Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra
tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?
Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.
Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.
herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.
Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.
Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.
sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.
Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.
Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.
Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)
Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.
Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.