Ambulans diye bir alternatif sununca, tamamen yalnizsiniz sandim.Doktoruma sordum, 37den sonra her an bekleriz doğumu gibi bir cevap aldım. Yanımda kardeşim var, kayinvalidem de üst katta oturuyor ama ikisi de acil durum insanı değiller, panik yapacaklar biliyorum. Ulaşım kısmını halledersem, gerisi sorun olmaz diye düşünüyorum. Teşekkür ederim cevabınız için :)
Ambulans diye bir alternatif sununca, tamamen yalnizsiniz sandim.
Kardesiniz ve kayinvalideniz var. Yani takside size destek olabilecek, dogum çantanızı tasiyabilecek birileri var. Bu yuzden taksiyle istediginiz hastaneye rahatca gidebilirsiniz.
Hayirli kolay dogumlar dilerim
Kızlar merhabalar ;
Eşim öğretmen. Şu an biliyorsunuz öğretmenler görev yerlerine gittiler, eşim de bu sebepten Doğu'da. Doğum izni alabilmesi için, doğum belgesi gerekiyormuş yani doğumdan sonra gelebilir ve ilk senesi olduğu için ücretsiz izin de alamıyormuş maalesef. Dolayısıyla ben doğuma giderken burada olamayacak.
Sizlere sorum şu ; doğuma taksiyle mi gitmek daha mantıklı, yoksa ambulans mı çağırmalıyım ? Açıkçası ambulansa çok gerek olacak mı onu da bilmiyorum, mesela şu olursa ambulansı çağır diyebileceğiniz bir durum var mıdır ? Doğuma daha var ama en azından bir planım olsun istiyorum, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :)
mazeret izni hakkı vardır tum kamuda.
Kesinlikle, gereksiz yere ambulans çağırmak istemiyorum dediğiniz gibi. Sadece çağırmam gereken noktayı bilemeyip, pişman olmaktan korkuyorum. Dediklerinizi aklımda bulunduracağım :)
Ah ah eşi yanlarında olmayan her hamileyim kafasında ayni türden sorular olur merak etmeniz çok normal. Bebeğin risk altında olduğunu düşündüğünüz her an ambulansı arayabilirsiniz. Risk derken mesela ani yoğun kanama, doğum sancısı pat diye başlamaz yavaş yavaş artar düzenlenir şiddetlenir o yüzden birden başlayan şiddetli ağrılar, suyun gelmesi gibi durumlarda ambulansı arayabilirsiniz. Açıkçası sancıyla hastaneye gidiyorsanız ben kesinlikle taksiyi önermiyorum çünkü bu ülkede hamile kadın doğum yapıyor diye taksiden atıldı yol ortasında doğum yaptı kadın. Yani iyisine mi kötüsüne mi denk geleceksiniz bilmiyorsunuz ama ambulans böyle durumlarda en güvenli yoldur. Şuan kaç haftalık hamilesiniz eğer çok yakın değilse gebelik eğitimi almanızı tavsiye ederim devlet hastanelerinde ücretsiz veriliyor ve gerçekten çok verimli. En azından hangi sancinin doğum sancısı olduğunu biliyorsunuz ne olduğunda ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz ve bunları bilmek o an panik yapmanızı korkmanızi engelliyo.Kızlar merhabalar ;
Eşim öğretmen. Şu an biliyorsunuz öğretmenler görev yerlerine gittiler, eşim de bu sebepten Doğu'da. Doğum izni alabilmesi için, doğum belgesi gerekiyormuş yani doğumdan sonra gelebilir ve ilk senesi olduğu için ücretsiz izin de alamıyormuş maalesef. Dolayısıyla ben doğuma giderken burada olamayacak.
Sizlere sorum şu ; doğuma taksiyle mi gitmek daha mantıklı, yoksa ambulans mı çağırmalıyım ? Açıkçası ambulansa çok gerek olacak mı onu da bilmiyorum, mesela şu olursa ambulansı çağır diyebileceğiniz bir durum var mıdır ? Doğuma daha var ama en azından bir planım olsun istiyorum, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :)
Ah ah eşi yanlarında olmayan her hamileyim kafasında ayni türden sorular olur merak etmeniz çok normal. Bebeğin risk altında olduğunu düşündüğünüz her an ambulansı arayabilirsiniz. Risk derken mesela ani yoğun kanama, doğum sancısı pat diye başlamaz yavaş yavaş artar düzenlenir şiddetlenir o yüzden birden başlayan şiddetli ağrılar, suyun gelmesi gibi durumlarda ambulansı arayabilirsiniz. Açıkçası sancıyla hastaneye gidiyorsanız ben kesinlikle taksiyi önermiyorum çünkü bu ülkede hamile kadın doğum yapıyor diye taksiden atıldı yol ortasında doğum yaptı kadın. Yani iyisine mi kötüsüne mi denk geleceksiniz bilmiyorsunuz ama ambulans böyle durumlarda en güvenli yoldur. Şuan kaç haftalık hamilesiniz eğer çok yakın değilse gebelik eğitimi almanızı tavsiye ederim devlet hastanelerinde ücretsiz veriliyor ve gerçekten çok verimli. En azından hangi sancinin doğum sancısı olduğunu biliyorsunuz ne olduğunda ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz ve bunları bilmek o an panik yapmanızı korkmanızi engelliyo.
Yani siz koltukta otururken filimlerdeki gibi öyle ay sancı geldi doguruyorum olmuyo. 37. Hafta falan gelince sürekli insan kendini dinliyo ha geldi ha gelecek diye. Oğlum 41+ da geldi son haftalar artık hafif sancılarım vardı ara ara kasiliyodu ama kesinlikle düzenli değildi. Son iki gün sancılar arttı ama düzenli aralıklarla değildi son gün sancılar evet artık bu çocuk geliyo dedim. Eşimle bu çocuk yarın gelir demiştim ben akşam ya da o günün gecesi beklerken daha hızlı geldi akşam 10 da bu sözü söyledim sabah 6 da kucahimdaydi ama ben kilometrelerce yuruyodum o kadar hızlı olmasının nedeni yürüyüş. Yani şuraya gelicem siz anlarsınız ve eşinize söylersiniz o da rapor alır doğum olunca da onun iznini kullanır. Bence öyle yapın çünkü her şeye rağmen eşlerin bir arada olması büyük manevi destek. Allah kolaylık versin
Pandemi benim de hayatımı mahvetti ama aklıma gelmedi doğru söylüyorsunuz belki eğitimler bile yoktur.Ne güzel anlatmışsınız hayırlı olsun evladınız, sağlıkla büyüsün :) Evet deneyimsiz olmaktan kaynaklı biraz korktum galiba... Pandemi yüzünden kurslara bakamamıştım, yoksa aklımdaydı kaldı öyle maalesef.
Kendimden yaşadığım örneği verecegim size 30 aralık 2019 günü dogum yaptım 31 haftalık doğdu kızım o günün sabahı çok şiddetli kanama ile uyandım rahim ağzımda dikisimde vardı dikisler atmaya başlamış bebegim baskı yaptıkça 112 aradık en yakın devlet hastanesine gpturuyoruz dediginiz hastaneye goturemeyiz dediler anadolu yakasından avrupa yakasina geçecektik, korludan babamın rengi atmış o haliyle beni hastaneye yetiştirdi yolda giderken kaza yapıyorduk gökyüzü sanki o gün yere inmiş ve ne var ne yok icini boşaltıyormuş gibi yağmur yağıyordu sancımda başlamıştı kızım dünyaya geldi şükür, güvendiginiz panik yapmayan arabası olan bir tanidiginiz olsunRabbim yardımcınız olsunKızlar merhabalar ;
Eşinizin olduğu şehire gitseniz ?
Kendimden yaşadığım örneği verecegim size 30 aralık 2019 günü dogum yaptım 31 haftalık doğdu kızım o günün sabahı çok şiddetli kanama ile uyandım rahim ağzımda dikisimde vardı dikisler atmaya başlamış bebegim baskı yaptıkça 112 aradık en yakın devlet hastanesine gpturuyoruz dediginiz hastaneye goturemeyiz dediler anadolu yakasından avrupa yakasina geçecektik, korludan babamın rengi atmış o haliyle beni hastaneye yetiştirdi yolda giderken kaza yapıyorduk gökyüzü sanki o gün yere inmiş ve ne var ne yok icini boşaltıyormuş gibi yağmur yağıyordu sancımda başlamıştı kızım dünyaya geldi şükür, güvendiginiz panik yapmayan arabası olan bir tanidiginiz olsunRabbim yardımcınız olsun
Yalvardık resmen imkanı yok dediler yolun yan tarafından gittik mecburduk trafikte vardı Allahım kimseye yasatmasın hayallerim böyle degildi ancak yasanacakmış şükür kızım şuanda koynumda uyuyor sağliklı sıhatli kolay dogumlar dilerim korkmayın dua edin o zamana kadar esiniz yanınızda olur belkiAmin çok teşekkür ederim, sağlıkla büyütün bebeğinizi :) Fena bir tecrübe olmuş sizin için gerçekten... Umarım öyle bir durum olmaz, çünkü o durumda ambulans beni de buradaki hastaneye bırakacaktır, biraz da büyük konuştum o hastanede doğum yapmak istemem çok pis falan diye :)) Hayırlısı olsun...
Kan sulandırıcı kullaniyormusunuzEşim Doğu'da bir köyde görev yapıyor ve benim kan pıhtılaşma riskim olduğu için o kadar uzun bir yola çıkmam yasak, bir de orada şu anda lojman sıkıntısı var, kalacak yerim yok yani. Kendisi baska bir erkek öğretmenle beraber kalıyor. Oradaki kişiler daha büyük olan yakın bir şehre gidip doğum yapıyorlarmış, hastane de sıkıntı yani. Aksilikler silsilesi anlayacağınız :)
Yalvardık resmen imkanı yok dediler yolun yan tarafından gittik mecburduk trafikte vardı Allahım kimseye yasatmasın hayallerim böyle degildi ancak yasanacakmış şükür kızım şuanda koynumda uyuyor sağliklı sıhatli kolay dogumlar dilerim korkmayın dua edin o zamana kadar esiniz yanınızda olur belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?