Doğuma Gitmek Hakkında

Ambulans diye bir alternatif sununca, tamamen yalnizsiniz sandim.
Kardesiniz ve kayinvalideniz var. Yani takside size destek olabilecek, dogum çantanızı tasiyabilecek birileri var. Bu yuzden taksiyle istediginiz hastaneye rahatca gidebilirsiniz.

Hayirli kolay dogumlar dilerim

Yok yok tamamen yalnız değilim çok şükür. Ambulansı sorma sebebim, hani aniden müdahale edilmesi gereken ters bir durum gelişir mi gibisinden, yoksa öyle sakin sakin gelirse zaten taksi en iyisi olacak benim için :) Teşekkür ediyorum cevabınız için :)

mazeret izni hakkı vardır tum kamuda.

Kesinlikle, gereksiz yere ambulans çağırmak istemiyorum dediğiniz gibi. Sadece çağırmam gereken noktayı bilemeyip, pişman olmaktan korkuyorum. Dediklerinizi aklımda bulunduracağım :)

anlıyor bir şekil insan şimdi bilmediğiniz için size anlamam gibi geliyor.
sağlıkla alın kucağınıza.

Ah ah eşi yanlarında olmayan her hamileyim kafasında ayni türden sorular olur merak etmeniz çok normal. Bebeğin risk altında olduğunu düşündüğünüz her an ambulansı arayabilirsiniz. Risk derken mesela ani yoğun kanama, doğum sancısı pat diye başlamaz yavaş yavaş artar düzenlenir şiddetlenir o yüzden birden başlayan şiddetli ağrılar, suyun gelmesi gibi durumlarda ambulansı arayabilirsiniz. Açıkçası sancıyla hastaneye gidiyorsanız ben kesinlikle taksiyi önermiyorum çünkü bu ülkede hamile kadın doğum yapıyor diye taksiden atıldı yol ortasında doğum yaptı kadın. Yani iyisine mi kötüsüne mi denk geleceksiniz bilmiyorsunuz ama ambulans böyle durumlarda en güvenli yoldur. Şuan kaç haftalık hamilesiniz eğer çok yakın değilse gebelik eğitimi almanızı tavsiye ederim devlet hastanelerinde ücretsiz veriliyor ve gerçekten çok verimli. En azından hangi sancinin doğum sancısı olduğunu biliyorsunuz ne olduğunda ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz ve bunları bilmek o an panik yapmanızı korkmanızi engelliyo.
Yani siz koltukta otururken filimlerdeki gibi öyle ay sancı geldi doguruyorum olmuyo. 37. Hafta falan gelince sürekli insan kendini dinliyo ha geldi ha gelecek diye. Oğlum 41+ da geldi son haftalar artık hafif sancılarım vardı ara ara kasiliyodu ama kesinlikle düzenli değildi. Son iki gün sancılar arttı ama düzenli aralıklarla değildi son gün sancılar evet artık bu çocuk geliyo dedim. Eşimle bu çocuk yarın gelir demiştim ben akşam ya da o günün gecesi beklerken daha hızlı geldi akşam 10 da bu sözü söyledim sabah 6 da kucahimdaydi ama ben kilometrelerce yuruyodum o kadar hızlı olmasının nedeni yürüyüş. Yani şuraya gelicem siz anlarsınız ve eşinize söylersiniz o da rapor alır doğum olunca da onun iznini kullanır. Bence öyle yapın çünkü her şeye rağmen eşlerin bir arada olması büyük manevi destek. Allah kolaylık versin

Sezeryan yaptım ama normal doğumu da aşırı araştırmış biri olarak hastane çok uzak değilse trafik problemi yoksa taksi yeterli bence çünkü işaret geldigi anda doğum baslamiyo çok uzun suruyo açılmanin olması hatta ebeler ilk sancıları evde karşılayın baya sıklık azalınca gelin diyo filan yaziyo çoğu yerde rahat olun yani sağlıkla kucağına alın inşallah

Ne güzel anlatmışsınız hayırlı olsun evladınız, sağlıkla büyüsün :) Evet deneyimsiz olmaktan kaynaklı biraz korktum galiba... Pandemi yüzünden kurslara bakamamıştım, yoksa aklımdaydı kaldı öyle maalesef.

Pandemi benim de hayatımı mahvetti ama aklıma gelmedi doğru söylüyorsunuz belki eğitimler bile yoktur.

Yakınında bırılerı varmıs tek oösayfın ambulans derdım ama kv ve kardes varsa taksı ama tabı dogumun nasıl baslayacagına gorede degısır benım suyum cok hızlı bı sekılde gelır ama hastaneye gıdınce 3 gune anca dogururm. Baskasının suyu gelır hrmen bebekte gelır. Gecen bı bayan taksıde dogum yapmıstı polıs memuru yaptırmıstı. Oyle bı durumda olabılır o yuzden sancınız cok sık gelırse ambulansı ara bence aralıklı zamanda gelırse hastanede yakınsa taksı olabılır. Sancın geldıgınde anlarsın zaten dogum yakınmı degılmı

Kendimden yaşadığım örneği verecegim size 30 aralık 2019 günü dogum yaptım 31 haftalık doğdu kızım o günün sabahı çok şiddetli kanama ile uyandım rahim ağzımda dikisimde vardı dikisler atmaya başlamış bebegim baskı yaptıkça 112 aradık en yakın devlet hastanesine gpturuyoruz dediginiz hastaneye goturemeyiz dediler anadolu yakasından avrupa yakasina geçecektik, korludan babamın rengi atmış o haliyle beni hastaneye yetiştirdi yolda giderken kaza yapıyorduk gökyüzü sanki o gün yere inmiş ve ne var ne yok icini boşaltıyormuş gibi yağmur yağıyordu sancımda başlamıştı kızım dünyaya geldi şükür, güvendiginiz panik yapmayan arabası olan bir tanidiginiz olsunRabbim yardımcınız olsun

Eşinizin olduğu şehire gitseniz ?

Eşim Doğu'da bir köyde görev yapıyor ve benim kan pıhtılaşma riskim olduğu için o kadar uzun bir yola çıkmam yasak, bir de orada şu anda lojman sıkıntısı var, kalacak yerim yok yani. Kendisi baska bir erkek öğretmenle beraber kalıyor. Oradaki kişiler daha büyük olan yakın bir şehre gidip doğum yapıyorlarmış, hastane de sıkıntı yani. Aksilikler silsilesi anlayacağınız :)

Amin çok teşekkür ederim, sağlıkla büyütün bebeğinizi :) Fena bir tecrübe olmuş sizin için gerçekten... Umarım öyle bir durum olmaz, çünkü o durumda ambulans beni de buradaki hastaneye bırakacaktır, biraz da büyük konuştum o hastanede doğum yapmak istemem çok pis falan diye :)) Hayırlısı olsun...

Canım hayırlı doğumlar dilerim öncelikle. Her doğum kişiye özeldir ama kendimden anlatayım. Normal doğum olan iki doğumum kanamasız biri 15 saat biri 12 saat sürdü baslangıctan itibaren. ( gözün korkmasın sakın ağır sancılar değil bu süreç ) Yani doğum denen şey dizilerdeki gibi hemen sancılandım aha 10 dk sonra çocuk doğdu olayı yok. Uzun bir süreç. Yani sıkıntı olmadığı takdırde ambulanslık bir durum yok. Anneni yada artık kim gelecekse ona haber ver taksiye bin hastanene git zaten orda da sancı çektiğin saatler olcak. Ambulanslık bi durum yok

30 haftalık gebeymişsiniz.Okullar açılmayacak şu an zaten.Eşiniz yanınızda olur muhtemelen.Olmasa bile Allah yolunuzu açık eder korkmayın. Tanıdığım asker polis kaptan uzun yol şöförü çok hanım arkadaşım oldu bir çoğunun eşi doğumuna yetişemedi.Rabbim sağlıkla kurtarsın.

Yalvardık resmen imkanı yok dediler yolun yan tarafından gittik mecburduk trafikte vardı Allahım kimseye yasatmasın hayallerim böyle degildi ancak yasanacakmış şükür kızım şuanda koynumda uyuyor sağliklı sıhatli kolay dogumlar dilerim korkmayın dua edin o zamana kadar esiniz yanınızda olur belki

Kan sulandırıcı kullaniyormusunuz

Olsun, kızınız sağlıklı ya çok şükür siz de iyisiniz, önemli olan o, erken gelmiş yumurcak, daha beterinden korumuş Allah sizi... Çok teşekkür ederim, hayırlısı olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…