Gorumcecim senmisinBenim yanımda sözde annem kaldı. Sabaha kadar horlayarak uyudubütün gece sezaryenli halimle çocuğa ben baktım. Kendime de yettim
Gorumcecim senmisin
Hastanede kv vardi yanimda,cagrilmasa gonul koyarmis,anne degil kv olurmus gelininin yaninda.Ben zaten annemi de cagirmis filan degilim,kv geldi.Dogum yaptim,oteki yatakta uyuyor,mendil alacagim cantam uzak,kanamam var kalkma dedi doktor.Cagiriyorum anne,aanneee,AAAANNNEEEEEE,yok,goklerde geziniyor
Koridorun sonundan hemsire duyup heyecanla geldi,bir sorun var sanmis:)).
Ama gelmeseler nasil diyecekler,yanindaydim sabaha kadar gozumu kirpmadim diye:))
Gorumcecim senmisin
Hastanede kv vardi yanimda,cagrilmasa gonul koyarmis,anne degil kv olurmus gelininin yaninda.Ben zaten annemi de cagirmis filan degilim,kv geldi.Dogum yaptim,oteki yatakta uyuyor,mendil alacagim cantam uzak,kanamam var kalkma dedi doktor.Cagiriyorum anne,aanneee,AAAANNNEEEEEE,yok,goklerde geziniyor
Koridorun sonundan hemsire duyup heyecanla geldi,bir sorun var sanmis:)).
Ama gelmeseler nasil diyecekler,yanindaydim sabaha kadar gozumu kirpmadim diye:))
Ah bu annelerBenim yanımda sözde annem kaldı. Sabaha kadar horlayarak uyudubütün gece sezaryenli halimle çocuğa ben baktım. Kendime de yettim
Ya ne kadar güzel benim böyle bilgim çok yok annem yapıp koyuyor konserve falan onlar oluyor genelde bana da ama bu çorba vs çok iyi fikir. Bunları deneyeceğimLahana, yaprağı sararım, dolmalık biberi temizleyip yıkayıp dondurucuya atarım. Menemen ve domates çorbasını kaynatıp konserve yaparım. Patlıcanı közler içini alıp doğrayıp poşetlerim ezme için yada kızartıp musakkalık veya karnıyarık İçin hazırlarım. Mantı, içli köfte, lahmacun, pide hazırlayıp dondurucuya koyarım. Ben yapmıyorum ama yengem mercimek çorbasını da poşet poşet yapıp dondurucuya koyuyor.
Mesela patlıcanı 1 kg almak yerine 5 kg alın kızartıp fazlasını dolaba attın, dolma sararken yine aynı şekilde. Çok fazla yapıp uzun süre saklamanıza gerek yok 2-3 aylık koysanız yeter. Bittikçe, biten yiyecekleri tamamlarsınız
Hahaha valla bende dedim keşke annem evde büyük kızımla ilgilenseydi de eşim yanımda kalsaydıAh bu anneler
Benimde annem geldi yardım etti ama canıma da okudu sütün yok emzik verelim mama verelim vs diye. Destekten çok köstek oldu. Bütün yapılmasını istemediğim gelenek göreneğimsi şeyleri yapmaya çalıştı ayrıca
Ahdettim bir daha doğurursam kendi annemi dahi istemiyorum. O oğluşa bakar belki, ben eşimle doğuma giderim oh mis
sağ Salim yavrunuzu kucagınıza alın . allah büyük öyle böyle geçer zor günlerMerhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
Arkadasim o bana mı güvendin diyenler hasta olursa bakmak hepimizin boynunun borcu. Seni büyütmüş ayakları üstünde duran koca kadın koca adam olmanı sağlamışlar bir yasa getirmiş okutmuş insanlar keyfinden değil kırgınlıklarından hastaliklardan ya da yaşlı oldukları için coook geçerli mazaretleri oldukları için gelmiyorlar. Anne diye ömür boyu esir mi kadın 11 yıl evine almasın sonra oğlu da buna göz yumsun sonra gel doğum yapicam bana bak kv gelirse zaten ilginç olur heralde melekmis derdikkime güvendin çocuk yaptın diyenler
umarım birgün o banamı güvendin diyenlere bakmak zorunda kalırlarsa
banamı güvenip hastalandın diyebilirler
yorumları hayetle okudum kime güvenerek çocuk yaptın fln..arkadaşlar doğum bu insan yanında birilerini istiyor o kişi de kendi annesi ben bilmiyorum yalnız kalmak istemezdim bana huzur veriyordu yanımda olması geçen sene ilk doğumumu yaptım perişan olurduk yalnız olsaydım haftasonları evine giderdi annem gelsin diye iple çekerdimBaşkasına güvenip çocuk yaptığımı nerden çıkardınız anlamadım.Biz de hastalıkta doğumda ölümde insanlar biraraya gelir.Siz de öyle değilse bilemicem
Bu yorumu yapan da hamile yalnız.Hamile insan böyle yorum yapıyorsa pes diyorum.Hamile insan hamile insandan anlamıyorsa ne diyim bilemedim.Arkadasim o bana mı güvendin diyenler hasta olursa bakmak hepimizin boynunun borcu. Seni büyütmüş ayakları üstünde duran koca kadın koca adam olmanı sağlamışlar bir yasa getirmiş okutmuş insanlar keyfinden değil kırgınlıklarından hastaliklardan ya da yaşlı oldukları için coook geçerli mazaretleri oldukları için gelmiyorlar. Anne diye ömür boyu esir mi kadın 11 yıl evine almasın sonra oğlu da buna göz yumsun sonra gel doğum yapicam bana bak kv gelirse zaten ilginç olur heralde melekmis derdik
Çünkü kayınvalidesi yakın oturuyormuş normalde.annesi 6 saatlik yoldan gelene kadar.Anneniz de gelemiyormuş kendi canınınz kanınız kızının doğumunda yanında olmuyorsa kayınvalidenin olmamasına neden bozuluyorsunuz kalp şeker hastası olabilir babanız ama yatalak hasta değilse bırakabilir. Kimseye güvenip yapmadınız herhalde. Öbür çocuğunuz büyük eşinizde izin alır toparlanana kadar olur biter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?