Doğum

sizce hangi dogum

• sezeryan

OY: 26 22,8%
  • normal

OY: 88 77,2%

• Ankete Katılan
    114
aa benim gelmedi ama ya

O süt olayini bes kisi soyledi nerdeyse bence o da bunyeden bunyeye degisiyor olablr.
Ben sezeryan doğum yaptım ve inan hemen sütüm geldi aynı şekilde kardeşimin de hemen geldi fakat normal doğum yapan bir arkadaşımın sütü gelmesi için çok uğraştı çok az geldi ve hemen bitti yani doğum şekliyle hiçbir alakası yok. Millet çok biliyor, hele hayatında sezeryan doğum yapmamış kadınların dedikleri saçma sapan şeyler va ya insanı deli eder.
Neredeyse sezeryan doğuracaksan hiç doğurma çocuk içinde kalsın diyecekler.
Herkesin bünyesi farklıdır, normal doğumda bile kimi hemen doğurur kimi saatlerce sancı çeker.

Son düzenleme:
aa benim gelmedi ama ya
doğum ile hiçbir alakası yok gelmemesinin doktorum da söylemişti bana ki normal doğum yapan arkadaşımın da gelmedi çok uğraştı damla damla geldi sonra bitti yani bebek doğar doğmaz mama vermek zorunda kaldılar.
Keşke her bebek anne sütü alabilse ama sütün sezeryanla hiçbir ilgisi yok bence.
Ben doğar doğmaz bebeğimi gördüm yanağıma dokundurdular bebeği temizlediler,sonra odaya çıkınca hemen bebeğimi emzirdim.

Ben Allah hayırlısıyla nasip ederse normal doğum istiyorum. Adı üstünde normal olan o zaten.
Evet her doğum farklı ve zor ama neden sadece korkuya şartlandırıyorsunuz kendinizi?
Yüzyıllardan beri doğuyor kadınlar. Bırak doğuma vücudun karar versin.
Belki son anda sezaryen olmak zorunda kalacaksın belli mi olur?
Sen normal olanı iste hayırlısı neyse o olsun.

Bende sezaryen oldum sütüm hemen geldi, ertesi gün yengem normal dogum yapti sütü 5 gün sonra geldi.

Ben hamileyken sezaryen olan is arkadasimla konusuyorduk, göbek kaliyomus yok sarkiyomus diyolar diye, karnini gösterdi agzim acik kaldi iki kez üstüste sezaryen olmasina ragmen dümdüz bir karni var.

Bende mecburi sezaryen oldum (4.290grlik oglum icin), sarkma falan hicbise yok.

Siz normal dogum icin kendinizi hazirlayin, milleti laflari dinlemeyin iyi bir doktor bulun guven bagi olusturun akliniza takilan herseyi sorun dogumda yaninizda size guven verecek biri olsun anneniz kardesiniz kocaniz..
Epidural olup olmamak konusunda da doktorunuzla karar verirsiniz bildigim kadariyla son ana kadar fikir degistirebiliyorsunuz.. Zaten her normal dogumda bir komplikasyon gelisirse sezeryana aliniyor hasta yani normalde sezeryan acil durumlar icindir.. ve normal dogum yapma sansiniz varken neden kendinize ve bebeginize bunu yasatacaksiniz

Evet 1 süt gelmez iki göbek kalır lafı kesinlikle hikaye. Ben hamilelikten önce de spor yapıyor dum. Eğer öncesi ve sonrası spor yapılmamış ise kas yoğunluğu o bölgede az ise göbek napsın sarkacak tabi. Sütüm ise 3 çocuk doyururdu. Kendisini şartlayarak mutsuz etmemeli anneler ayrıca sezeryan yapan annenin içi kirli kalır diye bir durum da yok foşur foşur temizliyor lar :)

Peki sezeryan sonrasi karninda sarkma oldu mu canim.normal istiyorum ama kaldirabilirmiyim
dogum sekline bebegin karar versin bence normal dogum icin sartlar uygunsa normal olur.
ben 9saat sanci cektim ama hem acilmam olmadi hemde bebek skintiya girdi acil ameliyata alindim
keske sartlar uygun olsaydi normal olsaydi o ani yasamayi cok istiyordum :/
Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah
*gobegimde sarkma olmadi :)

Hayirlisiyla guzel bi sekilde dogum yaparim :))) ne yapsam da gene dusunuyorum:))) ins agrisiz sizisiz olur

Akışa bırak canım doktor sezeryan mecbur demezse normal yap ben sancımıda çektim epidural değildi evde çektim çünkü anlamadım doğum yaptığımı doğum sancısı bumu bu gaz sancısıdır dedim 3 dakkada bir vurunca anladım inan ne hastanem vardı ne doktorum ne ozele gidecek param devlete gittim 20 dakka içinde doğdu hastaneye girme muayene doğum haneye gidiş doğum hepsi 20 dakika anlarsalar inanmazdım okadar rahat olduki sen hiç kasma kendini imkanında var doktorun hemşiren yanında eşin olacak sen normal doğur sancısı bile güzel anneliğin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…