dogum ve ben

NMB24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
2.908
4.975
48
Selam Arkadaslar,

öncelikle yazi hatam olursa özür diliyorum. Türkcem pek iyi degil.

9 aydir anneyim. ama dogumda yasadiklarimi bi türlü unutamiyorum. esim ikinci cocugumuz olsun diyor. ben kariyere baglayip istemedigimi söylüyorum.

hergün hergün cektigim aci düsünülür mü ki? oysa hani bebegine sarildiginda bütün acilar gidicekti? ben iki gün evde dogum sancisi cektim, her hastaneye gittigimde heyecandan sancim kesiliyordu. en sonunda evde kanamam oldu öyle aldilar beni dogum odasina. 3 saatde dogurdum ama artik agri kesici filan vermediler etki yapmaz diye. kafasi yolda kaldi, kramplar yüzünden artik ikinamadim ve ikinci ebe üzerime cikip karnima bastirdi oglum resmen icimden firladi. kaslarim cok sertmis bu yüzden her yerim yirtildi. 6 ay asiri agri cektim yeni yeni gecmeye basladi. ki alt kisimda o eski halimden eser yok. ben mu abartiyorum yoksa o ani böyle kötü hatirlamak dogal mi? birinin yeni dogurdugunu duydugumda dizlerimin bagi cözülüyor. gecicek dimi bu korku? siz nasil unuttunuz?

Yanliz degilsin canim , son gune kadar normal dogum dediler bana. Son gun acilmam vardi. Sanci yoktu. Suni sanci verdiler bana. Öldüm zanettim o an ve dogum odasi okadar kalabalikti ki korkudan bagramiyordum. 5 saat sanci cektirip ,karnima bastirip, sezaryana aldilar. Sonra iylesme sureci,dikisler v.s canimdan can gitti.
Simdi 3 bucuk yasinda kizim bir daha asla dogurmam diyordum. Ama simdi cocuk istiyoruz.
Senin yasadiklarin cok yeni. Bence evladin 2 yasina bi gelsin. Uzmanlarda saglikli gebelik 2 yıl dıyorlar:KK6:

Dogumum sezeryan di o kadar zor değildi iyidi ama ben sonraki kolik sancilarindan epeyce etkilendim :D ve sanırım ikinci çocuk hiç düşünmüyorum

Doğumda asla ikinci çocuğu yapmayacağım dediğimi hatırlıyorum ama acımı hatırlamıyorum. Tamamen silinmiş. Rahmim patlıyor gibi hissediyordum. O an bunu söylüyordum içimden. Ama sancının en ufak bir hissi yok şuan zihnimde. Çok zor bir doğum olmuş sizin doğumunuz. Zaten tramvatik bir durum doğum, üstüne bide ekler gelmiş. Genelde ikincisi daha kolay olur derler. Düşünürseniz, yardım da alabilirsiniz psikologtan.

Yaşadıklarının boyke etkılemesı gayet normal
Profesyonel destek al mutlaka

Selam Arkadaslar,

9 aydir anneyim. ama dogumda yasadiklarimi bi türlü unutamiyorum. esim ikinci cocugumuz olsun diyor. ben kariyere baglayip istemedigimi söylüyorum.

hergün hergün cektigim aci düsünülür mü ki? oysa hani bebegine sarildiginda bütün acilar gidicekti? ben iki gün evde dogum sancisi cektim, her hastaneye gittigimde heyecandan sancim kesiliyordu. en sonunda evde kanamam oldu öyle aldilar beni dogum odasina. 3 saatde dogurdum ama artik agri kesici filan vermediler etki yapmaz diye. kafasi yolda kaldi, kramplar yüzünden artik ikinamadim ve ikinci ebe üzerime cikip karnima bastirdi oglum resmen icimden firladi. kaslarim cok sertmis bu yüzden her yerim yirtildi. 6 ay asiri agri cektim yeni yeni gecmeye basladi. ki alt kisimda o eski halimden eser yok. ben mu abartiyorum yoksa o ani böyle kötü hatirlamak dogal mi? birinin yeni dogurdugunu duydugumda dizlerimin bagi cözülüyor. gecicek dimi bu korku? siz nasil unuttunuz?
Öncelikle gecmiş olsun
Herkesin yasadığın farklıdır ve ayrıca bıraktığı tesir de öyle. Bu kDar yogun hissediyorsanız gebelik düşünmeyin
Psikologa gidebilirsiniz.
Ben bunları yasamadım ama dogum ve Lohusalıktakı bu sıkıntılar bazı baska sorunları tetikleyebiliyor bence görmezden gelmeyin psikologa gidin

Doğumda asla ikinci çocuğu yapmayacağım dediğimi hatırlıyorum ama acımı hatırlamıyorum. Tamamen silinmiş. Rahmim patlıyor gibi hissediyordum. O an bunu söylüyordum içimden. Ama sancının en ufak bir hissi yok şuan zihnimde. Çok zor bir doğum olmuş sizin doğumunuz. Zaten tramvatik bir durum doğum, üstüne bide ekler gelmiş. Genelde ikincisi daha kolay olur derler. Düşünürseniz, yardım da alabilirsiniz psikologtan.

benim pislolog var 3 yildir ailevi sorunlar yüzünden. adam artik beni ciddiye almiyor herseyi sakaya vurdugum icin kakxkfbalanckd. erkek onada anlatsam ne anlicak

Kuzum travma halini almış senin için sanki. Ben de sezaryene girdim, artık çocuğu çıkarıp komple uyuttular, benim de pek iyi geçmedi. Acısını geçtim, boğularak ölüyorum sandım, pek dillendirmem bunu ama sen iyi hissedersin belki diye yazayım:

Doğumda belden aşağı uyuşturup aldılar, ben zaten korkuyordum, kesiyi atıp alırken çocuk yukarı kaçmış, zaten normal doğum yapamazmışım. Kas yapısı artı o korku gerginlik ile benim bebe ciğere kadar dayandı, doktor çekmeye çalıştıkça sallanırım, baskı geçecek korkma der bir yandan, bir yandan anestezisyene işaret çakar, nefes alamadım uzun bir süre tıkandım hık mık, oksijen mi bastılar o sıra yüzüme maskeyi dayadılar, çocuk çıktı yanağıma dokundurdular gördüm derken hayal meyal, beni komple uyuttular.

Sonra zaten o sallama-cekme vs vs onların et acısı çıktı, bir şey mi unuttular olm içeride gazlı bez, ne unuttular diye acıdan bi hallere girdimdi.

Hatırlıyorum, ama 15 ay önceki gibi berbat bir ruh hali ile değil... Sizin de zamanla geçecek, birileri ile konuşmak iyi gelir, burada bile yorumlar aldıkça hafiflersiniz.
Gerekirse psikolojik destek alın. İyi kötü hepimiz bir çeşit macera gibi atlatıyoruz.

Erkeklerin askerlik anısı, kadınların loğusalik hikayeleri bitmez derler :)

Son düzenleme:
Kuzum travma halini almış senin için sanki. Ben de sezaryene girdim, artık çocuğu çıkarıp komple uyuttular, benim de pek iyi geçmedi. Acısını geçtim, boğularak ölüyorum sandım, pek dillendirmem bunu ama sen iyi hissedersin belki diye yazayım:

Doğumda belden aşağı uyuşturup aldılar, ben zaten korkuyordum, kesiyi atıp alırken çocuk yukarı kaçmış, zaten normal doğum yapamazmışım. Kas yapısı artı o korku gerginlik ile benim bebe ciğere kadar dayandı, doktor çekmeye çalıştıkça sallanırım, baskı geçecek korkma der bir yandan, bir yandan anestezisyene işaret çakar, nefes alamadım uzun bir süre tıkandım hık mık, oksijen mi bastılar o sıra yüzüme maskeyi dayadım ar, çocuk çıktı yanağıma dokundurdular gördüm derken hayal meyal, beni komple uyuttular.

Sonra zaten o sallama-cekme vs vs onların et acısı çıktı, bir şey mi unuttular olm içeride gazlı bez, ne unuttular diye acıdan bi hallere girdimdi.

Hatırlıyorum, ama 15 önceki gibi berbat bir ruh hali ile değil... Sizin de zamanla geçecek, birileri ile konuşmak iyi gelir, burada bile yorumlar aldıkça hafiflersiniz.
Gerekirse psikolojik destek alın. İyi kötü hepimiz bir çeşit macera gibi atlatıyoruz.

Erkeklerin askerlik anısı, kadınların loğusalik hikayeleri bitmez derler :)

gecmis olsun. en azindan anormal degilmisim hissi veriyorsunuz hepinize tskler. doguran arkadaslarimin hepsi ayni hikayeyi anlattigindan kendimi anormal hissetmeye basladim. ayyy bebegimi kokladim o an bütün acilarim gitti bi ikinmayla cikti.

ikinci çocuğu yapmak zorunda değilsiniz ama isterseniz de sezeryan alternatifiniz var.
benim doğumum çooook kolay olduğu halde ikinciyi düşünmüyorum, herkes 3-4 çocuk doğurmak zorunda değil, aynı şeyi yeniden yaşamayacağınızı düşünürseniz daha kolay unutursunuz.

Selam Arkadaslar,

Ya bıde nasıl bakarsan oyle bılıyor musun

Bnm bır arkadasım var oyle hayatdolu ki
Dogum nasıl dedım
Ben olsam dusunmek ıstemıyrm neler yasadım bırbılsen dıye anlatırım
O şöyle dıyor, dogumda yan geldı oglum, patlarak cıktı dısarı, 40 tane dıkısım var, dr yenıden yaptı, eskısınden guzel oldu sorma dıyor :D modu boyle

Ya bıde nasıl bakarsan oyle bılıyor musun

Bnm bır arkadasım var oyle hayatdolu ki
Dogum nasıl dedım
Ben olsam dusunmek ıstemıyrm neler yasadım bırbılsen dıye anlatırım
O şöyle dıyor, dogumda yan geldı oglum, patlarak cıktı dısarı, 40 tane dıkısım var, dr yenıden yaptı, eskısınden guzel oldu sorma dıyor :KK70: modu boyle

hahhahaa benimkini yapamadilar onada sinir oluyorum. eskiden kendimi kassam imkani yok muayene bile edemezdi doktor. simdi ne kadar kasarsan kasim salap sup iki saniyede icimde ultrasyon aleti. esim fark yok diyor ama Yalannnnn söylüyor. sirf ben bu kadar takiyorum diye

gecmis olsun. en azindan anormal degilmisim hissi veriyorsunuz hepinize tskler. doguran arkadaslarimin hepsi ayni hikayeyi anlattigindan kendimi anormal hissetmeye basladim. ayyy bebegimi kokladim o an bütün acilarim gitti bi ikinmayla cikti.
Yok ya o cümle cok romantik
Çıkınca hersey bitmedi kolay mı bi insan çıkıyor içinden

hahhahaa benimkini yapamadilar onada sinir oluyorum. eskiden kendimi kassam imkani yok muayene bile edemezdi doktor. simdi ne kadar kasarsan kasim salap sup iki saniyede icimde ultrasyon aleti. esim fark yok diyor ama Yalannnnn söylüyor. sirf ben bu kadar takiyorum diye
Canim senin derdin başka vajinan çok genişledi yırtildi eskisi gibi dar diil diye uzuluyorsun
anne olmak kolay değil yapcak bişi yok
çok istiyosan estetık ameliyat yapıyorlar eskisinden iyi oluyormuş

İki zor normal doğum yaşadım. Ancak ikisini de sizin ki gibi hatırlamıyorum. Demek ki zorun da zoru varmış. Tek hatırladığım doğumlardan sonra çektiğim kabızlık ve basur. Çünkü bebek doğduğu anda doğum sancim bitti geçti ama diğer durumum aylar sürdü. Çocuklarımı bile sevemedim doğru düzgün acıdan. Düsünmeyin çok ama. Sağlıklısiniz sonuçta değil mi? Bebeginiz de iyi, eli ayağı düzgün. Kafanızı meşgul edecek ufak hobiler edinin. Bol bol yürüyün bebeği bebek arabasına koyup. Hayat devam ediyor.

Bu konuda teselli verebilecek en son kişiyim sanırım. 2 ay önce ikiz doğurdum. Düşündükçe hala tüylerim diken diken oluyor. Hadi bakalım bundan sonra da iki erkek olur ehehe diyenlerin ağzına kürekle vurasım geliyor. Tek bildiğim geçecek. En azından bir kısmı.

İki zor normal doğum yaşadım. Ancak ikisini de sizin ki gibi hatırlamıyorum. Demek ki zorun da zoru varmış. Tek hatırladığım doğumlardan sonra çektiğim kabızlık ve basur. Çünkü bebek doğduğu anda doğum sancim bitti geçti ama diğer durumum aylar sürdü. Çocuklarımı bile sevemedim doğru düzgün acıdan. Düsünmeyin çok ama. Sağlıklısiniz sonuçta değil mi? Bebeginiz de iyi, eli ayağı düzgün. Kafanızı meşgul edecek ufak hobiler edinin. Bol bol yürüyün bebeği bebek arabasına koyup. Hayat devam ediyor.

cok sükür mutluyum, saglikliyiz. bebegimi her kucakladigimda icim kipir kipir. gün zaten su gibi akip gecio. temizlik, yemek... günde 2-3 saat yürüyorum köpegim sagolsun. oglumu yüzme kursuna götürüyorum ama hic olmadik anda hep yine hep cigliklarimi duyuyorum resmen. esimin nefes al nefes al diisi. korku filmi gibi resmen. bi kac daha bekliim gecer belki. alti ay cok agri cektim belki ondandir. korkudan aylarca silinemedim bile.

Bu konuda teselli verebilecek en son kişiyim sanırım. 2 ay önce ikiz doğurdum. Düşündükçe hala tüylerim diken diken oluyor. Hadi bakalım bundan sonra da iki erkek olur ehehe diyenlerin ağzına kürekle vurasım geliyor. Tek bildiğim geçecek. En azından bir kısmı.

Allah anali babali büyütsün. umarim en kisa zamanda unutursun...

Back
X