Doğuma kimsenin gelmeyecek olması

Doğumda kızın yanında annesi olurmuş

benim iki dogumda da annem de kv de yoktu.
Hatta ikinci dogumumda hastaneye doguma giderken yanimda esim bile yoktu, gorevdeydi.
cocuklarimin 40 i ciktiktan sonra 10 gun sevmeye gelip gittiler o kadar.
Gayette guzel bi basima baktim ki cocuklarimin arasi 3 yas..

12 yasımı hatırlıyorum bu arada annem dogum yapmıstı kardesıme bıle yardım etmıstım bırak bebege yardım etmeyı hepsıne.sımdıkı cocuklar zor

Eşiniz ve kızınız yardımcı olsun strese girmeyin kimseye gerek yok sezeryan bile olsanız bir gece sonra cocuga bakabiliyorsunuz yani illada biri kalmasına gerek yok

Benim 1 çocuğum var doğuma kimse gelmedi. Ben de zaten gelmelerini istemedim. 12 yaşında çocuğunuz kendine bakar zaten babasının desteği ile. İlla neden birini istiyorsunuz?

Niye gelmesini bekliyorsunuz ki? Niye doğurduğunuz çocuğa eşinizle birlikte bakamiyorsunuz?
Üzüldüğümz anlar olur ya hani ağlarız bir dost ararız sonra ah derdimizi anlatacak bir dostum bile yok deriz biride cikip sen dostuna guvenipte mi skldk. Der yani işte bu kdr manasız bir yorum insanogluyuz zaman zamaj yardıma ihtiyaç duyulablr bu demek degldir onlara güvenerek bişey yapmak su süreç birz zorlu bir süreç lohusalık. Yada sezeryan ile olacaksa doğum illaki suyunu bile alamazsn cocugu indir kaldir. Bilmem anlatabildim mi gecicie süreçlerde

Ben ilk doğumumda çok beklentiye girmişim bana prensesler gibi bakarlar yardımcı olurlar çocukla da ilgilenirler sanıp ikisini de çağırdım doğuma beni lohusa depresyonuna sokmaktan başka bir şey yapmadılar inanın gelmemeleri sizin için daha da iyi olabilir annemle kayınvalidem evde sıkılıp yürüyüşe çıkardı ben de onlara yemek hazırlardım destek olacaklarına köstek oldular bundan sonra doğurursam gelirlerse gelsinler fakat onlar yokmuş gibi beklentiye girmeden yaşayacağım gelmemeleri daha çok sevindirir beni hatta

Umarm hayırlı güzel rahat bir doğumun olur. Keşke bir kişi olsa en azindan ama olmazsada emin ol bir şekilde bu süreç geçiyor. Yemek işini gerekirse dışardan işte. Daha çabuk toparlanmaj için. Et suyu protetin ağırlıklı beslenmen lazm. Yara iyileşimi için kan demir takviyesi için dolaba et suyu koy byada dışardn kebap isteyin. Hergun :). Ben saglikciyin kırk gün kebap yiyeni bile duydum hatta kebap için doğum yaptk diye dalga geçilir :) çocuk uyudukca dinlenin lohusalık piskolojine girmemeye çalışın. Sadece meleginize bakip mutlu olun

Sezeryan zaten başlı başına bakım istiyor.2-3 gün de olsa insan insana muhtaç tabiki eşim bakacak bu gidişle.
Eşler ne için var ki?
Benim annem öldü
Kv nin kendine hayrı yoktu
Kızkardeşim ablam vs de yok.

Bebeğim doğacağı gün hastaneye eşimle gittik, bebek doğdu eşim benim wc ye gitmeme yatıp kalkmama yardım etti. 20 saat hastanede kaldık sonra eve geldik bebeği alıp.
Eşim daha bebeği eve yerleştirdi kalktı havaalanına gitti çünkü babam geldi bebek görmeye. gelince babama yemek hazırladı bana yemek hazırladı. Babam 1 gece kalmıştı sonra annesini karşılamaya gitti kv de 1 gece kaldı bebeğe de bana da hiçbir şey yapmadı. Ben ve eşim beraber yemeğimizi hazırladık. Kv de gitti ondan sonra rahat ettik.

İşime de kimse karışmadı, sakin sakin yaşadık

Kv gelse buraya konu açardınız onu dedi bunu yaptı diye. Gelmeyince kıymetli olmuş. Kayınvalide de korona riski taşıyor. Onu istememeniz lazım asıl. Eşinize boşuna kızmayın. Sizin anneniz de gelmiyor. Yani iki tarafın da annelere bir şey deme hakkı kalmıyor.

Bence siz buradaki doğum hikayelerini okuyun. Anneniz ya da kaynananız gelse lohusalık zehir olur. 12 yaşındaki kızın pek bir şey yapamaz ama eşin yardım edebilir. Ne güzel işte kafan rahat.

Kimse çocuğuna bakmak zorunda değil diyenlere şaşırıyorum,evet bakmak zorunda değil ama insan torununun doğumuna gelmez mi?Yarın öbür gün hasta olunca kendine baktırmayı bilir ama.ileride kayınvaliden hasta olursa sen de bugünleri unutma

Kv yine gitsin ama bari bir hafta ertelesin. Bir hafta sizin yanınızda olsun sonra gitsin.

Kayınvalideden uzak durun, eşi tedavi görüyorsa büyük ihtimalle ona da bulaşmıştır, ayakta geçiriyordur.

İnsanların mıymıy iş yapıp yarıda bırakmalarındansa baştan yapamıyorum diyip çekilmelerini tercih ederim. En azından şimdi önlem alabilirsiniz.

Doğum gibi bir süreçten sonra biraz hayalkırıklığı yaşamanız normal. Ağır nezle olsak bile hemen biri sıcak çay ilaç getirsin istiyoruz. En azından doğum sonrası işinize karışan olmayacak.

Sezaryen nasıl geçecek bilmiyoruz doğum sonrası temizlik ev işiyle yemekle uğraşmamanız lazım. Buzluğu börek, içli köfte, mantı gibi yemeklerle doldurabilirsiniz.

Ev işlerini çocuk ve eşin yapması için göstermeye başlayın, hatta yaptırmaya şimdiden başlayın ki çamaşır makinesi ayarı için oturup yerinizden kalkmayın. Çocuğa her ev işi yaptığında ödül verin heveslensin. Detay temizliğe gerek yok misafir zaten gelmeyecek. Acil durumlar için elinizde birkaç tane hasta bakıcı telefonu olsun, gerektiğinde çağırırsınız.

Aman gelmesinler. Benim kv geldi doğumuma sabaha kadar uyudu horul horul birde herşeyi onlar biliyor gibi şunu şöyle yapm bunu böyle yap. Boşverin bu hayatta tırnağın varsa başını kaşıyacaksın. Eşim ve kızın yeter şu anda hemşireler falan çok ilgili. Eve çıkınca da 3 gün içerisin de toparlarsın kendini canını sıktığına değmez

Herkes burda kendin yaparsin vs atmış tutmuş da ilk gunler yorgunluk ve uykusuzluktan hicbir is olmuyor. Bence kendi annen gelmeliydi,gelmiyor diye uzuleceksen annene üzül.
Maddi durum iyiyse bakici tutun gelen kişiye korona testi yaptırabilirsiniz özel hastanede. Siz de bundan sonra kayonvalidenizin ya da annenizin işine koşmayın ihtiyaç olunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…