Doğum

sizce hangi dogum

• sezeryan

OY: 26 22,8%
  • normal

OY: 88 77,2%

• Ankete Katılan
    114
al bendende o kadar

Medicalparkı öneriyorum canım 4 ay önce doğum yaptım mükemmel bi hastane. Doktorum özge öztürktü o da çok şeker bi kadındı. Benim mecburi sezeryan oldu çatı darlığı sevebiyle. Bi sıkıntı yoksa tabiki normal doğum yspmalısın.

Ins normal olurum okuyunca normale bakis acim degisti
Yani ikisi de zor canım. Tek güzel yanı bebeğini sağlıkla kucağına almak. Bu arada o ilk ağrı sızı dışında. Hiç sorun yaşamadım. Öyle kış ayı ameliyat yeri sız lar derler hiç yaşamadım. Sezeryan gòbegi kalır derler sadece ilk bir kaç ay oldu ve şimdi gayet normal sarkıklık yok lazer dikiş o yüzden iz de yok. Birde doktor çok önemli adam gibi kesi atması gerek. Yoksa yırtılma oluyor. Bebeğin kilosu musait değil se hiç düşünmeden sezeryan ol mesela.

Hiç doğum yapmamış, canı tatlı biri olarak şimdi doğuracak olsam epidural sezaryen derim. Kimisi çok rahat normal doğum yapabilir acı eşiği yüksektir ama benim gibi panik insanlar yapamaz. Ankara'da doğal doğum diye arattır karşına bi özel hastane çıkacak özel kokular eşliğinde istediğin pozisyonda normal doğum yaptırıyorlarmış.

Normal doğum yaptım. İkinci de yine normal doğum isterim kısmet olursa.sezeryan kesinlikle istemem, eğer zaruri olmazsa. Gerçekten doğumdan sonra toparlanıp çıkıyorsun. Ben 5 te doğum yaptım, 12 de hastaneden çıkış yaptım. Eve geçtim. Çok iyi hissettiğim için hemen ayaklandım. O da benim hatamdı. 2-3 gün dinlenmem lazımdı. Bakacak kimse olmadığından kalktım. Sonra zorlandım. Ama bir de ameliyat olsaydı, kalkamasaydım, durumum daha zor olurdu. Belki epidural normal doğum düşünebilirim. O da doktorum tavsiye ederse.

Normal doğum sağlıklı sezeryan sağlıksız diyemeyiz. Normal doğumda Bebek için riskler daha fazla ben Hastahenede 0-18 yaş arası çocuk hastaların aileleriyle çalışıyorum ve orda gördüğüm normal doğumda risklerin daha fazla olduğu. Bende bu zamana kadar normal doğum istiyordum ama kendime güvenmediğim için spinal sezeryana gün aldım ve bunu doktorumla konuşarak kararlaştırdım bence ilk önce kendiniz düşünün doğum yapacak olan sizsiniz bende çevremde hep normal normal diye baskı gördüm ama düşünce normal doğum yapamayacağıma kendime güvenmediğime karar verdim.

öncelikle Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.ben de şu an aynı sorular içindeyim,normal istiyorum ama doktorumun dediğine göre son haftalara doğru doğum şeklini netleştirebilirmişiz,çocuğun konumu,çatı durumum vs.her iki doğum türünün de kendine göre eksileri artıları var.ben şimdilik akışına bıraktım ama normal olsun diye dua ediyorum,sezeryan videoları izlediğimden ki izlemenizi hiç tavsiye etmiyorum o kadar kesiğin iyileşme sürecini düşündükçe kötü oluyorum. Bu arada epidural yaptırılan yer önemliymiş sonradan bel ağrıları çeken bir kaç kişi ile karşılaştım,zaten omurgama iğne sokulması acaba felç olur muyum düşüncesine sokmuştu,epidurale de soğuğum,Allah hayırlısını versin herkese.

2 dogum yapmış bırı olarak kesınlıkle vajınal dogumu denemelısın kımbılır hiç ummadıgın kadar kolay bı dogum olur. Böyle örnkler cok çünkü. Terslık olursaa tabikii sezaryen. Sezarynde bı noktada kurtuluş çünkü

Sen kac haftaliksin canm .

Bence herkesin bünyesine göre değişir ama ben kesinlikle spinal anestezi ile sezeryan diyorum.
Sezeryandan sonra göbek kalıyor lafı bence tamamen hikaye göbeği sarkacak olan normal doğursa da sarkıyor eğer göbek yoksa sezeryandan sonra da kalmıyor.
Ben ikinci gün çok rahattım zaten bir gece yattım hastanede yine sorsalar sezeryan derdim kesinlikle ama tabi normal doğuracak cesaretiniz varsa eğer tabi ki normal doğum yapın.
Ben sezeryandan önce iki ameliyat oldum onların yanında sezeryan hiçbişey değil.
Bir de sezeryanla doğurursan sütün gelmez gibi saçma sapan sözler duyabilirsin asla öyle birşey yok.

Evet bende aynı düşüncedeyim sezeryan sonrası süt gelme konusunu ben bir kaç doktorla görüştüm kesinlikle öyle bişey yok dediler.

O süt olayini bes kisi soyledi nerdeyse bence o da bunyeden bunyeye degisiyor olablr.

Ben kendi isteğimle sezeryan oldum
Pişman değilim
Belden bi iğne vurdular, ayıktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…