Aynı kayınvalidesini 11 senedir eve de çağırmıyormuş. Kendi annesi geldiğinde kadın yalnız bırakmak için gelmedi diye hem de. Tam 11 sene evine almadığın insanı işin düşünce çağıramazsınÇünkü kayınvalidesi yakın oturuyormuş normalde.annesi 6 saatlik yoldan gelene kadar.
Merhaba, benimde 3 yasinda kızım var. Evet korona var ama Allaha sığınarak bi yardımcı almak zorundayım durumunuz varsa ve kimsenin gelmemesi sizi bu kadar yoracaksa ruhi bedeni, siz de alın yanınıza bence. Hem de anne kv den daha iyi olur bence. Kolay gelsinMerhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
bunlar hep premses sendromu. Buldumcuk sendromu. Ne oldum delisi sendromu. Kocişkisonun minnoş datlı karısı sendromuAynı kayınvalidesini 11 senedir eve de çağırmıyormuş. Kendi annesi geldiğinde kadın yalnız bırakmak için gelmedi diye hem de. Tam 11 sene evine almadığın insanı işin düşünce çağıramazsın
Amannn 2.doğuma isteyerek kimseyi çağırmıcam çok daha iyi böyleMerhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
Şaşkınlık içindeyim 12 yaşındaki bir çocuk için maşallah kocaman kızın var o yardım eder denmiş
Kardeş fikrine bile alışmaları kabul etmeleri bi süreç gerektirirken bir de o bebeğe bakarken yemek yaparsın denmiş
Ailelerin sağlıklıları müsaitse böyle durumlarda kesinlikle yardımcı olmasından yanayım. Kimseyi zorlayamayız ama zaten kendileri size destek olmayı istemeliydi. 2 yıl önce böbrek ameliyatı oldum ve 1 hafta desteksiz wc bile ölümdü, bir de böyle canınız acırken size muhtaç bi bebek olcak ondan başka hiçbirşeyle ilgilenecek durumda olmaz bi anne.
Size kolaylıklar ve sabır diliyorum hem doğum ve sonrası için hem de buradaki yorumlar için.
Ben 10 yaşında bulaşık yıkardımyalnız o yetiştirmeyle alakalı. konu sahibesi eşi içinde eli ağır diyor. demek pratiği yok.
oğlum 13 yaşında evi süpürür siler, bulaşık mak boşaltır doldurur, makarna tost gibi pratik karnını doyurabileceği şeyleri yapar. ben şimdi doğursam bebek emanet etmem ama ev içi yardımcı olur her türlü. eşle birlikte cidden altından kalkılır.
Ben 30 yasimda hicbisey yapamazdim. Ama doğrusu bu değil tabikiBen 10 yaşında bulaşık yıkardımağaç yaşken eğilir diye boşuna dememiş atalarımız. 12 yaşndaki bir gence (genç diyorum çünkü günümüz çocukları hiç küçük görünmüyor) aman sen küçüksün onu yapma bunu deyince yapamaz zaten ama aklı ermeye başladıgı zaman alıştırınca yeri geldiğinde gözün kapalı güvenebilirsin.. 26 yaşndaym benim küçüklüğümde komşumuzun 12 yaşndakı kızı ev çekih çeviriyordu.
Toplumda maalesef dediginiz gibi ama erkeklere "bir kadın gibi evi çekip ceviveremez, yenidogan bebeğe annesi gibi bakamaz vs.." gibi vasifsizliklari biz yüklüyoruz maalesef.:) Oyle bir yaparlarki . Zaten evin babası. Yapabilir mi'yi bile kabul etmem. Yapmak zorunda :) internete bakarak yemek de yapabilir ki ben yemekleri hala internete bakıp yaparımYorumlara gercekten sasırıyorum kadın sezeryan olucak ve yeni dogan minnacık yavru var en azından 10 gün biri yardım etmeli.Eşi elbette bakar ama Allah askına bir kadının evi cekip cevirmesi ve bebege bakmasıyla erkeginki bir olur mu?benm eşim yemegi yapmayı bile beceremez şahsen.Hem iyi günde kötü aile yanında olmıcakta ne zaman olucak ..Ne ara bu kadar izole olduk kendi canımızdan kanımızdan insanlara...Benm bildigim türk adet gelenek göreneklerinde dogumda ,dügünde,ölümde insanlar beraber olur nasıl insanlarsınız sasırdm
Yok artık ya ne bencil insanlar var bu hayattaAnnenizi gelip görmedi diye kızdığıniz yıllardır evinize almadığıniz kayinvalide kıymetli mi oldu şimdi?
Eşiniz bir yemeğe çağıralım deyince rahatsız olan siz ne yüzle doğumda yanımda kalmıyor yazlığa gidiyor dersiniz? Sinir oldum eski konunuzu okuyunca,pes yani.
Anneniz de gelmiyorsa karı koca birçok çiftin yaptığı gibi yalnız geçireceksiniz doğumu sürecini.
Hem belki biraz kendinizi sorgularsiniz fena mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?