- 23 Şubat 2016
- 215
- 116
- 23
- Konu Sahibi Free madam
-
Istedigim tek basina bebegin sorumlulugunu almasi degil ki.sadece biraz dusunce istiyorum ve alaka.aksam gelir kizini sever oper tamam hoop bitti gorevi.ya bi nasilsin diye sorsa bana anlatacam ben de ne yasadigimi.ben deyince aliyor oyaliyor cocugu sadece.ben de onun lutfettigi zamanlarda 10 dakika duaa girip cikiuorum,bu cocugu tek yapmadim ama sorumluluk tamamen ben de.ya asiya gittik bugun doktorunuz kim diye sordu adam kafayi çevirdi bana bakiyo.bu kadar mi bilmiyorsun biseyi be adam.Sen annesi olduğun halde zorlaniyorsun, onun zorlanmasi cok normal, daha yolun çok başındasınız. Belki cekiniyordur korkuyordur bebekle tek ilgilenmeye.
Keske olsa da sakin sakin konussam.ben yapim geregi de acik acik herseyi anlatamam.isterim ki karsimdaki insan biraz olsun anlasin beni.yillarimi vermisim taniyorsa beni eger ne djrumda dugumu anlamasi gerekir.o yuzden konussam sakin.kalamam mizacim geregi sertim biraz.kalbini kirarim esimin.sonra da ben uzulurum.Bence tatlı tatlı konusunca anlasabilirsiniz eşinizle. O durumun farkinda oldugunu sanmıyorum. Babalik biraz sonradan geliyor erkeklere. Mesela benim babam hala cok korkar minik bebekleri tutmaktan, bizde bile tutamamıs dogru düzgün. Anneme yardım etmis tabi ev işlerinde ama bebekle ilgili sorumluluk korkutuyormus onu. Sanki bilemiycem ve cocuga bisey olacakmis gibi geliyor diyordu. Resimlerimizde bile belli kucagındayken yuzundeki korku ifadesi :)
Siz anlatin derdinizi eşinize güzelce. Sinirlenmeden tatli dille. Biliyorum zor, halen lohusasınız onun da etkileri var sizde. Ama sakince konusabilirseniz cözebilirsiniz bence.
Imkanınız varsa arada 1-2 saat annenize yada kv'nize bırakıp esinizle de vakit geçirin. Böyle böyle bağınız da kopmamıs olur hala flörtlesmeleriniz devam eder.
Sağlıklı uzun ömürler ayrıca prensese :)
O acidan dusununce cocuguma sesimi yikselttigim icin üzülüyorum ben de.ama bazen gucum kalmiyor inanin ki.kv yakin oturur ama evliligin basinda bizi aile olarak pek gormediler.hep yemege gelin caya gelin muhabbeti yaptilar.araya bu yuzden mesafe koydum,simdi cocuk olunca bunu da kullanip herseyime karismasini istemiyorum.yani kayınvalide 10 dklık mesafede daha yardımcı olabılrdı aslında sana,birde ilişkiniz nasıl bılmıyorum ama acaba senden cekınıpmı gelmıyo,yoksa dil ucuylamı bişeye ihtiyacın varmı diye soruyor bılmıyorum..
ama eger kendnı kötü hissettigin birgün olursa de gel anne diye işine karıstırmadan dedıgım gibi emzırıp ver ve gazını cıkarıp uyutsun sen işine bak duşunu al..vs..
birde canım ben çok bunaldıgımda şunu düşünürdüm bu bir süreç hep bebek kalmayacak,bende bu evde hep bu halde olmayacagım..o büyüyecek hayat normal akışına kaldıgı yerden devam edecek..
sana bir bebek emanet edildi ve gercekten daha cok küçük,sen bu dünyada onun melegi olarak ona yardım edeceksın hayata hazırlayacaksın,sana muhtaç şuan biraz büyüyünce bukadar yükleri kalmıyor çünkü...
ama bunun ikiniz içinde bir süreç oldugunu unutmadan ve geçecegini bilerek günleri geçirmenı tavsıye ederım..
bebeklerın işi daha zor,onlar hiçbirşeyle başetmeyi bilmiyorlar henüz anneleri olmadan:)
güle güle büyüt meleğini ve pozitif kalmaya çalış canım:)
Keske olsa da sakin sakin konussam.ben yapim geregi de acik acik herseyi anlatamam.isterim ki karsimdaki insan biraz olsun anlasin beni.yillarimi vermisim taniyorsa beni eger ne djrumda dugumu anlamasi gerekir.o yuzden konussam sakin.kalamam mizacim geregi sertim biraz.kalbini kirarim esimin.sonra da ben uzulurum.
Canim aynı şeyleri yaşadım oğlum şuan 10 aylik merak etme minigin 5 aylik olunca baba olduğunu anlayacak erkekler bizim gibi değil...Kizlar selam,
Evimdeki bocek istilasindan buradaki.arkadaslarin fikirleriyle az cok kurtuldum sayilir.tekrar tesekkur ederim herkese.
Gelelim asil meseleye..
Kizim bir aylik oldu bugun,onun ailemize katilacagini ogrendigimiz gun içimizden gelen heyecan ve cosku seli yerini dinginlige ve sessizlige birakti.esim aksamlari eve gelince binvir zahmetle hazirladigim yemegi yiyip haberlere bi bakayim diye salona gecer.sanmayin ki tv izlesin.elinde telefon surekli bi araba sevdasi derdinde.yillardir bu boyleydi ama dogumdan sonra iyice bana batar oldu.zaten benim gunduz ve geceleri canim cikiyo bebekle ilgilenmekten.soylemesem biraz ilgilen ben yemek yiyim banyoya gireyim diye orali degil.ama sevmeye gelince agucuk agucuk hesabi.aglayinca da 'al annesi seni istiyo'
Hayir efendim! Beni felan istemiyor cocuk.kucaginda tuttugu yatim saattir ama yorulmustur beyfendi,eee biz anneler ne yapalim gece gunduz bizimle.
Gecen gece de ben gidip salonda yatayim uyuyamam dedi.
Ben de ' ee ne yapalim yani ben de uyuyamiyorum ya sizip kalirsam ya biseye ihtiyac olursa nasil seslenecegim sana' dedim.
E ama ben yarin ise gidiyorum uykusuz olurum dedi. Ben de git nereye gidersen yat uyu deyince gitmekten vazgecti sagolsun,lutfetti.
Zaten kuafore gidemiyorum kendimden gectim kaslarim bogazici koprusu gibi birlesti nerdeyse.sac bas daginik,evime ve kendime vakit ayiramiyorum,10 dakika dusa girsem hazine bulmus hibi seviniyorum
Kizimin uyudugu zamanlarda da olan bisey yok ne muhabbet var ne flortlesme.elde telefon hep ayni...
Ben boyle hayal etmemistim ya,o kadar doluyum ki bazen kizim uyumayinca huysuzlaninca ona bagiriyorum,sonra da vicdan azabindan oluyorum.ama bittim ya kendimi hic bu kadaf degersiz gormemistim hayatim boyunca.deli divane asik oldugum adam gitti yerine sanki tanimadigim biri geldi.eve gelir gelmez sen nasilsin demek yok.sadece kizim nerde,ne yapıyor diye soruyor.ah keske sorunun sonunda da gercekten bi ihtiyaciyla ilgilense.niye aglar diye bana soruyor.sen bastan duzgun ilgilensen neden agladigini zaten bileceksin,aglayinca da anne kucagina vermek yerine gazi oldugunu,altini pislettigini anlayacaksin.
Logusayim hala,cogunuz gecer diyecek ama inan iz birakiyor,batakliktayim sanki.cirpiniyorum daha da batiyorum.kimsenin yuzunu gorneye sesini duymaya tahammulum yok,nasil basacikacagimi bilmiyorum..
Istedigim tek basina bebegin sorumlulugunu almasi degil ki.sadece biraz dusunce istiyorum ve alaka.aksam gelir kizini sever oper tamam hoop bitti gorevi.ya bi nasilsin diye sorsa bana anlatacam ben de ne yasadigimi.ben deyince aliyor oyaliyor cocugu sadece.ben de onun lutfettigi zamanlarda 10 dakika duaa girip cikiuorum,bu cocugu tek yapmadim ama sorumluluk tamamen ben de.ya asiya gittik bugun doktorunuz kim diye sordu adam kafayi çevirdi bana bakiyo.bu kadar mi bilmiyorsun biseyi be adam.
O hormonlari bi elime gecirsem zaten hersey onlarin yüzünden. Hamilelik logusalik regl donemi ne cektik beeAma yani bizi doğuran annelerimiz bile her zaman bizi anlayamayabiliyorken ne düşündüğümüzü bilemiyorken esinizden bunu beklemek biraz zorlayıcı olur. Üstelik onun esisiniz siz, açık açık anlatmalısıniz kendinizi. Yabancı değil ki yahu, sevistiginiz adam :)
Annenizden yardim isteyin isterseniz? O gelsin bebeginize bakarken soz sıcak bi duş alın gevseyin, esinizle konusun sonra da. Lohusalığı anlatın, ne kadar hormonlarn dengesizlestigini vs vs.. cözülemeyecek bir durum yok bence. Sadece suan hormonlariniz ve yeni anne olmanın stresiyle birlikte telaş halindesiniz, bütün bu gerginlik o yüzden. :)
Cok dogru dediniz,o alisana kadar ben kendimi kaybetmezsem iyidirBak sen 9 ay 10 gün + 1 aydır annesin. O daha 1 aydır baba. Zamanla alışıp öğrenecektir. Canını sıkma bu kadar.
O hormonlari bi elime gecirsem zaten hersey onlarin yüzünden. Hamilelik logusalik regl donemi ne cektik bee
Cinsellik konusu basli basina olay yani.doktor yasaklamadigi halde hamileligim boyunca esim yasakladi cinselligi.ben cocuguma bunu yapamam diye kendine bi bahane buldu.sarildi optu etti ama cinsellik sifir..bakalim geri donusumuz nasil olacak.ama su ruh haliyle cinselligi bile düşünemiyorumBen de böyleydim bebeğim de sürekli ağlayan bir bebekti. Uykusu düzene girince hepsi geçecek. Sen gece çok daha iyi dinleneceksin. Dinlenince gündüz daha iyi Başa çıkacaksın bebekle. Gündüz uyuduğunda kendine evine vakit ayıracaksın. Bebek iyice büyüyecek senden bağımsızlaşacak yemeğini yedirip altını aldın mı uykusunu da aldıysa kendi kendine oyunlar oynayacak. Sen de ojeni sürer keyfine bakarsın.
Eşinle olan sorunlar da o Zaman düzelecek. Sen kendine geldikçe ilişkiniz eski haline gelecek onla daha çok ilgileneceksin. Bebek büyüyecek babasını tanıyacak işten geldiğinde kucağına çıkmak için ağlayınca bak bakalım sıvışabiliyor mu ?
Mümkün olduğunca birbirinizi kırmamaya bakın. İlk üç ay zordur sonrası çok keyiflidir
Cinsellik de yeniden başlayınca Aranız daha iyi olur
Bazen diyorum ya baslarina gelen en kotu olay sunnet.keske biz de duz basit olsaydik onlar gibi.Ee üstün ırk olmanın da zor yanları var.
Ne yani erkekler gibi düz bi isleyise mi sahip olsaydık
Bazen diyorum ya baslarina gelen en kotu olay sunnet.keske biz de duz basit olsaydik onlar gibi.
Çoğu çift öyle. Korkuyor onlar da ya da ne bileyim Kocaman karınla pek mümkün olmaz diye düşünüyorlar. İlk 2.5 bize de yasaktı. 5 aya kadar toplasan 3 keredir. Sonra Yok doktor 8. Ayda bırakın Dedi biz zaten 3 aydır bitirmiştik. Lohusalıktan sonra başlarda biraz zor oldu ama şimdi eskisinden daha iyiyizCinsellik konusu basli basina olay yani.doktor yasaklamadigi halde hamileligim boyunca esim yasakladi cinselligi.ben cocuguma bunu yapamam diye kendine bi bahane buldu.sarildi optu etti ama cinsellik sifir..bakalim geri donusumuz nasil olacak.ama su ruh haliyle cinselligi bile düşünemiyorum
Guzel taktik valla,denenebilirözellıkle eş konusunda şu süreçte çok fazla çekişme bazen erkekler birşey yapmak isteselerde ne yapacaklarını bılmıyorlar ve geriliyorlar..dolayısıyla senınde dedıgın gibi tartışma ve kavgaların izi kalıyor..
akşamları geldıgınde illaki sevıyordur o zamanda ya yemegını ye ya duşunu al ya işin neyse onu yap..bebek uyuyunca falan eşine de iyiki varsın sen yardımcı olmasan çok bunalırım diye:)
ben bunu hiçbirşey yapmadıgı birgün söylemiştim vicdan yaptı heralde sabah bebek uyanınca almış beşikten içeri götürmüştü anne biraz daha uyusun diye:)
bazen erkeklere ters yapmak ters tepiyo:)ben aslında eşimle acaip kavga eden biriyim her konuda
ama logusayken en ufak tartışmanın bile kötü bir şekılde dönüşü olacagını bildiğimden adama çok bulaşmadım aksine çok bir halta yarıyomuş gibi hissettirdim:)oda gaza geldi:)hehehe belki sende de işe yarar
Sirf o yuzden buraya tasidim.konuyu sizlerden yardim alip duzgunce halledebilmek icin.ofkeyle kalkismak.istemiyorum çünkü esim normalde anlayislidir,dusuncelidir ve her daim bana onem verir degerli oldugumu hissettirir. Gozlerine bakinca icim isinir.ama simdi bakinca bisey goremiyorum,acaba diyorum sevgisi mi azaldi bana karsi.kizina bile daha sevgi dolu bakiyor gibime.geliyorÇoğu çift öyle. Korkuyor onlar da ya da ne bileyim Kocaman karınla pek mümkün olmaz diye düşünüyorlar. İlk 2.5 bize de yasaktı. 5 aya kadar toplasan 3 keredir. Sonra Yok doktor 8. Ayda bırakın Dedi biz zaten 3 aydır bitirmiştik. Lohusalıktan sonra başlarda biraz zor oldu ama şimdi eskisinden daha iyiyiz
Bozma moralini. Her şey düzelir. Yeter ki kalp kırmayın. Söylenen laflar unutulmuyor Çünkü
S
Sirf o yuzden buraya tasidim.konuyu sizlerden yardim alip duzgunce halledebilmek icin.ofkeyle kalkismak.istemiyorum çünkü esim normalde anlayislidir,dusuncelidir ve her daim bana onem verir degerli oldugumu hissettirir. Gozlerine bakinca icim isinir.ama simdi bakinca bisey goremiyorum,acaba diyorum sevgisi mi azaldi bana karsi.kizina bile daha sevgi dolu bakiyor gibime.geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?