Doğuma Hazırlık Doğuma hazırlık

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Kızlar hepinize merhaba ben daha 22 haftalık hamileyim ama hazırlık yapmaya şimdiden başladım bile.
Deneyimli hamilelerden annelerden bilgi almak istiyorum.
Bebek için kaz tüyü yastık yorgan çok iyi diyorlar.Ben de almayı düşünüyorum nereden temin edebilirim..Bazıları iyi olmuyor deniliyor.Kalitelisiyle kötüsünü nasıl ayırt edebilirim.
Bebek odasını ayrı hazırlamayı düşünüyorum.Ama yatak odama da ufak tefek beşik almayı düşünüyorum.Oyun parkı beşiklerinin ufak modelleri kullanışlı olur mu sizce ? Bu oyun parkı beşiklerini kullanıp memnun kalan kalmayan oldu mu aranızda ?
Bebek arabası-port bebe takımında hangi markayı tavsiye edersiniz?

On gunluk anneyım hıc yastık kullanmadım.Dusunmuyorum da.uyku setının ıcınden cıktı ama bebege yastık kullanılmıyor saga veya sola yatırıyorsun kusarsa bogulmasın dıye yastıga gerek kalmıyor.Park yatakların kucugunu almak yerıne standart boy al cnm cocuk uc yasa kadar kullanıyor.Benım gorumcem 70 110 aldı kızı uc yasında hala kullanıyor.Ben 60 120 aldım keske 70 110 alsaydım dıyorum.

Bebek arabası olarak da pıerre cardın ın alumınyum olanı var.Seyahat setı olarak aldım.Ana kucagı yanı oto koltugu ve bebek arabası aldıgım zaman pahalıydı ama bı ara aldıgım sıtede ındırımdeydı 400e dusmustu.5.5 kılo.bebek arabasının agırlıgı cok onemlı valla.Ben ılk basta graconunkını aldım 11 kıloydu araba ve tasınck gıbı degıldı,bı de yedıncı katta oturuyoruz asansor yok.Bu sımdıkı bebek arabası guzele benzıyor.Henuz kullanma fırsatım olmadı ama ana kucagından memnunum.
Ben de 20. haftamdan sonra hazırlıklara baslamıstım.Bıberon gıyım vs.Herkes daha erken dıyordu hatta cok tartıstıgım oldu.Ama ıykı erkenken almısım sımdı hıcbısı almıyorum,bebek dogdugunda asısı kontrolu bebek tebrıklemeye gelenker fılan agırlaması baya masraf oluyor.

Kızlar hepinize merhaba ben daha 22 haftalık hamileyim ama hazırlık yapmaya şimdiden başladım bile.
Deneyimli hamilelerden annelerden bilgi almak istiyorum.
Bebek için kaz tüyü yastık yorgan çok iyi diyorlar.Ben de almayı düşünüyorum nereden temin edebilirim..Bazıları iyi olmuyor deniliyor.Kalitelisiyle kötüsünü nasıl ayırt edebilirim.
Bebek odasını ayrı hazırlamayı düşünüyorum.Ama yatak odama da ufak tefek beşik almayı düşünüyorum.Oyun parkı beşiklerinin ufak modelleri kullanışlı olur mu sizce ? Bu oyun parkı beşiklerini kullanıp memnun kalan kalmayan oldu mu aranızda ?
Bebek arabası-port bebe takımında hangi markayı tavsiye edersiniz?

öncelikle allah sağlıkla sıhatle kucağına almayı nasip etsin bebeğini. annem bizim yatağımızıda yorganımızıda pamuktan yaptırdı. yorgancılar yapıyor. eskilerin önerileri pamuk yada yün oluyor. elyaf kesinlikle kimse tavsiye etmiyor yastığıda kaz tüyü olabilir bizde yaptırdık fakat kulllanmayı düşünmüyorum yastık. eğer yerin ve durumun varsa ayrı yap odasını kendi odanada güzel bir park beşik alabilirsin hem 3-4 yaşına kadar kullanabilir. ama ufak model alma ilerisinide düşünerek derim.. bebek arabası henüz almadım ama ya kraft yada maxi cosi olabilir hafif olmasına dikkat edrsen rahat edersin.

öncelikle allah sağlıkla sıhatle kucağına almayı nasip etsin bebeğini. annem bizim yatağımızıda yorganımızıda pamuktan yaptırdı. yorgancılar yapıyor. eskilerin önerileri pamuk yada yün oluyor. elyaf kesinlikle kimse tavsiye etmiyor yastığıda kaz tüyü olabilir bizde yaptırdık fakat kulllanmayı düşünmüyorum yastık. eğer yerin ve durumun varsa ayrı yap odasını kendi odanada güzel bir park beşik alabilirsin hem 3-4 yaşına kadar kullanabilir. ama ufak model alma ilerisinide düşünerek derim.. bebek arabası henüz almadım ama ya kraft yada maxi cosi olabilir hafif olmasına dikkat edrsen rahat edersin.

Teşekkür ederim cevabın için belgucüm.
Evet ayrı oda yapacağım zaten Allah kısmet ederse.
Bi beşik de kendi odama alıp koyacağım.
Zaten tek çocuk düşünüyorum.O yüzden yatak odama alacağımı fazla büyük ebatlarda almak istemiyorum ama gene de karar vermedim daha.
Evet kraftı çok tavsiye ediyorlar bebek arabası için.
Set halinde satılanlar var bu port bebe mi ne diyolar oto koltuğu felan hepsi içinde olanları.Geçen netten fiyat araştırması yaptım çok pahalı geldi.
1,300 den başlıyor fiyatlar set olanların.Sence de pahalı değil mi?
Tek tek alsam daha mı ucuza gelir yoksa

merhaba rica ederim nedemek.. port bebe çok başka bişi senin baktığın set halinde olanlar travel sistem oluyor fiyatına gelince baktığın fiyatlar 3 lü yada 5li travel sistemlerdir ve bence ilk etapta gereksiz arabanız varsa sadece bebek arabası ve oto koltuğu olan 2li travel sistem alabilirsin fiyatları sölediğin kadar değil başka markalarada bakabilirsin pierre cardinde güzel diye duymuştum. ama hafif olmasına dikkat et dediğim gibi bende ona dikkat edeceğim alırken. internetten travel sistem bebek arabaları diye ararsan bulabilirsin. ama onlardan dahada hafifi ve kullanışlısı etrafımdakilerin dediğine göre baston bebek arabaları inanılmaz rahat kullanışlı ve hafif. oto koltuğunuda ayrı alabilirsin bu durumda. baston bebek arabasınıda internetten araştırabilirsin.

arkadaşlar doğuma giderken genital bölge temizliğini nasıl yaptınız?ben sezeryanla yapacam doğumum Allah izin verirse ve hamileliğimin yaklaşık son 3 ayı hep jiletle temzledim o bölgeyi..ağda da kasıyorum kendimi ve bebeğe zarar vermekten korkuyorum..ama doğum için tamamen temiz olsun istiyorum sonuçta tamamen soyunacaz..jiletle temizlenip giden var mı aranızda?sonrasında zorlandınız mı?yani hemen çıkmasıyla ilgili bi zorluk yaşadınız mı?

ben park yatak kullanıyorum
oğlum 3 yaşında hala inatla park yatağında yatıyor.tepe tepe kullandık,gittiğimiz her yere taşıdık çok çok memnunum.kardeşi de kullanıcak tabii abisi bırakırsa:)))
yastık yorgan için de araştırmalarını antialerjik ürünlerde yoğunlaştırmanı öneririm.kaz tüyünün alerji yapma olasılığı yüksek.ben delikli süngerden bir yastık almıştım boğulmalara karşı, fakat onu bile kullanmadım.yeni doğmuş bebeklerde yastık kullanılmıyor pek.

merhaba rica ederim nedemek.. port bebe çok başka bişi senin baktığın set halinde olanlar travel sistem oluyor fiyatına gelince baktığın fiyatlar 3 lü yada 5li travel sistemlerdir ve bence ilk etapta gereksiz arabanız varsa sadece bebek arabası ve oto koltuğu olan 2li travel sistem alabilirsin fiyatları sölediğin kadar değil başka markalarada bakabilirsin pierre cardinde güzel diye duymuştum. ama hafif olmasına dikkat et dediğim gibi bende ona dikkat edeceğim alırken. internetten travel sistem bebek arabaları diye ararsan bulabilirsin. ama onlardan dahada hafifi ve kullanışlısı etrafımdakilerin dediğine göre baston bebek arabaları inanılmaz rahat kullanışlı ve hafif. oto koltuğunuda ayrı alabilirsin bu durumda. baston bebek arabasınıda internetten araştırabilirsin.

Baston arabaları görmüştüm netten.
O arabalar da diğerleri gibi uzun süre kullanış açısından nasıl acaba

ben park yatak kullanıyorum
oğlum 3 yaşında hala inatla park yatağında yatıyor.tepe tepe kullandık,gittiğimiz her yere taşıdık çok çok memnunum.kardeşi de kullanıcak tabii abisi bırakırsa:)))
yastık yorgan için de araştırmalarını antialerjik ürünlerde yoğunlaştırmanı öneririm.kaz tüyünün alerji yapma olasılığı yüksek.ben delikli süngerden bir yastık almıştım boğulmalara karşı, fakat onu bile kullanmadım.yeni doğmuş bebeklerde yastık kullanılmıyor pek.

Kaz tüyünün en önemli özelliği zaten antialejik olması.
Çok araştırdım kaz tüyü yastıkları .
Ama boğulmalara karşı olan yastıkları da araştıracağım tavsiyeni üzerine teşekkür ederim.

arkadaşlar doğuma giderken genital bölge temizliğini nasıl yaptınız?ben sezeryanla yapacam doğumum Allah izin verirse ve hamileliğimin yaklaşık son 3 ayı hep jiletle temzledim o bölgeyi..ağda da kasıyorum kendimi ve bebeğe zarar vermekten korkuyorum..ama doğum için tamamen temiz olsun istiyorum sonuçta tamamen soyunacaz..jiletle temizlenip giden var mı aranızda?sonrasında zorlandınız mı?yani hemen çıkmasıyla ilgili bi zorluk yaşadınız mı?

bende bu konuyu çok düşündüm korktum ve en sonunda ağda yaptırdım ön tarafına en altlara ise jilet vurdurdum çünkü çok hassas ve çok can yaktı. ön tarafları ağda yapabilirsin alt kısımları ise jilet olabilir sezeryan olacaksan altlar gözükmicek zaten öle değilmi

Baston arabaları görmüştüm netten.
O arabalar da diğerleri gibi uzun süre kullanış açısından nasıl acaba

Kaz tüyünün en önemli özelliği zaten antialejik olması.
Çok araştırdım kaz tüyü yastıkları .
Ama boğulmalara karşı olan yastıkları da araştıracağım tavsiyeni üzerine teşekkür ederim.

o arabalar yıllarca kullanılıyor önce travel sistem yada normal bebek arabası alan çok arkadaşım pişman olup sonra bastonlardan almıştı ve hala kullanıyorlar çokta memnunlar.

ben de almadım henüz yastık yorgan ama yastığı kaz tüyü yorganı ise pamuk düşünüyorum.

Bebek arabası için bence çok acele etme deneyimli annelerden öyle duydum. hiç almayanlarda var zaten araba ile gidiyoruz her yere gezdiğimiz yerler genellikle avm'ler alışveriş arabasına ana kucağını koyup gezdiriyorlarmış mesela. ben oto koltuğu konusunda hassasım en çok kullanacağım şey o. Biraz araştırdım en güvenlisi ve konforlusu maxi cosi, 20 oto koltuğu arasında Almanya test enstitüsünün yaptığı araştırmada 5 yıldız alan tek marka. biraz pahalı ama beşikten veya arabadan çok daha önemli diye düşünüyorum. 9 ay kullanılacak sonra tekrar alınacak. Ama bence değer.

Bebek arabası ise almıycam muhtemelen bakalım yaşayarak göreceğiz.:D

Back
X