• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizde de böylemi? Hamilelik ,hazırlık,kv , görümce...

neden gereksız çalısıyorum yavas yavas butceme gore toparlıyorum herseyı bır anda nasıl alacagım
bir ates ölcer 150 tl
küveti 100 tl
iki hastane cıkısı alsan 150 tl
odası 2500 tl
bır bıberon 560 tl bir emzık 40tl
bunun bezi var ıslak mendili var
ana kucagı var araba koltugu var pusetı var
doğum parası var hamılleıkte gıdılen dr muayene paraları var
son ıkı ayda hepsıne nasıl butce ayıracagım ve aynı zamanda da enerjı de ayıramam evde duzene gırecek dolu asya , oda var
sımdı bıle ıkı ıs yapsam yoruluyorum son aya bırsey kalsın ıstemıyorum
Bu fiyatlar gerçek mi :s

neden gereksız çalısıyorum yavas yavas butceme gore toparlıyorum herseyı bır anda nasıl alacagım
bir ates ölcer 150 tl
küveti 100 tl
iki hastane cıkısı alsan 150 tl
odası 2500 tl
bır bıberon 560 tl bir emzık 40tl
bunun bezi var ıslak mendili var
ana kucagı var araba koltugu var pusetı var
doğum parası var hamılleıkte gıdılen dr muayene paraları var
son ıkı ayda hepsıne nasıl butce ayıracagım ve aynı zamanda da enerjı de ayıramam evde duzene gırecek dolu asya , oda var
sımdı bıle ıkı ıs yapsam yoruluyorum son aya bırsey kalsın ıstemıyorum
canım çocuklarımız için herşeyin en iyisini istiyoruz hepimiz ama bütçemizin yettiğinin en iyisi gerçek hayatta uygulanıyor. odası bezi kıyafetleri ve arabası dahil herşeyi 2500 lira civarına mal ettim. ağırlaştığın döneme bırakma tabiki ama alışveriş yaparken önceliğin hızlı zam alan eşyalar olsun kıyafetler hemen hemen aynı fiyatlarda seyrederken bez ve ıslak mendil fiyatları sürekli yükseliyor. 560 tl biberon hangisiymiş bu arada :oha:

asıl konun için uzun uzun yazdım ama sildim bu forumda hamileliğini takip eden çok fazla akrabası var eşimin. sadece şunu söyleyebilirim bir kaç ay daha gözlemle tavırları ne şekilde olucak gerçekten önemsenmediğini düşünüyorsan eğer sende çok fazla umursama hiç birşey senin bebeğinden kıymetli değil onu şimdiden strese soktuğuna değmez

Bu fiyatlar gerçek mi :s
evet sadece biberonu yanlıs yazmısım
60 tl dıyecektım philips avent in cam biberon fiyatı
ates ölceri de orta fiyat 70 tl ye de var 400 tl ye de
küveti kovası masrapası ve filesi ile 100 tl ye aldım
gercek tabiki
ben de boyle ummuyordum
sadece zorunlu seylerı alıyorum ama deli para gidiyor

canım çocuklarımız için herşeyin en iyisini istiyoruz hepimiz ama bütçemizin yettiğinin en iyisi gerçek hayatta uygulanıyor. odası bezi kıyafetleri ve arabası dahil herşeyi 2500 lira civarına mal ettim. ağırlaştığın döneme bırakma tabiki ama alışveriş yaparken önceliğin hızlı zam alan eşyalar olsun kıyafetler hemen hemen aynı fiyatlarda seyrederken bez ve ıslak mendil fiyatları sürekli yükseliyor. 560 tl biberon hangisiymiş bu arada :oha:

asıl konun için uzun uzun yazdım ama sildim bu forumda hamileliğini takip eden çok fazla akrabası var eşimin. sadece şunu söyleyebilirim bir kaç ay daha gözlemle tavırları ne şekilde olucak gerçekten önemsenmediğini düşünüyorsan eğer sende çok fazla umursama hiç birşey senin bebeğinden kıymetli değil onu şimdiden strese soktuğuna değmez
50-60 yazacaktım biberoın için :)
en ıyısını almıyorum cidden orta halli alıyorum
sen cok ıyı fiyata almıssın
kıyafetten ziyade sorunlu seylerı alıyorum oncelık olaral
bez sadece ıkı paket aldım cunku her bbek her bezden memnun kalmıyormus
onu dogunca alacagım
sampuanlarını aldım , deterjanını aldım
pusete bir çıngıraklı sallanan oyuncak alsan 70 tl valla sen cok uyguna almıssın :)

50-60 yazacaktım biberoın için :)
en ıyısını almıyorum cidden orta halli alıyorum
sen cok ıyı fiyata almıssın
kıyafetten ziyade sorunlu seylerı alıyorum oncelık olaral
bez sadece ıkı paket aldım cunku her bbek her bezden memnun kalmıyormus
onu dogunca alacagım
sampuanlarını aldım , deterjanını aldım
pusete bir çıngıraklı sallanan oyuncak alsan 70 tl valla sen cok uyguna almıssın :)
indirim takip etmekten fiyat araştırmaktan gözüm çıkmıştı ilk aylarda nelere gerçekten ihtiyaç var tespit ettim sonra fiyat araştırmasına başladım 26. haftadan itibaren alışverişe başladım mutlaka iyi araştır fiyat konusunu benimde 3 farklı markanın bezleri var su anda gerisine bebegin durumuna gore bakıcam artik

Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?

Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.

Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.

herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.

Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.

Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.

sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.

Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.

Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.

Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)

Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.

Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.
Hevesinizi kirmak istemem ama 17. Hafta bu hazirliklar icin cok erken geldi bana. Ben de o haftalarda ufak tefek seyler almistim ama cogu sey 30. Haftadan sonra tamamlandi.

Ooooo guzel sözler bunlar. O enerjini biliyor eşinde bak. Harika. Boyle bir soz duymak istiyorum egoma iyi gelecek :) ahahahahah
Ben yengeç . Yukselenim aslan :)
Bana tam bir akrepsin diyen de var
Aynen senin sordugun gibi aslan misin diyen de var
Aslaaaan gibiyiiiim aslan gibi yaralii yuregimm aslaaan gibiii:deli:

Sen peki sekerim???
hahaa yükselenin aslanmış bak çok belli oluyo :) ben koçum koç gibi kadınım :D yükselenim yengeç :))) biz ondan benziyoruuuzzz :)))

Hevesinizi kirmak istemem ama 17. Hafta bu hazirliklar icin cok erken geldi bana. Ben de o haftalarda ufak tefek seyler almistim ama cogu sey 30. Haftadan sonra tamamlandi.
ben çalışıyorum çok yogunum
30. haftaya bırakamam
ilk öğrnediğim günden beri alıyorum çogu ıhtıyacı hafifledi bu da benim işime geldı
son aylarıma bırsey kalmayacak.
sadece izine ayrılıp dinleneceğim

valla karsımdakıler cok yuzsuz :)
her defasında benım kadar fedakar anne yok dediğinde , ne fedakarlık ettin biz birsey gormedık de dedim
sen içimi bilemezsin dedi
eşimi okula, hastaneye, aşıya falan götürdüğünü saydı:KK70:

Ben de diyeceğim annemlerle tamamladık diye ama bu sefer eşime ağlayacak bana almaya birsey bırakmadılar diye:)
bari eşinizi saksıya dikip sadece su dökseydi hey allahım ya annesin sen tabiki yapacaksın. bize bişey bırakmadılar dersede çocuk 1 günde büyümüyo bundan sonrası sizde o zaman derdim ben olsam. böyle insanlara prim vermeye sinir oluyorum

bari eşinizi saksıya dikip sadece su dökseydi hey allahım ya annesin sen tabiki yapacaksın. bize bişey bırakmadılar dersede çocuk 1 günde büyümüyo bundan sonrası sizde o zaman derdim ben olsam. böyle insanlara prim vermeye sinir oluyorum
Saksıya dikip su dökme iyiymiş :D

Benimkiler 7. Ayda israrla battaniye yenidogan seti birkac kiyafet almislardi.. Birde kaynanam 2 kazak, 1 tane hirka sapka atki takim, 2 tane ayri renk hirka 3 4 tane de patik örmüstü... tabi hepsini buyuk ormus daha yeni yeni giydirebildim... hirka atki sapka eldiven takimini sisari cikinca giydiriyorum hala biraz buyuk ama olsun

500 tl biberonun yanlış yazıldığını anlamadınız mi ?
Evet çocuğun damak yapısına anne memesine uygun bir emzik 40 tl ayrıca .....
Sonradan gordum o mesaji... anne memesi yetmiyor mu da uygun emzik sart oluyo.. emzik sart birsey degil ayrica hic kullanmamis cocuk istemez emzik filan... sakin dursun yada cabuk uyusun diye kolayina kacilmazsa

Bebek dogduktan sonra calismayacagina gore calissanda sen bakmayacagina gore kolaya kacilmasi gerwken birsey de yok ayrica
Ne kadar önyargılı bir insansınız
Hem çalışacağım hem ben bakacağım nasıl olacak
Herkes kendi bilir çocuğunu nasıl yetiştireceğini
İster emzik verir ister vermez
Siz karışamazsınız buna

Bebek dogduktan sonra calismayacagina gore calissanda sen bakmayacagina gore kolaya kacilmasi gerwken birsey de yok ayrica

Ya şoklardayım şu anda size ne siz ne karışıyosunuz emzik vermesine allahim ya rabbim ortalik sizin gibi çok bilmis herseye karisanlarla doldu annelik zehir oldu ya. Kolaya kacsin ne var siz zorluk cektiginiz icin cok iyi annesiniz dimi sabah sabah sinir oldum istarla emzik niye veriyosun vs demenize.

Ya şoklardayım şu anda size ne siz ne karışıyosunuz emzik vermesine allahim ya rabbim ortalik sizin gibi çok bilmis herseye karisanlarla doldu annelik zehir oldu ya. Kolaya kacsin ne var siz zorluk cektiginiz icin cok iyi annesiniz dimi sabah sabah sinir oldum istarla emzik niye veriyosun vs demenize.
Ne karismadi be cok bilmis de sensin ayrica... mesajlari duzgun oku once... sende benim yorumuma karusamazsin... bwn emzigin gereksix oldugunu soyledim ilerde kendi ugrasacak bunu soyledim... sanane

Back
X