Doğum Yapan Anneler (Mart-2013)

ishal aşısı yaptıracakmısınız... 3. ayda yapılmalıymış.... rota çok tehlikeli bir virüsmüş ve yetişkinleri bile hastanelik, serumluk yapıyormuş...

iki marka var rotarix ve rotateq

ratarix de domuz dna sı olduğu için biraz tartışmalı...

İki doz kullanılan Rotarix her dozu 142.32 TL’den, üç doz kullanılan RotaTeq ise her dozu 114.01 TL’den satılıyor. Rotarix’in uygulaması 142.32 x 2 = 284.64 TL’ye, RotaTeq’in uygulaması 114.01 x 3 = 342.03 TL’ye mal oluyor.

Ben rotateq yaptırmayı düşünüyorum

Ben yaptırmadım, yaptırmayı da düşünmüyorum. Gerekli ve gerçekten çok tehlikeli olsaydı aşı takvimine eklerlerdi ve devlet karşılardı diye düşündüm. Bana aşı fiyatından da dolayı ticari amaçlı gibi geldi, milyonlarca liralık ihale ile alınan domuz gribi aşıları gibi.. Doktora da sordum, istiyorsan yaptır ama çok ta gerekli değil dedi. İshal eden onlarca virüsten bakteriden sadece biriymiş rota, çünkü. Yanlış düşünüyor olabilirim.Allah meleklerimizi korusun, ömür sağlık versin hepsine..

Ben yaptırmadım, yaptırmayı da düşünmüyorum. Gerekli ve gerçekten çok tehlikeli olsaydı aşı takvimine eklerlerdi ve devlet karşılardı diye düşündüm. Bana aşı fiyatından da dolayı ticari amaçlı gibi geldi, milyonlarca liralık ihale ile alınan domuz gribi aşıları gibi.. Doktora da sordum, istiyorsan yaptır ama çok ta gerekli değil dedi. İshal eden onlarca virüsten bakteriden sadece biriymiş rota, çünkü. Yanlış düşünüyor olabilirim.Allah meleklerimizi korusun, ömür sağlık versin hepsine..
en

ben ilk dozunu yaptırdm. 2.dozunu tmmz ayında yaptırıcam: aşı değil zaten agzından bir sıvı veriyorlar. Rota virusu cok kotu bir virus hanımlar. Bagısıklıgını guclendırmek için ve o viruse karsı vucutla savasabilsin diye.

Oğlum dokuz Mart doğumlu.sezeryenla dünyaya geldi.ilk günler emzirmede çok zorlandım.o emmek istiyordu ben emzirmek istemedim.çünkü emzirirken çok canım acıyordu.ama şükür o günleri atlattık ve bugünlere geldik.hiç mama falan vermedim hep emzirdim. Oğluşumun kilosuda gayet iyiymiş maşallah.

gezmelerdeydik tatlım yeni geldik :3: nasılsınız bebişler cici anneler :29: herşey yolundadır umarım :54: bu arada bebeği halaa dönmeyen var mı aramızda :26: tenbelmi kızım diye düşünmeden edemiyorum :5:

Hoşgeldiniz:21:
Biz gayet iyiyiz çok şükür sadece biraz fazla azgın kuduruk bir kızız..
Annesini çok yoruyor yemek yemek bile lüks oldu artık..
Yok çorbası, yok sebzesi yok meyvesi yok yoğurdu yok meyva suyu derken akşama kadar ben bi tostla geçirmiş oluyorum..
Yerimizde duramıyoruz hop orda hop burda fıkır fıkır..
Benim kız tam tur dönebiliyor..
Ama biz 21 şubat doğumluyuz..
:24:

benim biri 21 mart 2010 doğumlu, diğeri 15 mart 2013 doğumlu iki oğlum var.
büyük oğlum rota virüsü kapmıştı 1,5 yaşındayken aşı yaptırmamıştım, 3 gün hastanede yatmıştı, 3 kilo verdi o sırada, ikinciyede yaptırmadım aşıyı, gerek görmüyorum açıkçası, tek bir mikrop için hazırlanmış bir aşı çünkü. zorunlu aşılar dışında aşı yaptırmamayı düşünüyorum, çünkü aşıların içinde civa var koruyucu madde olarak, otizme neden oluyor bebeklerde, son 10 yılda aşılar yüzünden her 50 çocuktan biri a tipik otizmli. zorunlu aşılar dışında aşı tavsiye etmem bu yüzden.
bizim ufaklık tam tur dönüyo, emekleme denemeleri var şuan, ek gıdaya geçen varmı aranızda?

benim bebeğim tam tur yapamıyor daha.emekleme cabaları var ama arka arka kayarak gidebiliyor henüz.
çok konuşkan.acıkınca ma- ma-ma diye ağlıyo :)
sırt üstü dönemiyor ama 3 hafta dır oturmaya başladı.
şu an desteksiz baya bi oturuyo.
mama sandalyesinde çok güzel oturup mamalarını yiyiyo
ben sadece 2 ay emzirebildim.sütün olmadı doğru düzgün
o yüzden ek gıdalara erken başladık
2 haftadır düzenli kahvaltı, meyve, sebze-yoğurt, meyve, formül süt gece yatarken ve gece 2 kere formül süt içiriyorum.
ek gıdaya geçince sütü pek tercih etmiyor ancak zorda kalınca.
şimdilik yemekle aramız iyi,kaşık gelmeden ağızı açık bekliyo oğluşum :)

tek sorun gündüz uykularımız.
iki saatte bir uykusu geliyo yatırıyorum genellikle 1,5 - 2 saat uyuyo ama bazen 30 dakka sonra kalkıyo ve düzenini bozuyo bi ona takıyorum bu ara.gece de 8 de yatıyo sabah 7 de kalkıyo.10 gün önce uyku eğitimine başlladım.süper oldu.sallamadan pışpışlamadan kucakta taşımadan yatyağında kendiliğinden uyuyo,çok rahaat oldu.

çok yazdım ama son bir konu var.Siz ne zaman bebeğinizi kendi odasında yatırmayı düşünüyosunuz.benim kafam çok karışık.
geçen bir akşam ayırdım hiç bir sorun olmadı.kamerasını açıyoruz en ufak ses kıpırtıyı duyuyoruz ama duygusal olarak ta yanımda aynı odada yatmak istiyorum.kimi 6 ay diyo kimi 8 ay kimi uzmanda istediğiniz kadar diyo.siz ne yapacaksınız?

5 gün sonra 6 ayımızı dolduruyoruz bu arada :)

Son düzenleme:
benim bebeğim tam tur yapamıyor daha.emekleme cabaları var ama arka arka kayarak gidebiliyor henüz.
çok konuşkan.acıkınca ma- ma-ma diye ağlıyo :)
sırt üstü dönemiyor ama 3 hafta dır oturmaya başladı.
şu an desteksiz baya bi oturuyo.
mama sandalyesinde çok güzel oturup mamalarını yiyiyo
ben sadece 2 ay emzirebildim.sütün olmadı doğru düzgün
o yüzden ek gıdalara erken başladık
2 haftadır düzenli kahvaltı, meyve, sebze-yoğurt, meyve, formül süt gece yatarken ve gece 2 kere formül süt içiriyorum.
ek gıdaya geçince sütü pek tercih etmiyor ancak zorda kalınca.
şimdilik yemekle aramız iyi,kaşık gelmeden ağızı açık bekliyo oğluşum :)

tek sorun gündüz uykularımız.
iki saatte bir uykusu geliyo yatırıyorum genellikle 1,5 - 2 saat uyuyo ama bazen 30 dakka sonra kalkıyo ve düzenini bozuyo bi ona takıyorum bu ara.gece de 8 de yatıyo sabah 7 de kalkıyo.10 gün önce uyku eğitimine başlladım.süper oldu.sallamadan pışpışlamadan kucakta taşımadan yatyağında kendiliğinden uyuyo,çok rahaat oldu.

çok yazdım ama son bir konu var.Siz ne zaman bebeğinizi kendi odasında yatırmayı düşünüyosunuz.benim kafam çok karışık.
geçen bir akşam ayırdım hiç bir sorun olmadı.kamerasını açıyoruz en ufak ses kıpırtıyı duyuyoruz ama duygusal olarak ta yanımda aynı odada yatmak istiyorum.kimi 6 ay diyo kimi 8 ay kimi uzmanda istediğiniz kadar diyo.siz ne yapacaksınız?

5 gün sonra 6 ayımızı dolduruyoruz bu arada :)
Benim oğlum da 28 mart 2013 doğumlu Allah aşkına nasıl başardın kendi kendine uyutmayı ben herşeyi denedim ama yok uykudan yüzünü gözünü tırmalıyor, patlıycak ağlamaktan ama yok yine de uyumuyor hep ayakta sallanmak istiyor :(

Back
X