Doğuma Gitmek Hakkında

holymoly

Her şey çok güzel olacak.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2019
1.230
3.459
133
Kızlar merhabalar ;

Eşim öğretmen. Şu an biliyorsunuz öğretmenler görev yerlerine gittiler, eşim de bu sebepten Doğu'da. Doğum izni alabilmesi için, doğum belgesi gerekiyormuş yani doğumdan sonra gelebilir ve ilk senesi olduğu için ücretsiz izin de alamıyormuş maalesef. Dolayısıyla ben doğuma giderken burada olamayacak.

Sizlere sorum şu ; doğuma taksiyle mi gitmek daha mantıklı, yoksa ambulans mı çağırmalıyım ? Açıkçası ambulansa çok gerek olacak mı onu da bilmiyorum, mesela şu olursa ambulansı çağır diyebileceğiniz bir durum var mıdır ? Doğuma daha var ama en azından bir planım olsun istiyorum, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :)

Acil durumlar hariç ambulans çağırmak hakka girmek olur. (Aşırı kan gelmesi sancıların birden sıklaşması, ıkınma hissi gelmesi vs)
Ama mesela suyunuz gelir, bu acil bir durum değil.
Taksi daha uygun.

Kesinlikle, gereksiz yere ambulans çağırmak istemiyorum dediğiniz gibi. Sadece çağırmam gereken noktayı bilemeyip, pişman olmaktan korkuyorum. Dediklerinizi aklımda bulunduracağım :)

Doktorunuz yok mu ona sorun bence. Kendi hastanenize de taksiyle gidebilirsiniz. Bence tek olmayın evde biri olsun yanınızda. Eşya getirir, taksi ya da ambulans mı lazım bunları yönetir. Siz kötü olabilirsiniz.

Doktoruma sordum, 37den sonra her an bekleriz doğumu gibi bir cevap aldım. Yanımda kardeşim var, kayinvalidem de üst katta oturuyor ama ikisi de acil durum insanı değiller, panik yapacaklar biliyorum. Ulaşım kısmını halledersem, gerisi sorun olmaz diye düşünüyorum. Teşekkür ederim cevabınız için :)

Kesinlikle, gereksiz yere ambulans çağırmak istemiyorum dediğiniz gibi. Sadece çağırmam gereken noktayı bilemeyip, pişman olmaktan korkuyorum. Dediklerinizi aklımda bulunduracağım :)
Doktora danışırsanız hangi durumların acil durumlar olduğunu belirtir daha akılda kalmış olur sizin için. Panik hali oluyor ama genelde doğumlar belirti verdiği gibi başlamıyor zaten. Saatler sürebiliyor. Doğum için şehir değiştirenler var :)
Mesela bir de ben su gelişini örnek verdim fakat gelen su temiz berrak değil, mekonyumlu ise bu da bir acil durumdur.

Kızlar merhabalar ;

Eşim öğretmen. Şu an biliyorsunuz öğretmenler görev yerlerine gittiler, eşim de bu sebepten Doğu'da. Doğum izni alabilmesi için, doğum belgesi gerekiyormuş yani doğumdan sonra gelebilir ve ilk senesi olduğu için ücretsiz izin de alamıyormuş maalesef. Dolayısıyla ben doğuma giderken burada olamayacak.

Sizlere sorum şu ; doğuma taksiyle mi gitmek daha mantıklı, yoksa ambulans mı çağırmalıyım ? Açıkçası ambulansa çok gerek olacak mı onu da bilmiyorum, mesela şu olursa ambulansı çağır diyebileceğiniz bir durum var mıdır ? Doğuma daha var ama en azından bir planım olsun istiyorum, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :)
Merhaba , öncelikle doğumun nasıl başlıyacağı önemli . Mesela ben nişanım gelince direk dokotra mesaj attım 40+1 haftalıktım . Kontrole gelmemi söyledi gayet sakin gittim çünkü hafif hafif regl ağrım vardı sadece. Kontrolde 3 cm açıklı ve düzensiz sancılarım vardı . Ben mesela ondan sonra eeve geldim hastanede durmamak için 😂
Doktordan eve 16.30 gibi geldim . Sonra sancılarım düzenlenmeye başlayınca yani 21 gibi tekrar gittik ve sabah karşı 04.11 de kucağıma aldım .

Yani demem o ki böyle sakin bir süreç olursa taksiyle çok rhaat gidersin .
aslında bence hertürlü taksi ya . Çünkü inan doğum bi anda olmuyo . Doktorunun numarasını al ve irtibatta kal :

sağlıkla kavusun ♥️

37den sonra her an bekleriz der doktor ama 37den sonra sık sık nst kontrolune cagirirlar. asagi yukari doğumun ne zaman olacağını nstlerden ve kendi halinizden bilirsiniz.

mesela ben dogum yapacagim gun o gun doğum yapacagimi biliyordum. diger gunlerden farkliydi bedenim. ic güdülerinize guvenin..onlar size taksi mi ambulans mi kullanmaniz gerektigini en iyi şekilde soylerler. simdilik taksi plani yapin. olurda kanamaniz olur, su mekonyumlu gelir o kosullar altinda hangi yöntemi izlemeniz gerektigini doktorunuza sorun.

Merhaba , öncelikle doğumun nasıl başlıyacağı önemli . Mesela ben nişanım gelince direk dokotra mesaj attım 40+1 haftalıktım . Kontrole gelmemi söyledi gayet sakin gittim çünkü hafif hafif regl ağrım vardı sadece. Kontrolde 3 cm açıklı ve düzensiz sancılarım vardı . Ben mesela ondan sonra eeve geldim hastanede durmamak için 😂
Doktordan eve 16.30 gibi geldim . Sonra sancılarım düzenlenmeye başlayınca yani 21 gibi tekrar gittik ve sabah karşı 04.11 de kucağıma aldım .

Yani demem o ki böyle sakin bir süreç olursa taksiyle çok rhaat gidersin .
aslında bence hertürlü taksi ya . Çünkü inan doğum bi anda olmuyo . Doktorunun numarasını al ve irtibatta kal :

sağlıkla kavusun ♥️

Çok teşekkür ederim, sağlıkla büyütün evladınızı :)

Ya çok anlamsız ve gülünç ama, şöyle bir durum yaşadım, kışın hamile bir köpeği eve aldım soğukta doğurmasın diye, o gün tam işe gitmek için hazırlanırken kafamı bir çevirdim ki, doğum başlamış, yavrunun kesesi yırtılmış bacaklar dışarda baş içerde kalmış, anne vajinasını açmaya çalışıyor dişleriyle. Ondan önceki bebekleri de ölü doğmuştu zaten... Koştum eldiven giydim, yavruyu çektim aldım falan ama sonradan rüyalarıma girdi ya beş dakika erken çıksaydım, görmeseydim nolacaktı diye. Şimdi de travma mı kaldı nedir, sanki aynısı başıma gelecekmiş gibi mantıksız olduğunu biliyorum, doğum sürecini çok okudum araştırdım ama korkuyorum saçma bir şekilde :) Sanki anlayamayacağım, birden çocuk elime geliverecek gibi geliyor :)

Her neyse, dediğiniz gibi taksi mantıklı, hem en azından direkt kendi hastaneme gidebilirim. Ambulans olursa buradaki kadın doğum hastanesine götürür diye tahmin ediyorum çünkü. Oraya gitmeyi istemiyorum.

Doktoruma sordum, 37den sonra her an bekleriz doğumu gibi bir cevap aldım. Yanımda kardeşim var, kayinvalidem de üst katta oturuyor ama ikisi de acil durum insanı değiller, panik yapacaklar biliyorum. Ulaşım kısmını halledersem, gerisi sorun olmaz diye düşünüyorum. Teşekkür ederim cevabınız için :)
Panik yapacak bir durum yok, yani sancı başlar veya su gelir ama bebek bunlar olduktan 7-8 saat sonra gelir. Çantan vs hazırdır, yanında da varmış birileri taksiye atlayıp gidin. Konuyu okuyunca teksin sandım. Ayrıca kontrollere daha sık gideceksin,doktorun seni bilgilendirir. Biraz heyecan yaptın bence :)

Çok ciddi bir durum ile karşılaşmadığın sürece doğumlar genelde böyle.

Sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

Ya çok anlamsız ve gülünç ama, şöyle bir durum yaşadım, kışın hamile bir köpeği eve aldım soğukta doğurmasın diye, o gün tam işe gitmek için hazırlanırken kafamı bir çevirdim ki, doğum başlamış, yavrunun kesesi yırtılmış bacaklar dışarda baş içerde kalmış, anne vajinasını açmaya çalışıyor dişleriyle. Ondan önceki bebekleri de ölü doğmuştu zaten... Koştum eldiven giydim, yavruyu çektim aldım falan ama sonradan rüyalarıma girdi ya beş dakika erken çıksaydım, görmeseydim nolacaktı diye. Şimdi de travma mı kaldı nedir, sanki aynısı başıma gelecekmiş gibi mantıksız olduğunu biliyorum, doğum sürecini çok okudum araştırdım ama korkuyorum saçma bir şekilde :) Sanki anlayamayacağım, birden çocuk elime geliverecek gibi geliyor :)

Her neyse, dediğiniz gibi taksi mantıklı, hem en azından direkt kendi hastaneme gidebilirim. Ambulans olursa buradaki kadın doğum hastanesine götürür diye tahmin ediyorum çünkü. Oraya gitmeyi istemiyorum.
Sakın korkmayın. Sancnız geldiğinde not almayı ihmal etmeyin .
inanın gerçek sancı dakik .
suyunuz dahi gelse telaş yapmanıza gerek yok .benım gelmedi mesela
tek tavsiyem herdoğum kişiye özel . Sakin olun . Vucudumuz öyle güzel yönetiyor ki o süreci ♥

Çok güzel bir insansınız, ne mutlu sizin gibi hayvansever insanların anne olması ve hayvansever çocuklar yetiştirecek olması! Kolay ve sağlıklı doğumlar dilerim.

Çok güzel bir insansınız, ne mutlu sizin gibi hayvansever insanların anne olması ve hayvansever çocuklar yetiştirecek olması! Kolay ve sağlıklı doğumlar dilerim.

Güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim, sevgiler :))

Cevap yazan diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim, gerçekten çok rahatlatıcı ve destekleyici olduğunuz için... Şu an sakinim, umarım o zaman da sakince gider, sakince doğururum :) Öpüyorum hepinizi :)

Bir haber okumuştum kadın takside doğuruyordu,taksicide koltuklar batmasın diye indirmişti.Riske girmeyip ambulans çağırın derim

Back
X