- 4 Mayıs 2020
- 506
- 265
- 23
- 41
Sen de korkularını yenmelerini sağlamışsın , ne güzelbence bu sekılde tum hamılelerı dogum yapacak olanları korkutuyorsunuz
belkı sızın ozel bır durumunuz olmustur da bu kadar zor gecmıstır bılemem
sezeryan oldum dogumda ekstra amelıyat oldum sag yumurtam alındı 38 cm kıstım vardı 2 ayrı amelıyatı aynı anda oldum yanı
tek basımaydım ?
ılk ayaga kalkarken bır kolumdan esım dıgerınden kızımın ebesı tuttu 5-6 adım attım sonra hemen orda koltuga oturtup emzırme dersı verdı bebek nasıl tutulur falan genel bakım durumunu anlattı
ılk tuvaletımde de ılk oturusumda esım yardımcı oldu bır kerelık sonra hıc gerekmedı
cunku sureklı sık sık yurudum
ne kadar cok yurursenız o kadar cabuk ıyılesırsınız
ayaga kalkmaya korkan canım acır dıye aglayan yurumek ıstemeyen hasta (hepımızden once dogum yapmıstı ) benden sonra cıktı hastaneden cunku yurumedı cekındı
ben durmadan yurudum her saat bası 20 dk yurudum. dogumdan 6 saat sonra tek basıma hastanenın merdıvenlerınden ındım cıktım
o guc o enerjı yenı dogum yapınca yuksek adrenalınle gelıyor ınsana ınanılmaz bır enerjı gelıyor
kızlar hıc boyle korkulacak bırsey degıl tum yenı anneler zeynadır benım gozumde hepınızde o guc var yalnız olanlar korkmasın uzulmesın hepınız altından kalkarsınız
Herkes klavye Zeynalığı yapıyor , komşunu çağırana insanlık namına gelir iki üç günlüğünePes diyorum artık
O kadar özendim ki size.Darisi inşallah başıma ...Merhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
Annenizi bilmiyorum ama. Sırf annenize hoşgeldin demediği içim 11 yl eviniz çağrmadığınız kayınvalidenizden yardm beklemek ne kadar mantklı bilemiyorum.. Kayınvalidenizin yernde ben olsam bende gelmezdim.
Ve anneniz ile babanız yaş itibariyle, babanız kronik rahatszlkları itibariyle yüksek riskli gurupta. Annenizzi de özellkle beklemenz biraz bencilce.. Bende sezeryan oldum. Hemde erken doğum ve psikolojim çok kötüydü. Ama eve geldim kimseyi dinlemedim korona yüzünden evin heryerini temizlemiştim..
Millet ne uyanık eski mesajlarını kapatmış başka birini eski mesajlarından yargılama hakkı tanıyor kendine.ay ben bu konu sahibi o konu sahibi oldugunu bilseydim, kendimi yormazdim bu kadar. dagilin arkadaslar piremses konusuyor der giderdimnasil bikmislarsa ne annesi nede kv si geliyo desene
Bu laf banaysa eğer kullanıcı adımı yazıp bakabilirsiniz benim sadece 3 tane konum var birisi hamilelik birisi preeklampsi diğeri de bebeğim bana direniyor.. Kaynvalidem veyya eşimle sorunum olsa da burada paylaşmam ayrıca bazı yorumlarda kayınvalidemin lohusalğımda canımı ne kadar sıktığını de yazmışımdır.. Hayır eski konudan yorum yaptığım için bana tepki gösterdinis herşeyim de kapalı da o yüzden üzerime alındım ve bana istinaden yazdığınızı biliyorum. Açk olayım annem de yanmdaydı kaynanam da yanmdaydı şimdiki aklm olsa ikisini de asla istemezdim çünkü psikolojimi daha çok bozdular düşeck olan tansiyonum onlar yüzünden 17lerde kaldı ilaçla bile düşmedi..Millet ne uyanık eski mesajlarını kapatmış başka birini eski mesajlarından yargılama hakkı tanıyor kendine.
Yine de konu sahibini anlayabiliyorum insan yannda birisi olsun ister ama olunca Allahım niye geldiler ben kendime yeterdim diyor.. sadece 11 yl küçücük bir nedenden evine çağırmayıp böyle suçlaması çok ayıpay ben bu konu sahibi o konu sahibi oldugunu bilseydim, kendimi yormazdim bu kadar. dagilin arkadaslar piremses konusuyor der giderdimnasil bikmislarsa ne annesi nede kv si geliyo desene
Yorumum size ozel degil.. aslinda genel yazmak istemistimde alinti olmus.Çocuk sizin çocuğunuz. Insanlar neden sizin çocuğunuza göre hayatını yönetsin?
Kadın yalnız değil ki evde 12 yasinda kızı ve kocası var kadın sanki sokakta kalmış ya da terk edilmiş tabi ki çoğumuz doğum yapan komşuna arkadaşına yardım etmeye çalışıyor ama unutmamak gerekir gelmeyen diğer iki insanda anne ya büyük kırgınlıkları var gelmiyor ya gerçekten gücü ve imkanı yok gelmiyor benim annem 69 yaşında kadın kolum kalmıyor diyor tansiyon dışında bir sağlık sorunuda yok ama yaş var ben ondan ne bekleyeyim ki kv 75 yaşında aynı şekilde benim kv hiç hoşlanmayacagim çok şey yaptı kv desini şikayet eden yakin arkadaşlarıma biraz anlatıyorum herkes kendi kv sini öpüp başına koyuyor ama yine de ben ona merhamet ediyorum elimden geldiği kadar ben ikisine de yardımcı olmalıyım annem evimde iki tabağı makinaya koysa üzülüyorum gerek yok cünkü. Allah kimseyi de darda koymaz yaa arkadssim doğum yaptı 2. Çocuk biri 1 buçuk yaşında kv si yasli cagirmadi Annesi genç ama köy işleri varmış gelmedi her gün ben yemek götürdüm sordum dışarıdan ne istiyorsun diye eşi izin bile alamadı işten , halletti yani kızcağız yaşı da 20 li yaşlar yeni evli sayılır. Şimdi ben bu kadının buraya ahh ne fena annen kv varmış gibi laflar duymak için mi yazmış, halledersin kızın kocan var deyince niye bir iki kişinin ve konu sahibinin zoruna gidiyor ki bu kadar kişi aynı şeyi söylüyorsa bir bildikleri yaşanmışlıkları var ki söylüyorYorumum size ozel degil.. aslinda genel yazmak istemistimde alinti olmus.
Bu cok acimasizca olmus bence. Sokakta dogum yapan kopek bile gorsek onune iki kap yemek su koyariz. Elbette kimseye guvenipte dogurmadi ama en azindan belli bir sure evin genel isleyisine yardimci olabilirlerdi
Kendine güvenle ne alakaa yaa aile diyorum iyi gün kökendine güvenmeyen dogurmasin
kendine güvenmeyen evlenmesin
kendine güvenmeyen borca girmesin
yardim gelirse ne ala ama totosuna güvenmeyen altindan kalkamicagi bi ise kalkismasin
Kadının torunu dogacak yazlık derdine düşmüş pessKayınvalidem çok yakın oturuyor o yüzden ondan beklerdim yazlığa gideceği tuttu,annem zaten zor gelir geriye eşim kaldı onun da eli çok çok ağır ama yapacak bir şey yok,ona şükür.
Benim zoruma ne gidiyor biliyor musunuz? Dogururken onlara mi sordunuz baskasina guvenip cocuk mu yaptiniz tarzi agir yorumlar. Insallah o haniminda sizin gibi arkadaslari olur ne diyeyimKadın yalnız değil ki evde 12 yasinda kızı ve kocası var kadın sanki sokakta kalmış ya da terk edilmiş tabi ki çoğumuz doğum yapan komşuna arkadaşına yardım etmeye çalışıyor ama unutmamak gerekir gelmeyen diğer iki insanda anne ya büyük kırgınlıkları var gelmiyor ya gerçekten gücü ve imkanı yok gelmiyor benim annem 69 yaşında kadın kolum kalmıyor diyor tansiyon dışında bir sağlık sorunuda yok ama yaş var ben ondan ne bekleyeyim ki kv 75 yaşında aynı şekilde benim kv hiç hoşlanmayacagim çok şey yaptı kv desini şikayet eden yakin arkadaşlarıma biraz anlatıyorum herkes kendi kv sini öpüp başına koyuyor ama yine de ben ona merhamet ediyorum elimden geldiği kadar ben ikisine de yardımcı olmalıyım annem evimde iki tabağı makinaya koysa üzülüyorum gerek yok cünkü. Allah kimseyi de darda koymaz yaa arkadssim doğum yaptı 2. Çocuk biri 1 buçuk yaşında kv si yasli cagirmadi Annesi genç ama köy işleri varmış gelmedi her gün ben yemek götürdüm sordum dışarıdan ne istiyorsun diye eşi izin bile alamadı işten , halletti yani kızcağız yaşı da 20 li yaşlar yeni evli sayılır. Şimdi ben bu kadının buraya ahh ne fena annen kv varmış gibi laflar duymak için mi yazmış, halledersin kızın kocan var deyince niye bir iki kişinin ve konu sahibinin zoruna gidiyor ki bu kadar kişi aynı şeyi söylüyorsa bir bildikleri yaşanmışlıkları var ki söylüyor
Yorumum size ozel degil.. aslinda genel yazmak istemistimde alinti olmus.
Bu cok acimasizca olmus bence. Sokakta dogum yapan kopek bile gorsek onune iki kap yemek su koyariz. Elbette kimseye guvenipte dogurmadi ama en azindan belli bir sure evin genel isleyisine yardimci olabilirlerdi
Canım on iki yaşındaki kızın yardımcı olur ki sana. E sende 38 yaşındasın kendi kendine cokkk yetecek bı yaştasın . tecrübelisin de zaten bir çocuğun olduğu için 12 yıldır .Merhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
Ben yasadim kayinvalidemlerin dugun isleri hazirlik isleri misafir isleri vardi kimse benle ilgilenemeyecekti annemde yasli babannem var ona bakiyor gelemeyecegini soyledi bana sen gelsen olmaz mi dedi. Bende ailemin oldugu sehire gittim orada dogum yaptim bebegim 2 haftalik oluncada geri evime dondum. Benim icin iyi oldu. Bence bu alternatifide degerlendirebilirsiniz. 36 haftaliktim 5 saat yol bu aradaMerhaba 38 yaşındayım 12 yaşında bir kızım var.3 kişiyiz yani bu gidişle doğuma da sonrasında da 3 kişi olacaz.Kayınvalide bana 3 dak uzaklıkta oturuyor ama koronadan bunalmış eşi tedavi görüyordu yazlığına gidecekmiş.Annem deseniz 75 yaşında babam var kalp ve şeker hastası,onu bırakamam diyor.Daha doğrusu babam bırakmıyor.bakıcı tutsam korona şüphesi ve bu saatten sonra kimi bulacam.Eşim de bir şey diyememiş kayınvalideye.Anlayacağınız herkes topu birbirine atıyor.Annem o gelsin sana çok yakın diyor,diğeri annesi gelsin diyor.Bu Arada annem başka şehirde 6 saat uzaklıkta.Zaten burda olsa sorun olmazdı.Eşimle birbirimize girdik,annesinin gitmesini normal karşılıyor gayet.Benimkinin gelemeyecek olması onu şaşırtıyor.moralim çok bozuk.Yaşayan varsa bu durumu teselliye ve tecrübeye ihtiyacım var.
4 yıl içinde 3 kez sezaryenle doğum yaptım. Sadece ilk doğumda annem 1 gün kaldı gitti. Kv yi ben istemedim. Her doğumda eşim 10-15 gün izin aldı hem çocuklara hem bana baktı. Yemek işini genelde dışardan hallettik. Temizliği eşim yaptı. İlk hafta zorlandık ama kimseye muhtaç olmadan altından kalktık. O yüzden çok üzülmeyin. Kocaman kızınız var. Onun çok faydası olacaktır. Kocanız da yardım eder halledilir.Allah razı olsun valla biri de beni anlamış.Ben de şok oluyorum bazı cevaplara sanki çocuk benim de kimsenin torunu yeğeni vs olmayacak.ne saçma sanırım çoğunu bekar, doğum yapmamış ve ameliyat dahi olmamış insanlar yazıyor.Sezeryan da bir ameliyat sonuçta,emzirme için aç kalmamak gerekli devamlı sıvı tüketeceksin o halde kalkıp kim hazırlayacak,kim bebeği tutacak vs.kafamda deli sorular valla konuyu açtığıma pişman oldum.Ben gelsinler de 40 gün baksınlar demiyorum zaten bir hafta ameliyattan sonra insan insana muhtaç.tabiki kimseye güvenip çocuk yapmadım.Ama şuna da katılıyorum gelip her işe karışacaklarına gelmemeleri belki de avantaj ben sadece ilk etapta şaşkınlığımı ve çaresizliğimi dile getirmek istemiştim.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin zaten
Bende buna kızıyorum kadın ömrü billah bakacak birini arıyo olsa tamam dersin ananamı kaynanamı güvendinde yaptın dersin ama kadın sezeryan olucak bebek dogacak...En azından ilk hafta yanında olunmalı kaldıki zaten bizim adet gelenek göreneklerimzde ölümde düğünde dogumda herkes birarada olur bunun kendine güvenle alakası yok.ben dogurıyum onlar büyütsün demiyo ki kadın kendine güvenmiosan dogurma yazıyorlarBenim zoruma ne gidiyor biliyor musunuz? Dogururken onlara mi sordunuz baskasina guvenip cocuk mu yaptiniz tarzi agir yorumlar. Insallah o haniminda sizin gibi arkadaslari olur ne diyeyim
Kendine güvenle ne alakaa yaa aile diyorum iyi gün kö
Kadının torunu dogacak yazlık derdine düşmüş pess
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?