Doğuma kimsenin gelmeyecek olması

Sizin ihtiyacınız olacak şey büyük olan çocuğunuzun iki günlüğüne güvenli bir yerde olması...yoksa zaten sizin ihtiyacınız olacak tıbbi destek hastanede size verilecek...cocuk bakımı konusunda ihtiyaç duyacağınız fiziksel destek ve manevi desteği ise eşinizden alacaksınız ..eşinizi sürece şimdi dahil etmezseniz doğumdan sonra hiç edemezsiniz.Bizde de bu şekilde oldu..Benim yanımda hastahanede eşim kalmıştı ,anneler diğer kızımin yanında kalmışlardı.

Başkasına güvenip çocuk yaptığımı nerden çıkardınız anlamadım.Biz de hastalıkta doğumda ölümde insanlar biraraya gelir.Siz de öyle değilse bilemicem

Gerçekten bu yorumları yapanlara şaşıyorum bana bakalıcak çocuğa değil

Özel bir durumunuz mu var acaba? O yüzden mi bakım bekliyorsunuz başkalarından? Doğurduktan sonra kimse bana bakmadı, sezaryen oldum. Kardeşim ve kayınvalidem vardı ama iki üç gün kaldılar, gittiler. Hani olmasalardı da olurdu. Eşim yetti bana. Sizin eşiniz bakamaz mı?

Sezeryan zaten başlı başına bakım istiyor.2-3 gün de olsa insan insana muhtaç tabiki eşim bakacak bu gidişle.

diğer cocugunuz cok kucuk değil.
en azindan asiri ilgiye ihtiyaci olan bir yasta degil yani.
kendiniz idare edebilirsiniz gibi geliyor bana.
hic kimsenin gelmemesi emin olun daha iyi.
tecrubesizde degilsiniz ben zorlanacaginizi sanmiyorum.
ilk cocuk olsaydi yada 2 kucuk cocukla kalsaydiniz annenize kaynananiza kizardim belki ama bence gelmelerine hic gerek yok zaten.

2. cocuk cok acayip bence,

ilk cocukta pek nazlydim ben, ay oram agriyor buram aciyor,

ikinci cocukta, e ilk cocuk da ilgi bekliyor haliyle, bakmissin agri aci kalmamis, ya da sen hissetmiyorsun, bilemicem.

Ikinci oglum dogdugunda, ilk gece annem kaldi yanimda (esim yoktu), diger gece aldim ikisini de birlikte yattim.

yani esiniz izin alabiliyorsa hic hic caninizi sikacak bir durum yok, gayet iyi idare edersiniz.

Hem anneniz cok yasliymis, gelse yardim edemez ki, gelip ne yapacak.
Kayinvalidenize de hak vermek gerekir, o da risk grubunda ise hastaneye gelmek istememekte hakli.

Hatta yenidogani mumkun mertebe cekirdek aile disindan kisilerle gorusturmemek cok daha dogru olacaktir.

sezeryandan kaynakli ilk 10 gun agriniz olabilir belki bu surecte zorlanirsiniz ama esinizden ve kizinizdan destek alabilirsiniz.
yani atiyorum siz emzirdiginizde ikiside gaz cikarabilecek alt degisebilecek durumdalar.
kiziniza yuklenin demiyorum tabi ama bu sartlarda bir 10 gun idare edebilirler sanirim sizi.
dogumada kimseyi almiyorlar zaten artik.
yerinizde olsam bir saglik sorunu yoksa vs sezeryan yerine prenses dogum yapardim

İki tane çocuğuma eşim baktı bende 2 gece hastanede kaldım. Eve geldim hepsine kendim baktım bende sezeryan olmuştum. Ne kaynana ne anne kimseden birşey beklemedim.Neden hep birisi baksın bana diye bekliyorsunuz anlamadım. Özel hastalığınız vs mi var? 12 yaşında kocaman kız kendi kendine hertürlü bakar babasıda var.

Başkasına güvenip çocuk yaptığımı nerden çıkardınız anlamadım.Biz de hastalıkta doğumda ölümde insanlar biraraya gelir.Siz de öyle değilse bilemicem

E şikayet eden sizsiniz kimse gelmiyor diye ben değilim. Bu başkasına güvenmek oluyor. Sizde bir araya gelinirmiş ama gelen giden de yok gördüğümüz kadarıyla. Kendinizle çelişmeseniz daha iyi olur. Ben de hamileyim doğuma bir sürü insan plan yapıyor açık açık kimseyi doğum öncesi 1 ay yalnız kalma yok bebek doğdu 40 gün lohusasın diye tepemde çekemem gelmeyin istemiyorum dedim. Çocuğu yapan, isteyen eşimle ben olduğumuza göre bu sorumluluğu da beraber üstleriniz. Kolaya kaçıp anam babam arkamı toplasın, bebenin gazını çıkarsın, bezini değiştirsin derdinde değilim. Siz de olmayın daha mutlu olursunuz.

Konu sahibinin kimseye güvenerek çocuk yaptığını düşünmüyorum yanında sadece eşi olsa bile bir şekilde durumun üstesinden gelecekler yanında anneleri olmadan doğum yapan tek kişi olmayacaktır muhtemelen fakat insan yanında destek arıyor sezaryen olacaksa biraz daha bakıma ihtiyacı olabiliyor. Evet aileleri olmasalar da olur ama olsalar daha kolay olmaz mı herşey?
Güvenip mı çocuk yaptın laflarını doğru bulmuyorum.

Kızınız büyük eşiniz de 2-3 hafta yıllık izin alsa size yardım etse toparlanırsınız sonrasını kendiniz hakedersiniz. Biz 2 yaşında oğlum ve Yen'i doğan bebeğim ile tek kaldık sadece 1-3 gün taburcu olana kasar oğluma baktılar o kadar. Sizin kızınız da büyük bence yapabilirsiniz

Umarım gerek duymam.
Bence boşuna stres olma benim kendi ailem yok vefat ettiler. Eşimin ailesi de bu şehirde değildi. 23 aylık oğlum var 6 aylık kızım var. Apar topar doğum başladı hastaneye gittim eşim oğlumla birlikte. Oğlum 17 aylıktı ikinci sezeryanımı oldum. Eşim ve oğlum hastanede yanımda kaldı. Oğluma yemek yediremedi için. Hatta hastanede oğlumu yemeğini de ben yedirdim. Eşim gel git al ver işlerini yaptı, o bile yetti yani. Eve geldik eşim yardımcı oldu ama ona rağmen, çok rahat olmasam da biraz ağrım olsa da 2 çocuğuma da baktım. Çünkü 17 aylık olan dibimden ayrılmadı Bir de üstüne kıskançlıkla uğraştım. Hem yanında olmamaları daha iyi stressiz oluyorsun. Kafan rahat oluyor bir şekilde de Halloluyor boşuna canını sıkma

25 yaşımdayım dört yaşında bı oğlum var ikinci bebeğime veya bana bakması için yada büyük çocuğuma bakması için kimseyi cagirmadim hatta istemedim yanımda. Biraz zorlandık biraz atistik biraz güldük bazen yemeksiz kaldık bazen mutfağa hepimiz girip biseyler yaptık ve alıştık. Daha tecrübelisiniz ve diğer çocuğunuz epey büyük illa birisi gelecek bakacak diye kendinizi sartlamaniz çok saçma bence.

12 yas cok küçük değil o da cocuk ama laftan sözden anlar. Yemekleri fazladan yapin buzluğa atın corbalari sicakken siseleyin doğum ve sonrasinda isinizi görür. Hastanede 1 gece kalip hrr sey yolunda gider de imzayla ayrilirsaniz evdeki süreç daha kolay geçer eger normal dogumsa zaten düşünmeye bile değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…