmasa bile hep aklımda kalır ve sürekli başka şeyleri buna bağlarım.
Diyeceğim o ki, o hassas halinizle rahat etmekten ziyade en ufak durum sizi şüpheye ve tedirginliğe düşürecek.
Bence kendinize bunu yapmayın. Çünkü bir sorun yaşayacak olursanız bu sizi, eşinizi ,kv yı ve çocuğu etkileyecek.
Bu benim düşüncem, umarım her şey sorunsuz geçer :)
 
hastanede esiniz kalsin yaninizda rahat edersiniz.kv evde dursun , yemek falan yapsin, hastaneden cikinca da bebegin zaten hayatini doldurcak, baska bisey dusunme dert etme, kv nin yaptigi yemegi ye keyfine ve cocuguna bak, 40 gun falan kimsenin yaninda kalmasina gerek yok, 1 hafta yeterli, iki dogum yaptim ilkinde 10 gun kaldi kv daha stresli idim. ikinci de kimse kalmadi hastanede de dahil kendim baktim ve sezaryen oldum. bebeginle ne kadar erken basbasa kalirsan o kadar iyi.
 
Boşverin bence eşinizle ikiniz mis gibi bakarsınız bebeğe.
Sorun yaşamışsınız zaten yine gelipte canınızı sıkmasın zira hassas ,alıngan olacaksınız zaten.
Bebeğe alışınca zaten herşey hallolur. Bebek uyuyunca yatarsınız yanına sizde uyur dinlenirsiniz. Eşiniz yemek hazırlar,en kötü ihtimalle kahvaltı yaparsınız ama huzurla yersiniz,karışan,konuşan olmaz tepenizde.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi
 
Maalesef gelebilecek kimsem yok bu yüzden ağlıyorum sürekli kimsesiz gibi kaldım diye. Bulunduğumuz yerde güvenebileceğimiz birkaç arkadaş dışında kimse yardıma gelmez. Onların da çocukları var bir noktaya kadar yardım edebilirler. Eve temizliğe gelecek bayan bile bulamadım.
Evet dogum da insanın insana ihtiyacı oluyor amaaa anlasamadigin birine değil. Temizlik şirketleri var netten ayarlayın geliversinler. Aynı şekilde 1 ay yardımcı da ayarlayın. Sözünüz paranıza geçer.
 
Hepinize teşekkürler fikirleriniz için. Eşim babalık iznine ayrılacak yani 10 gün yanımda olacak. Sanırım insanlar beni çok korkuttu kendi kendinize olmaz yanınıza biri gelsin diyorlar ama kv gelmesin diyorlar herkes bir yorum yapıyor ben de ikk bebek olunca korktum birazcık hiç deneyimim yok eşime de çok fazla yüklenmek istemiyorum. Ped değiştirme işine gelince kv nin yapmasındansa eşimi tercih ederim ama onun da benden soğumasından çekiniyorum açıkçası.
Hayır soğumaz niye soğusun yapmayın Allah aşkına. Hayat arkadaşlığı boyle birşey. Sezeryan doğum yaptım ilk 2 gün egilemedigim için ped değişimine esim yardim etti. Zaten sonrasında kendiniz hallediyorsunuz.
 
Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Ben de o zaman annen gelsin sen babalık iznindeyken kalsın sadece dedim ama şimdi de herkes kv ile rahat edemeyeceğimi söylüyor.
Malum lohusalıkta insan çok hassas ve alıngan oluyor. Üstelik hasta bakımı gibi bakıma ihtiyacım olursa beni o şekilde görmesini istemiyorum.
Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan... Kimsesiz gibi hissediyorum aklıma geldikçe ağlıyorum hele lohusalıkta bir sorun yaşarsak sütümün kesilmesinden bile korkuyorum Allah korusun.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aynı sorunu yaşayan veya farklı fikirleri olanlar varsa... Biraz uzun oldu kusura bakmayın çok kafaya taktım.
Anam sakın öyle bı hata yapma otur kendın bak bebegıne hele ki sorunlar yasamıssın özellerını tekrar mıllete anlatması yuksek ıhtımal. Ustelık belkı uslu olck bebegın bılemezsın benım kaynana doguma geldı de ne oldu devirdi totosunu yattı bunların cogu aynı bende daha töbe dedm sen sen ol cagırma derım
 
Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Ben de o zaman annen gelsin sen babalık iznindeyken kalsın sadece dedim ama şimdi de herkes kv ile rahat edemeyeceğimi söylüyor.
Malum lohusalıkta insan çok hassas ve alıngan oluyor. Üstelik hasta bakımı gibi bakıma ihtiyacım olursa beni o şekilde görmesini istemiyorum.
Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan... Kimsesiz gibi hissediyorum aklıma geldikçe ağlıyorum hele lohusalıkta bir sorun yaşarsak sütümün kesilmesinden bile korkuyorum Allah korusun.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aynı sorunu yaşayan veya farklı fikirleri olanlar varsa... Biraz uzun oldu kusura bakmayın çok kafaya taktım.

Bence annenden rica et bi kaç gunlugune idare edebilir. Sezeryanla doğum yaptım genel anestezi almıştım banyomu bile annem yaptırdı ilk eve geldigimde. Acı esigim mi düşük yoksa normal mi bilmiyorum ama egililip dogrilamiyodum ayaklarimi kenxi kenxime kaldirip uzatamiyodum oturunca Ilk 1 hafta. Bebeğimle kendim ilgilendim ama hep
 
Esiniz ses etmiyorsa esiniz yardimci olsun eger zamani olabiliyorsa..Kendinizi nasil iyi hissedecekseniz..
 
Back
X