Doğuma kimsenin gelmeyecek olması

cylnay

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2010
126
44
298
Eskişehir
Merhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.

Bakıcı tutun. Ailenizde korona çıkmayacağının da garantisi yok ki. Hiçkimsenin garantisi yok.

3.sezeryanımda eşim, 7 ve 10 yaşındaki kızlarım baktı bana, bebeğime ve evime
Annem "sana eşin ve kızların baksın, ben kıymetli kızımın doğumuna gideceğim" dediği için...
Diğer doğumlarımdan daha huzurlu idim.
Eşimle aramızdaki bağların daha da kuvvetlenmesi de yanıma kâr kaldı
İlla birilerinin gelmesine gerek yok yani

Son düzenleme:
ikisi de gelebilirmis ama madem gelmeyecekler kendi basinizin caresine bakacaksiniz. kiziniz epey buyukmus, yerinizde olsam dogumdan once evi, yemekleri vs hazirlar oyle giderim. esiniz yardim eder mi bilmiyorum ama hastanede esinizin destegi yeterli olur su durumda.

evde de kiziniz ve esiniz 3 4 gun destek olsa sonra yavas yavas ayaklanirsiniz. ilk olsa cok zor olurdu ama simdi hem tecrubeniz hem yardimci olacak bi cocugunuz daha var:)

kimseye muhtac olmadan atlatmaniz en guzeli olur anneler topu birbirine atiyorsa.

coooook kolay gelsin. cabucak toparlanirsiniz insallah:)

Bir çocuğunuz daha olduğu için zor bir durum hakikaten.
Kardeşiniz falan yok mu?
Daha vaktiniz var ama zaten, kv döner herhalde o zamana kadar.
Siz hastanedeyken biri 12 yaşındaki çocuğunuzla ilgilense, eşiniz sizinle hastaneye gelir. Eve dönünce üçünüz her şeyi halledersiniz bence.

Kızın 12 yaşındaymış küçük olsa o rezil olur derdin ama kendine yetebilir hatta sana yardım bile edebilir ben o yaştayken anneanneme teyzelerime yardıma giderdim evini önceden ayarla buzluğa pratik bişeyler at market alışverişini ona göre yap zaten bebeğe bakacak olan sensin yemekte bi iki hafta basit şeyler yaparsın bence kimsenin gelmemesi daha rahat senin için eminim kızında destek olacaktır

Kızınız küçük değil

Hastane sürecinde nerede kalacağı sıkıntı değilse bakım aşamasında sorun olmaz

Eşiniz yemek yapar kızınız bebeği al koy yapar oldu bitti

Ne kadar az kişi o kadar huzur

Yaşınız da küçük değil ilk çocuğunuz da değil belli bir düzeniniz pratiğiniz de vardır

Şahsen evde mıy mıy iş yapan annem yahut kv dem yerine kendi düzenimle olmayı tercih ederim

Annenize bişey diyemem babanız var yol var vs. kayınvalidenizinde kendi ayıbı, ama eşiniz ben bu erkekleri anlamıyorum ya kendi annesinin burnunun dibindeyken çekip gitmesine bişey demeyip nasıl oluyoda sizin annenizin gelemeyişine laf ediyo şaşırıyo kayınvalide hastalıktan çekinen biriyse aynı şartlar anneniz içinde geçerli, inşaallah sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir evladınız eşiniz ve çocuğunuzda size destek olsun zor dönemlerden geçiyoruz Allah yardımcımız olsun

Doğumda kızın yanında annesi olurmuş

Başkasına güvenip çocuk yapılmaz. Eşiniz var, 12 yaşında sorumluluk alacak bir kızınız da var. Evi temiz tutun devamlı, dolaba börek, köfte vs. atın hemen çıkarıp yemelik. Kimseden beklentiniz olmasın. Kendi annenize bir şey demeyip eşinize ve annesine karışmanız da saçma. Ne diyecek koskoca kadına gel karıma bak mı? Yani tecrübesiz de değilsiniz şartları kabul edin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…