Sizde de böylemi? Hamilelik ,hazırlık,kv , görümce...

Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?

Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.

Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.

herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.

Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.

Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.

sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.

Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.

Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.

Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)

Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.

Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.
En büyük korkum nasip olurda hamile olursam çok ilgili gibi görünüp sahte sahte hareket etmeleri sanırım...Keşke hiç sormasalar konuşmasalar ama bakalım yaşayıp göreceğiz...

En büyük korkum nasip olurda hamile olursam çok ilgili gibi görünüp sahte sahte hareket etmeleri sanırım...Keşke hiç sormasalar konuşmasalar ama bakalım yaşayıp göreceğiz...
Valla hepsini yaşadım
Düğün öncesi
Düğün
İki ev taşıma
Eşimin işten çıkarılması vs
Hepsinde bir gram destek olmayıp dünyaları onlar bağışlamış Eda’sında
Kendilerini bize bile sattılar
Çocuk olunca da öyle olacak eminim

Valla hepsini yaşadım
Düğün öncesi
Düğün
İki ev taşıma
Eşimin işten çıkarılması vs
Hepsinde bir gram destek olmayıp dünyaları onlar bağışlamış Eda’sında
Kendilerini bize bile sattılar
Çocuk olunca da öyle olacak eminim
Eşin farkında mı peki yoksa onun ailesi biricik mi?

Eski zaman insanları her ihtimale karşı kötü bşy olursa anne daha da çok üzülmesin diye son aylara kadar beklermiş bebek hazırlıkları için. Kayınvalidenizde öyle düşünüyor demekki. Kusura bakmayın ama sizde çok acelecisiniz daha dört aylık çocuğun oda takımını fonunu tülünü bu kadar erken almak biraz gereksiz olmuş

Annen almayınca daha zor.Kv kp herşeyi almaya çalıştı, kv sürekli yelek hırka ördü yapamadığı modeli ördürdü .

Annem 1 battaniye 1 hırka 2 yelek ördü çok az kaldı diğer alınanlar yanında.Bi de beşik alacağız dediler.Çocuk doğacak almıyorlar, eşim biz alalım diye tutturdu,ailesi de almak istedi.çocuk doğmadan aldılar neyse :D

Ben çok içerledim.Keşke böyle saçma adetler olmasaydı.Kimse bişey almasaydı ,gücümüz vardı kendimiz alırdık.

Eveeett bildin sekerim. 1 senelik evliyiz. Bu söylediklerin içime su serpti biliyormusun umut var yani :) masallah birakiyorum şuraya sizin icin.
Darısı başıma :nazar: eşim kivirirsa sayet ona para takarım :deli: hahahahahha
tabi ki var bizim gibi kadınlar napar ne eder doğruculuğu, dik duruşu ve gücüyle eşini kendine bağlar. Sen beni çekip çevirmesen hakkımdan gelemezdin, ezik pasif bi kadın olaydın işin zordu der eşim.

Aslan mı yoksa koç musun :)

tabi ki var bizim gibi kadınlar napar ne eder doğruculuğu, dik duruşu ve gücüyle eşini kendine bağlar. Sen beni çekip çevirmesen hakkımdan gelemezdin, ezik pasif bi kadın olaydın işin zordu der eşim.

Aslan mı yoksa koç musun :)

Ooooo guzel sözler bunlar. O enerjini biliyor eşinde bak. Harika. Boyle bir soz duymak istiyorum egoma iyi gelecek :) ahahahahah
Ben yengeç . Yukselenim aslan :)
Bana tam bir akrepsin diyen de var
Aynen senin sordugun gibi aslan misin diyen de var
Aslaaaan gibiyiiiim aslan gibi yaralii yuregimm aslaaan gibiii:deli:

Sen peki sekerim???

Herkese merhaba,
17 haftalık hamileyim , uzun zaman sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.
Daha evvel de konu açmıştım hamile kaldım ve eşimin yanında bana çok iyi davranan ,ablacım ablacım diye pervane olan görümcem bir kere arayıp hayırlı olsun demedi.
Buna çok bozuldum mesela , sanki aramızda kan davası var, ilk defa hala olacak ama o bebeğin annesini arayıp insan sevındım cok , hayırlı olsun demez mi?

Kayınvalideme gelince ona biz haber verdik hamilelik haberini, zaten görümce ile aynı evde yasıyorlar, aradıgımızda da görümcem yanında idi.
4 ayı tamamladım hamilelikte, çalışıyorum ,çok yoğun bir iş tempom var dolayısı ile hazırlıklar için çok vakit bulamıyorum bu bakımdan öğrendiğim günden beri az az elimden geleni yapıyorum.
Maddi durumumuz yerinde ,ancak annem bebeğimize çok özeniyor imkanı dogrultusunda birseyler alıp veriyor bana bebek için ben de mutlu oluyorum
Bir erkek kardesim var o da aynı şekilde gönlünden geceni alıyor, kendi cocugunun beşiğini , ana kucagını , portatif yatagını ,puset bebek arabası, tüm büyük araç gereçleri verdi.
Annemle gecenlerde bebeğin odası için konusurken hangı dolabı ve yatagı begendığimi söylemiştim annem gitmiş almış mesela yarın eve gelecek ve kurulacak.

Bebeğin odasına ben fon perde aldım onu da anneme göstermiştim ona uygun tülünü annem perdeciye diktirmiş herneyse.

herkeste bir sevinç ,bir kosturmaca bebişe birşeyler alma telaşı var benim tarafımda.

Bu arada annemin kendi maaşı yok , çalışmıyor .
kv demler ise bizimkilere göre çok daha varlıklı insanlar.

Günler böyle gelip geçerken kv dem bebekle ilgili bir ihtiyacınız var mı, ne yapacaksın , neler alınacak ,hazırlıklara başladın mı vs vs hiçbirsey sormuyor.

sadece eşimi arıyor ve bebek için telefonda çığlıklar atıyor ,ama sanki uzaktan bir el
oğlunun ilk evladı olacak hiç özenmesi yok.

Bana söylediği şey 8. ayda alınacak şeyleri alırız oldu, ama bu da lafta biliyorum 8. ay çok geç değil mi
8. aya kadar bekle hiçbirşey alma dedi bir kere konusu oldu.

Dediğim gibi beklentim yok maddi anlamda ama insan hiç mi özenmez.

Özenmeyip soğuk olsa anlarım ama çok düşünceli edasında kendini satar bir de:)

Çocuk doğunca en çok emeği onlar vermiş, en çok onlar seviyor gibi davranacaklar çünkü huylarıdır hiç birşeye el sürmeyip biz çok fedakar çok iyi aileyiz demek 5 senedir hep aynılar.

Sizin kv deleriniz nasıllar bu konuda.
Tatlımmm simdi dertlerimiz de değişti ama yine seninle aynı :)) biz zor bulduk ya biraz daha fazla heyecanlıyız aslında ailelerimiz de bizde torunu zor gördü bence onlar da öyle olmalı. Ama eşimin ailesi bırak bişey almayı biz bişey alınca bile hesap sormaya neden aldınız demeye başlıyorlar. Neymiş bir anda gidilip hepsi elınıp gelinirmiş. Bebek arabası aldık bir de annem uyku seti almış. Biraz da zıbın aldık. Biz sevincle onları gösterirken babası eşimi azarladı. Ne şimdiden alıyorsunuz aceleniz ne diye sinirlendi. Bana catkapı gelen kaynanam tüp bebek süreci başından beri eve ugramaz oldu. Durumları cok iyi biz evlenirken ev aldık borcumuz var dedi. Şimdi cocuk olacak araba yeniledik borcumuz var diyorlar. Herşeyin en lüksünde yaşıyorlar ama bize gelince herşey batıyor. Biz de araba aldık yarı parasını babam verdi mesela. Gercekten nefret ediyorum artık. Tüp bebek sürecinde bir gün gelip ilgilenmedi benimle cıktı gitti gezmelere. Kısacası belki normal yolla hamile kalan ya da 2. 3. Doğuracak olanlar olsak bu tavırları anlayabilirim ama şuan ben de onların art niyetli ve umursamaz oldugunu düsünüyorum.

Eski zaman insanları her ihtimale karşı kötü bşy olursa anne daha da çok üzülmesin diye son aylara kadar beklermiş bebek hazırlıkları için. Kayınvalidenizde öyle düşünüyor demekki. Kusura bakmayın ama sizde çok acelecisiniz daha dört aylık çocuğun oda takımını fonunu tülünü bu kadar erken almak biraz gereksiz olmuş
neden gereksız çalısıyorum yavas yavas butceme gore toparlıyorum herseyı bır anda nasıl alacagım
bir ates ölcer 150 tl
küveti 100 tl
iki hastane cıkısı alsan 150 tl
odası 2500 tl
bır bıberon 560 tl bir emzık 40tl
bunun bezi var ıslak mendili var
ana kucagı var araba koltugu var pusetı var
doğum parası var hamılleıkte gıdılen dr muayene paraları var
son ıkı ayda hepsıne nasıl butce ayıracagım ve aynı zamanda da enerjı de ayıramam evde duzene gırecek dolu asya , oda var
sımdı bıle ıkı ıs yapsam yoruluyorum son aya bırsey kalsın ıstemıyorum

Tatlımmm simdi dertlerimiz de değişti ama yine seninle aynı :)) biz zor bulduk ya biraz daha fazla heyecanlıyız aslında ailelerimiz de bizde torunu zor gördü bence onlar da öyle olmalı. Ama eşimin ailesi bırak bişey almayı biz bişey alınca bile hesap sormaya neden aldınız demeye başlıyorlar. Neymiş bir anda gidilip hepsi elınıp gelinirmiş. Bebek arabası aldık bir de annem uyku seti almış. Biraz da zıbın aldık. Biz sevincle onları gösterirken babası eşimi azarladı. Ne şimdiden alıyorsunuz aceleniz ne diye sinirlendi. Bana catkapı gelen kaynanam tüp bebek süreci başından beri eve ugramaz oldu. Durumları cok iyi biz evlenirken ev aldık borcumuz var dedi. Şimdi cocuk olacak araba yeniledik borcumuz var diyorlar. Herşeyin en lüksünde yaşıyorlar ama bize gelince herşey batıyor. Biz de araba aldık yarı parasını babam verdi mesela. Gercekten nefret ediyorum artık. Tüp bebek sürecinde bir gün gelip ilgilenmedi benimle cıktı gitti gezmelere. Kısacası belki normal yolla hamile kalan ya da 2. 3. Doğuracak olanlar olsak bu tavırları anlayabilirim ama şuan ben de onların art niyetli ve umursamaz oldugunu düsünüyorum.
evet aynen bir de hersey cok pahalı
hepsını aynı anda nasıl alabilirz ki mumkun değil
zaten bebek dogunca da ayrı masrafı olacak

biz de yavas yavas alıyoruz
benım de aılem destektır hep her konuda sağolsunlar

ben de diğerlerınden hıc hoslanmıyorum
destek olmadıkları gibi sürekli duygusala baglayıp aglıyor falan kv dem telefonda
cok umurundaymıs gibi:)

bence yapmadıkları daha iyi. ana sizde böbürlenmelerine izin vermeyeceksiniz madem. ben olsam o konular açıldığında her eksiğini aldı annem abim hiç gerek yok derdim. hep de söylerdim bıktırana kadar:)

evet aynen bir de hersey cok pahalı
hepsını aynı anda nasıl alabilirz ki mumkun değil
zaten bebek dogunca da ayrı masrafı olacak

biz de yavas yavas alıyoruz
benım de aılem destektır hep her konuda sağolsunlar

ben de diğerlerınden hıc hoslanmıyorum
destek olmadıkları gibi sürekli duygusala baglayıp aglıyor falan kv dem telefonda
cok umurundaymıs gibi:)
Tamamen rol kesiyor. Benimki de hamileliğimi duyunca kendi akrabalarına hediyeler aldı cok mutlu olmus o an :)))) ya daha doğum parası var 5500 istedi benim hastanem. Kontrol parası var 130 tl. Ayrıntılı ultrasona girdim 750 tl. Bebek arabası aldık 3800tl. Bir uyku seti aldı annem taçtan 600tl. Götürücek beni doğuma az zaman kala sacma sapan yerlere garip garip seyler alıcak onu bekliyor nişanımda düğünümde yaptıgı gibi.Ben elimde oldukca alıyorum akıllandım. He ama sonra eşimi yolluyorum kart borcu cok birikti askım babandan para iste diyorum. Gecen ay 2500 aldık :D böyle daha mantıklı :))

Ayrıca şu laftan da nefret ediyorum aman son anda alınsın öncesinde bebeğe bişey olursa hem anne üzülür hem boşa masraf olur diyorlar:KK47: ama burda da okuyoruz planlı doğum gayet güzel herşey ama aniden bebek kaybedilebiliyor Allah korusun. Yani o gözle bakarsak önce eve getirip bebeği boş odaya yatırıp sonra mı beşik almalı:işsiz: olacagın önüne gecilmez. İyi yapmışsın aklına kötü bişey getirmeden oda dizmekle. Anca yetişir zaten. 8 aylıkken doğum yaptı arkadasım herşeyi hazırdı iyi ki de hazırdı. Bebek 1 hafta yogun bakımda yattı sonra eve geldi. Hastane odası süsleri bile anında yapıldı

Ayrıca şu laftan da nefret ediyorum aman son anda alınsın öncesinde bebeğe bişey olursa hem anne üzülür hem boşa masraf olur diyorlar:KK47: ama burda da okuyoruz planlı doğum gayet güzel herşey ama aniden bebek kaybedilebiliyor Allah korusun. Yani o gözle bakarsak önce eve getirip bebeği boş odaya yatırıp sonra mı beşik almalı:işsiz: olacagın önüne gecilmez. İyi yapmışsın aklına kötü bişey getirmeden oda dizmekle. Anca yetişir zaten. 8 aylıkken doğum yaptı arkadasım herşeyi hazırdı iyi ki de hazırdı. Bebek 1 hafta yogun bakımda yattı sonra eve geldi. Hastane odası süsleri bile anında yapıldı
Evet ben de sinir oluyorum son ay muhabbetine
o zaman hep tedirgin yasayalım hamılelıgı
allah korusun tüm yavruları

bence yapmadıkları daha iyi. ana sizde böbürlenmelerine izin vermeyeceksiniz madem. ben olsam o konular açıldığında her eksiğini aldı annem abim hiç gerek yok derdim. hep de söylerdim bıktırana kadar:)
valla karsımdakıler cok yuzsuz :)
her defasında benım kadar fedakar anne yok dediğinde , ne fedakarlık ettin biz birsey gormedık de dedim
sen içimi bilemezsin dedi
eşimi okula, hastaneye, aşıya falan götürdüğünü saydı:D

Ben de diyeceğim annemlerle tamamladık diye ama bu sefer eşime ağlayacak bana almaya birsey bırakmadılar diye:)

Bu konuları açıp
Kendi ailesinin yaptıklarını sayıp
Sonra da kv tarafından bir beklentim YOK diyorlar burda
beklenti olmaması nasıl olur biliyor musunuz
Zerre aklınıza gelmez
Kendimden biliyorum
Üç kızımda da zerre aklıma gelmedi
Yaptılar allah razı olsun
Yapılmayabilirdi de

Bir çifte standart ise erkek kardeşiniz kendi bebeğinin bazı gereçlerini size vermiş ya
İtiraf edin bu davranış kaynınız ve ya görümcenizden gelse
“Eskilerini bana vermek istiyorlar “ olurdu
Vallahi billahi böyle olurdu kıyamet de kopardı

Gebelik için tebrik olayı bana hep utandırıcı gelmiştir bilmiyorum bu şahsi fikrim
Görümcelerim de aldıkları kültür gereği beni hamileyim diye tebrik etmediler zerre aklıma da gelmedi
Ama bebek olur hayırlı olsun denilir o farklı

Hazırlık meselesinde ise eskiler erken hazırlık durumunda allah muhafaza bebeğe bir şey olur o hazırlananlar anneye kahır vesilesi olur diye temkinliler hep ha doğru mu değil ama işte görüşleri öyle tamam der saygı duyarsınız

Ben 6. Ayında çantam hazır beklerdim mesela Doğum için hani nolur nolmaz diye
Ama kayınvalidem arayıp daha bebeğe alış veril yapma kızım derdi olur derdim :-)

“Eskilerini bana vermek istiyorlar “ olurdu kısmına birşey eklemek istiyorum müsadenle. hamileliğimin başından beri çocuğun yediği helal giydiği haram diye düşündüm hep hiç bir ikinci el eşyayı reddetmedim ki kimse de kullanılamayacak derecede olan eşyalarını vermedi hatta ikinci el satış uygulamalarını da kullandım ama bize kurulan cümle aynen şuydu bilmemkim bebeğin eşyalarını çöpe atıyormuş ben sizin oğlana ayırdım onları almazsanız da çöpe atılacak haberiniz olsun. ya şu çöpe atılacak diye altını defalarca çizmeselerdi iyiydi o beni çok irite etmişti.

Back
X