Doğum ve arkadaşlarım

3 samimi arkaşım var . Bunlarla grup değiliz farklı yerlerden biri eski mahallemden, biri iş yerimden, birş de kurstan arkadalım. Hepsiyle de arkadaşlığımız yaklaşık 10 yıllık. 45 gün önce doğum yaptım. İkisi şehir dışında biri bnmle aynı ilde. Hepsi aradılar ama bir çiçek bile göndermediler. Özellikle aynı şehirde olduğum kişinin gelmesini beklrrdim. Eşimin arkadaşları hep geldiler ve bnmkilerden ses yok mahçup hissettim. Salonda eşimin arkadaşlarının yolladığı çiçekler duruyor. Bnmkiler kendileri gelcekmiş falan dedim ama aynı şehirde olduğum arkadştan ses seda yok alakasız konulardan mesajlaşıyoruz.
Ben mi lohusa kafasıyla büyütüyorum bilmiyorum o yuzden sormak istedim nasıl davranmalıyım?
Ben hiç böyle şeylere bozulmam.

Sırf bebek görmek için şehir disindan gelinmez ama aynı sehirdeki bence de gelmeli. Fakat daha çok erken. siz, bebek bı toparlansin gelir zaten. Açıkçası ben olsam hemen gelmelerini istemem. Arkadaşınız benim gibi düşünüyor olabilir.

Herhangi bir virüs bulastirma ihtimalinden dolayı kimsenin bebeğine büyümeden gitmem . Annenin isteyeceğini de düşünmezdim açıkçası. Aradıklarında söyleseydiniz keşke gelebilirsin çekinme diye . Belki cekinmislerdir benim gbi . Çiçek mevzusundan hiç hazzetmem mesela . Kimse bana çiçek gondermesin :) Bende göndermem . Hayırlı olsun bu arada ...

Ben de kimsenin bebeğine 2 3 aylık olmadan gitmiyorum. Belki öyledir.

Ben de aynı bu şekilde düşünüyorum. Bebeğim 3 4 aylık olmadan ziyarete gelen herkese sinir oldum ben açıkçası. Çiçek olayı da gereksiz geliyor şahsen..

En azından söylemesi gerekirdi 40 ı çıksın veya şu kadarlık olsun gelirim falan diye çok hassasım zaten şu aralar ince düşünüyorum sanırım

3 samimi arkaşım var . Bunlarla grup değiliz farklı yerlerden biri eski mahallemden, biri iş yerimden, birş de kurstan arkadalım. Hepsiyle de arkadaşlığımız yaklaşık 10 yıllık. 45 gün önce doğum yaptım. İkisi şehir dışında biri bnmle aynı ilde. Hepsi aradılar ama bir çiçek bile göndermediler. Özellikle aynı şehirde olduğum kişinin gelmesini beklrrdim. Eşimin arkadaşları hep geldiler ve bnmkilerden ses yok mahçup hissettim. Salonda eşimin arkadaşlarının yolladığı çiçekler duruyor. Bnmkiler kendileri gelcekmiş falan dedim ama aynı şehirde olduğum arkadştan ses seda yok alakasız konulardan mesajlaşıyoruz.
Ben mi lohusa kafasıyla büyütüyorum bilmiyorum o yuzden sormak istedim nasıl davranmalıyım?
lohusalıkla ilgisi yok arkadaşlarınız kendi hayatlarına fazla yogunlaşmışlar muhtemelen sandığınız gibi yakın arkadaş değilmişsiniz demekki bide böyle düşünün.

Çiçek yollamakta instagram icin yapılan bir eyleme dönüşmeye başladı artık.
"Bak bana bu kadar çiçek geldi" diye atılan storyler yuzunden anlamsız eylemler yapıyoruz milletçe.
Ziyaretinize gelsinler diye beklemenizi anlarım ama çiçek beklemek gereksiz bence
Çoğu kadın eşinden çiçek görmüyor.Siz arkadaş derdindesiniz. 😂

Çiçek yollamakta instagram icin yapılan bir eyleme dönüşmeye başladı artık.
"Bak bana bu kadar çiçek geldi" diye atılan storyler yuzunden anlamsız eylemler yapıyoruz milletçe.
Ziyaretinize gelsinler diye beklemenizi anlarım ama çiçek beklemek gereksiz bence
Sosyal medyayı aktif kullanan biri değilim bnm için çiçek vs seni düşünüyorum anlamına geliyor açıkçası ben gidemediğim doğumlarda mutlska tebrik için yollarım yakınlarıma. Doğumda yeni işte vs

17 gunluk lohusayim.
Lohusalikta minimum insan, maksimum huzur elde edildigini ilk bebegimden sonra kavradim.

Misal su an hali hazirda gelmeyen insanlar benimde kafama takiliyor (ki sizin gibi arkadas degil, baya can-kan dedigimiz ve gelmeyen insanlar) ama onceki seferde geldiklerinde yasadiklarimi dusunup, aman sil sunlari kafandan gelmeyenler sayesinde bebegim de hastalanmiyor diye dusunuyor ve mutlu oluyorum :)

Biraz polyanna olmayi ogrenmek gerekiyor :)

Sosyal medyayı aktif kullanan biri değilim bnm için çiçek vs seni düşünüyorum anlamına geliyor açıkçası ben gidemediğim doğumlarda mutlska tebrik için yollarım yakınlarıma. Doğumda yeni işte vs
bende çiçek göndermedim hiç
ama hediye alırım kıyafet vs
40 ın çıkmasını bekliyordur yakınındaki veya 2 3 ay geçsin diye bekliyordur hastalık vs den dolayı

17 gunluk lohusayim.
Lohusalikta minimum insan, maksimum huzur elde edildigini ilk bebegimden sonra kavradim.

Misal su an hali hazirda gelmeyen insanlar benimde kafama takiliyor (ki sizin gibi arkadas degil, baya can-kan dedigimiz ve gelmeyen insanlar) ama onceki seferde geldiklerinde yasadiklarimi dusunup, aman sil sunlari kafandan gelmeyenler sayesinde bebegim de hastalanmiyor diye dusunuyor ve mutlu oluyorum :)

Biraz polyanna olmayi ogrenmek gerekiyor :)
Biraz da eşimin arkadaşlarının gelmesinden dolayı takıldım sanırım. Sürekli onun arkadaşları gelip bir şeyler getiriyorlar ki o kadar yıllık samimiyetleri yok benimkiler ortada yok. Eşim arkadaşların vefasızlış hani nerdeler sen her şeylerine koştun demesin diye ben diyorum x inde şu işi varmış bebek şu kadarlık olunca gelcekmiş falan diye

Biraz da eşimin arkadaşlarının gelmesinden dolayı takıldım sanırım. Sürekli onun arkadaşları gelip bir şeyler getiriyorlar ki o kadar yıllık samimiyetleri yok benimkiler ortada yok. Eşim arkadaşların vefasızlış hani nerdeler sen her şeylerine koştun demesin diye ben diyorum x inde şu işi varmış bebek şu kadarlık olunca gelcekmiş falan diye

Derdinizi anladim zaten, bosverin elalem icin bahaneler yalanlar sokmayin evliliginize. Yaptiklari vefasizlik mi evet, o halde evinizde boyle anilabilirler.

Kendinizi uzmeyin siz :stop: :KK74:

Bebek şöyle 1 2 aylık olana kadar gelmemeleri doğrusu zaten.
Bebek büyüyecek siz iyileşeceksiniz.

Demekki düşüncesiz bı insan yapacak bişey yok.

Samimi Arkadaşım ve ben birbirimizin doğumlarında hastanede bekledik arkadaşlık budur bence
Diğerleri de sonrasında geldiler
Ben prensiben 40 icikmamis kimseye gitmiyorum önce arayıp tebrik ediyorum
45 . Güne gitmiş olurum mutlaka ama
Kısacası evet arkadaşlarınız ayıp etmiş

Valla biz de çok yakın arkadaşımıza üç hafta sonra mıydı neydi anca gidebilmiştik. O da anneme telde x’e gideceğiz inşallah arkadaşlarla dediğimde “hala gitmedin mi. Bir şey yapıp gitseydin ya bu zamana kadar durulur mu” demesiyle hızlandırdığım bir süreç sonunda oldu. Bazı insanlar böyle durumlarda ne yapılır bilmezler 🤷🏻‍♀️

Valla biz de çok yakın arkadaşımıza üç hafta sonra mıydı neydi anca gidebilmiştik. O da anneme telde x’e gideceğiz inşallah arkadaşlarla dediğimde “hala gitmedin mi. Bir şey yapıp gitseydin ya bu zamana kadar durulur mu” demesiyle hızlandırdığım bir süreç sonunda oldu. Bazı insanlar böyle durumlarda ne yapılır bilmezler 🤷🏻‍♀️
Ben de iyi niyetli yaklaşmak istiyorum ama üzülüyorum yine de

Çok haklısın benim arkadaşım gece eşimle beraber yanımda kalmıştı ertesi günüde altın takmaya gelmişti daha ben doğuma girmeden çiçekler gelmişti odaya. Arkadaşlığınızı gözden geçirin çok samimi olduğum bi arkadaşımda aramamıştı bile ki doğuma giderken hastaneye gelir belki diye ben onu aramıştım gelirim demişti. Onu tamamen sildim hayatımdan mesela arada aklıma gelir hala sinir olurum çok yakınımdı üstelik.

Back
X