Doğum ve misafir

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
35 haftalık hamileyim. Yaklaşık 4 "hafta sonra doğum olacak. Eşim de ben de görev sebebiyle buradayız. İkimizin memleketi de değil. Annem ve babam yanımda. En yakın akrabalar 12 saat uzakta. Doğuma eşimin annesi gelemez büyükbaş hayvanları var. Ama babası, iki ablası, ablasının çocuğu, benim teyzem, kuzenim gelmek istiyorlar. Ben kesinlikle istemiyorum. Çok sıkıntı olacak çünkü. Evde kedim de var. İyice stres olacağım. Eşim, annem zaten yeter. Bu insanlara gelmeyin nasıl denir.

Herkes doğum anına odaklanmış durumda. Net tarih bekliyorlar. Şu gün desem herkes hemen bilet alacak. Tuvalet vs sıkıntı olacak. Kırmadan nasıl söylenir?

Bizim insanımız bi tuaf cümbür cemaat gelmeye bayılırlar belki yuruyemicen sezeryanlo dikişli olacan herseyde ayıbı bilirler gelin doğum yapınca bilmezler eşin söylesin ablasına
Ev hiç müsait değil. Dubleks ama yatacak yerler ve tuvalet yukarıda. Herkes tek katta tuvalete gidecek vs

Herkes doğum anına odaklanmış durumda. Net tarih bekliyorlar. Şu gün desem herkes hemen bilet alacak. Tuvalet vs sıkıntı olacak. Kırmadan nasıl söylenir?

eltim dogumdan once dedi,
annem gelecek doguma (iste atiyorum on gun kalacak).
siz de (kayinvalidem ve diger kardesler yani biz), onlar gidince gelin

hic sorun olmadi, kimse kirilmadi, herkes de rahat etti, tabi insan yeni doganken gormek sitiyor da uzaktan gidilince mecburen kalindigi icin en iyisi programi ev sahibinin yapmasi.

Doğum tarihini söylemesem önceden, doğurup iki hafta sonra mı söylesem ki.
Laftan anlamayacak kişilerse öyle yapın diyeceğim de daha sonra sorun yaşamaz mısınız? Kayınvalidenize söyleyin. Anne ben rahat edemem çekinirim, kendimi toparlayınca gelsinler diye. Hem kış, hem ortada birsürü salgın var. Yenidoğanın yanında o kadar yetişkinin ne işi var? Hatta eşiniz söylesin. Doktor şu salgın döneminde kimseyi almayın yanına dedi gibi. Eşinizde bitiyor olay. O söylesin. Siz de kendi tarafınıza söyleyin. Olmazsa anneniz söylesin.

Tamam ne güzel emrivaki yapmıyorlar. Size soruyorlar 1 hafta aralıkla tarih verin ..Artık onlar nasıl anlarlarsa anlasınlar onların bileceği iş..Açıkçası ben olsam gelmeyin demezdim bana değer vermişler kendilerince destek olmak istiyorlar.O yüzden öyle bir planlama yapardım.

Ev hiç müsait değil. Dubleks ama yatacak yerler ve tuvalet yukarıda. Herkes tek katta tuvalete gidecek vs
Kesinlikle kesinlikle gelmesinler. Tum beyin hucrelerinizi maksimum kapasitede calistirip gerekirse atomu parcalayacak enerji uretip bir caresini bulun. Kesinlikle gelmesinler. Not ; ben yandim eller yanmasin diyen bir uye

ne kadar acayip insanlar var yaa gerçekten bazen şaşıyorum Ev isterse saray olsun, lohusa olan evde cümbür comaat kalınmayacağını nasıl bilmezler aklım almıyor Bence kendi tarafınıza siz söyleyin.. Teyze ve kuzene diyin ki "teyze siz gelirseniz eşimin ailesi de gelecek evde birbirimizi bulamayacağız, Siz daha sonra gelin ki eşimin ailesine de gelmeyin diyebilelim" Eşinin ailesine de eşin söylesin artık nasıl söylerse kendi bilir..

Aynısını yasadım hem benm tarfım hem eşimin tarafı curcuna gibi olduk ne agrımı anladım ne lohusalıgımı basımı yastıga koyup uyuycam 30 kişi gelirdi odaya.aslında basta eşimle konustuk önce benm ailem gelecekti cünkü dogum zamanı anneme ihtiyacım olucaktı bana bakması için.ne yazıkki kayınvalidem anlamadı yine bildiginden sasmadı geldiler ve karmakarışık misafir doluydu ev hiç bi özelm kalmadı.

Havalar soguk salgin hastalik cok ,korkuyorum sorun yasamaktan, bebek dogsun toparlasin o zaman gelir gideriz diyin ,ben zaten logusa olucam sizinle ilgilenemem annemde yasli baba mi balskn misafir mi baksin diye acik acik soyleyin

Bu konuda en güzeli acik olmak. Kırılan kırılsın bunun icin kirilacaklarsa da kendileri bilir. Rahat edemem sadece anne babamı istiyorum deyin.

Ben doğum yaptığım gece hastanede gece rrefakatçi olarak sadece eşimle annemi istedim diye kvalidem resmen trip attı. Hiiç umurumda olmadi. Sanki insanlar zamanında kendi yaşadıkları zorlukları unutuyorlar. Destek olmak yerime kendi meraklarını tatmin etmek icin lohusayi ve bebegin sağlığını hiçe sayiyorlar. Bu durumda açıkça sözünü sakınmadan konuşmak en iyisi

Hastalık konusunda kirilmaca darilmaca olmaz, kırılan da benim umrumda olmaz.
Hicbirsey bebeğinizin sağlığı ve sizin sağlığınızdan daha önemli değil.
Apaçık söyleyin, herkesi 40 i çıkınca ağırlayacağız deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…